Niestety byłem tak zmęczony, że nie dałem rady obejrzeć nawet kilku minut jakiegokolwiek meczu. A po wyniku Dallas widzę, że mam czego żałować bo DAL zrobiło z tyłka NYR jesień średniowiecza. Kilka ostatnich spotkań oglądałem, dziś zadowolić się musiałem tylko skrótem. Podusmowanie do tego meczu powiedział komentator, że dla Strażników to było upokorzenie... Dallas dalej walczy o PO co mnie bardzo cieszy. Zaczęli fatalnie jak pisałem ale wreszcie się obudzili. I to mimo braku w obronie Zubova, a w ataku Morrowa. Już szybko zerknąłem jak wygląda układ gier Gwiazd. Za 2 dni grają z Nashville u siebie. I tym razem seria W NSH powinna się zakończyć skoro dziś MIN nie potrafiła tego zrobić
Małe info z NHL.com na temat obsady bramki w Stars:
DALLAS - The Dallas Stars assigned backup goalie Tobias Stephan to Bridgeport of the American Hockey League on Friday.
The Stars want to give the Swiss goalie more playing time after he started only three of their first 50 games. Marty Turco started his 48th game of the season Friday night against the New York Rangers.
Dallas called up Brent Krahn from Chicago of the AHL to serve as Turco's backup on Friday night.
Krahn has never played in an NHL game.
Wygląda to średnio... Turco jak będzie non stop bronił bez odpoczynku to na pewno odbije się to na jego "dyspozycji". W przypadku ewentualnej kontuzji zrobi się poważny problem. Chyba, że Tobias podciągnie formę w
AHL.
--------------------------
Kilka komentarzy, wiem że po meczu ale to uwagi natury ogólnej. Które mogą się przydać nie tylko do tego konretnego meczu a na następne.
też jakimś dobrym bramkarzem nie jest,a Dubielewicz na pewno będzie dziś zmotywowany bo to będzie jego pierwszy
cały mecz w
NHL od kilku lat więc się postara
Shen aż tak z nim źle nie jest
W zeszłym roku jak był backupem DiPietro rozegrał 20 meczów, z czego 17 jako startowy bramkarz. Tutaj jego statsy
Wade Dubilewicz w NHL.
Shen jak że znasz
KHL to wiesz, że chłopak grał w Barsie Kazań. Poszedł tam z
NHL i myślał pewnie, że będzie numerem jeden. Ale był też tylko backupem. Tutaj jego osiągnięcia w Rosji
Wade Dubilewicz w KHL
Generalnie aż takim ogórkiem nie jest. Islandersi chcieli go znowu u siebie i mieli nawet pierwszeństwo. Bo w NYI bramka się posypała całkowicie.
-------------------------------
Z tego kolektywu można przynajmniej ostatnio wyróżnić najbardziej trzech graczy z ofensywy Andrew Brunette, Mikko Koivu i Pierre-Marc Bouchard sprawiają że Wild wygrywa mecze.
Bouchard to obudził się w ostatnim tygodniu. Akurat wybitnie śledziłem poczynania tego zawodnika. Jak niektórzy wiedzą bawie się w Fantasy
NHL. Miałem go przez długi czas w swojej drużynie. Nie grał nic przez ostatni miesiąc. Aż jak go wywaliłem i wziął go mój rywal to strzelił 2 gole, zaliczył 5 assyst i miał 8 strzałów. Jakby Maryś grał to Dzikusy stałyby o wiele wiele lepiej...
Tak przy okazji widać sporo fanów/znawców
NHL ostatnio przybywa do najlepszego tematu o
NHL wśród for bukmacherskich
to myślę, że w przyszłym sezonie będę musiał założyć ligę FB fantasy
NHL. Chyba będą chętni do fajnej zabawy ????
Warto poinformować również że w bramce Predators wystąpi drugi, gorszy bramkarz Dan Ellis (GAA=2.92)
Gdyby ten kolega->
cl9vius przeczytał Twój post to na pewno by zareagował. Tyle, że w tym sezonie jest "mniej widoczny" w tym temacie. Zerknij na avatar i wszystko jasne
Ellis to nie jest drugi bramkarz. To jest #1 goli w Nashville. Pekka Rinne przyszedł do klubu jako backup. Tyle, że radzi sobie dobrze i dlatego dostaje dużo szans na grę. Ale to problem chyba w tym, że Dan słabiej gra w obecnie. Trochę podoba sytuacja się ma w Anaheim. Gdzie #1 Giguere słabiej sobie radzi a #2 Hiller o wiele lepiej. A mimo to Szwajcar dostaje mało szans jako starter. Co mnie akurat martwi bo ma go a fantasy ????
Może od dziś nastąpi zwrot w dyspozycji Ellisa. Zaliczył SO. I moim zdaniem jego obecna słabsza dyspozycja niż backupu Fina nie zmieni tego, że to On będzie numerem 2.
-----------------------
Osobiście dzisiaj postawiłem Atlantę, Columbus i Rangers. ????
No to kolego pojechałeś po bandzie... Nie dosyć, że żadna Twoja peffka nie okazała się galantą... okazały się sporymi wtopami to co najważniejsze- nie napisałeś
żadnego uzasadnienia. Wcześniejszy post "podsumowujący" zostawiłem... ale ten usunąłem i pokazuję Tobie ale też innym dla takich postów
Nie obraź się przemiły kolego. Ale jak jest to najlepszy temat o
NHL w Polsce to trzeba trzymać poziom. A takie peffki można podać w tej postaci w swoim temacie lub w Hyde Parku. Zachęcam Ciebie do pisania choćby 2-3 zdaniowego uzasadnienia :spokodfhgfh:
P.S. Żeby nie było pytań... tak to ja stoję z tym znakiem w tej modnej koszuli. Fanki proszę kierować propozycje matrymonilano-
towarzyskie na PW????
------------------------
Kolejny dzień zmagań z
NHL i ogrywaniem buków
Do wybory do koloru spotkań. Trzy mecze grają wcześniej. Reszta w nocy.
Zapraszam do dyskusji, pisania analiz, czy przemyśleń :spokodfhgfh: