Niedobry z Ciebie chłop
almighty ponieważ wykreśliłeś z analiz mój ulubiony wstęp, który traktowałem tak serio serio, a tu nowe reguły i musze kombinować :jezora:
Dlatego dziś przechodzimy od razu do sedna, czyli spotkania Nashville vs Edmonton.
Oilers dzisiejszej nocy po raz pierwszy w tym sezonie wystąpią w roli drużyny przyjezdnej, jak do tej pory rozegrali cztery spotkania na własnym lodzie,
ich obecny dorobek to 2W i 2L (obie z Calgary). To tak słowem wprowadzenie o ekipie "Olejarzy", która dziś bedzie stwarzał tło mej analizy. Wszystko dlatego, ponieważ chce zaproponować typ na Predators, którzy ostatnio mnie zaskoczyli negatywnie i
przegrali na własnym lodzie z Buffalo(0:1) oddając przy tym dwa razy mniej strzałów od Szabli. Inna strona medalu to już znana z poprzedniego sezonu słaba skuteczność Predators, ich mecze przeważnie kończyły się ubogą liczbą bramek. Jak do tej pory dzisiejsi gospodarze potrafili pięciokrotnie pokonać bramkarzy w trzech próbach.
Jak zwykle wśród najaktywniejszych nie może zabraknąć Jasona Arnott, który w swoim dorobku ma już 2G i 2A, lecz jak na razie godnie dotrzymuje mu kroku Patric Hornqvist, który legitymuje się takim samym dorobkiem. To tak od strony statystycznej, jeśli chodzi o główne argumenty za Predators, to na pewno dobra defensywa wsparta bramkarzem,
którym dziś będzie Peka Rinne. Predatorzy mają to do siebie, że podczas meczy u siebie stają się ciężką obwarowaną twierdzą, której głównym punktem jest obrona. Można śmiało nazwać dzisiejszy mecz jako pojedynek dwóch solidnych ekip, z tym że drużyna z Kanady nie może pochwalić się tak efektywną defensywą, jendak jak to zwykle bywa w takich przypadkach "Olejarze" dość dobrze radzą sobie w ofensywie czego efektem jest zdobycz przynajmniej trzech bramek na mecz.
Podsumowując będziemy świadkami klasycznego starcia ofensywa vs defensywa w dobrym wydaniu. Małą ciekawostką jest to iż w dzisiejszym spotkaniu
w bramce Oilers zadebiutuje Jeff Deslauriers na temat którego znalazłem jedynie taką informację "This guy is a stud. An unknown with huge potential. You better get some analysis on this guy before you look foolish for having no information on a future super star!"
Oczywiście jest to opinia fana więc trzeba ją podzielić na dwa przed wyciągnieciem jakiegoklwiek wniosku.
Mam nadzieję, że jednak siła ofensywna NSH poradzi sobie z panem zagadką, a przy wsparciu formacji działających w destrukcji pozwolą mi dopisać kolejnego plusa przy analizie .
vs
Nashville Predators vs Edmonton Oilers
Typ: 1 (2.15) [60'] 1:6
Buk: bet365
Maritos powiedz mi drogi chłopcze czy Ty czytasz to co piszesz :?:
Nie żebym się czepiał ale jak dla mnie pkt. 4 odnośnie Ottawy jest wyssany z palca, Alfredsson, Spezza, Cheechoo, Michalek, Kovalev ... to jest według Ciebie problem z ofensywą, która na dobrą sprawę jeszcze się dobrze nie rozkręciła a już zdołali troche bramek nastrzelać. Poza tym Kuba głównie utrzymuje defensywe, ale moge się oczywiście mylić.
Zapomniałbym argument na korzyść PIT o treści "PIT ma w ofensywie Malkina i Crosby'iego" to niewiele znaczące hasło, jeśli zaraz piszesz tak "PIT dysponujący mocną ofensywą nie powinien mieć problemów z przejściem na teren wroga" to jak to w końcu z nimi jest:?: ???? .
Pozdrawiam.