Witam ????
No to dziś robię sobie maraton
NHL, zacząłem od PIT - DET, teraz ATL - PHI.
Obowiązkowo muszę obejrzeć Gwiazdy.
Tak tytułem wstępu. Ostatnio było mówione, że trzeba mocno wierzyć jeśli się gra na Columbus. A tutaj proszę... Pokonali San Jose. Dlatego nie ma się co dziwić na odważne typy, to jest
NHL To tylko taka mała uwaga.
Jak już oglądałem mecz Detroit to powiem, że na pewno będą jednym z głównych faworytów do Stanleya... to że ostatnio mieli słabsze dni. To raczej było wliczone. Tak zwana "zadyszka na własne życzenie". Trochę pewnie odpuścili. Ale chyba znowu zaczną trochę poważniej grać. No ale przecież mają taką pakę, że szok... Hossa ostatnio wybitnie w formie. Dziś backhand gol którego pozazdrościć może mu wielu zawodników z napadu.
Po meczu dziennikarz przeprowadzał wywiady z kapitanem Heniem i Conklinem. Henia pytał czy DET zdobędzie Stanleya. Ten mu odpowiedział, że mają na pewno dobrą okazję do powtórzenia sukcesu...
Sądzę, że ciężko będzie ich zatrzymać w PO...
A teraz do ostatniego meczu.
Dallas - Nashville,
Dallas ML,
Dallas 60'
Konsekwentnie zagrałem na Dallas. Już wcześniej mówiłem, że chłopaki cisną na Play Offy. Jedna mała wpadka z Colorado. Ale tutaj raczej można było się tego spodziewać. Colorado wtedy przełamało się. I na jednym meczu wygranym nie mogli poprzestać. Trudno jest mi wyobrazić sobie żeby dziś Gwiazdy przegrały z Drapieżcami... Dan Ellis dzięki "zeru" dostanie dziś ponownie szanse. Dallas sporo nastrzelało w ostatnim meczu i dziś powinno to się trochę odbić czkawką. Dodatkowo Ellis chyba zacznie bronić na swoim dawnym poziomie a koledzy w obronie mu w tym pomogą. Turco mniej puszcza niż zwykle. Dlatego sądzę, że jednak mecz będzie na styku, underowy ale jednak ostatecznie Dallas powinni sobie poradzić
Ja zagrałem osobiście dość bezpiecznie Dallas ML. Dorzucając w
dublu z Philadelphią. Ale po chwili zobaczyłem, że bwin dziś mi dał prezent w postaci błędnie rozliczonego zakładu... i dołożyłem jeszcze trochę.
BTW. Posta pisałem w przerwach od 2 tercji Flyers :]