>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL - sezon 2008/2009- PLAY OFF

Status
Zamknięty.
sekular 47

sekular

Użytkownik
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks
⛔
Dzis kolejny mecz z serii byc lub nie. Generalnie od samego poczatku faworytem w tej parze bylo DET, nie mniej jednak wynik serii 3-3 daje sporo do myslenia. Chyba niewiele osob spodziewalo sie, ze ta para bedzie walczyc az 7 spotkan. Red Wings moglo wykonczyc Kaczki juz przedwczoraj, a jednak nie skorzystali z okazji. Dzis wcale nie jestem taki pewien czy DET zwyciezy. Wcale nie bede zaskoczony jak do finalu konferencji awansuja Kaczory! Dzis oba sklady musza zagrac bardzo szczelnie w obronie, wykazac musza sie szczagolnie Osgood i Hiller. Oba graja bardzo poprawnie z lekkim wskazaniem na Osgooda ktory w Game 5 wykazal sie naprawde na 6+, zatrzymujac Getzlafa bezblednie...za to w ostatnim starciu cala ekipa Ducks zagrala bardzo dobrze. Moim zdaniem defensywa oraz dyscyplina jest zdecydowanie po stronie Ducks! A to napewno dzis im sie przyda, gdyz Red Wings beda napewno dominowac na lodzie! Obie ekipy beda sie pilnowac przed PP, poniewaz kazda kara to potecjalna strata bramki! Napewno nie bedzie szalenstwa na lodzie jesli sytuacja nie bedzie kryzysowa dla DET lub Ducks! Bardzo licze na Prongera, gdyz jest osoba bardzo dobrze grajaca w defensywie! Jesli chodzi o oslabienia teamow to wyglada to nastepujaco: W Ducks nie wystapi Larsen, ktory nie gral juz w ostatnim meczu... Red Wings wystapi w pelnej sile ognia! Moj typ to under 5.5! Pinnacle proponuje 1.786!

powodzenia:spokodfhgfh:

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks -&gt; under 1,5 goals in the 1T [1.80] ✅
Bet365
Ostatni mecz który zadecyduje, zadecyduje o tym czy finał konferencji będzie kompletną niespodzianką czy tylko połowiczną, wiadomo już bowiem że czeka tam na zwycięzce tej pary zespół Chicago Blackhawks na który stawiało nie wielu. Nie jestem przekonany że mecz będzie underowy ogólnie, wzorem poprzednich meczy decydujących można nawet myśleć że będzie inaczej, że nastąpi moment w którym chcąc nie chcąc trzeba będzie porzucić praktycznie całkowicie obronę własnej tercji i skupić się na wrzucaniu krążka i wjeżdżaniu w tercje rywala. Dobrym rozwiązaniem jest jednak gra na under pierwszej tercji, obie ekipy wyjdą na lód zmotywowane i przy stanie remisowym przynajmniej na początku nie powinno być szaleństw, oczywiście wszystko zmieni się po strzeleniu pierwszej bramki ale jeśli padnie ona po pierwszych 10 minutach to szansę powodzenia tego typu są wysokie. Do tej pory w 6 meczach trzykrotnie padał under 1 tercji, ogólnie całe spotkanie jest szumnie zapowiadane jako pojedynek obrony i obrońców, na niebieskiej linii wszystko się rozegra z jednej strony Niedermayer i Pronger a z drugiej Lidstrom , Rafalski i Kronwall. O Hillera także jestem spokojny, jeśli DET nie dostanie dużych szans na grę w PP to młodzieniec pierwszą tercje powinien przetrzymać, gorzej jeśli chodzi o Osgooda ale on ma wielkie wsparcie w hali Red Wings - powinno być dobrze.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Detroit Red Wings - Anaheim Ducks
Typ: Detroit Red Wings -1.5
Kurs:2.35
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Dziś ostatnie spotkanie w 2 częsci PLAY OFF.Detroit byli wielkimi faworytami tej konfrontacji.Można się jedynie cieszyć że zobaczymy 7 spotkanie,bo przed pierwszym meczem chyba nikt niespodziewał się że Kaczory wytrwają z Red Wings.
Potrafili wygrać 3 spotkania i z tego powinni byc zadowoleni ale na wiecej niema szans.Zwycięstwa te mogą zawdzięczać Hillerowi,który znakomicie bronił,jednak z meczu na mecz jego forma spada.Za to wielcy strzelcy Czerwonych Skrzydel są o wiele skuteczniejsi.Szczególnie Franzen,któy ma chyba sposób na pokonywanie Hillera.Typuje dziś Detroit z handicapem,powieważ niewidze cienia szansy dla Anaheim.Znacznie odstają od Red Wings jeżeli chodzi o styl gry,szybkość.
Tak jak wspominałem Kaczory zrobiły swoje,doprowadzili do 7 meczu i z pewnoscią jeżeli popatrzeć na sezon zasadniczy to Play Offy mają udane.
Jedyną zagadką jest Osgoog,który zawsze może coś zwojować,a w takim meczu jedna bramka moze zaważyć.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Poznaliśmy finalistów konferencji. Do finału Pucharu Stanleya już coraz bliżej ;)

TERMINARZ SPOTKAŃ FINAŁÓW KONFERENCJI .

ZAPRASZAM do dyskusji :spokodfhgfh:

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks -&gt; over 5,5 goals [1.83] ✅
Bet365
Typowanie na tym etapie rozgrywek play off będzie z pewnością dosyć trudne, zwłaszcza że pary które powstały nam w finałach obu konferencji nie sprzyjają przynajmniej na chwile obecną na jasne rozeznanie w kwestiach under/over - wszyscy (oprócz Caroliny może) dysponują raczej średniej klasy bramkarzami, lub inaczej - dobrymi bramkarzami którzy z pewnością nie są w szczycie formy więc może się zdarzyć wszystko. Patrząc jednak na mecze w Sezonie Regularnym jakie stoczyli ze sobą DET i CHI to over 5 bramek osiągali oni czterokrotnie na sześć meczy. Jest to więc spora wskazówka na to jak ułożyć się może to spotkanie, obaj bramkarze jak już wcześniej wspomniałem mają swoje lepsze i gorsze dni, Nikolai Khabibulin w rywalizacji z Vancouver wpuścił co najmniej o kilka bramek za dużo niż powinien wpuszczać dobry bramkarz, niektóre jego interwencje (lub ich brak) być może sprawiły właśnie to że Blackhawks męczyli się z VAN aż tak długo. Z drugiej strony Osgood także jest niestabilny i o ile sprzyjają mu ewidentnie występy na własnym lodzie gdzie wspierają go zapatrzeni w niego kibice to na wyjazdach jest już sporo gorzej. Jeśli chodzi o obrony to dużo pewniej w tej kwestii wygląda Detroit ale porównanie ofensyw zakwalifikowałbym na remis, Chicago czyli zespół &quot;młodych strzelb&quot; preferuje zdecydowanie ofensywny styl gry. Co więcej, szybcy i niezbyt muskularnie zbudowani zawodnicy Chicago często zmuszają rywali do nieczystych zagrań a sędziowie nie mają wyjścia i dyktują kary, jeśli w tym meczu będziemy mieć dużo okazji do gry w przewagach to powinno paść sporo bramek.

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Dla mnie ten sezon i te roztrzygnięcia to duża loteria , mniej więcej na 50 % , Chicago zdecydowana rewelacja całego sezonu,dużo już namieszali i wg mnie nie są bez szans w rywalizacji ze Skrzydełkami
Natomiast druga para to już skład z sufitu jak dla mnie i naprawdę ciężko się pokusić o zwycięzcę...choć chyba jednak wyjdą Pingwiny to przewiduję po ciężkim boju...naprawdę bardzo ciekawy finisz.........zresztą urok nhl

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
versus

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks powyżej 5.5 (1,80)

Jakże wielkim szczęściem było dla mnie wyeliminowanie przez Skrzydła w półfinale Kaczorów. Każdy ma różne gusta i ponoć o nich się nie dyskutuje jednak nie lubię defensywnie nastawionych drużyn, a taką na pewno była ekipa z Anaheim. Oczywiście hokej to nie tylko bramki, a również defensywa, jednak uważam, że bramki przyciągają tłumy na trybuny. Co do samego spotkania to zespół dzisiejszych gospodarzy to tak naprawdę zdecydowanie najlepsza drużyna play off ostatnich lat. Nie mówię tu o wygrywaniu Pucharu Stanleya. Tylko Detroit jest zawsze wyśmienicie przygotowane do konfrontacji pucharowej. Pokazali to w pierwszej fazie, gdzie nie dali najmniejszych szans St Louis. Później los spowodował, że zmierzyli się z pogromcami San Jose czyli Anaheim. Obie drużyny szły na łeb w łeb jednak w decydujący starciu więcej zimniej krwi wykazali zawodnicy Detroit i oni słusznie awansowali do finału. Ciekawostką jest, że oba zespoły, które dziś wyjadą na lód to liderzy klasyfikacji Power Play. Chicago średnio wykorzystuje 29.4, a Detroit 26.4 przewag w grze. Mają też dość słabe statystyki w obronie, gdyż Chicago jest 10, a Detroit 14 na 16 drużyn, które wystąpiły w PO. Przechodząc teraz do gości to niespodzianka Play Off. Każdy wiedział, że są groźni, ale nikt nie przypuszczał, że dojdą, aż do finału. Chicago pokonało dwie ekipy z Kanady, a co za tym idzie nie mamy przedstawiciela tego kraju w Finałach Konferencji. Najpierw pokonali Calgary, a ostatnio po emocjonujących bojach Vancouver. Patrząc odnośnie mojego typu to taki zestaw pokryje według mnie taką linię bramkową. Są to dwie ofensywnie nastawione ekipy i jest wręcz przekonany, że dziś zobaczymy grad bramek. Typ osobiście jak najbardziej polecam.

Kurs z: Bwin

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes
Typ: Pittsburgh Penguins-1.5
Kurs:2,68
Bukmacher:pinnacle
Analiza:
Czas na finały Konferencji.Pojedynek Pittsburgha z Carolina ,która nie spodziewanie wyeliminowała Boston Bruins zapowiada się mniej emocjonująco niż pojedynek Detroit z Chicago.Spodziewam się gładkiej przeprawy doa Pingwinów,najłatwiejszej w całych tegorocznych PO. Niesądze by Pingwiny po wyeliminowaniu Capitals mieli jakieś problemy z Hurricanes. Jeżeli w 6 spotkaniach z drużyną ze stolicy Pingwony byli drużyną dominującą to druzyna z Caroliny będzie słabą przeszkodą dla Penguins.
Typuje zwyciestwo gospodarzy w tym meczu różnica conajmniej 2 goli,gdyby był wiekszy handicap to bez chwili zawahania typował bym Pittsburgh -2,5.
Carolina była juz za burtą w 1 rundzie PO,jednak dośc szczęśliwie udało im się wygrać w 7 spotkaniu z NJD 4-3 mimo że przegrywali na 2 minuty przed końcem 3-2.
Pittsburgh miał niezwykłe mecze w tegorocznych PO z Flyers jak i z Capitals.
Wzmocnieni psyhicznie z pewnoscią dziś rozjadą Hurricanes dlatego zachęcam do zagrania na nich.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Dla mnie ten sezon i te roztrzygnięcia to duża loteria , mniej więcej na 50 % , Chicago zdecydowana rewelacja całego sezonu,dużo już namieszali i wg mnie nie są bez szans w rywalizacji ze Skrzydełkami
Natomiast druga para to już skład z sufitu jak dla mnie i naprawdę ciężko się pokusić o zwycięzcę...choć chyba jednak wyjdą Pingwiny to przewiduję po ciężkim boju...naprawdę bardzo ciekawy finisz.........zresztą urok nhl
jeżeli dla ciebie widok w fianle konferencji drużyny Pingwinów jest wzięty z sufitu to naprawde ci współczuję....
no chyba ze patrzyłeś tylko na tabele po sezonie zasadniczym..
Pingwiny po zmianie trenera i dojścia Gonchara to jest calkiem inna drużyna niż w połowie sezonu zasadniczego.I juz przed PO byłem na 100% pewny ze znajdą się conajmniej w wielkim finale,teraz jestem przekonany że puchar Stanleya podniesie Crosby razem z resztą ekipy

fakt jest faktem ze gdyby Boston przeszedł to szanse z Pingwinami były by 50-50 i moja pewnośc co do Pittsburgha spadła by o kilka procent ale widząc Caroline w fianle konferencji do jest naprawde absurd.
Słabszego rywala nie mogli dostać Pingwiny w fianle konferencji i niezdziwie się jak zakończy sie to wynikiem 4-0 choć typuje 4-1

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pozwolę sobie zabrać głos w kwestii par finałowych. Jeśli chodzi o East side to awans Pingwinów do finału na pewno nie jest tu jakimś wielkim zaskoczeniem ponieważ jak pokazała końcówka sezonu, a także pierwsza runda z Lotnikami, Pitts prezentują się bardzo dobrze. A na domiar wszystkiego w kapitalnej dyspozycji jest Crosby, który już do tej pory zdobył 12 bramek i według mnie to on był główną postacią w konfrontacji z Capitals. Na pewno cieszy fakt, że Gonchar jest w pełni sił i będzie mógł kontynuować grę w PO, bez niego drużyna Pittsburgha traci dużo na wartości o czym doskonale wiedział Ovca :-?. Co do Huraganów to teraz odniosę się do słów benqsimens i chciałbym zapytać dlaczego jest to dla Ciebie absurdem :?:. Drużyna, która radzi sobie z Devils i Bruins w pełni zasłużyła na finał konferencji i nie mów mi, że wymienione wyżej drużyny miały obniżkę formy czy coś takiego ponieważ w to nie uwierzę. Awans Hurricanes jest w pełni zasłużony we wcześniejszych rundach swoją grą udowodnili, że są bardzo mocni w tym roku i tak na dobrą sprawę stanowią bardzo zgraną ekipę, w której jako lidera można wyróżnic Staal&#39;a chociaż nie zawsze to on jest na topie ???? . Myślę że w tej konfrontacji też będziemy świadkami przynajmniej 6 meczy. Jeśli Pitts nie dadzą sobie odebrać zwycięstwa na własnej hali będą w bardzo dobrej sytuacji. Moim faworytem rzecz jasna są Pingwiny ponieważ kibicuje im od początku PO i mam nadzieję że zdobedą puchar do którego droga jeszcze długa.
Jeśli chodzi o drugą parę finałową to na pewno trzeba powiedzieć że Chicago w tym roku może zostać śmiało okrzyknięte rewelacją PO, no i cóż w tej fazie trafia im się bardzo ciężki rywal, który na pewno ma po swojej stronie wielką przewagę w postaci doświadczenia. Wczorajszy mecz już pokazał, że Jastrzębie będą musiały się w tej konfrontacji wznieść na wyżyny by wygrać serię. Oczywiście takiej szansy im nie odbieram ponieważ tak jak pokazała rywalizacja z VAN, które również dość pewnie wygrało w pierwszym meczu, Chicago na pewno się nie podda i patrząc przez pryzmat atrakcyjności to chciałbym aby to CHI wystąpiło w finale, jednak w tym wypadku również zdrowy rozsądek podpowiada, że Red Wings po pokonaniu Ducks już w swojej konferencji pogromców nie znajdą. Zapowiada się bardzo ciekawa rywalizacja pod względem drużyn jak i graczy ponieważ w Chicago od początku PO błyszczy Keane, którego można śmiało okrzyknąć pogromcą Cannuks.
Podsumowując moje przewidywania kończę wnioskiem finałowym, a więc powtórka z rozrywki czyli bój o Stanleya stoczą Pitts i Detroit. Jednak mimo wszystko to za Chicago będę trzymał kciuki i mam nadzieję że to ich zobaczymy w finale :-D
Pozdrawiam.:spokodfhgfh:

vader 2,8K

vader

Forum VIP
To kilka słów ode mnie.
Ale raczej nic odkrywczkego nie dodam.
Przed rozpoczęciem PO zabawiłem się w wytypowanie całej drabinki aż do finału. Byłem &quot;prawie blisko&quot; na Wschodzie. No ale prawie robi różnice... ;)
Carolina to drużyna którą lubię i chłopakom kibicuję. Ale nie sądziłem, że mogą sprawić takie problemy Miśkom. Tym bardziej, że Boston gonił wynik rywalizacji i gdy już był blisko wygrania zostali pokonani...
Z kolei Chicago niby rewelacja... No tak. Ale Carolina także sobie nieźle radzi.
Raczej większość osób myśli o powtórce finału sprzed roku. Bo jednak trudno pomyśleć, że wyrachowane Detroit, który bije na głowę doświadczeniem Chicago. Podobnie wygląda sprawa Pittsburghu z Caroliną. Huragany i tak już dużo osiągnęli. W moim odczuciu nie będzie tutaj więcej meczów w obu parach niż sześć. No i ponownie finał DET - PIT. Skrzydła są od prawie zawsze faworytem do zdobycia pucharu. I chyba obecnie z tych drużyn co są tylko to dwie zasługują na finał.
Tego będę się trzymał grając poszczególne mecz w serii.
Pozdrawiam ;)

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ja takze zabiore glos bo bardzo mnie zaskoczyla wypowiedz o tym iz awans do finalu konferencji przez Huragany to &quot;absurd&quot;...
Jesli dla kogos to jest absurd to znaczy ze nie ogladal chyba zbyt wielu spotkan PO z udzialem tej ekipy. Carolina to team 3t! Doskonala gra, waleczni, szybcy, dla nich mecz trwa do samego konca... chyba nie musze benqsimens przytaczac Ci bramki z Devils .02s przed koncem 3t! To bylo absolutnie fenomenalne, 3-3 i walka do ostatniej syreny. A w wygranej serii przeciwko Boston Bruins? Swietna postawa Warda, ktory jest absolutnie najlepszym z pozostalych na placu boju bramkarzy! Swietna gra w ofensywie Staal&#39;a! Carolina w starciu z Bostonem ustepowala tylko jednym...technika i jeszcze raz technika. Tak wcale nie byli gorsi...Osobiscie w tej parze kibicuje wlasnie Hurricanes.
Co do drugiej pary, to mamy starcie mlodosci z doswiadczeniem... co najlepiej wyszlo we wczorajszym spotkaniu. Prawde mowiac po pierwszych minutach wydawalo mi sie nawet, ze Chicago moze i powalczy w tym spotkaniu. DET wykonalo pare fatalnych zmian na samym poczatku, ale potem gdy podkrecili tempo, Blackhawks golym okiem wygladali na ekipe ktora jest znacznie znacznie slabsza. 3t Calkowicie dominacja DET i okazaly WIN.
Chicago jest mi obojetne, kibicuje DET natomiast napewno nie bez szans. Pokazalo swoje sily w starciu z Vancouver. Wspanialy goal Kean&#39;a na 7-5 przeciwko Orka, czapki z glow jak to powiedzial speaker, potym jak kibice rzucali je na lod...

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ode mnie w temacie dyskusyjnym może mało ale treściwie, Penguins i Detroit już na samym początku sezonu były no 1 i no 2 do zdobycia Stanleya co odzwierciedlały kursy bukmacherów (długoterminowe na zdobycie Pucharu), Carolina plasowała się wraz z Chicago mniej więcej w trzeciej dziesiątce zespołów w tym zestawieniu.
Jak bardzo sytuacja się zmieniła od początku sezonu nie będę opowiadał bo to długa historia, z pewnością jednak wiemy że Pingwiny nie są tak mocne jak by się to mogło zdawać wcześniej, wiemy też że Chicago i Carolina to nie są zespoły trzeciej dziesiątki i potrafią piekielnie mocno zaleźć za skórę.
Głupotą jest każde stwierdzenie typu &quot;oni są bez szans&quot; lub &quot;napewno wygra xxx&quot; , to jest NHL a do tego play off, tu zdarzyć się może praktycznie wszystko, cytując fajne &quot;reklamówki&quot; z ESPN America : &quot;The Cup Changes Everything&quot;

Propozycja :
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes -&gt; under 1,5 goals in the 1T [1.85] ⛔
Betsafe
W tej parze występuje najlepszy bramkarz z obecnie pozostałych w grze goaltenderów, Cam Ward mimo iż w Sezonie Regularnym nie należał do ligowej czołówki jest ewidentnie graczem lepiej czującym się w fazie play off, zanotował piękne występy zarówno przeciwko NJD jak i BOS i jest niewątpliwie jednym z bohaterów swojej ekipy. Hurricanes są drużyną bardzo ciekawą, ich dobre przygotowanie fizyczne a także jak się domyślam wynika to z ich taktyki - mianowicie chodzi o ich styl, pierwsze 30 minut CAR gra dosyć badawczo i bojaźliwie, zazwyczaj nie pokazują całego swojego potencjału i wyniki 1 i 2 tercji bywają różne, natomiast drugie 30 minut meczu i ewentualna dogrywka to wręcz zawsze popis 1 i 2 linii ofensywnej Caroliny. Drużyna Penguins, chyba najbardziej bramkostrzelna ekipa jaka pozostała jeszcze w grze, charakterystyczne natomiast jest że zarówno w pojedynkach z Philadelphią oraz Washingtonem, Pingwiny notują dosyć słabe pierwsze mecze, nieobecny w obu przypadkach przez kilka pierwszych spotkań serii był Malkin, całość gry ciągną Crosby (dopiero teraz pokazuje cały swój kunszt) nie miał jeszcze do czynienia w tych play offach z tak dobrym Goalie jakim jest Cam Ward. Sumując wszystko, najpewniejszym wg mnie typem wydaje się under 1 tercji, Carolina rozkręca się dopiero w późniejszym okresie gry, dysponują dobrym bramkarzem, zaś Pingwiny tak jak pisałem pierwsze mecze serii miewają trudne i zazwyczaj nie wszyscy liderzy unoszą ciężar rywalizacji już w pierwszych odsłonach

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Wspanialy goal Kean&#39;a na 7-5 przeciwko Orka, czapki z glow jak to powiedzial speaker, potym jak kibice rzucali je na lod...
Czapki rzucali nie dla tego, że strzelił wspaniałego gola tylko dlatego, że był to jego trzeci gol w meczu. Czyli po prostu hat trick. Każdy kto ustrzeli hat tricka w NHL lecą czapki na lodowisko... ;)
Jest kilka innych ciekawych tradycji. Raczej już historycznych ale to nie czas i miejsce ;)

Co do bramkarzy to faktycznie Ward i Osgood są zdecydowanie lepsi od starszego już Khabibulina i Fleurego... W końcu obu tych lepszych wybrałem w drafcie przy zabawie fantasy ;)
Fleury chyba jest najsłabszy z nich wszystkich. Te gole które puszczał w serii z Capitals to po prostu porażka. A bramka gdzie &quot;miał asystę&quot; przy Ovcy golu był kwintesencją jego słabej formy...
Tak mi się przypomniało, że w moim folderze hokejowych fotek powinienem mieć kilka fajnych obrazków z poprzedniego finału.
Czy będzie właśnie tak....? Moim zdaniem powtórka z rozrywki ;)

matty1991 712

matty1991

Użytkownik
Spotkanie: Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes
Typ: Pittsburgh Penguins
Kurs: 1.95
Bukmacher: expekt

Na jutro mecz hokeja pomiędzy Pittsburgh Penguins a Carolina Hurricanes. Pittsburgh Penguins pokonali w decydującym spotkaniu Washington Capitals na terenie rywala aż 6-2 i awansowali do dalszej fazy rozgrywek. Gracze Hurricanes zwyciężyli w New Jersey 4-3. W tym roku szczęście sprzyja zawodnikom Caroliny, ale myśle że jutro po północy skonczy sie ich &quot;dobra seria&quot;. Gwiazdą ekipy z Caroliny jest Eric Staal. 24-letni Kanadyjczyk w meczach play off zdobył 9 bramek i 4 razy asystował. Z kolei w ekipie Pittsburgh to przede wszystkim następca słynnego Mario Lemieux - Sidney Crosby. W jego wkład w sukcesy zespołu w play off to 12 bramek i 9 asyst. Sądze że gracze Pittsburgh poradzą sobie bez problemów z drużyną z Caroliny.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Masz racje hat trick, no patrz Pan a tego to nie wiedzialem;)!...co nie zmienia faktu, ze bramka wspaniala ????
Co do bramkarzy to moim zdaniem ustawilbym ich tak: Ward, Osgood, Fleury, Khabibulin...
Ward - Naprawde swietnie broni, czy sa to Home czy Away mysle, ze nie mozna miec do niego zarzutow.
Osgood - Zdecydowanie broni lepiej we wlasnej hali przy ogromny wsparciu kibicow, na wyjazdach wypada roznie.
Fleury - No tutaj liczba bramek zalezy od jego formy, albo broni swietnie albo przecietnie. Pare razy bardzo ladnie zatrzymal Oviechkina.
Khabibulin - Ten Pan wogole mnie nie przekonuje, do tej pory moim zdaniem najlepszy mecz PO to byl jego pierwszy z Calgary no i wczoraj z DET, naprawde wczoraj sie popisal, szczegolnie w PK Blackhawks...Jednak moim zdaniem najslabszy z nich wszystkich nawet w statystykach;)
pozdrawiam.
EDIT: A to jeszcze jedno pytanie ktore mnie nurtuje od pewnego czasu! Czy to, ze Osgood broni w takim garnku na glowie to tez jakas tradycja;)?!

odi 2,3K

odi

Forum VIP
... Khabibulina ...
Hmm ????

W statystykach najsłabszy ? Weź popatrz jeszcze raz , w Sezonie Regularnym najlepszy z całej czwórki z GAA = 2.33 , Khabi naprawdę potrafi zagrać dobry mecz, to raczej defensywa Chicago mu nie za dużo pomaga.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks -&gt; Chicago- Team Total (OT and PS Included) - Over 2,5 goals [1.90] ⛔
Betsafe
Pierwsze spotkanie finału Konferencji Wschodniej za nami, Detroit wygrało ale do czasu pierwszej bramki wpuszczonej przez Khabibulina zawodnicy Red Wings mieli spore problemy z opanowaniem gry. Pod wrażeniem szybkości i zwinności napastników Chicago był po meczu Niklas Lindstrom, który wypowiadał się w samych superlatywach o swoich rywalach, Detroit w pierwszej tercji zanotowało aż 8 strat własnych co spowodowało że tercja ta była bardzo wyrównana. Dzisiejsze spotkanie to już inna bajka, przy stanie 1-0 dla Red Wings, Blackhawks muszą myśleć bardziej konkretnie o strzelaniu bramek i wygraniu tego meczu, trzeba przypomnieć że Chicago jest wraz z Penguins najbardziej bramkostrzelnym zespołem tych play offów, w meczach przeciwko Vancouver (które dysponuje de facto moim zdaniem lepszą obroną niż Detroit i lepszym bramkarzem na chwile obecną) zdołali zdobyć 23 bramki co daje bardzo wysoką średnią 3,8 gola na mecz. W bramce Red Wings Osgood, popełnia błędy a potem naprawia je niewiarygodnymi paradami, lecz nawet w tak zdominowanym zwłaszcza w drugich 30 minutach meczu jak ostatnio pozwolił Chicago na dwie bramki, dziś zmotywowane ofensywnie Chicago powinno jeszcze więcej goli zaaplikować bramkarzowi Red Wings. Przed meczem nikt z obozu Chicago nie chce zdradzać nerwowości, widać że zespół chce troszkę zmniejszyć ciążącą presje aczkolwiek nie wiem czy się to uda, jest to najmłodsza w tym sezonie drużyna w NHL i i tak osiągnęła spory sukces awansując aż do tej fazy PO. Czy CHI dadzą dziś rade pokonać DET tego nie wiem, ale z pewnością nie będą się bronić przy aktualnym stanie rywalizacji, postawią na ofensywę bo tam gra wychodzi im najlepiej, strzelą i stracą pewnie kilka bramek no chyba że znajdą sposób żeby zwolnić trochę Detroit zwłaszcza w środkowej tercji.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes​

Dzis Game 2 pomiedzy Pingwinami oraz Huraganami. W pierwszym starciu padl wynik 3-2 dla gospodarzy, dzis jednak zadanie dla obu team&#39;ow znacznie trudniejsze. Zespol Hurricanes bedzie zmuszony zagrac bez Erika Cole&#39;a i Tuomo Ruutu. Ten pierwszy nabawil sie urazu po starciu z Cooke&#39;m ten drugi z Eaton&#39;em. Jest to znaczace oslabienie dla gosci.

W Game 1, zaobserwowalem bardzo zaciekle spotkanie, z lekka przewaga, chociaz wynik tego nie odzwierciedla, na korzysc gosci. Pingwiny caly czas maja problem z PP, nie maja zupelnie pomyslu. Jesli chodzi o zespol z Caroliny graja bardzo madry i poukladany hokej, sadze ,ze na taka gre w duzej mierze pozwala im bardzo dobrze grajacy Ward. Moim zdaniem PO wygrywa sie defensywa a nie ofensywa, a ta nalezy chyba jednak do Huraganow. Osobiscie w tej parze kibicuje Carolinie i uwazam, ze zasluguja na final Stanley Cup. Wyeliminowali jak na swoje mozliwosci nie byle kogo bo Devils no i &quot;bankowego&quot; pretendenta do tytulu Boston! Jak ktos ogrywa takie ekipy, ogra i Pingwiny. Dzis typ na Caroline, poniewaz uwazam, ze final bedzie DET - Hurricanes, jesli tak ma byc,..dzis musi wygrac Carolina! Moj typ Carolina Hurricanes ML! Pinnacle proponuje kurs 2.790!

powodzenia:spokodfhgfh:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom