Spotkanie: Minnesota Wild - Calgary Flames (rozgrywany 18.12.2008r.)
Typ: When Will Game End (In Penalty Shoot-out)
Kurs: 6.50
Bukmacher: Gamebookers
Analiza:
Minnesota nie wygrała, ani nie zremisowała przez ostatnich 5 meczy. Ale nie były to przegrane bardzo wielkie, ponieważ kończyły się co najwyżej różnicą straty 2 goli. Minnesota ma dziś atut własnej tafli, ale nie jest w tym momencie taka silna by wygrać ten mecz czysto. Remis w tym spotkaniu bardzo prawdopodobny... Dlaczego? Otóż:
05/11/08 Calgary vs. Phoenix Coyotes P - 2:4
12/12-08 Phoenix Coyotes vs. Minnesota 3:1
W powyższych meczach obie dzisiejsze drużyny przegrały z Phoenix różnicą 2 goli - czyli wskazuje to na, że prezentują podobny poziom. Minnesota nawet grała na wyjeździe w tym meczu - więc mam dla niej większy respect, a że w ostatnich meczach sobie nie radzi (brak skuteczności) to Calgary nie będzie miało łatwo ponieważ Minnesota nie jest tak do końca słaba - ostatnio przegrana z Anaheim 4:2 (te ich 2 gole już coś znaczą, bo Anaheim to drużyna wyższej klasy).
Na remis przemawia również historia:
04/04-08
NHL Minnesota vs. Calgary 3:1
24/02-08
NHL Minnesota vs. Calgary 1:2
17/01-08
NHL Minnesota vs. Calgary 2:2
Wyniki oscylują wokół remisu.
Kolejne mecze do analizy:
04/12-08
NHL Minnesota vs. St Louis 4:0
17/12-08
NHL St Louis vs. Calgary 3:6
W powyższych meczach Minnesota jak i Calgary wygrało podobną ilością goli nad drużyną St Louis. Wniosek taki: obie drużyny prezentują się na podobnym poziomie.
Dodam jeszcze, że kurs na ten remis w większości buków jest w granicach 3.90 (czyli jest spora szansa na remis wg buków) a w innym dzisiejszym spotkaniu: Buffalo Sabres - New Jersey Devils jest kurs 3.60. Ja myśle, że ten 3.60 jest zachęcający przez co podejrzany, dlatego wybrałem mecz Minnesoty, który również ma obniżony kurs ale tylko do 3.90 (średnio) co stwarza mi sie wydaje większe prawdopodobieństwo remisu. Daje typ, że zwycięstwo rozstrzygnie się po rzutach karnych, bo patrząc na tabele mecze między tymi drużynami w większości rozstrzygały się w rzutach karnych co daje spore szanse, że będzie dziś to samo.