Spotkanie: Pittsburgh Penguins -
Minnesota Wild (ML)
Typ : 2
Kurs: 2.23
Analiza: Niewątpliwie będzie to najciekawsze spotkanie dzisiejszej nocy w
NHL. Świetny atakujący duet Malkin & Crosby zostanie dziś poddany ciężkiej próbie, naprzeciwko bowiem najlepsza obrona ligi z bardzo dobrym bramkarzem Minnesota Wild. Tym którzy
NHL analizują i doszukują się w meczach różnych "smaczków" taktycznych, strategicznych bardzo odpowiada oglądanie meczy Minessoty Wild, zespół ten jest świetnie poukładany, bardzo wyrównany i co najważniejsze genialnie broni. Niklas Backstrom wykonuje w tym sezonie bardzo dobrą robote , puszcza średnio dwie bramki na mecz, a ja mysle że dziś nie puści nawet dwóch. Pittsbourgh niepokonane od jakiegoś czasu, od czasu zwycięstwa nad Red Wings są na bardzo dużym pędzie, który jednak kiedyś się będzie musiał zakończyć. Szanse w ataku Wild rosną, jeśli znów przypomne o brakujących ważnych ogniwach w defensywie Penguins (Gonchar, Whitney). Dobrym typem w tym meczu wydaje się także under 5.5 ja jednak stawiam na ostateczne zwycięstwo zawodników Wild
Spotkanie: Phoenix Coyotes -
Chicago Blackhawks (ML)
Typ : 2
Kurs: 1.87
Analiza: Drugi bardzo ciekawy pojedynek tej nocy, rewelacyjnie spisujący się zespół z Chicago odwiedzi dziś Phoenix Coyotes. W Chicago po bardzo udanej serii wystepów, zimny prysznic w postaci dwóch porażek (San Jose Sharks 5:6 , St Louis 3:4). Sprowadzenie na ziemie hokeistów Blackhawks moim zdaniem bardzo im się przydało w perspektywie długiego jeszcze i ciężkiego sezonu, młodzi zawodnicy łatwo dają ponieść się emocjom i zbytniej pewności siebie. Teraz znów trzeba mozolnie walczyć o kolejne punkty, ostatnio dużo pisałem o nienajlepszej dyspozycji Chicago w obronie, niespodziewałem się jednak że aż 6 bramek stracą oni z San Jose, także trzy bramki wbite im przez St Louis to zdecydowanie za dużo. W dzisiejszym meczu spodziewam się , mimo że atak Phoenix jest całkiem niezły, że CHI nie będzie tak łatwo bramek tracić. W obu zespołach brak ważnych kontuzji, Phoenix gra ostatnio seriami, ostatnio mieli serie trzech zwycięstw a teraz już dwie porazki z rzędu. Moim zdaniem dziś dołożą trzecią porażke bo Chicago to w tym sezonie bardzo wymagający przeciwnik. (dla odważniejszych kurs na wygraną Chicago w czasie regularnym - 2.35)