>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL - sezon 2008/2009- PLAY OFF

Status
Zamknięty.
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks -&gt; under 1,5 goal w pierwszej tercji [1.76] ✅
Bet365
Jeden z pewniejszych moim zdaniem typów na dzisiejsze spotkanie które łatwe do wytypowania z pewnością nie jest. Under w pierwszej tercji ale nie koniecznie under w całym spotkaniu, dlaczego ? Otóż Vancouver nie jest takim typowym zespołem underowym, potrafią nastrzelać sporo bramek i to czyni z nich nie do końca zespół underowy, chociaż posiadają wyśmienitego bramkarza który błyszczał w meczach z St Louis i jedną z lepszych linii defensywnych w lidze. Chicago natomiast jest czysto overowym zespołem z niezłym ale chimerycznym bramkarzem, Nikolai Khabibulin bo to on prawdopodobnie dzisiaj jako starter wystąpi w sezonie regularnym legitymował się GAA 2,33 co jest naprawdę bardzo dobrym wynikiem. Co do kontuzji w obu ekipach są lekko poszkodowani gracze, ze strony Vancouver nie wiadomą jest występ Sundina i Sami Salo, w Chicago mocno pracowano nad tym żeby dziś wieczorem na lód wyjechać mógł młody gwiazdor Jonathan Toews. Chicago bardzo łatwo przychodziło zdobywanie bramek ale pamiętajmy kogo mieli za przeciwnika, Calgary czyli zespół który stracił najwięcej bramek w RS ze wszystkich uczestników PO, Calgary w którym ewidentnie bez formy był goaltender Miikka Kiprusoff. Dziś za przeciwnika mają dużo twardszą na bandach i konkretniejszą ekipę Canucks, z biegiem czasu bramki padać będą ale w pierwszej tercji mecz może rozegrać się na środkowej tercji

T 133

thorngal

Użytkownik
To może i ja jeszcze parę słów od siebie przed drugą rundą dorzucę...

Boston - Carolina

Faworytem wydaje się być Boston... czapki z głów przed wynikami w tym sezonie, ale ja, przyznać muszę, obecnej ekipy Bruins po prostu... nie lubię... I jakoś zupełnie nie mam do niej przekonania. Miałem nadzieję (nie ja jeden zresztą chyba), że na PO odpali Montreal... i oczyma wyobraźni widziałem już, jak grajkom z Bostonu pokazuje, gdzie ich miejsce... ale po tym, co zaprezentował... to 4:0 nie robi na mnie żadnego wrażenia. W przeciwieńtwie do tego, co pokazała Carolina... Ekipa Hurricanes po raz kolejny udowodniła, że ma jedną prawdziwą... mega gwiazdę... swój niebywały charakter... A że umiejetności, doświadczenia i wszystkiego co niezbędne, by odnosić sukcesy, też chłopakom nie brakuje... wierzę, że tym razem... czołg z Bostonu... wpadnie wreszcie na minę...

Mój typ: Carolina

Washington - Pittsburgh

W moim odczuciu... chyba jednak przedwczesny finał konferencji... Trudno przewidzieć, kto z tej konfrontacji wyjdzie zwycięsko, ale jednego można być pewnym.... czekają nas pasjonujące widowiska... Przed PO postawiłbym na Pittsburgh, ale po tym, co Capitals zagrali w pierwszej rundzie, ich notowania u mnie poszły w górę... W takich przeprawach rodzą się wielkie drużyny... to naprawdę może zaprocentować... Szanse oceniam pół na pół, ale że sercem będę za Pingwinami... &quot;wynajdę&quot; ten maleńki argument przemawiający na ich korzyść - wreszcie będzie komu naprawdę porządnie sprawdzić tego.. Varlamova ???? i kto wie... czy czasem problemy z obsadą bramki nie powrócą...

Mój typ: Pittsburgh (ale z sercem jednak głównie jako języczkiem u wagi;) ???? )

Vancouver - Chicago

Spotkają się zespoły, które już teraz ten sezon mogą uznać za bardzo udany. Jeden sięgnie po bonus (w podtekście... chyba jednak - przy całym szacunku dla postępów, jakie tu i tu poczyniono - odrobinkę już... na wyrost...) w postaci gry w finale konferencji. Chciałbym, żeby było to Chicago, bo ich pojedynki z... Detroit ???? mają pewien dodatkowy... taki derbowy niemal... smaczek, ale myślę, że będzie to już dla Czarnych Jastrzębi... &quot;o jeden team z Kanady za daleko&quot;... Calgary dało się w końcu złamać, posypało w piątym meczu, ale Calgary miało swoje problemy (ubytki w obronie, słabsza jednak dyspozycja największej gwiazdy). A i tak do pewnego momentu wydawało się, że będzie górą. Vancouver na tę chwilę wygladą solidniej.

Mój typ: Vancouver

Detroit - Anaheim

Pojedynek gigantów wreszcie, starcie dwóch ostatnich zdobywców Pucharu. Można Kaczorów nie lubić za ich styl, ale nie wolno... lekceważyć... Owszem, nie ma Pahlssona, Pennera, Kunitza i paru innych (McDonalda choćby), ale to jednak wciąż ekipa, która ledwie co zgarnęła główną pulę. W dodaku filary zespołu to gracze, którzy w ogóle w hokeju osiągnęli wszystko. Niemłodzi już rzecz jasna. Niech nikt nie oczekuje, że tacy faceci żyły będą sobie wypruwać, by w sezonie zasadniczym być jak najwyżej. Nie te lata, nie ta motywacja. Ale starcia w PO z SJS czy Detroit... o... to wyzwania godne mistrzów... Jak się pierwsze zakończyło... wszyscy wiemy... Mój przedmówca napisał, że Detroit to zespół &quot;od PO&quot;... do Anaheim to określenie pasuje niestety... jeszcze bardziej... Ale też Skrzydła mają Niedermayerom i spółce coś do udowodnienia... A że ekipę mają jeszcze mocniejszą niż dwa lata temu, wierzę że i wynik bedzie odwrotny niż tamtej pamiętnej batalii...

Mój typ: Detroit (ale po walce)

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Thorngal powoli widzę, że kolejny fan NHL jest na forum tylko był &quot;ukryty&quot; ;)
Korzystając z wolnej chwili napisze kilka słów na II rundę.
Zaczynając od Wschodu. Zaliczyłem komplet awansów.
Tak to wyglądało:
I RUNDA
Seria A #1 Boston Bruins vs. #8 Montreal Cannadiens -&gt; typ: Boston (4-1)
Seria B #2 Washington Capitals vs. #7 New York Rangers -&gt; typ: Waszyngton (4-3)
Seria C #3 New Jersey Devils vs. #6 Carolina -&gt; typ: Carolina (4-2)
Seria D #4 Pittsburgh Penguins vs. #5 Philadephia Flyers-&gt; typ: Pittsburgh (4-3)

Boston jednak totalnie rozbił Montreal. Mniej więcej zabawa tak się skończyła dla Habs w PO jak Ottawy w zeszłym sezonie. Z kolei Miśki zrewanżowały się Montrealowi za odpadnięcie w siedmiu meczach w poprzednim sezonie. Tylko, że Boston to zupełnie inny zespół niż rok temu. Waszyngton wyciągnął wynik z 1-3 na 4-3. Przypomina się zaraz poprzedni sezon gdzie Capitals podejmowali Flyers. Tam także było 1-3 dla Flyers. Doprowadzili do wyrównania i w decydującym meczu przegrali rywalizacje. Spodziewałem się zaciętej walki WAS z NYR. NYR to ekipa która wybitnie przegrywa zawsze w I lub II rundzie ostatnie lata. I tak też stało się w tym roku.
Carolina uporała się z New Jersey. Carolina potrafi walczyć z najlepszymi. Pamiętam poprzednie lata kiedy chłopaki grali w PO to zawsze byli &quot;danger&quot;. Carolinę lubię dlatego niezmiernie ciesze się, że chłopaki grają dalej. W sumie z pozostałych ekip sympatyzuję Bostonowi, Carolinie i Detroit. Reszta jest mi obojętna poza znienawidzonymi przeze mnie Ducks.
Pingwiny dla mnie zaskakująco szybko i łatwo bo w 6 meczach poradzili sobie z Lotnikami. Ale Lotnicy to też nie ta ekipa co w poprzednim sezonie.
Teraz przekopiuję to co wysłałem do konkursu 2 tygodnie temu.
II RUNDA (1/2 finału Konferencji)
#1 Boston Bruins vs. #6 Carolina -&gt; typ: Boston (4-2)
#2 Washington Capitals vs. #4 Pittsburgh Penguins -&gt; typ: Pittsburgh (4-2)
BOS - CAR, Boston
Nadal potrzymuję, że Boston przejdzie Carolinę. Chociaż szkoda mi Huraganów bo bardziej ich darzę sympatią niż Miśki. Ale jednak jest więcej argumentów po stronie Bostonu. Bramkarzy obie ekipy mają na prawdę dobrych. Nawiasem mówiąc chyba CHI i WAS mają słabszych bramkarzy. Reszta zespołów mają na prawdę najlepszych bramkarzy w składzie mimo, że czasmi niedoceniani. Boston ma mieszankę młodych i starszych doświadczonych graczy. Grają na prawdę bardzo dobrze poukładany hokej. Z braku czasu mało meczów oglądałem do tej pory. Ale jak już tylko mogłem to mój wybór padał głównie na Boston, Carolinę. Boston gra bardziej dojrzale. Początkowo myślałem, że będzie 4-2 dla Bostonu. Ale dziś nie zdziwiłbym się jakby potrzeba było 7 meczów do wyłonienia zwycięzcy. Mecze teoretycznie powinny być underowe. Coś podobnego do rywalizacji SJS - ANA. Czyli czasami po prostu czuje się wysyp bramek. Ale to pewnie jeden może dwa mecze w całej rywalizacji.
WAS - PIT, Pittsburgh
Klasyk rywalizacji dla mediów. Bo nie ma nic lepszego niż mecze Oviechkin vs. Crosby. Tak zwani fachowcy za Oceanem mówią, że WAS ma wygrać co najmniej Konferencje. Ja mam inne zdanie... Poza tym dla mnie tutaj pojawia się problem. Nie bardzo przepadam za &quot;gwiazdorem&quot; Sidem. Lubię Owcę. Ale w tej rywalizacji myślę, że Pens przejdą Stołecznych. Zaciąg rosyjski w Waszyngtonie chyba nie pomoże przeciwstawić się Małkinowi, Crosbiegmu i spółce.
Każda formacja jest chyba równorzędna choć atak i bramka jak dla mnie są trochę lepsze w Pittsburghu. Będzie mi szkoda Fedorova i Oviechkina jak będą musieli odpaść. Ale sądzę, że m. in. słabsza bramka w WAS zdecyduje. Tak jak dla mnie NYR było &quot;skazane&quot; na odapdnięcie tak PIT tutaj jest skazane na awas do finału gdzie przegrają z rozpędzonym Bostonem? ;)
I jedyny zakład długetrninowy zagrałem to właśnie awans dubel BOS @1.43 + PIT @2.05.
Przewidywania co do tej konferencji lepiej mi poszły więc idę za ciosem i gram dalej :]
Co do Zachodu to przewidywania już były gorsze.
DET - ANA, Detroit
Zawiodłem się na San Jose. Także finansowo na zakładzie długoterminowym. Na całe szczęście Kaczki trafiają na Skrzydła. Bo jest to w tym momencie jedna z nielicznych drużyn która może zatrzymać Ducks. W tamtym roku miałem ogromną przyjemność widzieć jak moje ulubione Dallas ogrywa Anaheim. Później Dallas już właściwie nie mieli szans z Detroit. W tym roku właśnie tak mi wyszło, że finał Stanleya ma być Boston - Detroit. I póki co tego będę się trzymał. Chociaż mecze tych drużyn na pewno będą bardzo zacięte. Poza Hillerem ( i może trochę Selannym) nie lubię nikogo z Anaheim. W Detoit nie mam znienawidzonych graczy.
Kursy na awans Skrzydeł są trochę zaniżane. Ale zawsze wszystko jest zaniżane na Detroit. Bo prawie zawsze są murowanym faworytem. Kursy na awans w moim odczuciu nie odzwierciedlają szans. Bo na podobnym kursie się przejechałem przy okazji San Jose. Dlatego nie zagram tego za kasę co nie zmienia faktu, że trudno mi uwierzyć żeby DET mogło odpaść...
Co gorsze... każda formacja jest równorzędna w obu ekipach. Czerwone Skrzydła nie bardzo zmęczyły się w walce z Columbus. Dla reprezentacji Szwecji chyba wyszło to na dobre bo Huselius może sobie pograć na MŚ w Szwajcarii. Kaczki chyba też nie odczuły aż tak mocno rywalizacji z Sharks. Chociaż dwa mecze więcej rozegrali. DET czas na pokonanie grajków z Kalifornii.
VAN - CHI, trudna sprawa...
Po samych kursach widać, że bardzo wyrównana para. Chociaż grałem zakład długoterminowy na Pitssburgh z Philadephią po @1,6 i byłem dość spokojny czy na Carolinę z New Jersey po @2,20 to tutaj dla żadnego kursu ok. @1,65 na VAN czy ok. @2,25 na CHI nie byłbym spokojny.
Gdzieś niespodzianki muszą być. Bo NHL nie byłoby NHLem...
Sądziłem, że Calgary upora się z młodymi wilkami z Chicago. Tak się nie stało. Na szczęście moja wiara w Calgary była na tyle niezbyt mocna, że nie zdecydowałem się zainwestować ani jednej złotówki... VAN miało &quot;śmiesznego&quot; rywala. Za wiele się nie spocili w tych 4 meczach. Czy zdołają ograć Chicago? W sumie ze sportowego punktu widzenia a także finansowego całkowicie mnie to nie interesuje...
Trafnych wyborów ;)
Pozdrawiam

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks -&gt; under 5,5 goals [1.85] ✅
Betsafe
Pierwszy mecz z tej serii już dziś za mniej więcej dwie godziny, faworytem do zwycięstwa jest zespól Red Wings który jak wiele osób zdołało się zorientować w Regular Sezon nie pokazywał pełni swoich możliwości zostawiając sobie wiele asów w rękawie na fazę play off. Jednak Anaheim Ducks na pewno nie przyjadą do Detroit przestraszeni, w końcu wyeliminowali już z tegorocznego PO najlepszą drużynę sezonu regularnego czyli San Jose pokazując ogromną determinacje i swój charakterystyczny &quot;brzydki&quot; styl gry. Charakterystyka meczy pomiędzy DET i ANA powinna przypominać pojedynki Ducks z Sharks, mimo że Sharks lubili pobrykać i strzelać bramki popisując się schematami i efektownymi zagraniami w PP, ANA podjęła twardą walkę i mając dobrze rozpracowanego rywala zdołali zgasić atuty ofensywne rywali a zdobywanie bramek przyszło samo naturalnie i stosunkowo nie trudno. Detroit bez większych problemów odprawiło Columbus Blue Jackets i chociaż wielu mówiło o jakimś odpuszczaniu ze strony Red Wings to poszło gładko i szybko 4-0, bardzo dobra forma linii defensywnych Detroit oraz popisówki w PP wystarczyły aby odprawić CBJ. Co ciekawe błyszczą także bramkarze obu ekip i o ile w przypadku Ducks nie jest to niespodzianka bo wielu ekspertów ceni sobie umiejętności Hiller (GAA z play off = 1.65) o tyle aż tak dobre występy Osgood&#39;a (GAA z play off = 1.75) w pojedynkach przeciwko Jackets zostały przyjęte owacyjnie bo były nieprzewidziane a przecież dla CBJ miał kto strzelać bramki bo Rick Nash czy obecnie świecący świetną formą na mistrzostwach świata Huselius mieli co najmniej kilka dobrych okazji na pokonanie Osgooda. Scott Niedermayer i Chris Pronger już czekają na napastników Red Wings i spróbują im odebrać ochotę do gry tak jak to zrobili z graczami SJS, z drugiej strony dowodzący obroną DET Niklas Lidstrom rzadko mylący się w ocenie sytuacji na lodzie. Moim zdaniem obejrzymy dziś mniej niż 6 bramek, zwłaszcza że w fazie play off to właśnie undery są częstszymi wynikami

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dosyć świeża informacja która nie dotyczy play off&#39;ów ale myślę że jest na tyle ciekawa że warto tutaj napisać o tym.
Richard Zednik opuszcza NHL i dołącza do jednej z ekip KHL
Rosyjski klub hokejowy Lokomotiv poinformował że został podpisany dwuletni kontrakt z Zednikiem
Lubiłem oglądać grę tego Pana więc uważam to za stratę dla zespołu FLA
Richard Zednik jest autorem moim zdaniem najładniejszej bramki z regular sezon a oto i ona :
http://www.youtube.com/watch?v=rT0NbhuN1C4

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pozwolę sobie napisać parę zdań o tym co przed nami i co już za nami :-D
Na pewno na początku chciałem zauważyć, że ekipa Vancouver, która wczoraj po dość emocjonującym meczu, pokonała Chicago jest w moim mniemaniu dość mocnym kandydatem do finału Stanleya. Nie zgodziłbym się ze słowami Thorngal&#39;a w kwestii Ork, ponieważ ekipa ta pokazuje kawał dobrego hokeja nie dość że mają silną ofensywę w której brylują Sedinowie, to i tyły są jednymi z lepiej zabezpieczonych w lidze, oczywiście nie zapominajmy o Luongo, w czasie RS zmagał się z dość trudną kontuzją a mimo to nadal w kapitalnym stylu strzeże bramki. Dlatego tutaj postawiłbym duży wykrzyknik i podsumował to hasłem &quot;Uwaga na Cannucks&quot;.
Jeśli chodzi o dzisiejsze mecze to na pewno spotkanie numer jeden to pojedynek Skrzydeł z Kaczorami i od razu na wstępie powiem że typ na under 1,5⛔ w pierwszej tercji może być bardzo dobrym pomysłem. Myślę że kwestia obu goalie jest dość znacząca ponieważ i Osgood i Hiller od początku PO spisują się bardzo dobrze a zwłaszcza Jonas, który miał spory udział w tym, że Rekiny pożegnały się już z PO. Inna sprawa to to ze jest to pierwsze spotkanie także myślę że horyzontalne ataki i wielka wymiana w pierwszej tercji to lekka przesada zwłaszcza jeżeli chodzi o takie firmy jak Detroit i Anaheim. Odnosząc się do całego pojedynku to również przestrzegałbym przed zbytnim optymizmem i stawianiem wszystkiego na Detroit ponieważ w tej parze tak naprawdę spotykają się drużyny, które pełnie swoich możliwości pokazują własnie w PO co wróży nam na pewno masę emocji i możliwe że nieoczekiwane wyniki. Ja osobiście skłaniałbym się ku Kaczkom, które co by dużo nie mówić są bardzo poukładanym zespołem na czele z takimi postaciami jak Pronger, Nidermayer, Selanne czy też młodziutki Boby Ryan, który jest w trójce kandydatów o tytuł najlepszego &quot;rookie&quot;. Oczywiście nie ujmuję nić maszynie z Detroit, która również posiada wiele cennych atrybutów.
To by było na tyle jeśli chodzi o takie słowo na niedziele :-D
Liczę, że spotkania półfinałowe przyniosą nam dużo emocji i frajdy.
Kończąc muszę przyznać, że ciekawi mnie bardzo pojedynek Miśków z Huraganami i wydaję mi się, że takie wielkie faworyzowanie Bostonu może być zgubne ponieważ Montreal nie ma co się oszukiwać nie był wyznacznikiem ich formy i teraz zostaną poddani dużej próbie. Presja jest na nich Carolina po wyeliminowaniu Diabłów bardziej w postaci czarnego konia, ale to nie znaczy, że teraz mają być chłopcami do bicia, ponieważ wielkim pozytywem tej drużyny jest to że w decydujących starciach z NJD kreował się lider w postaci Staala bądź też Jokinena to ważne dla tej drużyny ponieważ przez większą część sezonu zarzucano im braku klasowego lidera, ale jak widać w decydujących momentach nie brakuje odważnych dowódców.
Pozdrawiam i cieszmy się dalej naszym pięknym świętem ponieważ małymi kroczkami zbliżamy się do końca rozgrywek ???? :jezora: :spokodfhgfh:

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
versus

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins Capitlas -1.5 (3,05)

Dziś rozpocznie swój półfinał ostatnia para w NHL. Zawodnicy Washingtonu podejmą na własnym lodzie ekipę z Pittsburgha. Gospodarze w pierwszej fazie PO pokonali po dramatycznym boju ekipę NY Rangers w serii 4:3. Warto dodać, że zawodnicy ze stolicy przegrywali już 1:3, a i tak zdołali odmienić losy rywalizacji. Na pewno zwycięstwa, które odnieśli wzmocnią ich psychikę, gdyż zaprezentowali się w tych 3 meczach wyśmienicie. W końcu zaczął punktować Alex Ovechkin co od razu zaprocentowało wygranymi. Formę w decydującej fazie pojedynku z Wyspiarzami załapali m.in Semin, Bradley, Fedorov czy formacje defensywne, które postrzelały i po punktowały. Goście natomiast uporali się z Lotnikami. Szczerze powiem, że w decydującym szóstym spotkaniu ekipa z Filadelfii przegrała mecz na własne życzenia, ponieważ prowadzić 3-0 przed własną publiczności i przegrać cały mecz 3-5 to żenada. Oglądałem tamto spotkanie i wcale nie jakaś kapitalna forma Pingwinów o tym zdecydowała tylko raczej odpuszczenie spotkania przez gospodarzy. Nie mam pojęcia czym to było spowodowane. Dziś pierwszy bardzo ważny mecz dla obu ekip. Gdyż można zyskać przewagę psychologiczną. Jako kibic zawodników ze stolicy nie wyobrażam sobie innego wyniku niż wygrana Caps. Dlaczego dwubramkowa? Liczę przede wszystkim na dobrą, solidną grę za równo w obronie jak i ofensywie. Mam nadzieję, że nie pozwolą szaleć Malkinowi i Crosbemu. Chociaż bardziej powinni obawiać się tego pierwszego. Varlamov kontra Fluery to też ciekawy pojedynek. Rosjanin dostał swoją szansę i skrzętnie z niej skorzystał. Nie uważam, że to bramkarz kompletny, ale na pewno jest w nim potencjał i mam nadzieję, że po raz kolejny go pokaże. Natomiast Marc-Andre jest bramkarzem klasowym, ale zdarzają mu się słabsze występy. Może nie liczę, że dziś będzie bez formy, ale przede wszystkim, że Alex i spółka znajdę kilkakrotnie na niego sposób. Delikatną stawką na handicap Capsów. We poprzednich 3 parach w pierwszych meczach wygrywali gospodarze i mam nadzieję, że tradycja zostanie podtrzymana.

Kurs z: Betsson​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
⛔Washington Capitals - Pittsburgh Penguins (ML)⛔
Typ : Pittsburgh Penguins
Kurs: 2.20
Buk: Bet365
Analiza: Długo wyczekiwany pojedynek zespołów jak się wszystkim wydaje bardzo wyrównanych, szumnie zapowiadany jako pojedynek dwóch największych obecnie gwiazd NHL czyli Sid&#39;a Crossbiego oraz Alexa Ovechkina, która z ekip okaże się lepsza w meczu otwarcia tej serii ? Moim zdaniem zwyciężą Pingwiny
Jak wspomniałem we wstępie pojedynek obu tych ekip w mediach lansowany jest jako pojedynek Ovca vs Sid, ale moim zdaniem to będzie bardziej pojedynek &quot;Rosyjski&quot;, na lodzie zobaczymy bowiem kilku najlepszych rosyjskich hokeistów aktualnie, Ovechkin i Malkin którzy nie darzą się przesadną sympatią pewnie nie raz zderzą się na bandzie, w obronie PIT karty rozdawać będzie Sergei Gonchar w obwodzie pozostaje także Fedotenko, po drugiej stronie w ekipie WAS bryluje w fazie play off Semin strzelec kilku bardzo ładnych bramek, w bramce debiutant tegorocznych play offów młodziutki Varlamov a w obwodzie jeszcze nienaganni technicznie Kozlov oraz Fedorov. Zobaczymy więc dziś na lodzie głównie popisy Rosyjskiej szkoły hokeja a trzeba przyznać że jest to szkoła jeśli nie najlepsza to jedna z trzech najlepszych na świecie.
W początkowym okresie mojej analizy tego pojedynku byłem wręcz przekonany że postawie dziś na zwycięstwo Capitals, jednak po dokładniejszym przyglądnięciu się poczynań hokeistów obu drużyn zdanie zmieniłem. Capitals wydają się być na fali wznoszącej, dokonali pięknej pogoni i w końcowym rozrachunku zwyciężyli ze Strażnikami z Nowego Jorku, i właśnie ta mordercza pogoń za wynikiem i nerwówka do samego końca mogą zespołowi Capitals w tym pierwszym meczu tej serii zaszkodzić. Dodatkowo trzeba zauważyć fakt że WAS jest dosyć specyficznym zespołem którego wynik w całym meczu zależy bardzo do tego jak w ten mecz wejdą, jeśli zacznie im nie iść, nie układać się po ich myśli rzadko kiedy są w stanie zmienić coś w taktyce i odwrócić losy meczu, dużo częściej zaczynają grać indywidualnie, samolubnie i w efekcie oddają przeciwnikowi pole do gry. Bilans obronny drużyny WAS również nie jest imponujący, słabej w ofensywie (chociaż i tak o niebo lepszej po przyjściu Antropova) drużynie NYR pozwolili w ataku na bardzo dużo a więc można tylko przypuszczać jak bardzo zakręcą obroną Capitals Crosby Malkin Kunitz i reszta mocno ofensywnych graczy.
Penguins natomiast po bliższym przyjrzeniu się rysują się jako ciekawa i być może bardzo mocna w tym play off ekipa, udowodnili w meczach przeciwko Flyers kilka bardzo istotnych rzeczy, między innymi to że potrafią wygrywać zarówno u siebie jak i na wyjeździe, to że w ofensywie dysponują sporym potencjałem zaś ich defensywa wcale nie jest w opłakanym stanie, i w końcu najważniejsze czyli to że potrafią odmienić losy meczu nawet przegrywając 0-3, to bardzo ważna i charakterystyczna dla mistrzowskich zespołów cecha, nie poddają się i wolą połączoną z ambicją i dużymi umiejętnościami potrafią przechylić szale na swoją korzyść. Dodajmy do tego fakt że moim zdaniem bezapelacyjnie Philadelphia była mocniejszym przeciwnikiem aniżeli Rangers, zespół bez większych gwiazd ale z bardzo wyrównanymi liniami i charakterem, gdy grali w Wahovia Center (jeden z &quot;najgorętszych&quot; obiektów w lidze NHL) byli bardzo wymagającym przeciwnikiem. Wydaje się także że optymalną wysoką formę utrzymują obecnie wszyscy liderzy zespołu i poszczególnych linii, bardzo dobrze zaprezentował się Sidney Crossby, nie gorzej Malkin który z sezonu na sezon przekonuje mnie że to on jest najlepszym Rosjaninem w lidze NHL. Bardzo korzystnie zaprezentowali się gracze linii dalszych tacy jak Kunitz, Fedotenko czy Jordan Staal i Tyler Kennedy, myślę że ogólny bilans wszystkich linii wypada na korzyść PIT.
Jeśli chodzi o pozycje bramkarza to tu również dopatrywałbym się minimalnej przewagi Penguins, co prawda Fluery wpuścił więcej bramek niż Varlamov ale weźmy pod uwagę że miał z pewnością trudniejsze zadanie, doświadczenie stoi po stronie Marc-Andre Fleury&#39;ego który zagrał już 62 gry w play offach i wie czym to pachnie. Varlamov pokazał się ze świetnej strony w pojedynkach przeciwko NYR i myślę że nie długo zastąpi na stałe w bramce Theodora, nie wolno jednak zapominać że prawdziwy test tego młodzieńca dopiero nadejdzie, sprawdzą go tak naprawdę napastnicy PIT bo przeciwko Rangersom wielu bramkarzy notowało dobre występy i nie jest to w pełni miarodajne.
Podsumowując, kluczową role może odegrać postawa młodego Varlamova, moim zdaniem nie jest on przygotowany jeszcze na takie występy i w meczach tej serii zawiedzie, być może nawet do bramki wróci Theodore, Pingwiny potrafią grać na wyjazdach i już w Regular Sezon dużo lepiej czuli się na obcych terenach niż w Mellon Arena, jeśli dziś będą potrafić zneutralizować atuty ofensywne WAS i zdominować środkową strefę lodu to spokojnie mogą sięgnąć po zwycięstwo, kurs myślę że warty gry, przypomnę jeszcze że w pierwszych meczach półfinałowych konferencji na razie za każdym razem lepszy okazywał się gospodarz, moim zdaniem dziś Penguins wygrają jako jedyni przyjezdni w pierwszych meczach serii.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Boston Bruins - Carolina Hurricanes -&gt; X2 [1.95] ✅
Betgun
Przed poprzednim spotkaniem pisałem i twierdziłem że Carolina wcale nie jest na straconej pozycji w pojedynku z miśkami, Boston ładnie szybko i bez zbędnego wysiłku pozbył się Montrealu ale Carolina wygląda w całokształcie na zespół dużo lepszy niż Canadiens a przede wszystkim na zespół który łatwo się tutaj nie podda. Skończyło się to wygraną Boston 4:1, ale przebieg meczu wcale nie wskazywał na kompletną dominację Bruins, Carolina miała swoje szanse lecz ich nie wykorzystała, raz udało się pokonać Thomasa i myślę że jeśli napastnicy CAR znajdą sposób na wyśmienitego bramkarza BOS to dziś może dojść do małej niespodzianki. Dużo mówi się że w ekipie Caroliny przed tym spotkaniem dojdzie do zmienienia wyjściowych linii, mianowicie Staal i Cole mieliby zostać przemieszczeni (zamienieni ?) co z pewnością spowodowało by małe zamieszanie w szeregach obronnych Bostonu. W meczu pierwszym dosyć przejrzyste ataki Hurricanes z łatwością rozbijał duet Ference - Chara, taka zmiana &quot;między liniami&quot; mogła by sprawić że zaskoczona dwójka defensorów w końcu zacznie popełniać błędy. Spodziewałbym się też lepszego występu ze strony bramkarza CAR Cam Warda, pokazał on już w meczach przeciwko Devils że jak ma dzień to nawet SO jest do wykonania. Nie skazywałbym tu z pewnością Caroliny na pożarcie, jeśli mogli zajść za skórę Devils to z pewnością to samo mogą zrobić Bostonowi, jeśli dali rade pokonać Broudera to tym bardziej znajdą sposób na Thomasa

sekular 47

sekular

Użytkownik
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 2ML⛔⛔⛔

Dzis bardzo ciekawe i napewno imponujace widowisko w stolicy gdzie miejscowi Capitals beda podejmowac Penguins.

W pierwszym spotkaniu padl wynik 3-2 dla gospodarzy. Jest to bardzo duza zasluga Varlamova oraz nie nagannej gry ofensywnej Capitals. Mecz byl bardzo wyrownany o czym moze swiadczyc wynik. Chociaz Capitals odniesli zwyciestwo nie mozna powiedziec, ze byli na lodzie strona dominujaca, poniewaz Pingwiny graly takze bardzo dobrze.

Varlamov to znakomity bramkarz co udowodnil w pierwszym meczu i nie na darmo wskoczyl na miejsce Theodora. Jednak do tej pory w tegorocznych PO nie mial okazji spotkac sie z dobra sila ognia, gdyz Straznicy nie dysponowali takim skillem w ataku jaki posiadaja Pingwiny. W pierwszym spotkaniu to wlasnie goscie za sprawa przepieknego strzalu Crosbyego wychodzili na prowadzenie , potem bramka na wyrownanie i i na 2-1 dla Caps po grze w przewadze 5 vs 3. Jak mawiaja kto nie strzela w przewadze 5 vs 3 nie wygrywa meczu, Ovechnik trafil i Caps wygrali;) Dalej mecz byl zaciekly i szybki, wyrownanie gosci i w sporym zamieszaniu strafienie na 3-2 Caps. To wynik koncowy.

Jak widzimy w tej parze nie ma faworyta a przynajmniej na lodzie w stolicy. Dzis sadze, ze zwyciestwo odniosa Pingwiny, gdyz sa w stanie i jadno zwyciestwo z Waszyngtonie jest w zasiegu ich reki. Capitals tez ostatnie czasy nie czarowali we wlasnej hali... Teraz zlapali wiatr w zagle ale po znakomitej serii przeciwko Rangers troszke zaczynaja jakby splywac;) Byc moze jestem w bledzie ale ogladajac mecz przeciwko Pingwina odnioslem wrazenie ze mocniejszy rywal, trudniejsza gra i Caps nie byli juz az tak pewni na lodzie.

Ponadto Malkin jedna z gwiazd gosci nie zaprezentowal praktycznie nic w 1 Game wiec byc moze dzis sie przebudzi i pokasa Capitals.

Co do kursu nie wyszukiwalem specjalnie ale betsafe proponuje 2.05 co nie jest najgorszym wynikiem. Moj typ Pingwiny ML!

pozdrawiam.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins -&gt; Pittsburgh Penguins ML [2.01] ⛔
Betsafe
We wczorajszych meczach, zespoły stojące wydawać by się mogło na straconych pozycjach doprowadziły do remisu 1-1 w rywalizacji ogólnej, dzisiaj taka szansa przed Pingwinami z Pittsburgha a oni wcale na straconej pozycji nie stoją, wręcz przeciwnie zagrali bardzo dobry mecz no1 i naprawdę niewiele zabrakło żeby tamten mecz skończył się innym wynikiem. Główna zasługa wygranej Capitals w pierwszym meczu to interwencja Simona Varlamova określana już śmiało jako &quot;save of the year&quot; i myślę że należy się to miano właśnie tej interwencji, zatrzymanie strzału Crosbiego stało na niewiarygodnym wręcz światowym poziomie. Podtrzymuje jednak moje słowa odnośnie tego młodego bramkarza, jest z pewnością niesamowitym prospectem i przyszłością hokeja ogólnie i już teraz pytają o niego inne kluby NHL ale Washinhgton odpowiada że chłopak nie jest na sprzedać ani wymianę, mimo to trzeba pamiętać że młodzieniec nie ma odpowiedniego doświadczenia, będzie wpuszczał czasami bramki dziwne, będą mu się zdarzały kilkomeczowe przestoje w fenomenalnych występach (tak jak to miał inny talent bramkarski odkryty całkiem niedawno czyli Steve Mason). Runda druga pojedynku Ovie - Sid, w rundzie pierwszej obaj zdobyli po bramce ale wygrała drużyna Rosjanina, dziś może być na odwrót, zwłaszcza że moim zdaniem to Sid zagrał lepszy mecz niż Ovie ostatnio. Penguins z pewnością stać na zwycięstwo, jeśli tylko uzyskają 20 - 25 % skuteczności w PP (ostatnio mieli 0 % a szans aż 6, gdyby mieli skuteczność 20 % zremisowaliby , gdyby wyżej mogli by wygrać ...), zawiodło mnie rozgrywanie Gonchara który rozdziela krążek w przewagach, mam nadzieje że jakaś zmiana zostanie tu wprowadzona bo WAS jeśli założy się na nich zamek to już bardzo łatwo strzelić im gola. Ostatnio niewidoczny był Malkin, w całym meczu naprawdę rzadko brał ciężar gry na siebie (podobnie zachowywał się w innej linii Kunitz) jeśli i on dołączy do poziomu partnerów i rozegra dobre zawody to PIT odniosą zwycięstwo, myślę również że będzie overowo ????

shen 408

shen

Użytkownik
Co do Varlamova,to rok temu był on pierwszym bramkarzem w zespole KHL
Lokomotiv Yaroslavl i spisywał się tam bardzo dobrze,szczególnie w PO,w 16 spotkaniach miał średnią 1,62GAA.Wg mnie to w dużej mierze dzięki jego dobrzej grze Capitals awansowali do II Rundy.Wcześniej napisałem że Caps to najlepszy gracz w NHL+najlepszy obrońca+kiepski bramkarz(Theodore),dziś jeśli tych dwóch pierwszych grajków oraz Varlamov zagrają na swoim poziomie to powinno być 2-0 w serii,co do Pingwinów to ich PP kulał przez cały sezon,zero pomysłu na szybkie rozegranie krążka przez obrońców,cała gra zależy od Crosbego i Małkina jeśli oni coś wymyślą to pada bramka,ostatnio jednak coś kiepsko z tym.Wg mnie dziś wygrają Caps którzy raczej nie będą chcieli powtórzyć tego co się stało w pierwszej rundzie w rywalizacji z Rangers i wykorzystają atut własnego lodu. ????

wojas 11

wojas

Użytkownik
Caps - Penguins
Typ: 2ML
Kurs: 2.00
Typ na przełamanie dla Pingwinów, którzy byli naprawdę bliscy wygranej. Małkin musi zagrać to co zawsze i dostosować się do poziomu Sydneya, jeśli to nastąpi, a na dodatek (jak sam przyznał Crosby) będą lepiej grać w PP wygrana w Waszyngtonie może stać się faktem. Trzeba dodać, że Rangersi przełamali dwukrotnie Capsów, także wyznaczyły tutaj drogę Pingwinom, że jest to realne. Dużo będzie zależeć od Ovechkina, jak się będzie prezentował, nie zapominajmy, że to nie jest automat i w każdym meczu nie będzie ciągnął ofensywy. Ponadto Varlamow - jak długo będzie w stanie utrzymać poziom, fakt, że młodzi bramkarze mają tak, że ich forma jest sinusoidalna, często kapitalne interwencje przeplatają puszczaniem dziwnych bramek. Nie mówię, że tak będzie w przypadku Varlamowa, ale od jego postawy dużo będzie zależeć dzisiaj. Ja jednak typuję na Pingwiny.

T 0

to-ffik

Użytkownik
Musze przyznać ze capsi z pingwinami pokazali całkiem niezłe widowisko z jednej i drugiej strony blyszczeli crosby i owca po 3 bramki - to robi wrażenie... 4:3 dla capsów czy to zasluzony wynik? tego nie wiem przec wiekszą cześc meczu to pingwiny atakowały były bardziej aktywne i to oni zrobili na przekroju całego meczu lepsze wrażenie ale cóż taki jest sport :] no ale gdyby nie Varlamov to mecz moglbym sie skonczyc inny rezultatem miał pare naprawde kapitalnych interwencji!! poprostu ręce składały sie same do oklasków!! CZekam na wiecej tak emocjonujących meczy! Pozdrawiam kibiców hokeja!

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ja przez caly mecz bylem pelen optymizmu dla Pingwinow chociaz bylem delikatnie zdegustowany ze nie wykorzystali prawie 50 sekund PP 5 vs 3 w 1t;) Mogli trafic na 2-0 i w sumie mysle ze w tym momencie bylo by po meczu a juz napewno Pingwiny zaczely by grac pokrzepione dwu bramkowym prowadzeniem. Jednak uznanie dla Caps. A szczegolnie dla Varlamowa ktory wlasnie w owym PP spisal sie na 6+ i dzieki niemu Caps mieli caly czas kontakt z Pingwinami.
Jednak to co zrobil w 56 minucie Ovechnik spedzilo mi sen z oczu;) strzal perfekt! W tym momencie bylo juz po meczu i po szansie na OT dla Pingwinow...
pozdrawiam.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings -&gt; under 1,5 goals in the 1T [1.90] ✅
Betgun
Spotkanie numer trzy, dotychczasowe gry były bardzo wyrównane i o dziwo każda z tercji kończyła się raczej overowo, mimo to recenzując całość trzeba wystawić wysokie noty obu bramkarzom - zarówno Hiller jak i Osgood nie popełnili żadnych błędów, bramki padały po doskonale wypracowanych sytuacjach zwłaszcza że obie ekipy bezbłędnie do tej pory wykorzystywały gry w przewagach. Stan rywalizacji jest ponownie remisowy co będzie sprzyjało raczej ostrożniejszej grze, nikt tu niczego nie musi gonić i można spokojnie czekać na błąd lub chwile słabości rywala, ANA i DET udowodniły że gdy remisują to nie za bardzo chcą się odsłaniać czego rezultatem były praktycznie trzy 20 minutowe dogrywki w ostatnim spotkaniu (chociaż trzecia skończyła się dosyć szybko). Gra obronna jest z pewnością dużym atutem zespołu Kaczek, dziś to oni na własnym lodzie będą dyktować warunki a Detroit będzie starało się na tych warunkach wywieźć dobry rezultat, trudno wskazać zwycięzce natomiast mam wrażenie że wszystko zmierza w stronę underu. Dziś do linii defensywnych Red Wings powinien dołączyć ważny zawodnik, Brian Rafalski, to będzie spore wzmocnienie. Jeśli unikniemy dużej ilości kar (każde PP dla Detroit i prawie każde dla Anaheim to olbrzymie prawdopodobieństwo bramki) to powinniśmy zobaczyć mniej niż 2 bramki w pierwszych 20 minutach gry.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Propsa:
Chicago Blackhawks - Vancouver Cannuks over 5,5 (2,15)⛔ bet365
Myślę że jest to bardzo dobry pomysł na dzisiejszą noc. Ostatnie dwa spotkania to wyniki, które niekoniecznie były do przewidzenia ale w obu przypadkach typy powyżej 5,5 bramki wchodziły bardzo spokojnie. Kolejno 5:3 i 3:6, co jak na drużynę Ork jak dla mnie jest dość sporym zaskoczeniem, ponieważ 9 bramek straconych na własnym lodzie całkowicie zmienia moje spostrzeżenia na temat formy defensywy VAN. Tylko w tym momencie trzeba sobie jasno powiedzieć że Jastrzębie to nie Nuty, a Patrick Kane sam by chyba mógł zastąpić Backes&#39;a, Boys&#39;a i McDonalda w ofensywie St.Louis. Jednak wracając do sedna sprawy to dziś Vancouver ma małe problemy z pierwszą linią ponieważ nie zobaczymy Demitry i Salo, którzy narzekają na urazy. Także defensywa Cannucks na pewno w tym momencie dużo traci co dla Chicago jest bardzo dobrym prognostykiem. Jeśli chodzi o Jastrzębie to powiedzmy sobie wprost gra defensywna u nich to poziom co najmniej średni ale co z tego jeśli potrafią oni w drugiej tercji rozkręcić się do tego stopnia, że z zapasem 3 bramek wygrywają spotkanie. Także wiele czynników wskazuję dziś na meczyk z pod znaku &quot;over&quot; jednak jak wiemy NHL lubi zaskakiwać dlatego 100% wam nie dam ale takie mocne 75% z ręką na sercu. ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Boston Bruins - Carolina Hurricanes -&gt; Boston Team Total goals -&gt; over 2,5 (OT and PS Included) [1,75] ⛔
Betsafe
Bardzo ciekawy typ, moim zdaniem delikatnie pewniejszy niż typ na zwycięstwo Bostonu bo Carolina na własnym lodzie pokazała nie raz że czuje się lepiej niż na wyjazdach. W rywalizacji pomiędzy Caroliną a Bostonem jeszcze nie padały bramki w grach w przewadze, co jest bardzo ciekawe ponieważ oba zespoły są bardzo dobrze zorganizowane w tym elemencie i niesamowicie groźne. W ostatnim meczu błyszczał Cam Ward zanotował SO, lecz rzadko a w tym sezonie chyba w ogóle nie zdarzyło mu się zdobyć dwóch SO pod rząd, jestem przekonany że bramki dziś Cam wpuści i to kilka. Boston to pod względem strzelonych bramek absolutna czołówka ligi, drugie miejsce ze średnią 3,3 bramki na mecz daje sporą nadzieje na to że granica 2,5 bramki zostanie złamana. Do gry gotowy będzie Kobasew, stan rywalizacji jest ponownie remisowy więc Bruins muszą wziąć się w garść, Carolina w końcu pokonała Thomasa i z pewnością będą chcieli zagrać podobnie jak ostatnio, Boston nie chcą podobnego scenariusza powinien zagrać bardziej ofensywnie.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Boston Bruins - Carolina Hurricanes ✅✅✅

Bardzo ciekawe spotkanie. W rywalizacji mamy 1-1, do tej pory nie zobaczylismy overa w tej parze. Obie ekipy maja narazie spokojna sytuacje, chociaz Boston moze czuc sie lekko zaniepokojony sytuacja gdyz umoczyl 1 mecz na wlasnym lodzie. Dzis sadze, ze zaczna bardzo asekuracyjnie nie bedzie zbyt duzo PP, gdyz ewentualna strata gola moza lekko podciac skrzydla. W obu bramkach znakomici bramkarze! Tomas i Ward spisuja sie naprawde bardzo dobrze! W ostatnim meczu w 1t padl wynik 0-0. Mecz byl bardzo szybki naprawde chlopaki walczyli na lodzie, jednak postawy obu bramek byly nie naganne. Sadze ze dzis zobaczymy wynik 0-0 lub 1-0 dla Caroliny w 1t. Moj typ under 1.5 1t. Kurs 1.75 kusi!

WSH Capitals - Pittsburgh Penguins ⛔⛔⛔

Tutaj zaczyna sie robic z tego troszke progresja na WIN Pingwinow;) stawialem juz na nich w ostatnim meczu i mnie zawiedli ale nie grali zle! Crosby jest w formie, szkoda ze troszke Malkin jakos nie moze sie odnalesc na lodzie, jednak dzis mecz o byc lub nie i sadze ze dzis Pingwiny wygraja! Przegrywali do tej pory minimalnie i to na wyjezdzie dzis przewiduje pogrom ekipy Caps;) Ponadto Varlamov nie zaznal jeszcze smaku porazki a jak widac obrona idzie mu slabiej z meczu na mecz;) Ciekawe jak zaprezentuje sie dzis Ovechnik mam nadzieje ze zostanie zatzrymany przez Defensywe gosci. Moj typ Pingwiny 60&#39;. Kurs 2.1 kusi!

W kombo lub ako jak kto woli daje nam to 3.68 warto chyba zaryzykowac;)

pozdrawiam.

shen 408

shen

Użytkownik
Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks 2 2,95
Dziś w United Center rozegrany zostanie czwarty mecz półfinału konferencji zachodniej pomiędzy ekipą Blackhawks a zespołem Canucks,aktualnie po 3 spotkaniech 2 do 1 w serii prowadzą Orki z Vancouver,zespół który moim zdaniem jest dziś faworytem do wygrania spotkania numer 4.Do składu Canucks powraca obrońca Sami Salo oraz Taylor Pyatt,bardzo dobrze w bramce w tegorocznych playoffs spisuje się Roberto Luongo 1,92 GAA,935 Sv%.Generalnie obrona zespołu z Vancouver prezentuje się bardzo solidnie,trenejro Vancouver Alain Vigneault po wygranym 3-1 meczu numer 3 w Chicago powiedział &quot;We were able to shut down one of the most skilled and best transition teams I&#39;ve seen in a long time,&quot;,poza tym ofensywa Canucks prezentuje się bardzo dobrze,dziś więc moim zdaniem powinni postarać się o wygraną.
Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks Zwycięzca pierwszej tercji 2 3,15
W trzech spotkaniach 3 razy w pierwszej tercji wygrali Canucks,kolejno 1-0,2-0 oraz 1-0 w ostatnim meczu w Chicago.W każdym z tych spotkań początkowo przeważali gracze z Vancouver,prowadząć w pierwszym i trzecim meczu 3-0(wygrali 5-3 i 3-1)w drugim 2-0(przegrali 3-6)dziś więć napewno ruszą do ataku od pierwszych minut spotkania,Zawodnicy Blackhawks bardzo ułatwiali gre rywalą w pierwszych tercjach,w 3 pierwszych spotkanich łapali aż 10 dwuminutowych kar w pierwszej tercji,można więć zaryzykować Zwycięzca pierwszej tercji po kursie 3,15

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom