>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL - sezon 2009/2010

Status
Zamknięty.
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dla mnie mecz Anaheim - New York to raczej no bet. Z obu stron bramkarze tzw back up&#39;owi , nie wiadomo jaką formą nas zaszczycą, dodatkowo oba zespoły osiągnęły ostatnio optymalnie wysoką formę i ciężko jednoznacznie wskazać faworyta. Jeśli musiałbym pewnie wskazałbym minimalnie na ANA, jednak Rangers na własnym lodzie zawsze byli niebezpieczni ...

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Spotkanie: Vancouver Canucks - Dallas Stars
Typ: powyżej 5.5 gola
Kurs: 1.80
Buk: bet at home
Analiza: Dnia 12 pażdziernik o godzinie 4 nad ranem czasu polskiego odbędzie się spotkanie pomiędzy drużyna Vancouver Canuks a Dallas Stars. Obie Drużyny jak na razie grają poniżej oczekiwań swoich kibiców i zajmują odległe pozycję w ligowej stawce. Gospodarze aktualnie zajmują pozycję 14 w WESTERN CONFERENCE. Goście zaś zajmują 10 pozycję w tej samej konferencji. Ja postawiłbym tutaj na to że w tym meczu wpadnie powyżej 5.5 bramki. Uznałem że obie te drużyny dopiero teraz zaczęły grać i strzelają coraz więcej bramek. w Ostatnich 2 meczach gospodarzy padło kolejno po 8 bramek. Zaś w dwóch ostatnich meczach gości padło 8 i 7 goli. To bardzo dużo. W ostatnim pojedynku tych dwóch ekip Vancouver wygrało 4 do 2. Dlatego mój typ to powyżej 5.5 bramki.

A 0

almighty

Użytkownik
zauwazylem, ze w tym sezonie dzial nhl cieszy sie zdecydowanie wieksza popularnoscia niz w zeszlym sezonie i to chyba dobrze ????
mam takie propozycje dla piszacych analizy:
1. nie rozpoczynajmy analiz do opisu &quot;kto/gdzie/z kim/o ktorej&quot;, a zamiast tego skupmy sie bardziej na konkretach i uzasadnieniu typu.
2. zamiast pisac kolejna analize tego samego spotkania zaczniejmy w oparciu o pierwsza analize jaka sie pojawi prowadzic dyskusje nt danego spotkania, czyli popieranie pewnych argumentow lub szukania slabych punktow. mysle, ze to moze pomoc lepiej dobierac typy i odrzucac niepewne spotkania. Szczegolnie skupilbym sie na wskazywaniu slabych punktow analizy, bo nie chodzi o to, zeby klepac sie po ramieniu i mowic, ze jest ok, tylko starac sie zwiekszyc szanse na powodzenie typu..
co wy na to?
w ramach zachety skomentuje analize:

Spotkanie: Vancouver Canucks - Dallas Stars
Typ: powyżej 5.5 gola
Kurs: 1.80
Buk: bet at home
Analiza: Dnia 12 pażdziernik o godzinie 4 nad ranem czasu polskiego odbędzie się spotkanie pomiędzy drużyna Vancouver Canuks a Dallas Stars. Obie Drużyny jak na razie grają poniżej oczekiwań swoich kibiców i zajmują odległe pozycję w ligowej stawce. Gospodarze aktualnie zajmują pozycję 14 w WESTERN CONFERENCE. Goście zaś zajmują 10 pozycję w tej samej konferencji. Ja postawiłbym tutaj na to że w tym meczu wpadnie powyżej 5.5 bramki. Uznałem że obie te drużyny dopiero teraz zaczęły grać i strzelają coraz więcej bramek. w Ostatnich 2 meczach gospodarzy padło kolejno po 8 bramek. Zaś w dwóch ostatnich meczach gości padło 8 i 7 goli. To bardzo dużo. W ostatnim pojedynku tych dwóch ekip Vancouver wygrało 4 do 2. Dlatego mój typ to powyżej 5.5 bramki.
Vancuver po slabym poczatku w ostatnim spotkaniu zaliczyli swietny wystep i pewnie wygrali 7-1. W koncu dobre spotkanie zaliczyl R. Luongo, ktory jak sam podkreslal slabo wszedl w sezon. Dzisiaj licze rowniez na dobre spotkanie w defensywie. W ostatnich dniach odwrocil sie troche overowy trend i ekipy zaczely pokazywac calkiem przywoity defence.
Wyniki z zeszlego sezonu:
DAL 2 - VAN 5
VAN 4 - DAL 2
DAL 2 - VAN 1
VAN 2 - DAL 3 (SO)

Jak widac w zadnym ze spotkan Dallas nie przekroczylo w regulaminowym czasie gry liczy 3 goli. Dobry wystep w defensywie Vancuver pozwala sadzic, ze dzisiaj rowniez uda im sie zatrzymac rywali ponizej tej granicy.
Dallas Stars under 2.5 @1.95

odi 2,3K

odi

Forum VIP
zauwazylem, ze w tym sezonie dzial nhl cieszy sie zdecydowanie wieksza popularnoscia niz w zeszlym sezonie i to chyba dobrze ????

1. nie rozpoczynajmy analiz do opisu &quot;kto/gdzie/z kim/o ktorej&quot;, a zamiast tego skupmy sie bardziej na konkretach i uzasadnieniu typu.
2. zamiast pisac kolejna analize tego samego spotkania zaczniejmy w oparciu o pierwsza analize jaka sie pojawi prowadzic dyskusje nt danego spotkania, czyli popieranie pewnych argumentow lub szukania slabych punktow. mysle, ze to moze pomoc lepiej dobierac typy i odrzucac niepewne spotkania. Szczegolnie skupilbym sie na wskazywaniu slabych punktow analizy, bo nie chodzi o to, zeby klepac sie po ramieniu i mowic, ze jest ok, tylko starac sie zwiekszyc szanse na powodzenie typu..

co wy na to?

Jestem jak najbardziej za :spokodfhgfh: Zamiast powtarzać oklepane frazesy co do jednej analizy, skupmy się czasami na dyskusji i wymienianiu własnych poglądów - spostrzeżeń ????

dygas 0

dygas

Użytkownik
Spotkanie: N.Y. Islanders vs. Los Angeles
Typ: 2
Kurs: 2.45
Buk: Expekt
Analiza:

Dziś o godzinie 20 N.Y Islanders przed własna publicznością podejmować będzie drużynę &quot;miasta aniołów&quot; - Los Angeles.
Gospodarze na 3 rozegrane mecze zaliczyli 3 wpadki( w tym 2 u siebie): z Bostonem, Ottawą oraz Pittsburghiem. strzelili 8 bramkę tracąc 11.

Drużyna Los Angeles spisuję się dobrze, na rozegrane 4 mecze, 3 razy zwyciężali, 1 musieli uznać wyższość drużyny przeciwnej. &quot;Kingsi&quot; strzelili 17 bramek tracąc 14. Zajmują 6 pozycję w tabeli NHL. Wszystkie spotkania rozegrane były na wysokim poziomie o czym świadczą zwycięstwa m.in z San Jose Sharks 6:4 oraz z St.Louis na wyjeździe 1:2.

&quot;Islandersom&quot; ciężko będzie odbić się od dna po 3 bolesnych porażkach, natomiast drużyna LA wspina się coraz wyżej w tabeli.

Powodzenia

cl9vius 17

cl9vius

Użytkownik
v

New York Islanders v Los Angeles Kings
1 @ 2.56 - Betfair
⛔ 1:2
Typ trochę egzotyczny, ale zagram dziś za drobne na przełamanie Wyspiarzy. Ci w tym sezonie zdążyli już 3 razy przegrać, ale co zasługuje na uwagę - każde spotkanie po dogrywce/karnych i to z solidnymi firmami. Zła passa na swojej tafli z Królami też trwa długo, bo nie wygrali od sezonu 1998/99. Kiedyś pewnie wygrają.. tylko pytanie brzmi kiedy? Może być ciężko bo LAK już nie są chłopcami do bicia z poprzedniego sezonu, wzmocnieni przede wszystkim Ryanem Smyth&#39;em z Colorado - a ten już bryluje z 4 golami i 3 asystami (w 4 spotkaniach). Zresztą cała 1 linia LAK może się podobać - Smyth-Kopitar-Williams zdobyła już w sumie 20pkt. W NYI najlepiej wypada wybrany w drafcie z #1 John Tavares (2g/3a). Jedynie co mi się podoba w Wyspiarzach to dość solidna obrona - w PK mają nadal 100%.. i tylko 9 straconych goli. I to może być klucz do sukcesu.. LAK w osłabieniu straciło 7 goli na 16 gier. W bramce gospodarzy.. hmm 40 letni Dwayne Roloson (2,77 GAA, .917%, 0 SO).. ciekawe czy po spotkaniu będzię można użyć sformułowania, że jest jak wino - im starszy tym lepszy. Póki co można powiedzieć, że ma spokojną emeryturę w etatowych outsiderach ligi. Ale podobał mi się Roloson sezon temu w Olejarkach, więc liczę na niego. Po drugiej stronie tafli.. Jonathan Quick (3,50 GAA, .881%, 0 SO). Reasumując - zadanie przed NYI trudne, ale nie do wykonania.. jeśli będą grać tak jak przez 52 min, kiedy to zdominowali Niedźwiadki to powinno się udać. Dodatkowo - fajna jak na NHL pora na obejrzenie spotkania - bo 20:00 ???? .

ISLANDERS:
Moulson - Tavares - Okposo
Bergenhein - Weight - Comeau
Schremp - Bailey - Sim
Jackman - Park - Rechlicz
Streit - Gervais
Witt - Martinek
Sutton - Meyer
Roloson*
Biron
KINGS:
Smyth - Kopitar - Williams
Purcell - Stoll - Brown
Frolov - Handzus - Simmonds
Ivanans - Richardson - Harrold
Doughty - O&#39;Donnell
Drewiske - Johnson
Scuderi -Greene
Quick*
Ersberg
co wy na to?
Good idea ????

panmv 10

panmv

Forum VIP
Wszsytko co zostało napisane nt. meczu NYI - LAK popieram... czas na wygraną wyspiarzy w końcu. Nie są takimi chłopcami do bicia, skoro z Bostonem i Pittsburghiem potrafili grać aż do dogrywki. A LAK mam nadzieję wyłamię się z serii wygranych.

lithis 13

lithis

Użytkownik
Boston Bruins - Colorado Avalanche
Spotkanie : Boston Bruins - Colorado Avalanche
Typ: X
Kurs: 4,25
Buk: bet-at-home
Analiza: O godzinie 19:00 czasu polskiego rozpocznie się spotkanie Boston Bruins – Colorado Avalanche. Obie drużyny zdają się prezentować podobnie zarówno pod względem statystycznym jak i sportowym na tym etapie rozgrywek. Hokeiści Bruins w ostatnim spotkaniu pokazali charakter wypunktowując Wyspiarzy z Nowego Jorku, mimo że przegrywali już 3:0 po dwóch tercjach. Jak do tej pory udało im się też ograć solidną Carolinę oraz doznali porażki z Capitals i Ducks. Ekipa Colorado po odprawieniu z kwitkiem na własnej tafli solidnych firm z San Jose i Vancouver nieznacznie ulegli na wyjeździe Predators i Blackhawks po karnych, notując pierwszy remis w regulaminowym czasie gry. Mimo, że Colorado to już nie to samo Colorado co przed laty, nie mniej jednak kurs na Bruins wydaje mi się nieco zaniżony, a obie drużyny zaliczą drugi z rzędu remis w regulaminowym czasie gry.

B 0

brachu

Użytkownik
Spotkanie : Ottawa-Pittsburgh
typ : 5,5 br -
kurs; 2,oo
buk. Expekt
Dzis o godzinie 1:30 zostanie rozegrany mecz Ligi NHL , pomiędzy wymienionymi drużynami.Drużyny te są jednymi z lepszych w tejże lidze. Obie drużyny są również bardzo bramkostrzelnymi zespołami , lecz uważam że dziś wszystko się odmieni , i będzie poniżej 5,5br .
Ostatnie mecze tych zespołów między sobą wyglądają nastepująco :
Ottawa vs. Pittsburgh Penguins 3:2
17/04-08 NHL Playoffs Ottawa vs. Pittsburgh Penguins 1:3
15/04-08 NHL Playoffs Ottawa vs. Pittsburgh Penguins 1:4
01/03-08 NHL Ottawa vs. Pittsburgh Penguins 5:4
23/11-07 NHL Ottawa vs. Pittsburgh Penguins 5:5
5:5 (OT)
5:6 (Po karnych)
20/04-07 NHL Playoffs Ottawa vs. Pittsburgh Penguins 3:0
14/04-07 NHL Playoffs Ottawa vs. Pittsburgh Penguins 3:4
12/04-07 NHL Playoffs Ottawa vs. Pittsburgh Penguins 6:3
06/04-07 NHL Ottawa vs. Pittsburgh Penguins 2:3
Większość z tych meczy kończyło się wynikami 5,5 - , wydaje mi sie że dziś będzie podobnie , a i kurs jest bardzo fajny ????
polecam zagrać dziś to spotkanie ???? pozdrawiam

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Wszytko ładnie, pięknie jeśli chodzi o propozycję almighty tylko kwestia taka abyśmy w przypadku komentarza na temat danego spotkania użyli kilku zdań, a nie np. &quot;popieram typ ponieważ mam podobne przemyślenia, poza tym kurs przyzwoity&quot; to tylko przykładowa wersja. Dlatego małe uzasadnienie zawsze mile widzane nie zróbmy z działu drugiej wersji HP ???? taka tylko moja malutka dygresja odnośnie pomysłu.
Pozdrawiam.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Wszytko ładnie, pięknie jeśli chodzi o propozycję almighty tylko kwestia taka abyśmy w przypadku komentarza na temat danego spotkania użyli kilku zdań, a nie np. &quot;popieram typ ponieważ mam podobne przemyślenia, poza tym kurs przyzwoity&quot; to tylko przykładowa wersja. Dlatego małe uzasadnienie zawsze mile widzane nie zróbmy z działu drugiej wersji HP ???? taka tylko moja malutka dygresja odnośnie pomysłu.
Pozdrawiam.
No dokładnie o to Juanie chodzi ????
Tylko proponować to my sobie możemy a już dziś w dziale trzy analizy, które się zaczynają od tego gdzie i o której i między kim dziś mecz ...
Boston Bruins - Colorado Avalanche -&gt; Boston win (60min) [1,80] ⛔
Mecz już niedługo więc krótko i na temat. Ogólny potencjał drużyny z Bostonu wszyscy interesujący się NHL znają i mimo że uważam Bruins za poważnie osłabioną oddaniem Kessela do Toronto, to wciąż mam ich za ekipę której realnym celem jest finał play off. Boston od początku sezonu rozgrywał całkiem niezłe mecze, i nawet w wysoko przegranym (1-6) niedawno spotkaniu przeciwko Anaheim prezentowali się nie najgorzej, zabrakło skuteczności co po części jest winą braku Kessela i odpowiedniego następcy. Ostatni mecz przeciwko Islanders, ujawnił starą prawdę w typowaniu NHL że kursów takich jak 1,60 na Boston czy kogokolwiek innego brać nie warto, dziś można znaleźć 1,80 wiec myślę że już przyzwoicie. Zwłaszcza że Colorado to ekipa która przekonuje mnie chyba najmniej ze wszystkich grających dziś drużyn. Dwa sukcesy na początku rozgrywek które zawdzięczali ponadprzeciętnej formie Andersona odeszły już w niepamięć, linie ataku Colorado zawodzą w kolejnych meczach, mimo strzelonych bramek, które jakoś tam wpadają do bramek rywali to klasowy w ataku zespół wypracowuje w meczu zdecydowanie więcej niż 19 strzałów, Colorado rzadko udaje się zagrać mecz w którym zdominują środek tak aby rozstrzelać rywala - w ostatnim ich pojedynku z Chicago oddali właśnie 19 strzałów na bramkę rywali a że Anderson nie zabłysnął to Avs przegrali. Nikt zresztą od ekipy Avalanche nie oczekuje w tym sezonie cudów i myślę że to też jest klucz do typowania spotkań z ich udziałem - oni nic nie muszą ale mogą, czasami to dobrze czasami źle jednak w pojedynku z Bostonem gdzie na bramce stanie Tim Thomas i perspektywa oddania niewielu strzałów na jego bramkę daje przynajmniej mi obraz przegranej COL. Zaliczyłbym na korzyść Colorado tylko grę w Power Play, wtedy odnajdują się całkiem dobrze i zazwyczaj zdobywają bramki i oddają strzały. Jednak w pozostałych elementach gry, gdy gra się w wyrównanych siłach (5 na 5, 4 na 4) znacznie ustępują oni innym zespołom. Jeśli Boston poprawi wykorzystywanie gier w przewagach (nie wykorzystali ostatnich 11 PP) to powinno tu paść zwycięstwo Bruins być może nawet pokryją handi.

cozmo 19

cozmo

Użytkownik
Zgadzam sie z typem na Islandersow, ale oni ostatnio tak upodobali sobie te remosy, ze zagram z podporka lub ML. Jeziorowcy w swoich meczach pokazali naprawde niezla gre, ale wciaz jakos nie moga wygrac. Jak wygrywajac 3:0 z Bruins mogli ten mecz zremisowac to pewnie bedzie ich slodka tajemnica ;) Mysle, ze ta sportowa zlosc podziala jak woda na mlyn na nich dzisiaj i w koncu zasluzenie wygraja, bo rywala maja bardzo dobrego do przerwania passy. Moze i ostatnimi czasy jakos im z LAK nie szlo, ale powiedzmy sobie szczerze, w ostatnich latach byli jesli nie najgorsza to jedna z najgorszych ekip NHL. W tym sezonie prezentuja sie duzo lepiej i z zespolem, ktory rowniez konczy najczesciej na dole stawki powinni sobie u siebie poradzic. Zreszta Krolom za dobrze idzie ostatnio, wrecz to nie w ich stylu i mysle, ze w koncu wroca na normalne, przegrywajace tory ;)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins -&gt; Pittrburgh win (60min) [2,35] ✅
Ottawa całkiem nieźle rozpoczęła ten sezon i w tej chwili kontynuują serie trzech zwycięstw, ich przeciwnicy jednak nie należeli do jakiejś czołówki, były to po prostu zespoły z którymi Ottawa mogła sobie spokojnie poradzić. Dziś czeka Senators ktoś ze zdecydowanie najwyższej półki, będący w dobrej formie zespół mistrzów z Pittsburgha. Senatorowie wygrali z Islanders, Atlantą i Toronto - ce****e te zespoły fakt że grają &quot;otwarty&quot; hokej i idą na wymianę strzałów co w przypadku pojedynku z Ottawą może mieć i miało złe skutki. Atak to bowiem najniebezpieczniejsza formacja Senatorów, pierwsza linia w zestawieniu : Alfredsson - Kovalev - Speeza potrafi zakręcić rywalami. Ciężko jest natomiast w obronie w której nie dość że brak solidnych graczy, to w bramce dziś mało pewny Pascal Leclaire. Co do Penguins to dwa gole ostatnio w meczu przeciwko Toronto zdobył Sidney Crosby więc myślę że i dziś można będzie liczyć na dobrą formę &quot;Dzieciaka&quot; ???? Duży nacisk w PIT trener Dan Balysma kładzie na Special Teams game czyli na grę w przewadze i osłabieniu - i rzeczywiście w tych statystykach Penguins biją Senators na głowę. Zwłaszcza trzeba zwrócić uwagę na słabą grę w PP Ottawy jedynie 10 % skuteczności w tym elemencie. Senators zagrają ponownie bez ważnego dla nich ogniwa w obronie Filipa Kuby, co jeszcze bardziej pogrąża sprawę defensywy. Przedłużenie zwycięskiej passy Ottawy wydaje się wątpliwe w obliczu przeciwnika z jakim się dziś zmierzą, stawiałbym tutaj na overowe zwycięstwo Pingwinów

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Washington Capitals - New Jersey Devils [ Typ: Washington Capitals @ kurs: 1,90] ⛔

Analiza : Bardzo konkretnie. Na PIT stawiam ponieważ:
1) WAS 3 porażki, lecz z bardzo dobrymi zespołami i stawiam na przełamanie
2) NYD ma na swoim 2 wygrane z rzędu ale gra wygląda średnio i w porównaniu do poprzednich przeciwników WAS grają zdecydowanie słabiej.
3) NYD nie powala głownie w ataku, jest znośnie, ale to na WAS może nie wystarczyć.
4) WAS ma ostrego POWER&#39;a w ataku na czele z Ovechkinem a 4 przegranych z rzędu nikt nie chce oglądać
5) NYD - słabe ostatnie występy pomimo teoretycznie mało groźnych przeciwników - gównie zauważalna jest niewydolna ofernsywa, która zwykle w tej drużynie prezentowała się lepiej. Jedynie w meczu z NYR wyglądała tak jak powinna wyglądać.
6) WAS na własnym lodzie także to może być dodatkowy atut, gdyż na własnym lodzie przełamać się najlepiej.
Dodatkowe uwagi:
1) WAS słabo wygląda na bramce i są tam widoczne problemy, które mogą dać szanse wygranej NYD, ale tylko wtedy gdy atak NYD okaże się bardziej skuteczny od WAS a o to będzie bardzo bardzo trudno.

:hokej: Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins [ Typ: Pittsburgh Penguins @ kurs: 2,35] ✅

Analiza : Polecam zajrzeć do działu, bo kolega Odisio ładnie ten meczyk opisał i całkowicie się z nim zgadzam. Warto bo:
1) PIT to klasowo dużo lepszy zespół
2) OTT ma 3 W z rzędu, lecz ich przeciwnicy nie należeli do szczególnie trudnych, wręcz powiedziałbym, że byli dość &quot;gładcy&quot;
3) PIT ma w ofensywie Malkina i Crosby&#39;iego
4) OTT ma bardzo duże problemy z defensywą dodatkowo brak Filipy Kuby, który głownie w tamtym sezonie prowadził gre i dzięki niemu gra nabierała sensu
5) OTT - bramka obstawiona średnio przez Leclaire, który do stabilnych nie należy
6) PIT dysponujący mocną ofensywą nie powinien mieć problemów z przejściem na teren wroga.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Niedobry z Ciebie chłop almighty ponieważ wykreśliłeś z analiz mój ulubiony wstęp, który traktowałem tak serio serio, a tu nowe reguły i musze kombinować :jezora:
Dlatego dziś przechodzimy od razu do sedna, czyli spotkania Nashville vs Edmonton.
Oilers dzisiejszej nocy po raz pierwszy w tym sezonie wystąpią w roli drużyny przyjezdnej, jak do tej pory rozegrali cztery spotkania na własnym lodzie, ich obecny dorobek to 2W i 2L (obie z Calgary). To tak słowem wprowadzenie o ekipie &quot;Olejarzy&quot;, która dziś bedzie stwarzał tło mej analizy. Wszystko dlatego, ponieważ chce zaproponować typ na Predators, którzy ostatnio mnie zaskoczyli negatywnie i przegrali na własnym lodzie z Buffalo(0:1) oddając przy tym dwa razy mniej strzałów od Szabli. Inna strona medalu to już znana z poprzedniego sezonu słaba skuteczność Predators, ich mecze przeważnie kończyły się ubogą liczbą bramek. Jak do tej pory dzisiejsi gospodarze potrafili pięciokrotnie pokonać bramkarzy w trzech próbach. Jak zwykle wśród najaktywniejszych nie może zabraknąć Jasona Arnott, który w swoim dorobku ma już 2G i 2A, lecz jak na razie godnie dotrzymuje mu kroku Patric Hornqvist, który legitymuje się takim samym dorobkiem. To tak od strony statystycznej, jeśli chodzi o główne argumenty za Predators, to na pewno dobra defensywa wsparta bramkarzem, którym dziś będzie Peka Rinne. Predatorzy mają to do siebie, że podczas meczy u siebie stają się ciężką obwarowaną twierdzą, której głównym punktem jest obrona. Można śmiało nazwać dzisiejszy mecz jako pojedynek dwóch solidnych ekip, z tym że drużyna z Kanady nie może pochwalić się tak efektywną defensywą, jendak jak to zwykle bywa w takich przypadkach &quot;Olejarze&quot; dość dobrze radzą sobie w ofensywie czego efektem jest zdobycz przynajmniej trzech bramek na mecz.
Podsumowując będziemy świadkami klasycznego starcia ofensywa vs defensywa w dobrym wydaniu. Małą ciekawostką jest to iż w dzisiejszym spotkaniu w bramce Oilers zadebiutuje Jeff Deslauriers na temat którego znalazłem jedynie taką informację &quot;This guy is a stud. An unknown with huge potential. You better get some analysis on this guy before you look foolish for having no information on a future super star!&quot;
Oczywiście jest to opinia fana więc trzeba ją podzielić na dwa przed wyciągnieciem jakiegoklwiek wniosku.
Mam nadzieję, że jednak siła ofensywna NSH poradzi sobie z panem zagadką, a przy wsparciu formacji działających w destrukcji pozwolą mi dopisać kolejnego plusa przy analizie .

vs

Nashville Predators vs Edmonton Oilers
Typ: 1 (2.15) [60&#39;] ⛔ 1:6
Buk: bet365

Maritos powiedz mi drogi chłopcze czy Ty czytasz to co piszesz :?:
Nie żebym się czepiał ale jak dla mnie pkt. 4 odnośnie Ottawy jest wyssany z palca, Alfredsson, Spezza, Cheechoo, Michalek, Kovalev ... to jest według Ciebie problem z ofensywą, która na dobrą sprawę jeszcze się dobrze nie rozkręciła a już zdołali troche bramek nastrzelać. Poza tym Kuba głównie utrzymuje defensywe, ale moge się oczywiście mylić.
Zapomniałbym argument na korzyść PIT o treści &quot;PIT ma w ofensywie Malkina i Crosby&#39;iego&quot; to niewiele znaczące hasło, jeśli zaraz piszesz tak &quot;PIT dysponujący mocną ofensywą nie powinien mieć problemów z przejściem na teren wroga&quot; to jak to w końcu z nimi jest:?: ???? .
Pozdrawiam.

maritos 4

maritos

Użytkownik
JuanRoman08 -
to jest według Ciebie problem z ofensywą
Sorki - oczywiście sprostowanie - chodzi o defensywe i poźniejsze nawiązanie do Filipy Kuby.
Co do jakiś doczepek to PIT to mogłbyś sobie darować, bo na szybcika niestety nie zawsze każdemu wychodzi. Pozatym jeżeli chodzi Ci o to, że mogłem to zapisać w jednym to prawda, ale jakoś się nad tym nie zastanawiałem a świat raczej się przez to nie zawalił (jak ktoś jest inteligentny to powinien sobie połączyć te punkty).

Pozdrawiam M.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche -&gt; Toronto win (60min) [2,35] ⛔
Maple Leafs są jedną z dwóch drużyn w NHL które jeszcze nie zdołały wygrać ani jednego meczu - z pewnością przed sezonem dużo więcej obiecywano sobie w tym klubie, ale nikt kto zna się na amerykańskim hokeju nie wydaje werdyktów po tak krótkim okresie jaki minął. Podobnie odniósł bym się do formy Colorado, ktoś może spierać się ze mną &quot;czemu stawiam przeciwko Avalanche&quot; skoro osiągnęli dobre wyniki choćby przeciwko Bruins czy Vancouver. Oglądając grę i mecz z udziałem Avalanche nie umiem oprzeć się wrażeniu że po prostu sprzyja im szczęście a wyniki osiągają dużo lepsze niż na to zasługują swoją grą. Na plus w Colorado muszę zaliczyć ich grę w Power Play (z tego elementu zdobyli zdecydowaną większość swoich bramek w tym sezonie) i bramkarza Andersona który utrzymuje wciąż dosyć wysoką dyspozycje. Minusów jest jednak dużo dużo więcej, gra obronna w której czasami odnoszę wrażenie że obrona Avs kompletnie &quot;nie jeździ&quot; a rywale z łatwością stają przed szansami na zdobycie kolejnych bramek, brak poukładanej gry w wyrównanych siłach (sytuacje 5 on 5 czy 4 on 4) gdy nie ma żadnych kar drużyna COL nie potrafi poukładać swojego ataku i zdominować rywala, korzystają tak jak to już napisałem tylko w Special Teams Play czyli PP. Ostatni wynik z Bostonem może zrobić wrażenie ale chyba tylko na osobach nie oglądających tego meczu, Bruins powinni to spotkanie wygrać i to z handi, jednak jeśli nie wykorzystuje się 5 gier w przewadze, a dodatkowo traci się &quot;Short handed goal&quot; to nie można wygrać nawet z zespołem jak Colorado. Jeszcze nie mam informacji co do dzisiejszego bramkarza Colorado ale bardzo możliwe jest że będzie to Budaj (wy edytuje analizę jak tylko będę znał konkrety) co sprzyjało by z pewnością Toronto. Wracając do &quot;Klonowych Liści&quot; zaskakującą decyzje podjęli jak dla mnie już na początku sezonu regularnego, odesłanie Kadriego do AHL jest w moim przekonaniu błędem bo był jednym z lepszych zawodników TOR w okresie przygotowawczym - nie znam jednak całej sytuacji i możliwe że Nazem Kadri był kondycyjnie,fizycznie nie przygotowany do gry na tym poziomie i w tej częstotliwości. Na plus zaliczam dla zespołu z Kanady fakt że we wczorajszym meczu przeciwko Rangers, kontuzji doznał bramkarz Toskala (grał fatalnie od początku sezonu jednak wobec kontuzji Gustavssona zajmował miejsce w bramce). Dziś szansę dostaje skazywany na &quot;tego trzeciego&quot; Joey MacDonald i myślę że wykorzysta tą szansę prezentując się dobrze (gorzej niż Toskala raczej bronić nie będzie). Będzie to czwarty mecz we własnej hali dla Toronto i czas już chyba na wygraną, wciąż nie ma w zespole kontuzjowanego Kessela i na dobre Kanadyjczycy zaczną wygrywać chyba dopiero po jego powrocie, stać ich jednak na pokonanie Colorado na własnym lodzie. Dla Avalanche to już czwarta gra wyjazdowa i to może także być dla nich uciążliwe, być może katem COL okaże się Alexei Ponikarovsky, prezentujący jako jeden z nielicznych graczy Toronto dobrą dyspozycje podczas przegranych meczy.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
W pełni zgadzam się z analizą Odisio. Również dziś zamierzam zainwestować w drużynę Toronto, jednak jestem też pełen obaw o to w jakiej dyspozycji dziś będą hokeiści z Kanady. Wczorajszy mecz z Rangers obnażył ich wszystkie słabości, od Toskali przez Komisarka na Blake&#39;u kończąc. Nie bez powodu wymieniłem te nazwiska ponieważ od poczatku sezonu, ci gracze zawodzą. Ostatecznie Toskale można usprawiedliwić gdyż on zazwyczaj miewa słabsze dni ale Komisarek i Blake w moim odczuciu jedynie &quot;są&quot; w ekipie Klonowych Liści. Na razie nie chce wyciągać zbyt pochopnych wniosków względem Toronto, jednak dziś muszą stanąć na wysokości zadania i pokazać hokej nie na 100% ale nawet na 200% swoich możliwości ponieważ Colorado po wczorajszym zwycięstwie nad Bostonem od strony mentalnej będzie w świetnej formie. To tak słowem krótkiego komentarza odnośnie typu, pozostaje tylko wierzyć że dziś Maple Leafs się przebudzą.

J 20

janek58

Użytkownik
Toronto - Colorado
Odisio- napisał:

&quot;Na plus w Colorado muszę zaliczyć ich grę w Power Play (z tego elementu zdobyli zdecydowaną większość swoich bramek w tym sezonie)&quot;

a przecież łatwo policzyć, że Lawiny zdobyły dotychczas 17 bramek z czego 8 padło podczas gry w przewadze, osiem podczas gry w równowadze a jedną zdobyli grając w osłabieniu. To zadaje kłam cytowanemu stwierdzeniu. Myślę, że rzetelność powinna być podstawową cechą przy sporządzaniu tzw. analiz. W powyższym przypadku staranności zabrakło.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Janek58 - fakt w moim zdaniu zabrakło jednego słowa, &quot;zdobyli zdecydowaną większość decydujących bramek w tym sezonie&quot; bo przecież w meczach w których wygrali to ich dobra dyspozycja w PP decydowała o zwycięstwie. Staranności może i zabrakło bo co prawda statystykę lubię i się nią często podpieram jednak głównym wyznacznikiem i kryterium moich analiz jest to co zaobserwuje/zobaczę i wyłapię podczas oglądania NHL.
Wracając do meritum sprawy , jeśli już tak bardzo chcemy być dokładnie to Colorado ma prawie najwyższy współczynnik wykorzystywania gier w przewadze 38.1 (wyżej tylko Calgary), a te 8 zdobytych bramek przez Avalanche w PP jest również bardzo dobrym wynikiem, więcej goli bo 9 zdobył tylko zespół Flyers.
Mam nadzieje że po tej porcji stat&#39;ów większość uwierzy mi że ten zespół budował swoje zwycięstwa głównie na dobrej grze w Power Play&#39;ach.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom