>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL Season 2014/2015

Status
Zamknięty.
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: Washington Capitals - Ottawa Senators
Senators OT @ 2,50 Unibet ! ⛔ Ottawa była lepsza w meczu, ale czasem tak i jest.. do zobaczyska po nowym roku! ;)

No dobra, dziś ostatni typ, bo jutro przygotowanie do świąt i raczej do końca roku może mnie nie być, ale jednak sobie zagram jeszcze jeden typ. Tutaj w postaci doga, widzę jednak spore value dla gości. Kurs jak najbardziej do ogarnięcia, już tłumacze dlaczego. Senatorzy, powolutku odbijają się od dna, jaką grali ostatnimi czasy mizerne mecze, gdzie przegrywali mecz za meczem choć mecze nie wyglądały wcale tragicznie. Tutaj w delegacji do Stolicy wylatują w niemal całym składzie. Można powiedzieć, że to są takie małe derby. Stolica USA przeciwko Stolica z Kanady. Ekipa gości ma patent na Stołecznych i już wiele razy ich ogrywali na ich śmieciach. Przyznać trzeba że Capitals, oddają mnóstwo strzałów, ale ich gra nie zawsze powala. Z całym szacunkiem do Ovieckhina tamten sezon zabijał rywali jak tylko chciał, teraz trochę więcej występuję w broni &#39;&#39;defensora&#39;&#39; bo wiele razy ratował tyłek swoim kolegom gdzie mogli już mecz przegrać. Backstrom odwala ostatnio kawał solidnej roboty i nawet hattricka ustrzelił czego mu bardzo gratuluję. Ja jednak uważam że mecz będzie wyrównany ale z lekką nawiązką dla gości. Skoro patent mają to pamiętają słabości Capitals i mam nadzieje, że je wykorzystają. Goście to na pewno ekipa nieco statyczna ale mająca w swoim rosterze też dobre perełki. Ryan podczas powerplay zaczyna więcej punktować niż z początku sezonu jest tak samo Turris, który ostatnimi czasy daje się we znaki. Stawiam na gości.
I wszystkim tutaj co się udzielają, również Zdrowych i pogodnych wesołych świąt, aby mikołaj przyniósł nam solidne typy na nowy rok !! ;)
PIONA

Otrzymane punkty reputacji: +50
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Columbus vs Nashville
Pojedynek drużyn w których niemałą rolę odgrywają bramkarze. Zarówno Bober jak i Rinne ostatnimi czasy robili wiele dobrego dla swoich drużyn, teraz przychodzi im stanąć na przeciwko siebie i rozegrać dobre zawody.
Fin w ostatnich grach może nie tak regularny i zwycięski jak Rosjanin, ale myślę że to nie ma większego znaczenia ponieważ to Predators na chwilę obecną mają lepszą ofensywę. Co nie zmienia faktu, że dziś spodziewam się spotkania spod znaku efektownych obron i skutecznych parad obu goalie. Ostatnimi czasy zaobserwowałem pewien trend, mianowicie Columbus gdy gra w dniach takich jak poniedziałek lub wtorek to ilości bramek ograniczone są do minimum. Nashville owszem jest niezła drużyną w ofensywie, ale wydaje mi się że to będzie idealne spotkanie na przećwiczenie skuteczności defensywy.
Under 5.5 przy takiej dyspozycji obu bramkarzy powinien nie być zagrożony, ale jak każdy wie w NHL nigdy nic nie wiadomo.
under 5.5 / 1,67 Marathonbet ⛔ ???? dali do pieca...

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins

Pierwszym przystankiem Penguins podczas wizyty na słonecznej Florydzie będzie Sunrise. Tamtejsi Panthers spróbują tym samym powalczyć o rewanż za nie dawną porażkę w Pittsburghu. W tamtym spotkaniu byli oni stroną dominują, jednakże dobry występ zaliczał wtedy Fleury. Dziś w mojej ocenie gospodarzom będzie nieco łatwiej. Raz że grają na własnym lodzie, a drugi to co raz bardziej pustosząca szeregi gości epidemia świnki. Pozatym Fleury, aż tak klasowym bramkarzem nie jest by, dwa razy z rzędu zagrać tak kapitalne zawody jak miało to miejsce poprzednio. Panthers mimo iż okupują dolną cześć tabeli to prezentują aktualnie bardzo przyjemny dla oka hokej. W bramce Luongo, a więc weteran wśród netminderów. Swój najlepszy czas ma już niewątpliwie za sobą, lecz stać go jeszcze na solidne występy. Twierdzę że Panthers przystąpią zmotywowani do tego spotkania, ponieważ otwiera sie przed nimi spora szansa na ogranie co prawda zdziesiątkowanych, choć nadal renomowanych gości z Pensylwanii. Zaledwie trzech podstawowych defensorów będzie stanowić dziś defensywe przyjezdnych. Pozostali to młodzicy ściągnięci z AHL. To tym bardziej stawia startera Pens w trudnej sytuacji. Gospodarze to mieszanka młodości z rutyną. Potrafią zagrać naprawde dobre zawody. Przed kilkoma dniami mimo dobrej gry zostali zatrzymani przez Fleurego, co tym bardziej podrażniło ich morale. W dniu dzisiejszym powinno być znacznie łatwiej, dlatego też stawiam na zwycięstwo gospodarzy.
Panthers OT 2,31 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
deepred 1,2M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Anaheim Ducks - San Jose Sharks

Ostatnie moje przypuszczenia związane z NHL to totalna żenada, dlatego dzisiaj zagram przeciwko swoim przeczuciom. Wydaje mi się, że w tym meczu padnie mało bramek, dlatego zagram na to, że będzie over. Jest jednak kilka przesłanek, które być może jakoś będą w stanie pokryć mój typ.
1. Derby Kalifornii - spotkanie z pewnością elektryzujące zachodnią część USA. W takich meczach nikt kija, nogi czy czegokolwiek innego z pewnością nie odstawi. Nie ma takiej opcji.
2. W spotkaniach tych dwóch drużyn zawsze jest bardzo ciekawie. W Anaheim spotkania są bardziej overowe, niż w SJ.
3. Ostatnie spotkania rozgrywane przez obydwie drużyny były ciekawe dla oka, co oznacza, że obydwie drużyny są w niezłej formie, jeżeli chodzi o grę w ofensywie.
4. Momentami tragiczna obrona Kaczorów, które tracą takie bramki, których powstydziłoby się Ciarko Sanok (z całym szacunkiem dla tej drużyny).

Over 5,5 / 2.20 / bet365
⛔
Przerwa do Nowego Roku.​

krysteeek 962

krysteeek

Użytkownik
Detroit - Buffalo
under 5.5
1.54 bet365

6:3 ????:!:
wchodziło im wszystko, brama nawet dla szabelek, kiedy grały w osłabieniu PP :-| -o ironio wśród 6 bramek na listę nie wpisał się Datsyuk, którego grałem de facto w dziale &#39;ranking&#39; ???? moje typy tej nocy to padaka...

Dużo niespodzianek, a raczej różnych dziwnych serii wygranych / przegranych ostatnio... zespoły rozwaliły kilka moich progresji na spore sumy pieniążków ;/ ... ale dziś nie o tym. Napiszę o czymś o czym opieram się wnioskując ostatnią grę zespołów, bo sporo widziałem obie drużyny w akcji. Dzisiaj Detroit stanie przed szansą przerwania serii porażek, może i przerwie, ale po tym co oglądałem ich w kilku ostatnich spotkaniach uważam, że nie będzie grubego strzelania. Detroit razi NIEskutecznością, nie mają szczęścia do dogrywek, nie umieją strzelać karnych. Nie obchodzi mnie, że Zetteberg jest dobry, oni wszyscy tam w czerwonych skrzydłach po prostu teraz mają fatalną passę jeżeli chodzi o skuteczność. Z drugiej strony Buffalo to dla nich dobry rywal (na przestrzeni lat Detroit prawie ciągle jedzie z nimi), można powiedzieć, że wymarzony...i tutaj wniosek taki, że pewnie Detroit wygra ale nie nastrzela zbyt dużo tych bramek. Szable wiedzą, że dzisiaj mogą wtopić, bo źle się im gra z Detroit, dlatego czuję bardzo wyważoną grę z tyłu, będą się pilnować. Ogólnie dla mnie może i być dogrywka, albo i buffalo win, ale jak oglądam grę zespołu szabel (nie lubię ich oglądać) to jest ona taka, hmm... powiedziałbym powolna, bez polotu. Nie szukają na siłę okazji do strzału (bo i też nie mają takich super graczy żeby sobie kozaczyć na tafli. Wszystko dla mnie jest na &quot;nie&quot;.
Niby mały kurs, może gdzieś tam większy jest, ale nie chce szukać, to raz, a dwa, że preferuję bardziej pewniejsze spotkanie, a nie jakieś Kursy po 2-3 na &quot;czuja&quot;.

edit:
poprawiłem błędy i literówki, żeby lepiej się czytało.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins
Stamkos to score @ 2,21 Betsson ! ⛔
Jak dobrze że jest Kucherov, grany jeszcze w rankingu za miedziaki ale odzyskało się za Stamkosa ;)

Miałem nic nie grać ale jak widzę ile dzisiaj meczy, to grzechem jest po prostu nie zagrać. Dziś meczyk na Florydzie, który z pewnością będzie naszpikowanymi szybkimi akcjami i mam nadzieje, też bramkami. Ekipa z Błyskawic jest w lekkim dole i złapali zastój. Ale nie wydaję mi się aby to wróżyło na dłuższy okres. Dziś już może się to zmienić. Niektórych to na pewno dziwi, bo chyba parę osób pamięta i wie, komu ja kibicuję w NHL najbardziej choć ostatnio upodobania się zmieniły. Pingwiny po wczorajszej porażce również na Florydzie z Panterami po karnych grają tez nie do końca regularnie. Mało strzelają nie są już tak pasywni w swoich wymianach a dzisiaj na pewno kolejny mecz który będzie ciężką przeprawą dla obu ekip. Ja idę w stronę Stamera. Najlepszemu zawodnikowi Lightning. Zawodnik który ma w dłoni automat. Automat który potrafi przysporzyć wiele zmartwień rywalom. Ma już 19 bramek na koncie a dziś czas na bramkę 20stą! Pokonywał Pingwiny i to w Pensylwanii i u siebie. Rywalizacja z Crosbym na pewno będzie wielkim wyzwaniem, bo koledzy się znają od lat i uwielbiają ze sobą rywalizować. Są przyjaciółmi ale na lodzie zamieniają się w rywali. Którzy grają o najwyższe cele. Zaufam dziś Stamkosowi który od pierwszych sekund już będzie czyhał na bramkę gości.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes

Do Prudencial Center w Newark zawitają dziś Canes, którzy po bezbarwnym meczu w Madison Square Garden spróbuja przed świętami nieco poprawić sobie nastrój. W mojej ocenie nie będzie to dziś trudne, ponieważ w teamie gospodarzy coś ewidentnie sie zacięło. Takiej padaki w ich wykonaniu jak ostatnio z Capitals nie widziałem już dawno. Dziś co prawda wraca Cammalieri, co może troche ożywić formacje ofensywną, ale nie spodziewam sie tutaj ze strony gospodarzy żadnego większego wystrzału. Dzisiejszy starter gości - Anton Khudobin w tym sezonie wciąż nie zaznał smaku wygranej. Sam grałem na jego przełamanie już dwukrotnie, lecz nadal bez skutku. Przed dwoma dniami rosyjski netminder gości zagrał świetne spotkanie w Nowym Jorku, lecz jego team nie miał argumentów w starciu z defensywnie usposobionymi Rangers. Devils są jak najbardziej w zasięgu dzisiejszych gości, którzy to będą chcieli sie odegrać za porażke na własnej tafli sprzed dwóch tygodni. Sytuacja jest dziś ku temu sprzyjająca, tak więc celuje gości i pierwszą wygraną Khudobina.
Hurricanes OT 2,33 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals

Po świątecznej przerwie swój wzrok kieruje do Pittsburgha, gdzie w tamtejszej hali Consol Energy Center po raz pierwszy w tym sezonie Penguins podejmą Capitals. To spotkanie będzie swoistym powrotem na stare śmieci dla aktualnych obrońców gości Brooksa Orpika i Matta Niskanena. Faktem jest, że Caps nie wygrali z dzisiejszymi gospodarzami od prawie dwóch lat, ale kursy wystawione przez bukmacherów dały mi do myślenia. Penguins borykają sie aktualnie z epidemią świnki, przez co ich gra jest w tym momencie zwyczajnie nie najlepsza. Po drugiej stronie są Caps, którzy bedą chcieli rozegrać dobrą partie na niezbyt przyjaznej w ostatnim czasie tafli. Sądze że tym razem goście mają wyjątkową szanse, by ten impas zakończyć. W bramce stanie nominalny starter Holtby, broniący ostatnio na bardzo zadowalającym poziomie, tak więc i dzisiaj spodziewam sie z jego strony dobrej postawy. Po przeciwnej stronie Fleury, który z niekompletną formacją defensywną jest łatwym celem dla napastników rywala, co najlepiej było widać ostatnio w Tampie. Goście jak wiadomo dysponują świetną ofensywą, która w mojej ocenie wprawi dziś &quot;Flowera&quot; w zakłopotanie. Caps mają dobry okres i w dniu dzisiejszym przewiduje ich wygraną na tafli w Pensylwanii.

Capitals OT 2,44 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +41
pablo31 776

pablo31

Użytkownik
New York Rangers - New Jersey Devils

Typ:
New Jersey Devils (remis nie ma zakładu) 3,05 /Pinnacle⛔ WYNIK 3:1
Rick Nash to score 2,48 /U-n-i-b-e-t⛔
Mike Cammalleri to score 3,75 /U-n-i-b-e-t⛔

Dziś w nocy w najsławniejszej hali na świecie, czyli Madison Square Garden dojdzie do spotkania, które można nazwać klasykiem, w którym nie zabraknie walki, a mianowicie pojedynek Devils z Rangers. Gospodarze mają niesamowitą passę 7 kolejnych zwycięstw z rzędu, w których mogą pochwalić się bilansem bramkowym 23:10. Jeśli dzisiejszej nocy wygrają swoje spotkanie to wyrównają swój własny rekord sprzed 40 lat, a dokładnie ostatni raz passę ośmiu zwycięstw zaliczyli 11 stycznia 1975 roku. W ostatnich spotkaniach defensywa Rangersów stoi na bardzo wysokim poziomie, nawet podczas gry w osłabieniu. Ekipa z Nowego Jorku puściła tylko dwa gole na ostatnie 18 power play&#39;ów przeciwników. Jeśli chodzi o grę z przodu w ostatnich 7 spotkaniach to wszystko wygląda bardzo dobrze. Rick Nash może pochwalić się w tym okresie sześcioma golami oraz trzema asystami, a w przekroju całego sezonu jest to drugi najlepszy strzelec (23 bramki) zaraz za Seguinem (25 bramek). Z pewnością ten gracz będzie bardzo groźny, tym bardziej w takim spotkaniu jak te dzisiaj i także dodając do tego, iż ustrzelił w ostatnim spotkaniu hat tricka w wygranym 4:2 spotkaniu ze stołecznymi. Można za niewielką stawkę pokusić się na postawienie tego gracza jako strzelca bramki. Jeśli patrzeć na ostatnie 7 spotkań Diabłów to sprawa nie ma się tak kolorowo, mianowicie 6 porażek (w tym dwie po karnych) i jedna wygrana (także po karnych) to nie jest dobry wynik, strzelając przy tym 9 a tracąc 19 bramek. Można by wziąć pod uwagę nawet 10 czy 15 ostatnich spotkań &quot;Ekipy z New Jersey&quot; ???? lecz sprawa miałaby się podobnie przez sporadyczne zwycięstwa. Pierwszym krokiem do zmiany tychże słabych rezultatów jest zwolnienie dotychczasowego trenera Pete&#39;a DeBoera wymieniając go na Adama Oates&#39;a, który wraz z nowym asystentem, spróbują wstawić nieco wykolejonych Devils na właściwe tory. Ostatnie trzy mecze Diabłów były słabe, nie potrafili oddać więcej niż 21 strzałów na bramkę, mam nadzieję, że nowy sztab szkoleniowy popracuje nad tym mankamentem, a przede wszystkim odblokuje najlepszego gracza gości, czyli Michaela Cammalleri&#39;ego (11 trafień), który od powrotu po kontuzji nie może się wstrzelić w bramkę rywali już od czterech spotkań. Pomimo złej formy Devils i wręcz przeciwnej Rangersów, myślę, że ten mecz będzie się rządził swoimi prawami i obie drużyny wyjdą na to spotkanie niezwykle zmotywowane, z jednej strony chęć wyrównania 40-letniego rekordu, z drugiej zaś strony chęć nie dopuszczenia największych wrogów do osiągnięcia tego. Idealna okazja także do zapisania nowej karty po zmianie trenera i to w dodatku z takim rywalem na pewno podniesie morale zespołu. Dzisiaj liczę na mecz walki i oby końcowy rezultat mnie nie rozczarował;)

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Washington Capitals ml @ 2.40 WilliamHill 3:0 ✅
Calgary Flames -1.5 AH @ 2.53 Pinnacle 4:1 ✅
Anaheim Ducks -0.5 AH @ 2.13 Pinnacle 1:2 Pen ⛔
Nashville Predators -0.5 AH @ 1.91 WilliamHill 4:1 ✅
Winnipeg Jets ml @ 2.42 Unibet 4:3 OT ✅
NY Rangers -1.5 AH @ 2.42 Pinnacle 3:1 ✅
Boston Bruins -0.5 AH @ 2.15 WilliamHill 2:6 ⛔
Podzielam typ Piscatelli na Caps. Mnóstwo kontuzji trawi Pens. Mimo, że Gienio i Sid the Kid są zdrowi, to z będącymi inform i grającymi naprawdę nieźle Caps będzie im bardzo ciężko o wygraną.
U Flames po wygranej w LA z 0-3 chyba idzie ku lepszemu. Takie spotkania są z gatunku must-win-games. No bo, jak nie ze Oilers to z kim...
Do skłądu Kaczek wracają Perry i Beauchemin. Arizona wygrała ostatnio z Oilers, ale to nic, bo Oilers to dno i trzy metry mułu, zaś Arizono dno i dwa metry mułu. Kesler, Getz to będzie za wiele na obronę.
No i jeszcze słowo o Bruins. Po powrocie do kadry Chary i Krejciego pozostali również jakby odżyli. Dla Kurtek chyba kończy się już rocket fuel znaczy się Bober fuel, który dzisiaj out.
Jets bo Hutchinson, Preds bo ich indolencja strzelecka jest mniej problematyczna niż dziurawa obrona Flyers, zaś Rangers powinni okiełznać bałagan u Devils po wywaleniu DeBoera.

Otrzymane punkty reputacji: +4
deepred 1,2M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Ogólnie to ciężko napisać jakąkolwiek analizę do któregokolwiek spotkania. Wg mnie będzie dzisiaj kilka ładnych niespodzianek, jak to często bywa po świętach, przerwach itd., wstrzymałbym się granie na faworytów, a granie na nich w handicapach to strzał w stopę.
Szczerze powiedziawszy bardzo ciekawie wygląda opcja na Jets z Wild, 2.30 OT to bardzo dobra opcja, to samo tyczy się gry np. na Flyers w Nashville, czy Rekinów w LA. Powyższe typy za jakieś tam drobne pogram, bo wydaje mi się, że dzisiaj niespodzianki wiszą w powietrzu. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Minnesota Wild - Winnipeg Jets
Player total shots on goal Zach Parise over 2,5 @ 1,83 Betsson !
✅ 4 strzały w 1 tercji, w tym 3 aż w 20 sekund ;) ✅ ????
Łoooo! Bukmacher chyba betsson jeszcze świątecznie nie może się dobudzić, bo wystawia taką niską linie na najlepszego zawodnika Dzikusów? Już szybko zagrane! Dlaczego? To raczej proste.. Dzikusy mają w swoim składzie kilka perełek ale to jaką formę ostatnimi czasy notuje Zach budzi ogromny podziw. Nie dawno jeszcze grał w Devils, ale tam takich wyników jeszcze nie notował. Dopiero tu w Minnesocie odnalazł swój kawałek nieba i gra jak z nut. Potrafi szybko zdominować rywala, w sytuacjach sam na sam jest po prostu nie do zdarcia. Szybki, ciężko go przewrócić a co najważniejsze jest zdradliwy dla ekipy z którymi rywalizuję. Dzikusy może tych bramek dużo nie strzelają ale grają statycznie i z głową. Każda ich gra jest na sposób usypiania rywala, aby dobić ich w najgorszych i niespodziewanych momentach. Parise na pewno po świętach odczuwa głód bramek i nie zdziwię się jak tu będzie goalie Odrzutowców pokonany. Zach jest w formie i na prawdę dziwię się bukmacherom Betsson, żeby taką linie wystawiać, on to może zaksięgować już w 1 tercji! Dlatego pewnie betsson i forumek czyta i zwiększy linię, ale ja już zdążyłem, próbujcie! ;) Dogrywka wliczana.

Otrzymane punkty reputacji: +73
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs

Leafs po świętach wznawiają road trip i dzisiejszego wieczoru wystąpią na tafli w Sunrise. Przyjdzie im sie zmierzyć z notującą dobry okres ekipą Panthers. Jak dla mnie faworyt jest tutaj tylko jeden i nie są nim goście, którzy zagrają dziś z Reimerem między słupkami. Gospodarze to solidny i perspektywiczny zespół będący w stanie na własnej tafli wygrać z dosłownie każdą ekipą. Tacy gracze jak Huberdeau, Barkov czy też Ekblad już teraz tworzą trzon ekipy z Sunrise, a przecież są jeszcze wspierani przez weteranów Jokinena, Cambella jak również Luongo w bramce. To czyni z nich zespół przyzwoity i w starciu z tak nierównie grającymi teamem jak dzisiejsi goście bedą mieli wyśmienitą okazje, by po raz kolejny pokazać co mają w zanadrzu. Leafs najlepszy okres w tym roku mają już za sobą, dlatego też zakładam, że mimo udanego wypadu do Teksasu nie bedą mieli dziś wystarczających argumentów by zatrzymać rządnych krwi gospodarzy. Celuje w ich czwarte zwycięstwo z rzędu na własnej tafli.
Panthers OT 1,84 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +21
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Sens - Sabres
Karlsson strzeli gola
4,35 Betsson
⛔ 2A
Dla #65 jak i całej Ottawy będzie to ostatni mecz w roku. Właściwie to dalej nie wiadomo, czy bliżej im do wysokiego numeru w loterii draftowej, czy do załapania się do PO. Brak centra numer 1 (taki ktoś przydałby się Ryanowi), brak 3 równych par w D, zaledwie zadowalająca postawa Andersona.. to troszkę za mało, żeby złapać porządny winning streak. W tym wielkim chaosie Erik cały czas się rozwija, krok po kroku staje się coraz bardziej kompletnym obrońcą. Chyba lepiej zacząć od minusów, których - rzecz jasna - jest znacznie mniej. Gra bez krążka w D-zone nie stanowi wbrew pozorom problemu. Problem zaczyna się wtedy, kiedy Erik zaczyna za bardzo kombinować i wybierać najtrudniejsze z możliwych rozwiązań danej sytuacji. Mnóstwo turnovers, a niektóre z nich kosztowały utratę gola. Wciąż musi się nauczyć wybierać te z pozoru oczywiste rozwiązania, grać bliżej przeciwnika. Przydałoby się troszkę więcej mięśni. EK umie dostarczyć mocnego hita, ale gdyby na wagę wniósł te +90 kg, a nie 82, byłby znacznie bardziej efektywniejszy przy bandach. No ale koniec tych smętów, Karlsson jest przecież jednym z najlepszych, a dla wielu obecnie najlepszym ofensywnym D w lidze. Zjada potężne minuty, w trwającym sezonie NHL tylko Doughty rozegrał jak dotychczas więcej minut. Bezkonkurencyjny podczas gry w przewadze, IMO w tym aspekcie jest lepszy nawet od Subbana i Webera. Najpiękniejsze w tym wszystkim jest to, że każde jego zagranie w strefie obronnej przeciwnika wygląda na bardzo naturalne, jakby w ogóle nie sprawiało mu trudu. Ten brak pewności pod swoją bramką nie ma prawa bytu, kiedy sytuacja przenosi się na drugą stronę lodu. Wtedy #65 jest w centrum uwagi, emanuje pewnością siebie i zaraża nią partnerów. Passing skills na bardzo wysokim poziomie, i jak na taką chudzinę jest w stanie solidnie przyłożyć z niebieskiej. Niesamowicie regularny w swoich poczynaniach, współczynnik 0,75 ppg na poziomie NHL i to jako D-man robi ogromne wrażenie. Oprócz Szweda tylko członkowie HHoF - Orr i Potvin wygrali Norrisa przed ukończeniem 23 roku życia. Na liczniku 7 goli w starciach z Sabres, ostatnio sporo grał, więc dzisiaj dostanie pewnie koło 25 minut (razem z PP). Trafienie jak najbardziej w zasięgu.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
St Louis Blues - Colorado Avalanche

Na dzisiejszą analizę wybrałem spotkanie w St Louis, gdzie w dniu dzisiejszym po raz drugi w sezonie zawitają Avalanche. Oba teamy ostatni raz spotkały przed przerwą świąteczną w Denver. Tamto spotkanie zakończyło sie pewną wygraną dzisiejszych gości, którzy również dzisiaj pokuszą sie tutaj o zdobycz punktową i w moim odczuciu mają na to duże szanse. Blues w ostatnim czasie mają duże problemy z bramkarzami. Po ostatnich słabych występach Allena dziś w bramce stanie Brodeur. Jestem przekonany, że to posunięcie w żaden sposób nie rozwiąże problemów gospodarzy. Brodeur mimo wielkiego nazwiska swoją osobą nie ma już wiele do zaoferowania. Jego pobyt w Missouri to nic innego jak swoiste dorabianie do emerytury. W dniu dzisiejszym goście grający bardzo szybki i ofensywny hokej nie bedą mieć z nim większych problemów, tak więc gospodarzom pozostaje czekać już tylko na powrót Elliotta, który ustabilizuje sytuacje między słupkami. Avs z kolei zagrają dziś z wreszcie wyleczonym Warłamovem między słupkami. Rosyjski netminder w ostatnim starciu notował S/O. Dziś także spodziewam sie po nim przyzwoitego spotkania, na które z pewnością go stać. Ekipa z Colorado jak do tej pory nie może tej kampanii zaliczyć do udanych. Póki co wszystko było przeciwko nim. Dziś to ich rywale są w kryzysie, który ambitni Avs powinni bezwzględnie wykorzystać. Kurs oferowany przez bukmacherów jest świetny, tak więc nie pozostaje mi nic innego jak zagranie gości.
Avalanche OT 2,59 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś bardzo nietypowy typ i rzadko kiedy ktoś na takie coś się decydował ;)
Mimo to myślę ze warto podjąć próbę. Bet365 oferuje nam grand salami na poziomie 66.5 dla 12 spotkań co jak łatwo policzyć daje średnią na mecz ponad 5 bramek. Mój pierwszy argument za typem na under to fakt iż w takich dniach jak poniedziałek oraz wtorek drużyny NHL nie zdobywają tak wielu bramek, zwłaszcza w konferencji wschodniej występował ostatnimi czasy taki trend. Ponadto mamy dziś kilka spotkań w których obaj goalie jaki i defensywy nie powinny pozwolić na zbyt wiele bramek, do takich gier zaliczyłbym Boston vs Detroit, Chicago vs Nashville, Devils vs Pitts oraz NYI vs Capitals. To na moje oko spotkania, które mogą solidnie obniżyć ilość bramek. Oczywiście nie można wykluczyć też innych spotkań. Ogółem linię 66.5 uznaje za zbyt wysoka o około 3-4 bramki ;) zobaczymy kto ma lepsze oko :razz:
Under 66.5 / 1.86 bet365 ✅ 65 :rolleyes:
Dla porównania w Betsafe kurs juz poniżej 1.8

Otrzymane punkty reputacji: +24
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
San Jose Sharks - Vancouver Canucks

Na wstępie musze przyznać iż wczoraj mocno sie pomyliłem. Avalanche nie mieli żadnych argumentów na tafli w St Louis i nawet nie byli w stanie w jakikolwiek sposób zagrozić bramce strzeżonej przez Brodeura oddając ledwie 16 strzałów. W dniu dzisiejszym postanowiłem pozostać na zachodzie i bliżej przyjrzeć sie spotkaniu rozgrywanym w hali SAP Center w San Jose. Tamtejsi Sharks w tym miesiącu ani raz nie dali sie ograć na własnym lodzie. Dziś przyjdzie im zagrać z Canucks, a więc ekipą naprawdę solidną posiadają świetnego bramkarza w osobie Ryana Millera. Goście bedą mieli ogromną okazje by złamać świetną passe gospodarzy, ponieważ Sharks mentalnie są już bardziej przy jutrzejszych derbach z Ducks. Między innymi z tego właśnie powodu w ich bramce zobaczymy dziś Stalocka, a więc nominalnego backupa teamu z Kaliforni. Alex broni przyzwoicie, jednakże Canucks to sprawnie działający i skuteczny kolektyw który współtworzą bracia Sedinowie wespół z Radimem Vrbatą. W bramce gości zaś oczywiście nie kto inny jak dobrze wszystkim znany Ryan Miller. Od lat jeden z czołowych bramkarzy w lidze nadal broni na poziomie, co częściowo zawdzięcza również solidnym defensorom których ma przed sobą. Ekipa z Kolumbii Brytyjskiej jest wystarczająco kompetentnym zespołem, by w dniu dzisiejszym zdobyć gorący teren w San Jose. Zapewne nie bedzie to łatwe, jednak zakładam że wyjadą z pełnym zaangażowaniem i bedą trzymać miejscowych, którzy bedą chcieli wygrać jak najmniejszym nakładem sił na bezpieczny dla siebie dystans. Stawiam na Canucks.

Canucks OT 2,31 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +19
michbrze 387

michbrze

Użytkownik
Ostatnio zbyt wiele nie mam czasu na pisanie analiz i czasem tylko rzucę kontrę w czyjś typ, żeby od nowa nie rozpisywać się od podstaw. Przepraszam kolego Piscatella i mimo iż typerem jesteś o niebo lepszym ode mnie, to ośmielę się dzisiaj doczepić do Twojej analizy. Ponieważ mało jest meczy w tym sezonie z udziałem Orek, które opuściłem, na podstawie swej znajomości drużyny, twierdzę, że dzisiejszy mecz niestety przegrają. Canucks od mw 6 Grudnia nie jest działającym i skutecznym kolektywem, a mają raczej spore problemy z kreowaniem akcji, obniżyli skuteczność PP, oddanych strzałów na bramkę. Podstawowe linie zawodników nieco sie wypaliły, dlatego też mogliśmy obserwować różne mixy, tak jak np w meczu z NR, które często dawały fatalne skutki. Wydawać by się mogło, że baty jakie dostała Arizona to koniec problemów drużyny, jednak moim okiem, to Arizona zagrała kompletna kaszankę a nie Vancouver jakieś mistrzostwo. W ostatnim meczu drużyna Orek oddała z Kaczkami całe 14 strzałów. Łooo.... Bracia Sedinowie w tym momencie nie istnieją, a Ryan Miller potrafi z fenomenalnej formy przeskoczyć na typowego dziurawca, więc na nim opierać się nie wolno. Ostatnie spotkanie z Rekinami, miało miejsce w momencie gdy Rekiny miały spory dołek. Teraz jest na odwrót. Rekiny pożrą na rewanż Orki i poprawią swój bilans z Vancouver z 10-2 na 11-2 w bezpośrednich starciach, w końcu w spotkaniach domowych byli od kiedy pamiętam jedną z lepszych drużyn NHL
Sharks 60&#39; 2.05 @bet365

Otrzymane punkty reputacji: +21
deepred 1,2M

deepred

Moderator
Członek Załogi
:hokej: NHL
19:00
Washington Capitals - Chicago Blackhawks
Over 5,5 OT ⛔
2.20 / Bet365

W dniu dzisiejszym będziemy świadkami Winter Classic, czyli noworocznego spotkania ligi NHL, który jest rozgrywany na odkrytym stadionie. W tym roku spotkanie odbędzie się na baseballowym boisku National Park, na którym występują zawodnicy Washington Nationals. Stadion może pomieścić około 41 tys. widzów i dzisiaj z pewnością wypełni się po brzegi. Co do samego spotkania, warto zaznaczyć, że spotkania pomiędzy tymi ekipami w Waszyngtonie są zazwyczaj mocno overowe, bronią Capitals od zawsze jest gra w ataku, a obrona schodzi na boczny plan. Tego nie można powiedzieć o Jastrzębiach, którzy mają najlepszy atak i najlepszą obronę w w Konferencji Zachodniej. Spotkania Winter Classic są zupełnie inne od spotkań na zakrytym boisku. Przede wszystkim cieszą się niesamowitą popularnością, dużo większą niż codzienne spotkania. Zawodnicy z pewnością będą odczuwali presję, ale będą też chcieli pokazać kibicom, że się starają i będą chcieli stworzyć niesamowite widowisko sportowe.
Dzisiaj wypada zaryzykować, obydwie ekipy z niesamowitym potencjałem w ataku, Caps z Owcą, Backstromem, czy Kuznetsovem, natomiast Hawks z Patrickiem Kanem, Toewsem, czy Versteegiem. Obydwie ekipy mają niesamowity potencjał w ataku i wydaje mi się, że dzisiaj obrona Hawks, pomimo tego, że jest najlepsza nie tylko w Konferencji Zachodniej, ale w całej lidze, może mieć potężne problemy z wyżej wspomnianym tercetem napastników ze stolicy. Kurs zachęcający do zagrania, a ja z pewnością nie przejdę obok niego obojętnie.
Szkoda, brakowało chłopakom skuteczności, bez której nie da się pokryć takiego overu. Dużo nie brakowało, ale...

Otrzymane punkty reputacji: +19
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Washington Capitals - Chicago Blackhawks

Faktem jest, że nie zwykłem grać tak medialnych spotkań jak dzisiejszy Winter Classic. Z racji wczorajszej nieobecności postanowiłem zrobić jednak w tej kwestii wyjątek. Przejde o razu do rzeczy. Caps na własnej ziemi pod gołym niebem podejmą renomowany zespół z Chicago. Prognozy pogody w Stolicy nie przewidują opadów śniegu ani ujemnych temperatur. Także można stwierdzić iż wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na overowe spotkanie. Jedni i drudzy posiadają błyskotliwe formacje ofensywne, zaś bramkarze nie należą do ścisłej ligowej czołówki. Blackhawks rozpoczną od samego początku mocne natarcie, gdyż są ekipą bliższą doskonałości w stosunku do Caps, ale też nie idealną. Gospodarze bedą chcieli sie dobrze zaprezentować przed licznie zgromadzoną własną widownią i uważam że również kilka razy pokonają niemrawego Crawforda. Hawks z kolei konsekwentnie pójdą do przodu, gdyż szyki defensywne gospodarzy nie należą do zbyt szczelnych. To będzie otwarte spotkanie, w którym musi paść więcej niż pięć bramek. Polecam Serdecznie.
Over 5,5 2,17 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +10
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom