maritos
Użytkownik
:hokej: Detroit Red Wings - Calgary Flames [ Typ:1 @ kurs: 1,73]
Analiza: Detroit Red Wings vs Calgary Flames to jeden z pewniejszych meczy nocnej kolejki NHL. Raczej nie ma co się rozpisywać za bardzo bo jak dla mnie w tej chwili gra Red Wings a Flames to jak niebo a ziemia. Wczoraj Płomienie zagrały mecz z Montrealem gdzie nie mieli praktycznie nic do powiedzenia i to już nie pierwszy mecz - taki stan rzeczy utrzymuje się już od jakiś 4 meczy. Jedyną dobrą zaletą dla drużyny z Kanady jest bardzo dobra forma Kipersofta. Red Wings bez żadnych wspaniałości z formą, ale i tak grają na najwyższym poziomie i myślę, że nawet po tym kursie można im zaufać. Patrząc na najlepiej punktujących gospodarzy to aż 12 zawodników ma ponad 10 punktów a 5 z nich ma ponad 20 punktów co jest bardzo dobrym wynikiem. Przy tylu dobrze punktujących graczach można się spodziewać stałej dobrej gry. W Calgary ku zaskoczeniu jest nawet podobnie - 9 graczy ponad 10 ptk na koncie a 3 z nich ponad 20 punktów. Niestety kiedy ostatnio oglądam Płomienie tych statystyk kompletnie nie widać, zaś u Red Wings tak. Jeśli w grze Płomieni nie zajdzie w meczu z Detroit jakaś rewolucja to powinniśmy obejrzeć gładkie zwycięstwo gospodarzy.
:hokej: Anaheim Ducks - St. Louis Blues [ Typ: 1 @ kurs: 1,73] Analiza: Typ na "Kaczki" to chyba z mojej strony nie będzie raczej rewelacja i można było się tego spodziewać. Granie Ducks uważam za równie bezpieczne jak na Detroit. Anaheim grają standard, czyli bardzo dobry hokej. "Nutki" miały bardzo dobry okres formy, który jak dla mnie już się skończył. Możnaby pomyśleć, że ich forma ponownie wraca po wygranej z Nashville, ale po obejrzeniu tego meczu raczej rewelacji nie widać. Nashivlle zagrali słabo i mecz był bardzo wyrównany. Nutki strzeliły 2 gole w PP (5on3 i 5on4 pod rząd) co poźniej zaowocowało w ich zwycięstwo. Ostatnie minuty 3 tercji to totalna słabość Nashville, która wykorzystało St Louis i strzeliło 2 bramki w bardzo krótkim czasia i na sam koniec "empty net". Anaheim z St Louis już grali ze sobą w tym sezonie 2 razy - pierwszy mecz wygrały kaczki 5-2 a drugi reważowy mecz wygrały Nutki 3-2 po karnych (wtedy mieli ten dobry okres gry). Dzisiejszej nocy spodziewam się gry St Louis na poziomie troszeczkę wyższym jak w ich I meczu i wygraną Ducks.