>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL - sezon 2008/2009- PLAY OFF

Status
Zamknięty.
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
San Jose Sharks - Anaheim Ducks -&gt; San Jose Sharks 60&#39; [1,90] ⛔
Betsafe
Sytuacja analogiczna w pewnym sensie do sytuacji Washingtonu i wczorajszego pojedynku, Sharks przegrywają rywalizacje 1:3 i teraz wracają na jeden mecz na własny lód, do hali w której dzielili i rządzili przez całą rozpiętość Regular Sezon nie dawali tutaj najmniejszych szans większości ekip. Zdobywcy Presidents&#39; Trophy mieli by odpaść z play off już po dzisiejszym meczu nie wygrywając w całym PO ani jednego meczu u siebie ? Nie chce mi się w to wierzyć chociaż jak wiadomo sport jest nieprzewidywalny, w tym przypadku jednak warto zagrać po takim kursie ekipę Rekinów która dzisiaj po prostu nie ma nic do stracenia i musi wygrać. Być może w całej rywalizacji SJS odpadnie bo Ducks udowodnili że są świetnie przygotowani do tego pojedynku, ale jeden mecz u siebie powinni wygrać bo to zupełnie innej klasy drużyna niż np Montreal który pożegnał się właśnie w taki sposób - nie wygrywając ani jednego meczu na własnym terenie. Ostatnia wygrana Kaczek 4-0 była dowodem wielkiej dominacji na lodzie, dość powiedzieć że czołowa dwójka San Jose czyli Joe Thornton i Patrick Marleau kończyli mecz ze stanem plus/minus -3 oraz -1 ... Czas na przebudzenie, przypominam że w sezonie regularnym Sharks nie przegrali żadnego meczu u siebie w pojedynkach z Ducks ! Liczę także że Nabokov udowodni swoją przydatność dla drużyny Rekinów. Typ posiada pewne ryzyko, ponieważ w tym sezonie remis między ekipami SJS i ANA jeszcze nie padł.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Witam
Ja dwa slowa do wczorajszego meczu Capitals. . .
Trzeba przyznac, ze rozegrali fantastyczne spotkanie, naprawde grali bardzo dobry hokej co zaowocowalo pewnym zwyciestwem.
Po pierwsze mecz sie rozpoczal kapitalnie dla druzyny gospodarzy, gdyz od samego poczatku widac bylo chec do gry a na dodatek bramka strzelona przy PP dla Straznikow dodala skrzydel Capsom a podciela goscia...Henrik byl kompletnie bez szans, nie ma go co winic za tego gola, mozna sie czepic jedynie pana z numerem 33;) ktory strzelil kiksa potykajac sie o wlasne lyzwy;)
Niestety przy drugiej bramce to juz wina Henrika bo puscil krazek bity o ostrego kata miedzy nogami...szkoda bo w tym momencie bylo juz wiadomo ze Straznicy tego nie wygraja, chociaz grali jak rowny z rownym! Nie byli gorsi ale swietne zawody rozegral Varlamov ( czy jak sie to pisze;) )Bronil naprawde dobrze i to co zrobili Caps w pore czyli zmienili obsade bramki, tego nie zrobili Habs i stad poniekat odpadli.
Dalej to juz popis gry gospodarzy strzal Semina no i szarza rozyjskiej gwiady Capitals. Cos kapitalnego...podobna do tej z meczu gwiazd;)
W 3t zmiana bramkarza u Straznikow, ale prosze nie traktowac tego jako &quot;recznik&quot;;) poprostu Henrik dostal szanse odpoczynku i tak odwalil kawal dobrej roboty z czterech pierwszych spotkaniach...!
Oby wiecej takich spotkaj, z takim tempem i takimi akcjami...
pozdrawiam.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
a po co? :p ostatecznym argumentem- niepodważalnym zresztą będzie wynik ????
A po to że tutaj raczej mile widziane jest napisanie kilku słów... :|
Później usunę te posty....
Bardzo szybko owe kilka słów ode mnie na temat dwóch typów.
Chicago - Calgary, CGY lub remis @1.75 (bwin), CGY ML @2.40 (bet365)
Od początku założyłem, że awansuje tutaj Calgary. Wyniki spotkań w sezonie zasadniczym to całkowicie inna historia. CHI ma młody skład. Brak tam ogrania zawodników w PO. Są tam &quot;młode wilki&quot;, które dopiero poznają smak gry w PO. CGY to starzy wyjadacze. Wiedzą co to gra w PO. Stan jest 2-2. Mecz powinien być na styku. Ale jak powiedziałem... na każdej pozycji Calgary bije Chicago. Ja stawiam na starych wyjadaczy a nie na młode wilki... ;) CGY lub remis @1.75 w bwinie pobrane na noc.
San Jose - Anaheim, under 1,5 gola w 1 tercji, @1.72 bwin
Do tej pory tylko jeden mecz zakończył się grubym overem. W 1 tercji padły 4 gole. Reszta to 0 goli lub 1.
Dziś SJS może się pożegnać z PO. Mecz o być albo nie być. Nie mam pojęcia kto tutaj wygra. Ale osobiście spodziewam się spokojnej gry na początku. Tak jak to było w 3 dotychczasowych underoywych meczach. San Jose nie będzie chciało stracić gola za wszelką cenę.
Obie drużyny mają bardzo dobrych bramkarzy. Poukładaną obronę. Mecze tych drużyn powinny być underowe i takie są.
Dziś też powinno być &quot;spokojnie&quot;.
Można zawsze zagrać odwrtonie niż ja.
Powodzenia
Niech moc będzie z W(N)ami :spokodfhgfh:

depee 0

depee

Użytkownik
No i kolejny team pożegnał się z marzeniami o zdobyciu Pucharu Stanley&#39;a, mianowicie Philadelphia Flyers. Prowadząc 3-0, dali sobie wbić 2gole kontaktowe ,a potem wiemy już jak było.

????
Sj miało ciężko, ale ostatecznie wygrało. Dla mnie to była niespodzianka,że dopiero po OT ???? . Pozdro.

shen 408

shen

Użytkownik
Szkoda Flyers,jak dla mnie jedyna drużyna w Playoff która miała więcej charakteru niż umiejętności,zero gwiazdorstwa jak w Capitals,Rangers czy Penguins,szkoda że odpadli,widać Penguins im nie leżą bo już drugi rok z rżędu zostali wyeliminowani przez grajków z Pittsburgha.W drugiej rundzie zapowiada się bardzo ciekawy pojedynek Bruins kontra Penguins,trudno wskazać faworyta,oba zespoły są bardzo mocne,Bruins mają lepszą defensywe i bramkarza oraz bardziej doświadczonego trenera,Penguins mają Crosbiego i Małkina oraz doświadczenie w zeszłorocznych i tegorocznych Playoff.Zapowiada się więc bardzo interesujący pojedynek.
Poza tym Wachovia Center to magiczne miejsce :-D
http://www.youtube.com/watch?v=rIJ87lwki5I

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś przed nami kolejne dwa spotkania, które mogą być ostatnimi w konfrontacjach obu par. Według mnie ciekawszym kąskiem jest potyczka Rangers z Capitals. Mecz numer 5 pokazał nam całkiem inne oblicze obu zespołów, Strażnicy utwierdzili wszystkich w przekonaniu, że gdy słabszy dzień ma Henrik reszta zespołu również nie może się odnaleźć co okazało się wodą na młyn dla zmotywowanych hokeistów Caps. Niesamowitą pracę zwłaszcza w pierwszej tercji wykonał dotąd bardziej anonimowy Matt Bradley, dzięki jego dwóm bramkom WSH mogło w spokoju kontrolować mecz już do samego końca. Oczywiście nie można nie wspomnieć o kapitalnej akcji Ovechkina, który dał próbkę swojego geniuszu. Dziś w hali MSG gospodarze będą mieli wielką szansę na awans do półfinału konferencji. W moim przekonaniu ten mecz zdecyduje o awansie ponieważ w przypadku porażki Strażników, Capitals u siebie już nie pozwolą sobie odebrać awansu.
Na ławce Rangers, dziś zabraknie trenera Tortorella, który został zawieszony na jeden mecz po tym jak rzucił butelką z wodą w jednego z kibiców WSH.
Podsumowując jest to mecz prawdy dla Rangers i osobiście mam nadzieję, że wyjdą z tego pojedynku zwycięsko. W tym wypadku typ na NYR ML po kursie 2.20⛔ jest naprawdę gratką.
Pozdrawiam:spokodfhgfh:

D 27

danielsan

Użytkownik
Pittsbourgh wczoraj po 2.7 to była peffa sezonu. Co by tu nie mowic różnica klas, owszem Phila solidnie sie zaprezentowala, ale nie na tyle żeby potrzeba było potrzeba 7 meczy.

Dzis z kolei z niecierpliwoscia wypatruje meczu w nowym jorku, i obawiam sie, obawiam, ze rywalizacja moze sie skonczyc. rangers swoja konsekwencja mnie zadziwiają, szkoda by było dla hokeja, w szczegolnosci dla fanow ofensywy, zeby Waszki odpadly. Stąd mocno kibicujemy dzis Owcy i ekipie, a z bukmacherskiego punktu widzenia no-bet
pozdrawiam

depee 0

depee

Użytkownik
Pittsbourgh wczoraj po 2.7 to była peffa sezonu. Co by tu nie mowic różnica klas, owszem Phila solidnie sie zaprezentowala, ale nie na tyle żeby potrzeba było potrzeba 7 meczy.
Dzis z kolei z niecierpliwoscia wypatruje meczu w nowym jorku, i obawiam sie, obawiam, ze rywalizacja moze sie skonczyc. rangers swoja konsekwencja mnie zadziwiają, szkoda by było dla hokeja, w szczegolnosci dla fanow ofensywy, zeby Waszki odpadly. Stąd mocno kibicujemy dzis Owcy i ekipie, a z bukmacherskiego punktu widzenia no-bet
pozdrawiam
Kolego nie ośmieszaj się swoją PeFFką sezonu ???? Czy Ty w ogóle śledzisz NHL od dłuższego czasu, czy to był pierwszy raz? Gratuluję argumentów przemawiającymi zarówno wczoraj za drużyną, na którą postawiłeś :jezora:.
Pozdro i koniec off top&#39;a.

D 27

danielsan

Użytkownik
Depee czyżby rozgoryczenie? Zazdrosc?
Po co mam przedstawiac tysiąc pięćset argumentów dlaczego to ma byc tak, a nie inaczej, kiedy w ostatecznym rozrachunku liczy się wynik. Napisz sobie elaborat z uzasadnieniem jak to wg Ciebie wyglada, dlaczego typujesz tak a nie inaczej, i ciesz się z tego. Napisalem opinie na forum, po to by przedstawic moj punkt widzenia (mam do tego prawo ???? , ba może ktos wahający się przekonał się tym bardzo pewnym siebie typem do zagrania Crosbiego i spółki i wziął pieniądz. Pieniądz, który w moim mniemaniu leżał na ulicy.
Dla mnie kryterium tego czy coś jest tzw. &quot;peffą&quot; jest prawdopodobieństwo wejścia, kurs, stawka za którą gram, i ostateczny rezultat. Prawdopodobieństwo w moim mniemaniu wczorajszej wygranej to 9:1, kurs 2.70, odpowiednia stawka ???? i rezultat 3:5 = zwycięstwo, a malo tego że zwycięstwo drużyny której kibicowałem to jeszcze odpowiednia kwota na koncie.
NHL śledzę od 3lat odpowiadając na Twoje pytanie.
pozdrawiam ????

sajuken 35

sajuken

Użytkownik
Depee czyżby rozgoryczenie? Zazdrosc?
Po co mam przedstawiac tysiąc pięćset argumentów dlaczego to ma byc tak, a nie inaczej, kiedy w ostatecznym rozrachunku liczy się wynik. Napisz sobie elaborat z uzasadnieniem jak to wg Ciebie wyglada, dlaczego typujesz tak a nie inaczej, i ciesz się z tego. Napisalem opinie na forum, po to by przedstawic moj punkt widzenia (mam do tego prawo ???? , ba może ktos wahający się przekonał się tym bardzo pewnym siebie typem do zagrania Crosbiego i spółki i wziął pieniądz. Pieniądz, który w moim mniemaniu leżał na ulicy.
Dla mnie kryterium tego czy coś jest tzw. &quot;peffą&quot; jest prawdopodobieństwo wejścia, kurs, stawka za którą gram, i ostateczny rezultat. Prawdopodobieństwo w moim mniemaniu wczorajszej wygranej to 9:1, kurs 2.70, odpowiednia stawka ???? i rezultat 3:5 = zwycięstwo, a malo tego że zwycięstwo drużyny której kibicowałem to jeszcze odpowiednia kwota na koncie.
NHL śledzę od 3lat odpowiadając na Twoje pytanie.
pozdrawiam ????
A tak przy okazji chcialobym zobaczyc twoja mine wczoraj przy stanie 3:0 dla Flyers:-D:-D.
A tutaj wycinek ktory pomoze ci zrozumiec dlaczego draznisz osoby ktore staraja sie trzymac poziom tego dzialu (w pewnym sensie mnie tez):
4. Jeżeli komentujesz i wyrażasz swoje opinie odnośnie swoich typów a także tych podanych przez innych użytkowników, poprzyj je konkretnymi argumentami. Komentarze typy: &quot;Nie wiem czemu ale myślę że ... wygra&quot; będą usuwane. Tak samo jedno zdaniowe uzasadnienia czy tzw. &quot;suche typy&quot; będą usuwane.

Pod tym linkiem widac takze troche twojej hipokryzji:
Twoj wlasny POST
P.S. Moje zdanie jest tez takie ze skoro uwazales to za &quot;TAKIEGO PEFKA&quot; (pefka???), to dzisiaj moglbys nam sie pochwalic zdjeciem swojego nowego mercedesa. Moze troche przesadzam, ale sedno sprawy pozostaje.

Od razu mowie ze moim zamiarem nie jest klotnia wiec ja na tym Z KONCZYLEM

PoZdRaWiAm

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils -&gt; New Jersey Devils ML&#39; (2.25) ⛔
Bet365
Po pierwsze i chyba najważniejsze w doskonałym momencie odblokował swoje niesamowite umiejętności Martin Brodeur, zanotował pierwsze play offowe SO i pokazał zdecydowanie który goaltender w tym pojedynku robi za gwiazdę. Po drugie dziś wraca do zespołu NJD bardzo ważne ogniwo którego brakowało w kilku meczach z tej serii czyli Jamie Langenbrunner, Jamie gra w najlepiej punktującej linii Diabłów razem z Travis Zajacem oraz Zach&#39;iem Parise. I w końcu fakt że to może być ostatni mecz diabłów w tej rundzie i z pewnością będą chcieli oni uniknąć ewentualnego horroru w meczu ostatnim decydującym, wzorem Detroit czy Vancouver lepiej jak najszybciej przejść do kolejnej rundy i oszczędzać siły bo nie wiadomo co los zgotuje w kolejnych dniach. Carolina w miarę nieźle zaprezentowała się momentami w tym pojedynku ale w ogólnym rozrachunku posiadają oni w mojej opinii za mało elementów aby zagrozić tak klasowej drużynie jak New Jersey.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
versus

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils X (4,10)

W nocy mecz nr 6 pomiędzy Caroliną, a zespołem Diabłów z NJ. Jak dotąd prowadzą zwodnicy gości 3-2. Dla gospodarzy jest to niezwykle ważne spotkanie, gdyż jeżeli marzą o wyeliminowaniu NJD muszą dziś wygrać. Jeżeli miałbym wybrać najbardziej wyrównaną parę w ćwierćfinałach to mój wybór padłby właśnie na tą rywalizację. Oprócz pierwszego meczu w tej serii wygranego przez zawodników z NJ 4:1, każdego kolejne spotkanie było bardzo wyrównane. W dwóch do końcowego rozstrzygnięcia była potrzebna dogrywka, w jednym była prawie dogrywka, gdyż Jokinen zdobył bramkę na sekundę przed końcem meczu, a w czwartym z wyrównanych meczy Diabły wygrały zaledwie 1:0. Bardzo dobrze spisują się obaj bramkarze zarówno Ward jak i Brodeur wykazują się swoim kunsztem i grają na bardzo wysokim poziomie. Liczę, że i dziś emocji nie zabraknie oraz, że obie drużyny znów zagrają na podobnym poziomie co spowodowałoby, że dogrywka w tym meczu jest bardzo prawdopodobna.

Kurs z: Bwin​

sekular 47

sekular

Użytkownik
Carolina Hurricanes vs New Jersey Devils 2
Dzis 6 game pomiedzy druzyna Huraganow a Diablow. W rywalizacji prowadzi druzyna z New Jersey 3-2 i byc moze dzisiejsza noc bedzie ta decydujaca! To tej pory mielismy bardzo wyrownane spotkania, wysoko i zdecydowanie wygrywaly tylko raz Diably 4:1. Ostatni mecz w hali Caroliny przegrali po kapitalnej bramce Jokinena. Goscie byli niezbyt zadowoleni obrotem sprawy co najlepiej pokazal bramkarz NJ Brodeur ktory nie wytrzymal emocji i fakty, ze Jokinen pozbawil ich mozliwosci zwyciestwa w dogrywce. Jesli chodzi o sklady nie ma powazniejszych uchybien, Brodeur moze narzekac na noge ktora rozcial w ostatnim spotkaniu. Jamie Langenbrunner i Bryce Salvador to dwa zawodnicy troche poobijani ale dzis wystapia, co do Caroliny nie zobaczymy tylko Sergei Samsonov ( lewo skrzydlowy) reszta zwarta i gotowa do gry. Moj typ New Jersey Devils 60&#39; Unibet proponuje chyba najwyzszy kurs 2.8!

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
versus

Calgary Flames - Chicago Blackhawks 1 ML (1,73)

Dziś mecz nr 6 pomiędzy Calgary, a Chicago. Jak dotąd prowadzą zawodnicy Jastrzębi 3-2. Obie ekipy radzą sobie na swoich lodowiskach wyśmienicie. Ani razu obu ekipom nie udało się wygrać na wyjeździe. Płomienie oba swoje mecze wygrali pokrywając handicap -1.5 i w kontekście wyniku rywalizacji nie widzę innego wyniku niż ich dzisiejsze zwycięstwo. Przez cały sezon zasadniczy utarło się jedno stwierdzenie, że Calgary u siebie jest jedną z najmocniejszych ekip NHL. Trudno znaleźć inne tak silne na własnym lodzie zespoły. Oczywiście ktoś może powiedzieć, że każdy zespół u siebie jest mocno, lecz naprawdę rzadko widzi się taką grę jaką potrafi zaprezentować Calgary w meczu u siebie. Gospodarze grają z nożem na gardle, a goście wiedzą, że w wypadku porażki czeka ich konfrontacja we własnej hali. Nie ma co ukrywać, że Jastrzębie czują się wyśmienicie we swojej hali dodając do tego tłum fanów dopingujących ekipę z Chicago naprawdę w wypadku 7 meczu będą dla mnie zdecydowanym faworytem tego spotkania. Na razie jednak w nocy odbędzie się najpierw 6 spotkanie w Calgary. Miikka zmierzy się z Khabbą, a jak pokazały poprzednie mecze może to oznaczać kilka bramek. Mam nadzieję, że Fin puści tych bramek co najmniej o jedną mniej. Kurs również wygląda dość przyzwoicie i jest na pewno warty zagrania.

Kurs z: BetGun​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Calgary Flames - Chicago Blackhawks -&gt; 1st Period: Under 1,5 goals (1.90) ⛔
Betsafe
Typ dosyć ryzykowny ale moim zdaniem ciekawy, w dotychczasowych pięciu pojedynkach (stan rywalizacji 3:2 dla Blackhawks) aż czterokrotnie w pierwszych tercjach padał over 1,5 gola, pragnę jednak zwrócić uwagę że były to mecze podczas których obie drużyny mogły sobie pozwolić na duże strzelanie bo stan rywalizacji wciąż był otwarty i to co się w jednym meczu straciło można było drugim meczem odrobić, teraz ta sytuacja uległa zmianie bo licząc od dzisiejszego pojedynku ta rywalizacja wchodzi w decydującą fazę gdy każda jedna bramka i jeden błąd może spowodować pożegnanie się z tegorocznymi play offami. Z uwagi na takie a nie inne uwarunkowanie sądzę że dziś, drużyny CHI i CGY które lubią sobie postrzelać i z reguły nie zważają na stratę bramki czy dwóch podejdą do meczu bardziej skoncentrowane i skoncentrują się bardziej niż zwykle na obronie własnej bramki. Trzeba dodać że mimo iż obie ekipy są raczej ofensywnie nastawione to w bramce stoją naprawdę solidni zawodnicy ; Miikka Kiprusoff z GAA 2.84 oraz Nikolai Khabibulin z GAA 2,33. Dodatkowym argumentem przemawiającym przede wszystkim za mocniejszą obroną i skupieniem w pierwszej tercji Calgary jest fakt że z pewnością będą chcieli uniknąć sytuacji z ostatniego meczu gdy Chicago wbiło im w pierwszej tercji aż trzy bramki - taki scenariusz trzeba raczej wykluczyć, myślę że w pierwszej tercji tego meczu nie padnie więcej niż jedna bramka

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Washington Capitals - New York Rangers -&gt; Washington- Team Total Goals (OT and PS Included) OVER 3 [1,80] ⛔
Betsafe
Bardzo ciekawa i prawdopodobna propozycja na dzisiejszą niezwykle oczekiwaną prze ze mnie noc. Drużyna Washingtonu po początkowych kłopotach i problemach z rozgryzieniem taktyki Nowojorczyków od kilku meczy nie ma żadnych problemu ze znajdywaniem odpowiednich sytuacji na strzelenie bramki, w całej rywalizacji strzelili 17 bramek w sześciu spotkaniach co daje im bardzo dobrą średnią 2,83 gola na mecz. Jak wiadomo Capitals są zespołem oddającym dużo strzałów na bramkę rywala, szczególnie dużo w grach w przewadze. Kolejnym argumentem przemawiającym na korzyść tego typu jest nagły spadek formy bramkarza Rangers czyli Henriqa Lundqvista który z bohatera staje się powoli niczym nie wyróżniającym się zawodnikiem NYR, ostatnie dwa mecze zaliczy on do bardzo nieudanych, po drugich tercjach zjeżdżał z lodu i zastępował go zmiennik co z pewnością nie wskazuje na nic dobrego, zresztą już w Regular Sezon Lundqvist pokazywał jak bardzo nierówny być potrafi i występy dobre przeplatał mocno nieudanymi. Kolejnym argumentem będzie z pewnością fakt że jest to ostatnie spotkanie w tej serii i to dziś zapadnie wyrok i decyzja kto gra dalej, o ile w pierwszych tercjach bramek może nie być masa o tyle w tercji trzeciej podczas gdy któraś ze stron będzie przegrywać to ta druga pewnie rzuci wszystkie siły do ataku i spróbuje w ten sposób odwrócić losy rywalizacji co z pewnością będzie świetne dla widowiska a także dla skuteczności tego typu (jakieś empty net ewentualnie szalona pogoń za rywalem). Za równie ciekawy oprócz tego zakładu uważam typ na to że Alex Ovechkin strzeli dziś bramkę, do zagrania na Betsafe również po ładnym kursie ????

Propozycja :
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes -&gt; under 1,5 goal w pierwszej tercji [1.65] ⛔
Betsafe
To będzie bardzo prawdopodobnie mecz bramkarzy, główny pojedynek stoczą nie bezpośrednio ale pośrednio ze sobą obaj goaltenderzy czyli Martin Brodeur oraz Cam Ward. Do tej pory obaj pokazali duże umiejętności i podczas gdy już myślałem że tę rywalizacje wygra zdecydowanie Martin to Cam Ward zanotował SO dając jeszcze szansę Carolinie na końcowe zwycięstwo. Dziś od obu Panów sporo zależy i myślę że obaj nie zawiodą, wspierani przez solidne defensywy tak jak to było w przekroju całej rywalizacji. W poprzednich spotkaniach w pierwszych tercjach trzykrotnie padał under i również trzykrotnie over, myślę że w dzisiejszych meczach zwłaszcza w pierwszych tercjach zadaniem wszystkich drużyn będzie przede wszystkim nie tracić bramek i czekać na naprawdę dogodne okazje np PP lub nadarzająca się okazja na kontrę - bramki pewnie będą padać z biegiem czasu. Dobrymi wieściami dla powodzenia tego typu są wiadomości o możliwym powrocie do linii obronnych Devils, Bryce Salvador&#39;a, już we wcześniejszych meczach ze świetnej strony zaprezentował się inny obrońca Paul Martin a w ostatnim meczu mocnego &quot;zacięcia się&quot; doznała najlepsza linia ofensywna NJD czyli Zajac - Parise - Langenbrunner i to wszystko sprzyja underowi pierwszej tercji

vader 2,8K

vader

Forum VIP
No to znamy już wszystkie pary II rundy. Każdy miał jakieś typy na pewno co do awansu. Część z Was podała je tutaj a część podała w typach długoterminowych w konkursie Stanley Cup Playoff`s
Niestety nie miałem czasu napisać kilka słów o swoich przewidywaniach. Ale &quot;suche typy&quot; można było zobaczyć.
Tak przedstawia się drabinka PO. W konkursie o niej zrobiło się &quot;głośno&quot;.

TERMINARZ SPOTKAŃ II RUNDY

ZAPRASZAM do dyskusji :spokodfhgfh:

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Witam fanów nhl, jak pisałem 1 rundę odpuściłem i raczej dobrze zrobiłem,z moich ulubionych ekip Capitaliści prrawie cudem wyeliminowali Strażników z Nowego Yorku i teraz pytanie czy zjadła ich troszkę trema czy nie trafili z formą na play off ? Druga z ekip którą lubię grać to San Jose noi tu na pewno forma prysła i Kaczorki ich rozjechały......
II runda , bardzo ciekawe pary , ale typowanie będzie chyba przypominać loterię,na dziś do awansu typuję : Boston ( po długich latach przestojów w końcu mają ekipę zdolną ugrać wiele w tym roku ,bardzo dobry sezon zasadniczy i play off nie zwalniają) + Washington ( tu typ ryzykowny bardziej sympatią kierujący się ,ale myślę , że w miarę rozgrywania meczów jeszcze bardziej okrzepną w boju choć będzie chyba 7 meczy )+ Detroit ( nie powinni mieć kłopotów z Kaczorami,mistrzostwo zobowiązuje a i myślę , że szczyt formy szykowali na teraz,i te wpadki z sezonu zasadniczego u siebi już nie będą miały miejsca) + Chicago ( tu na pewno większość panów się ze mną nie zgodzi,ale za przemawia młodość , bardzo dobra forma praktycznie przez cały sezon,a i wyeliminowanie Calgary wg mnie duży sukces bowiem Płomyki zawsze mieszały dobrze w play off więc przypadek wykluczam,4:2 robi na mnie wrażenie a , że buki będą faworyzować Orki więc będzie można nieżle zarobić , choć twierdzę , że po tej rundzie ostatnia ekipa z Kanady uda się na wakacje)
Moje typy oczywiście to czysta analiza ,jak wyjdzie zobaczymy
Podzielcie się wrażeniami jak myślicie zacząć drugą rundę play off - Pozdrawiam wszystkich

Prince de Belial 1,8M

Prince de Belial

Forum VIP
Podzielcie się wrażeniami jak myślicie zacząć drugą rundę play off - Pozdrawiam wszystkich
wywołany podchodzę do tablicy ;)

jak dla mnie value serii po stronie Pingwinów, które są silniejsze niż w poprzednim sezonie i realnie liczę na ich awans, gdybym sam wystawiał kursy były by one odwrotne... 4:2 dla hokeistów z Pittsbourga
bardziej wyrównaną parą niż na to wskazują kursy będzie również pojedynek VAN-CHI i tutaj powiem szczerze, że nie umiem podać zwycięzcy tego pojedynku, jedyne co wiem, to, iż seria nie skonczy się na 4rech spotkaniach.
Kaczki sprawiły już niespodziankę... i wystarczy... Detroit pokaże im jak wykorzystuje się sytuacje podbramkowe i PP, dla mnie 4:1 dla Red Wings.
W ostatniej parze jak dla mnie zdecydowanie zaniżony kurs na Boston , Carolina pokazała bardzo dobry hokej z devils i moim zdaniem powalączą z Niedźwiadkami rokuje 4:2 ~ 4:3.

pozdr, :hokej:

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
No to kilka słów moich przemyśleć:

1. Pens - Caps Dla mnie wynik jedyny możliwy do przyjęcia to awans Caps do kolejnej rundy. Oczywiście to mówi serce, a rozum? Żałuje strasznie, że Lotnicy tak nie dobrze zagrali w 6 meczu ćwierćfinałowym. Jeżeli miałbym wybrać kto według mnie nie zasłużył na PO to na pewno Pingwiny. W regularnym szło im jak po grudzie, ale bardzo mocna końcówka spowodowała, że udało się awansować. Caps mieli troszkę problemów z Rangers, ale pokazali charakter oraz, że mogą jak chcą. Serce mówi Capitals!

2. Kaczory - Skrzydła Detroit to jest team od PO. I nie widzę tutaj innego rezultatu niż szybkie 4-1 bądź nawet 4-0. SJ miało ogromne problemy z PP, natomiast Detroit jest jedną z najlepszych ekip podczas PP. Zobaczymy jak Kaczory spiszą się u siebie, ale nie liczę na wiele. Widać było, że SJ nie trafiło z formą, a Anaheim trafiło, ale czy są w stanie wygrać z naszpikowanym gwiazdami Detroit? Według mnie nie są i mój typ to szybki awans Skrzydeł!

3. Carolina - Boston Carolina pokazała jedną ważną cechę w meczu z Diabłami, grają zawsze do końca. Boston owszem ma mocny skład, ale liczę tu na troszkę dłuższą wymianę ciosów. Nie zdziwi mnie 7 spotkań, ale mimo wszystko awans w kierunku Bostonu, który według mnie zagrał bardzo dobry sezon (o czym świadczy pozycja) i pokonał Montreal może bez formy, ale na pewno z zawodnikami z najwyższej półki 4-0.

4. Chicago - Vancouver Chicago mnie zaskoczyło i to bardzo. Sądziłem, że Calgary nie będą mieć większych problemów z pokonaniem ich, a tutaj psikus. Ale sprawdziło się, że Calgary to nie zespół na PO. Które to już PO przegrane mimo dobrej postawy w lidze? Jastrzębie wykorzystały swoją okazję i dobrze. Ekipa z Kanady bez problemów pojechała Nutki. To mnie nie dziwi, bo już pod koniec regularnego było widać spadek formy zawodników z St. Louis. Kto wygra ten półfinał? No bet po całej linii, Vancouver wydaje się mocniejsze, ale Chicago pokazało z Calgary, że formę mają i zapewne będą chcieli ją wykorzystać.

To tyle ;)

Pozdrawiam!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom