>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL Regular Season 2015/2016

Status
Zamknięty.
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Liście, będące w kryzysie od bardzo dawna podejmują na początek sezonu Habs. Gospodarze grają fatalnie od bardzo dawna, chyba nikt nie ma żadnych wątpliwości co do tego. Niesamowite rotacje w składzie, trudno zliczyć kto przyszedł, kto odszedł, a wyników dalej brak. Zdecydowanie najgorzej prezentuje się formacja w obrony Liści, którzy w swoim składzie nie mają żadnego obrońcy, który gwarantuje solidność przez cały sezon. Najlepszym z nich jest chyba Jake Gardiner, który podobnie jak Dion Phaneuf zagrał bardzo słaby poprzedni sezon, jeżeli chodzi o obrońców. Z resztą wszyscy wiemy, jak grały Liście.
Potencjalnym key factorem tej ekipy może się okazać... Mike Babcock. Tego faceta nie trzeba nikomu przedstawiać, kapitalna praca w Michigan i czas na odświeżenie ekipy z Detroit i czas na zgrabienie Liści do kupy, a nie jest to takie łatwe, bo wiatr wieje z każdej strony, a najbardziej w oczy. Ale bądźmy szczerzy, z pustego to i Salomon nie naleje. Pre-season nie może napawać optymizmem fanów Leafs. Początek był co prawda bardzo udany, trzy wygrane spotkania, ale później było już tylko gorzej. 5 porażek z rzędu to coś, z czym Liście są oswojone, co nie oznacza, że im to nie przeszkadza. Bardzo słaba gra w ataku, spowodowana chęcią bronienia do własnej bramki, a gdy tylko Liście chciały grać ofensywnie, to Szable wpakowały im 6 goli. Nie wygląda to najlepiej. Odszedł Phil Kessel do Pens, no i niestety Pens są jeszcze bardziej znienawidzeni przeze mnie niż przed tym transferem. ???? Przyszedł obieżyświat Arcobello, dla którego jest to zdaje się szósty klub w przeciągu roku. Więcej nie trzeba dodawać.
Ważnym ogniwem tej drużyny może być P.A. Parenteau, który grał w... Canadiens. Zobaczymy jak wyjdzie mu spotkanie przeciwko swoim byłym kolegom. Gra w ataku Liści nie jest ich mocną stroną, bo ta drużyna zwyczajnie nie ma mocnych stron. Czasem mecz wyjdzie Bernierowi, ale za to koledzy z przodu dają dupy i cały wysiłek idzie w łeb.
Nic się od tego momentu nie zmieniło. Dzisiaj rywalem Liści będą Skrzydła, które według &quot;specjalistów&quot; mogą nie wejść do postseason. Według mnie śmieszne założenie, co opisywałem przy długoterminówce. Skrzydła dobrze grają z Liścmi, te mecze są zawsze miłe dla oka, bardzo wyrównane i zacięte. Obydwie ekipy nie do końca za sobą przepadają. Za Liśćmi może przemawiać fakt, że Babcock doskonale zna Wings, ale forma zawodników z Toronto nie przemawia za ich zwycięstwem w tym meczu. Wbrew pozorom zbyt szeroki horyzont i zbyt obszerna wiedza Babcocka na temat jego byłych podopiecznych może przysporzyć gościom więcej kłopotów niż korzyści, bo zbyt rozległa wiedza i zbytnie rozwodzenie się nad taktyką rywala często prowadzi do katastory. To Skrzydła są bezapelacyjnym faworytem i to one powinny home-standem rozpocząć marsz to awans do postseason.
Red Wings OT @1,58 bet365 ✅4-0

Otrzymane punkty reputacji: +2
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Ta zmiana w postaci wprowadzenia 3vs3 w dogrywce to chyba najlepsza rzecz ostatnich lat zmieniona przez NHL.
Akcja za akcją, a sami bramkarze będą mieli więcej do roboty przez te ewentualne 5 minut niż w ciągu całego meczu ????
Jeśli ktoś nie widział, to zobaczcie sobie highlights z pierwszej dogrywki tego sezonu w Tampa Bay i co tam się działo.

wisla9110 1,6K

wisla9110

Użytkownik
Ta zmiana w postaci wprowadzenia 3vs3 w dogrywce to chyba najlepsza rzecz ostatnich lat zmieniona przez NHL.

Akcja za akcją, a sami bramkarze będą mieli więcej do roboty przez te ewentualne 5 minut niż w ciągu całego meczu ????

Jeśli ktoś nie widział, to zobaczcie sobie highlights z pierwszej dogrywki tego sezonu w Tampa Bay i co tam się działo.
Zdecydowanie podbijam, zmiana na plus. Ale ogólnie cały mecz był naprawdę w szybkim tempie, bardzo fajnie sie to oglądało. Flyers zagrali bardzo dobre zawody a ich bramki wynikiem ładnych zespołowych akcji. Trochę szkoda mi było ich porażki tak samo jak kurtek ostatnio z Rangersami. Co nie zmienia faktu, że mogą namieszać w tym sezonie z Masonem w bramce, który wyprawiał cuda z błyskawicami. Zapowiada się ciekawy sezon.

wisla9110 1,6K

wisla9110

Użytkownik
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1 OT @ 2,67 bet365 ⛔

Typ może lekko na wyrost ale spróbujmy. Oglądałem ostatnie spotkanie Lightning i powtórke meczu Sabres. Tampa nie zagrała jakoś przekonywująco moim zdaniem jak na zespół z playoffow. Philadelphia miało sporo pecha, że ten mecz przegrała. Według mnie była tego dnia lepiej dysponowana, lecz zabrakło szczęścia. Sabres za to grali z rewelacją ostatniego sezonu Ottawą. Szybko stracona bramka lekko podcięła gospodarzom skrzydła i w pierwszej tercji nie potrafili wyrównać. Lecz w drugiej tercji było widać ich ogromną chęć zwycięstwa przed własną publicznością. Szczególnie dało się to zauważyć po nieuznanej bramce wyrównującej dla Sabres. Zawodnicy byli sfrustrowani. Nie poddali się walczyli ale niestety na empty necie stracona bramka i porażka. Buffalo podobno wzmocnione (nie śledziłem rynku), więc myślę, że tym razem zrobią wszystko, żeby wygrać u siebie. W tej złości chęci do gry i własnej tafli upatruję małej przewagi Sabres no i troszeczkę szczęścia też by się przydało. Sabres wygrali ostatnio z Tamppą w grudniu ubieglego roku więc liczę na ich przełamanie.

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Potwierdzam, dla bramkarza taka dogrywka to niezły interwał, z resztą w sumie dla wszystkich grajków biorących udział w tej &quot;zabawie&quot;. Bardzo podoba mi się ta zmiana, pewnie zwłaszcza dlatego, że Kane dzisiaj zrobił robotę. ???? Ale ogólnie rzecz biorąc ciekawy pomysł i na pewno na plus dla kibiców, czy dla samych zainteresowanych też? Zdania są pewnie podzielone, jak zawsze. ????

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Na jedyne popołudniowe spotkanie troszkę inne typy niż zwykle. Szable grały fajny preseason jak potencjał i możliwości tej drużyny. Przychodzi sezon i grają najsłabszy mecz ze wszystkich rozgrywanych od września. Można stwierdzić, że nie ma w tym nic dziwnego, ale czy na pewno?
Szable zmieniły nieco swój skład w porównaniu z zeszłym sezonem. Według mnie jest to skład znacznie mocniejszy niż ten sprzed roku. Bardzo dobrze wygląda próba wzmocnienia ofensywy w osobie Ryana O&#39;Reilly&#39;ego. Facet rozegrał dwa bardzo przyzwoite sezonie w barwach Lawin i trzeba przyznać, że ten ruch ze strony Szabel jeżeli jeszcze nie procentuje, to będzie procentował w przyszłości. Ryan świetnie łączy pracę w ataku z obronie, w której spisuje się fantastycznie. Bardzo dobrze gra w defensywie jak na gracza formacji ofensywnej. Ciężko pracujący i niezwykle szybko adaptujący się do drużyny zawodnik, który jest określany mianem &quot;team guya&quot;.
Fajnie wygląda także sprowadzenie Cody&#39;ego Fransona w miejsce Meszarosa, który przeniósł się do Denver.
Jednego lidera w zespole z Buffalo ciężko wyróżnić. Z pewnością jest ich kilku, w postaci Gionty, Ennisa, Moulsona, czy choćby Evandera Kane&#39;a, który przyszedł już w poprzednim sezonie z Winnipeg Jets. Kontuzja wyeliminowała go z gry, ale jest to bardzo dobry zawodnik i z pewnością będzie bardzo przydatny w tej drużynie.
Jeżeli chodzi o Bolts to według mnie jest to sensacyjny finalista poprzednich rozgrywek. Ograli po drodze bardzo silne ekipy i zasłużenie znaleźli się w finale. W tym sezonie ta sztuka raczej się nie uda, mimo tego, że Bolts nie osłabili się tak, jak triumfatorzy z Chicago. Większych znaczących roszad w Tampa Bay nie dokonano. Bolts z pewnością mogą namieszać w postseason, bo awans tam będzie raczej prosty z racji tego, że to klasowa drużyna, a i konferencji wschodnia nie jest tak trudna jak ta z zachodu. Nie sądzę, żeby był sens opisywać wszystkie atuty gości, bo wszyscy je znamy. Mają świetnych graczy na każdej pozycji i z pewnością w normalnych okolicznościach byliby faworytami potyczki z Szablami.
Wiadomo jednak, że początek sezonu to masa niespodzianek. Szable po jednym nieudanym meczu z pewnością nie położą się na lodzie prosząc o łagodny wymiar kary, tylko postawią się Bolts. W zeszłym roku Bolts byli w niesamowitym gazie i łatwo sobie poradzili, ale patrząc na historię spotkań tych ekip w Buffalo, to te mecze były zazwyczaj bardzo wyrównane. Podobny scenariusz przewiduję dzisiaj. Buffalo po starcie jest w roli dwustuprocentowego doga, a według mnie wcale nie muszą dzisiaj zebrać batów od Błyskawic, tym bardziej, że ich gra wcale nie porywa i nie przekonuje. Zanim naoliwią swoją maszynę trochę czasu może minąć, a gospodarze w pojedynczych meczach mogą ograć drużynę z czołówki, tym bardziej, że tak jak wspomniałem dosyć mocno się wzmocnili i efekty powinniśmy ujrzeć już niebawem.
Sabres +0,5 reg. time @1,91 betsson
Evander Kane powyżej 0,5 punktu @1,90 unibet
Sabres powyżej 2 gole @1,68 unibet
Jeden wielki ⛔⛔⛔⛔

sparki 1,3K

sparki

Użytkownik
:hokej:
Anaheim Ducks OT
vs San Jose Sharks

▶ [ 2.000 ]⛔⛔⛔
Bukmacher:
Pinnacle
Dziś swoje oczy kieruje w stronę San Jose. W tamtejszym HP Pavilion dojdzie do spotkania pomiędzy Rekinami i Kaczorami. Dla gości będzie to mecz inaugurujący sezon. Rekiny pierwszy mecz mają już za sobą w którym dość niespodziewanie ograli Królów stosunkiem 5:1. Co można powiedzieć o dzisiejszych gościach... A no pewnie, że mieli udany sezon przygotowawczy. Kaczory moim zdaniem mogą w tym sezonie powalczyć o najwyższe cele. W ich składu dołączyło sporo doświadczonych graczy m.in. Bieksa, Hagelin czy Horcoff, którzy grali już w finałach Pucharu Stanley&#39;a. Gospodarze generalnie też pokazali się z dobrej strony w pre-seazon games, przegrawali jedynie... z Ducks i to dwukrotnie. Widać, że były trener Devils Peter DeBoer dobrze zaaklimatyzował się w zespole i chyba bardziej odpowiada mu kierowanie zespołem z San Jose niż Newark&#39;u. Dziś w bramce pewnie znowu stanie nowy nabytek Rekinów - Martin Jones. W bramce Kaczorów zapewne zobaczymy Andersena. Myślę, że musiało by się dziś stać coś na prawdę dziwnego, aby po dwóch wygranych meczach w pre-sezon Kaczory oddały 2 pkt Rekinom w meczu inaugurującym. W mojej opinii ten typ do dobra lokata więc pobieram i czekam na rozwój wydarzeń.

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Colorado Avalanche - Dallas Stars

Avs w openerze przeciwko Wild wypuścili z rąd praktycznie pewną wygraną, przegrywając jeszcze w czasie regulaminowym. Dzis do Pepsi Center zawita rządna krwi ekipa z Teksasu. Goście w ładnym stylu rozpoczęli sezon od zaliczenia shutoutu nad Penguins. Tutaj będą z pomocą nowego i dobrze dysponowanego bramkarza Anttiego Niemi spróbują przerwać trwają kilka spotkań serie porażek przeciwko Avs. Gospodarze podobnie jak w zeszłym sezonie pretendują do roli bezgłowych jeźdźców, a więc teamu całkowicie ofensywnego, któremu często zdarza sie strzelić sporo bramek, nie wygrywając przy tym danego meczu. Sądze że Stars przy pomocy świeżo pozyskanego Patricka Sharpa nabiorą nowej świeżości i bez problemu awansują do fazy posezonowej. Tego samego nie można powiedzieć o Lawinie, gdzie atmosfera najzwyczajniej nie jest najlepsza i prawdopodobnie po tym sezonie z pracą pożegna sie trener Roy. Trzeba iść za październikowym trendem i grać zespoły, które dobrze wchodzą w sezon. Stawiam na Stars.
Stars OT 1,93 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +10
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Washington Capitals - New Jersey Devils
Powyżej 4,5 bramek (✅ ✅ 5:3 ✅ ???? )
(1,76) Winmasters
Pierwszy mecz sezonu dla obu ekip, a ja tu rozpatruję jednak że worek z bramkami będzie rozwiązany. Stołeczni kapitalnie pogrywali w PRE_SEASON, a jeszcze lepiej poczynał sobie nie kto inny jak Ovieckhin. Bardzo szybko stawiał bramkarzy rywali na nogi w postaci bramek, a co najpiękniejsze to że punktuje jeszcze nim dobrze mecz a nawet i tercja się rozpocznie. Nie zdziwię się jak znowu w tym sezonie ubije mnóstwo bramek. Łowca goli i do tego z ogromnym potencjałem. Capitals, pozyskali Oshie z Blues który także już strzelał podczas przygotowania do sezonu. Dobrze się rozumie z chłopakami, będzie na pewno z niego dużo pożytku w szeregach stolicy z USA. Natomiast Diabły, to już nie ta ekipa która jeszcze 3 lata temu widniała na tablicach na samej górze, gdzie grali finał Stanleya ze Strażnikami. Wielu zawodników się posypało, wielu zawodników odeszło. Są inni ale to już nie ta sama ekipa, no niestety. Mimo wszystko nie są bez szans, bramki potrafią strzelać i dzisiaj w delegacji też będą szukać swoich celów do zdobycia. Nie miej jednak nie są tu faworytem, ale tak jak pisałem szansę mieć na pewno będą na bramki. Stołeczni za to wiele meczów, punktują swoich rywali we wszystkich trzech tercjach. Dzisiaj spodziewam się podobnego scenariuszu, choć H2h nie mówi zawsze to, że bywało w takich meczach pięć bramek. Ale ja jednak dzisiaj widzę gradobicie ;).

Otrzymane punkty reputacji: +37
kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators
over 5.5
@ 2.1 unibet
✅

Na wstępie proszę o wyrozumiałość i dystans do mojego typu,ponieważ nie jestem ekspertem od hokeja Więc jeśli już ktoś ma zamiar zagrać to radzę niższą stawkę,lepiej ufać doświadczonym wyjadaczom NHL.
Proponuję dzisiaj over 5.5 w meczu Leafs - Senators ze względu na to że w meczach pomiędzy kanadyjskimi drużynami pada zazwyczaj sporo bramek i overy wchodzą dosyć gładko,nawet patrząc na historie meczy między tymi drużynami widać że w ich meczach bramek nie brakuje ,i linia 5.5 jest często przekraczana.Leafs gra słabo w obronie,wczoraj wyłapali 4-0 od Detroit,zresztą kilka postów wyżej ktoś pisał o Toronto,Ottawa zaś nie ma większych problemów w ofensywie,moim zdaniem Senators wygrają dzisiaj,jednak ze względu na to iż jest to początek sezonu wolę zagrać over 5.5 który wydaje mi się pewniejszy.

Wszelkie uwagi mile widziane ????
Pozdrawiam

Edit: Wszystko zgodnie z oczekiwaniami,aczkolwiek Listki same sobie winne za porażkę,Senators poza PP grali słabo.Listki powinny to wygrać w dogrywce,a tak dostali w karnych.

Otrzymane punkty reputacji: +18
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Ninja mnie zrugał, więc miałem próbę samobójczą, niestety albo stety, nieudaną.
Na nockę dwa bety. Pierwsze spotkanie, które mnie zainteresowało to b2b Kurtek ze Strażnikami. Goście dzisiejszego meczu oddali frajersko mecz w końcówce poprzedniego spotkania. Jak wiadomo, mecze b2b rządzą się swoimi prawami. Dzisiaj typuję zwycięstwo Kurtek, które według mnie mają szansę na osiągnięcie postseason. Bardzo fajnie prezentuje się linia ataku tej drużyny. Nazwiska może nie są wybitne, ale na mnie robią wrażenie. Dubinsky, Saad, Hartnell, Foligno, czy Johansen potrafią właściwie sami rozstrzygnąć pojedynek. Strażnicy mogą czuć się lekko rozluźnieni po wczorajszej wygranej, dlatego nie szalałbym z graniem w ich kierunku. Według mnie spotkanie 50v50, więc pobieram dzisiaj zwycięstwo gości, którzy do 58 minuty wczorajszej spotkania mądrze rozgrywali to spotkanie nie dając się wmanewrować w grę Strażników. Strażnicy mnie lekko zawodzą, wczoraj wykorzystali bardzo proste błędy Kurtek, które końcówce trzy razy dały strzelić im gola nie utrudniając zbytnio tego zadania. Liczę, że dzisiaj będzie inaczej, a mecz w Nowym Jorku będzie ciekawy, bo tak zwykle jest, kiedy obydwie te drużyny mierzą się ze sobą.
Blue Jackets OT @2,50 betsson ⛔⛔⛔ nokaut na początku meczu od razu rozliczam, żenada.
Drugie spotkanie, które odbędzie się w Minnesocie, gdzie Dzikusy podejmą Nutki. Gospodarze zagrali szalony mecz z Lawinami w Denver i trzeba przyznać, że wygrali dzięki geniuszowi Zacha Parise, który ustrzelił hattricka. Dzisiejsze spotkanie do nudnych nie ma prawa należeć. Obydwie drużyny są bardzo mocne i dobrze dysponowane. Nutki pokonały Oilers, które mają zadatki na to, by być czarnym koniem tego sezonu. Bardzo dobrze spisywał się między innymi Tarasenko, którego gwiazda zabłysnęła pełnym blaskiem już w poprzednich rozgrywkach. Spotkania w Minnesocie pomiędzy tymi drużynami zazwyczaj są overowe, a biorąc pod uwagę skuteczność zwłaszcza gospodarzy śmiem twierdzić, że dzisiaj trochę tych goli kibice będą mieli okazję oglądać. Stawki póki co malutkie, bo początek sezonu przynosi często sporo niespodzianek, dlatego nie szaleć i nie żalić mi się później jak wspomniany na początku @ninja.
Powyżej 5 goli @ 1,77 betsson ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +17
sparki 1,3K

sparki

Użytkownik

Montreal Canadiens OT
vs Ottawa Senators

▶ [ 2.120 ] ✅✅✅
Bukmacher:
Pinnacle Spotkanie zespołów, które jak dotąd nie zaznały porażki. Obie drużyny w sytuacji B2B. W bramkach pewnie zobaczymy Condon&#39;a i Anderson&#39;a. W pre-sezon dwukrotnie wygrywała drużyna z Ottawy. Wczoraj pomyliłem się z Kaczorami, kiedy to zdecydowałem się grać na ekipę która była mocniejsza w okresie przygotowawczym. Wynikiem jestem naprawdę zaskoczony. Dziś w takim razie będzie odwrotnie. Idę w kierunku Habs. Wczoraj oba zespoły grały swoje mecze. Senatorowie wymęczyli zwycięstwo z Leafs, Canadiens gładko ograli Bruins. Nieco obawiam się o obsadę bramki Canadiens. Michel Therrien pewnie da szansę na debiut w NHL Condon&#39;owi. 25 latek ma na pewno od kogo się uczyć więc miejmy nadzieje, że pokaże się dziś z dobrej strony. Dla Senatorów będzie to home opener. Wczorajszy mecz to doskonały PP w wykonaniu dzisiejszych gospodarzy, jednak poza tym zagrali słabo. Habs to zespół o klasę lepszą więc w mojej opinii wywiozą z Ottawy 2 pkt.​

Otrzymane punkty reputacji: +9
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Ottawa Senators - Montreal Canadiens

Ze względu na mecz reprezentacji nie zamierzam dziś zwlekać z analizą. Sens i Habs zmierzą sie w klasycznych derbach Kanadyjskich w sytuacji b2b, oraz z dwoma kolejnymi wygranymi na koncie. Ponadto dla gospodarzy będzie to home opener, a więc pierwsze spotkanie sezonu na własnej tafli. Mój obraz obu ekip jest dość zbliżony, z tym że Sens grają troche bardziej ofensywnie w stosunku do Habs. W bramkach obu zespołów ujrzymy backupów. Kolejno Hammonda u Sens, oraz Condona u Habs. Dla tego drugiego będzie to również debiut na taflach NHL. Trudno tu jednoznacznie wskazać faworyta, jednakże z doświadczenia zwracam sie ku gospodarzom. Własny lód w tych prestiżowych kanadyjskich starciach jest dla nich korzystny i zrobią wszystko co w ich mocy, by napsuć krwi gościom z Quebecku. Canadiens bez Price-a w bramce sporo tracą i już dziś po raz pierwszy bedziemy mogli sie o tym przekonać. Biore gospodarzy w czasie regulaminowym.
Senators 60&#39; 2,34 Pinnacle ⛔

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Narzeczona robiąc porządki, natknęła się na jedną z teczek, więc przy okazji poprosiłem ją o zrobienie zdjęć - może kogoś natchną do zawracania dupy klubom NHL. To powiedzmy jedna trzecia całej kolekcji, gdzieś tam mam jeszcze dwie teczki - jeśli uda się znaleźć, to sprezentuję Wam za którymś razem :wink:
PS: Zamieszczam tylko same itemy, bo listów jest zbyt wiele.

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Na dzisiaj wybrałem sobie popołudniowe spotkanie i postaram się przełamać swoją złą passę.

Bruins słabo weszli w ten sezon. Widać przede wszystkim brak Zdeno Chary, któy jest kontuzjowany. Obrona gra bardzo słabo, Rask nie pomaga. Dziwi mnie, że Julien nie chce spróbować Gustavssona. Prawdą jest, że ma obydwu panów na co dzień w treningach, ale Rask nie wypada najlepiej. Inna sprawa, że obrona też nie pomaga. Gospodarze grają trzeci raz z rzędu u siebie, w dwóch poprzednich meczach nie grali zbyt skutecznie. Dobrze do drużyny wpasował się Beleskey, ale szczerze mówiąc to nikt mu większej pomocy z jego kolegów nie udziela. Sam jeden Beleskey nie będzie w stanie na dłużej udźwignąć ciężaru gry Bruins w ataku, bo nigdy wcześniej takiej roli nie pełnił.

Bolts grają bardzo skutecznie i mądrze. Dobrze dysponowana jest właściwie cała kadra i próżno szukać słabych punktów w tej drużynie. Dobrze w sezon wszedł Ryan Callahan, który w pewnym momencie poprzedniego sezonu zdobywał po 2-3 punkty w meczu. Był kapitalnie dysponowany, ale postseason to cień dobrego Callahana. Był wypruty, jakby nieobecny. Teraz nikt nie może narzekać na problemy fizyczne, bo to dopiero początek sezonu. Trzeba przyznać, że Bolts bardzo dobrze w niego weszli. Dzisiaj znowu powinni mieć łatwą przeprawę. Bruins mnie zaskakują na minus, zwłaszcza grą w defensywie. Ale jak nie idzie, to nie idzie.

Bruins poniżej 2,5 gola @1,73 unibet ⛔⛔
Krejci poniżej 0,5 punktu @1,90 unibet ⛔⛔ Pierwszy strzał i gol...

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
New York Islanders - Winnipeg Jets
over 5,5 @ 2,02 Pinnacle
✅ 4:2 ✅ EN Goal na over ale powinno być duuużo wcześniej
Pierwsze skojarzenie co do tego spotkania to over. Jets w gazie, grają naprawdę fajnie, 2 mecze dotychczas, 4 punkty bilans 9:3 robi wrażenie. Na razie wszystko funkcjonuje dobrze i nie ma znaczenia czy broni Pavelec czy Hutchinson. Dziś jednak zapora troszkę wyższa niż Devils czy Bruins bo drużyna z miasta Kubusia Puchatka zagra w Brooklynie z popularnymi Islanders którzy będą na pewno chcieli odkuć się po 2 porażkach z Blackhawks. Bilans 3:7 a więc również dość overowy. W ubiegłym sezonie drużyny spotkały się 2-krotnie i w obydwóch przypadkach wyniki były overowe, kolejno 5:2 i 3:4 Jeśli miałbym wytypować zwycięzce z pistoletem przy głowie wybrałbym Isles ze względu na piekelną moc w ofensywie, jednak drużyna Jets, pokazała już że trzeba się z nią liczyć, dlatego typ na over po bardzo atrakcyjnym kursie.
Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets
Sabres ML @ 2,45 bet365
✅ 4:2 ✅ cały mecz pod kontrolą + bramka Eichela- cudo!
Taki kurs to lekka przesada, ja wiem że Szable dopiero raczkują w tym sezonie, są po przebudowie, ale mają naprawdę znakomity skład i drużynę Kurtek są w stanie na spokojnie pokonać. Dotychczas 2 porażki, w sumie z dość dobrymi drużynami czyli Tamponami Bay Lightning i Senators. Co prawda Kurtki też nie grały z byle kim bo 2x z Rangers, ale i tak uważam że jest to drużyna z mniejszym potencjałem. Ubiegłorocznych wyników nie ma sensu przytaczać ponieważ w tym roku Sabres to zupełnie inna drużyna. Dziś 2 punkty zostają w Buffalo.

Otrzymane punkty reputacji: +11
snice 457

snice

Użytkownik
Na dzisiaj wybrałem sobie popołudniowe spotkanie i postaram się przełamać swoją złą passę.
Bruins słabo weszli w ten sezon. Widać przede wszystkim brak Zdeno Chary, któy jest kontuzjowany. Obrona gra bardzo słabo, Rask nie pomaga. Dziwi mnie, że Julien nie chce spróbować Gustavssona. Prawdą jest, że ma obydwu panów na co dzień w treningach, ale Rask nie wypada najlepiej. Inna sprawa, że obrona też nie pomaga. Gospodarze grają trzeci raz z rzędu u siebie, w dwóch poprzednich meczach nie grali zbyt skutecznie. Dobrze do drużyny wpasował się Beleskey, ale szczerze mówiąc to nikt mu większej pomocy z jego kolegów nie udziela. Sam jeden Beleskey nie będzie w stanie na dłużej udźwignąć ciężaru gry Bruins w ataku, bo nigdy wcześniej takiej roli nie pełnił.
Bolts grają bardzo skutecznie i mądrze. Dobrze dysponowana jest właściwie cała kadra i próżno szukać słabych punktów w tej drużynie. Dobrze w sezon wszedł Ryan Callahan, który w pewnym momencie poprzedniego sezonu zdobywał po 2-3 punkty w meczu. Był kapitalnie dysponowany, ale postseason to cień dobrego Callahana. Był wypruty, jakby nieobecny. Teraz nikt nie może narzekać na problemy fizyczne, bo to dopiero początek sezonu. Trzeba przyznać, że Bolts bardzo dobrze w niego weszli. Dzisiaj znowu powinni mieć łatwą przeprawę. Bruins mnie zaskakują na minus, zwłaszcza grą w defensywie. Ale jak nie idzie, to nie idzie.
Bruins poniżej 2,5 gola @1,73 unibet
Krejci poniżej 0,5 punktu @1,90 unibet
Chara dziś zagra tak dla sprostowania a w bramce po raz kolejny Rask ???? po meczu do usunięcia
https://twitter.com/NHLBruins/status/653599504839651330

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets
over 5.5
@ 2.01 Unibet

✅
W dzisiejszym meczu szable podejmą na własnej tafli zespół Blue Jackets który zanotował ostatnio 2 porażki z Rangersami,o ile w pierwszym meczu przegrali w ostatniej tercji, tak w rewanżowym meczu dostawali 3-0 po pierwszej tercji,z tego nic dobrego nie mogło wyniknąć.Szable bez zwycięstwa w tym sezonie,ale to nic dziwnego skoro obrona gra kiepsko,lecz to samo można powiedzieć o Blue Jackets,którzy stracili z Rangersami 9 bramek!Obydwie drużyny chcą jak najszybciej odnieść pierwsze zwycięstwo w sezonie,ciężko mi powiedzieć kto wygra.Kurtki stwarzają sobie dużo okazji,lecz są nieskuteczni,Szable mają kłopoty w obronie a i z atakiem jest kiepsko.Jednak liczę że gospodarze zepną się w końcu bo ich kibice oglądali już 2 porażki swojego zespołu i to w kiepskim stylu.Myślę że Szable się dziś przełamią i strzelą więcej niż dwie bramki,bo Kurtki w obronie nie prezentują nic ciekawego.

Podsumowując : Blue Jackets brakuje skuteczności,a obydwie drużyny słabo grają w obronie,do tego H2H pokazuje że w ich meczach overy padają dosyć często.

Moim zdaniem będzie to otwarty mecz,w którym zobaczymy minimum 6 goli.

Pamiętajcie tylko że nie ja tu jestem ekspertem od NHL więc proszę o dystans do moich typów.

Wszelkie uwagi mile widziane ????
Pozdrawiam

ps.potem dorzucę jeszcze typ na noc.

edit: Mega fart,kanonada w ostatniej tercji uratowałą typ,ale szczęście to dobra sprawa ????

sparki 1,3K

sparki

Użytkownik

Vancouver Canucks vs Anaheim Ducks 60&#39;

▶ [ 2.020 ]
Bukmacher:
Pinnacle

Pod uwagę biorę dziś spotkanie które odbędzie się w Honda Center. Dla Ducks to pierwszy mecz w sezonie w roli gospodarza. Dwa dni temu grali na wyjeździe, gdzie ulegli Rekinom 2:0. Dziś przed własną publicznościa będą się chcieli zrehabilitować za tą dość zaskakującą porażkę. W bramce prawdopodobnie podobnie stanie Andersen. Ten mecz na pewno będzie wyjątkowy dla Kevina Bieks&#39;y, który spotka się ze swoim byłym klubem. Do Anaheim trafił właśnie z Vancouver za wybór w drugiej rundzie przyszłorocznego draftu. Po drugiej stronie tafli zobaczymy Orki, które w ostatnim czasie wymieniły się punktami z Flames. Bramki drużyny z Vancouver strzegł dziś będzie raczej Rayan Miller. Nie mam czasu dopisać więcej bo uciekam do kina. Pobieram dziś po raz drugi Kaczki. Zaryzykuje regulaminowy czas.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom