St.Louis Blues vs. New Jersey Devils
Typ: 2 [2,00] -> BetClick
Fakt, że dziś dużo spotkań ale wszystkie wyglądają na naprawdę trudne do wytypowania jednoznacznego zwycięzcy, jednak ze wszystkich spotkań postanowiłem wybrać to w St.Louis gdzie Nutki podejmą New Jersey.
Dziś zacznę od gospodarzy ponieważ typ jest skierowany przeciwko nim.
Bilans ich ostatnich 10 spotkań to 2-8-0. Ostatnie spotkanie z Ducks przegrali dość pechowo, gdyż w 3 tercji prowadzili 3:2 by ostatecznie dać sobie strzelić 2 bramki i przegrać w regulaminowym czasie. W przedostatnim meczu też u siebie uporali się z Rekinami po rzutach karnych 3:2. Jeśli chodzi o sam skład to cały czas, Blues mają problemy z kontuzjami, jednak zawodnicy, którzy nie grają już od dłuższego czasu nie występowali także w tym nie szukajmy powdów słabości St.Louis. W ekipie Nutek w ostatnim meczu na bramce występował Mason, jednak kilka wcześniejszych mecz widzieliśmy Mann'iego Legace i co widać na pierwszy rzut oka, zawsze puszczają przynajmniej dwie bramki, a w ogólnym rozrachunku obaj mają średnią powyżej 3. Poza tym Nutki nie są wymagającą drużyną, ponieważ same statystyki pokazują że mają problemy z obroną, a w ataku bywa róznie. St.Louis nie zachwyca, jednak potrafią sprawić niespodziankę i tego tak naprawdę sie dzisiaj boje, ale najpierw parę słów na temat Diabłów. Na początek Scott Clemmensen od czasu kontuzji Martina jego bilans wygląda naprawdę dobrze 12-5-1, co więcej wskaźnik 2,15 wpuszczonych bramek, też robi wrażenie. Jeśli chodzi o cały zespół to Devils przechodzili ostatnio trudniejsze chwile, które widzieliśmy w pojedynkach z Bruins i Pinguins, oba spotkania przegrane, co gorsza do zera. Jednak już w ostatnim pojedynku z Rangers blokada została zdjęta i wygrali 4:2, trzeba powiedzieć, że zawodnicy New Jersey oddają naprawdę dużo strzałów i tu dla przykładu w potyczce z Pittsburghiem oddali ich 37, z Bruins 25 i z N.Y. 35. Myślę że takie statystyki pozwalają bardziej uwierzyć w to że Diabły dziś wygrają. Poza tym w dobrej formie jest Czech Elias, który od dłuższego czasu zdobywa punkty we wszystkich klasyfikacjach, i jeśli tylko przyjdą mu z pomocą Zajac i Parise myślę że sprawa zwycięstwa będzie przesądzona.
Co do samego typu, wolałbym Money Line ale kurs jest malutki bo tylko 1,60 a przy czystej dwójce myślę że będzie więcej emocji ????