Spotkanie: Minnesota Wild - New York Islanders
Typ: X (remis)
Kurs: 4.50
Bukmacher: Interwetten
Analiza:
Stawiam na remis w dzisiejszym spotkaniu. Minnesota od 6 spotkań nie wygrała żadnego spotkania. Radzi sobie kiepsko, ponieważ w ostatnim okresie miała kontuzjowanego jednego z najlepszych zawodników: Mariana Gaborika. Tylko, że ostatni mecz z Calgary na własnej tafli pokazał, że Minnesota nadal nie odzyskała dawnej formy i tylko zremisowała. Co do drużyny NY Islanders również grają kiepską grę, od 7 spotkań nie zwyciężyli ???? . Ale ja widze w nich potencjał, który może zaprocentować w dzisiejszym meczu. Otóż ostatnio u siebie zremisowali z drużyną Washington (a Washington to jedna z najlepszych drużyn w tym momencie pod względem formy i to drużyna z górnej półki) więc dlatego NY Islanders ma u mnie dużego plusa za ten wyczyn i przy okazji pokazuje, że NY Islanders ostatnio ma się lepiej. I jest to też takie zniesmaczenie dla nich, no bo byli bardzo blisko zwycięstwa, a w końcu polegli - co w dzisiejszym meczu może to się objawić ostrym apetytem na zwycięstwo.
Pokażmy dwa pewne mecze obu drużyn:
25/11/08
NHL Minnesota vs. Washington 4:3
7/12-08
NHL NY Islanders vs. Washington 4:5 (OT)
Jak widzimy w powyższych meczach - obie drużyny uzyskały prawie, że identyczny wynik z Washingtone, co daje wniosek taki, że oba dzisiejsze zespoły prezentują podobny poziom gry.
I trochę historii:
10/02-08 Minnesota vs. NY Islanders 3:3 4:3 (OT)
08/02-08 Pittsburgh Penguins vs. NY Islanders 4:3
06/02-08 NY Islanders vs. AnaheimDucks 0:3
02/02-08 Montreal Canadiens vs. NY Islanders 4:1
Powyżej widzimy, jaka słabo radziła sobie drużyna NY Islanders w tamtym okresie czasu, ale gdy trafili na Minnesotę zremisowali z nią - wniosek: dziś jest niemal podobna sytuacja, bo NY Islanders sobie nie radzi zbytnio, ale z Minnesotą bedą w stanie zremisować bo tak zdarzyło się w lutym 2008. Minnesota i NY Islanders nie radzą sobie, ostatnie mecze przegrywają, ale ostatnio powolutku wracają do formy co pokazały ostatnie mecze... obie bedą chciały wygrać, bo już dość mają przegranych meczów. Ja stawiam na wyrównany pojedynek, który zakończy się remisem. A że faworytem jest Minnesota, to w dogrywce niech zwycięży ona ???? .