Carolina Hurricanes vs Toronto Maple Leafs
Typ: 2 (2.45)
Buk bet365
Rozumiem, że pewnie większość zarzuci mi dziwne poglądy odnośnie Huraganów, jednak muszę się przyznać że dziś już nie biorę pod uwagę aspektu przełamywania się itp.
Powód tego jest bardzo prosty, spotykają się dziś dwie najgorsze drużyny ligi jak do tej pory. W wielu tabelach sąsiadują ze sobą w przeróżnych statystykach, nawet dorobek punktowy się zgadza ponieważ oba team'y stanęły na
7.
Wydaj się że to gospodarze dziś powinni być uprzywilejowani jednak pojawia się problem, dziś znowu zabraknie
Staala, który może i nie błyszczy ale z nim przynajmniej Hurricanes zdobywali bramki, bez niego 3:0 na Florydzie. Jak również sam fakt, że Huragany ostatnio jak już pisałem 2 dni wcześniej nie zdobywają zbyt wielu bramek, a śmiem twierdzić że w dzisiejszej potyczce bez bramek może im być ciężko choćby zremisować w regulaminowym czasie gry.
Piszę o remisie ponieważ "biedne" Liście z Toronto przeżywają plagę remisów cztery mecze z rzędu przegrywali po dogrywce lub karnych. Na pewno jest to ważny punkt tej analizy, który znacznie przechyla szalę z szansami na korzyść Toronto. Od czasu powrotu do bramki
Gustavssona, czyli od meczu z Anaheim, Toronto radzi sobie znacznie lepiej, na pewno niektórzy pamiętają typ na Toronto w Anaheim i moje uzasadnienie, którym był powrót Jonasa do bramki. W przeciwieństwie do Caroliny, Liście mogą się również pochwalić tym, że będą mieli w swoich szeregach zdrowego
Phila Kessela, oczywiście nie wymagajmy od niego już cudów, ale myślę że jego sama obecność na lodzie dużo daje drużynie z Kanady.
Podsumowując sytuacja obu ekip jest dramatyczna i chyba nikt w obu klubach nie spodziewał się tak słabego startu, obie drużyny nie mogą wygrać od kilku/nastu dni, oczywiście seria Hurricanes jest już znaczna jednak to dziś nie gra roli. W mojej ocenie po stronie Toronto są wszystkie najlepsze atuty kwestia tylko czy będą potrafili je dobrze wykorzystać.
Kaberle, Hagman, Grabovski nie bez powodu wymieniam te nazwiska ponieważ ostatnio są to najjaśniejsze punkty Toronto i w nich upatruję potencjalnych liderów na dzisiejszy mecz. Huragany owszem mogą się przełamać jednak by to się stało naprawdę muszą przejść małą metamorfozę, co przy stawce takiego meczu może być trudniejsze niż się komukolwiek wydaje.
Ryzykuje regular time ponieważ, gatunkowo mecz należy do ciężkich a z doświadczenia wiem, że takie spotkania lubią być rozstrzygane "dosadnie" przez jedną z drużyn.
Goalie: Ward (CAR) - Gustavsson (TOR)
Pozdrawiam.