Zaczniemy od pierwszego meczu, którego przynajmniej kawałek może da się obejrzeć. Prochu chyba nie ma co tu wymyślać i szukać szans dla doga, Tampa jest chyba za silna dla Wings, nawet grając bez Kucherova. Do tej pory dwie porażki, 2-5 w Columbus i po dogrywce w Raleigh (RT 0-0, trafił ktoś kiedyś taki wynik w
NHL?
). Wings kiepsko radzą sobie w PP a w PK są na szarym końcu ligi.
Z kolejnych kiepskich informacji - w bramce Tampy Vasilevski. Z tych dobrych - wraca po przerwie Fabbri, który zagrał tylko dwa początkowe mecze z Canes. Na treningu jeździł z Larkinem i Ryanem, więc pewnie tak zagrają dziś i chyba cała nadzieja Wings w tym ataku. Ja tutaj nie kombinuję, typ który podaję zamyka mi kupon, mam nadzieję że niespodzianki nie będzie.
Tampa RT i +4.5 gola @1.93
Standardowo spróbujemy jakąs kanadyjkę (byłem ciekaw kursu na Fabbriego, to nie ma wystawionego) i z Detroit chciałem zagrać Hronka (@2,15), ale na
Fortunie jest Larkin po @1.75 (dla porównania
Betfan - @1.55) i to chyba troszkę wysoko jak na lidera drużyny, więc biorę Larkina, bo szansa że zapunktuje Hronek bez Larkina wydaje mi się mała, a odwrotnie i owszem, dość prawdopodobne. U Bolts kursy na kanadyjkę standardowo dość marne na liderów, ale przyzwoite na drugi atak - Killorn z Cirellim
radzą sobie bardzo ładnie w tym sezonie, obaj po @1,73. Młody center ma więcej pkt, ale Alex jeździ zdecydowanie więcej w PP, więc postawię dziś na niego.
Spróbujemy trafić ciut wyższe ako, na dodatek z wyrównanym podatkiem, więc dorzucimy na trzeciego Bergerona, który rzadko kiedy nie punktuje jak Bruins strzelają bramki, a że Flyers defensywą nie grzeszą, to myślę że trio M-B-P coś dziś wykombinuje.
D.Larkin & A.Killorn & P.Bergeron >0,5p @4.94 (za słaby mecz Wings)
Kursy
Fortuna.
Patrzę jeszcze na linie strzałów, 2.5 a więc dość nisko, wystawione na liderów Tampy i o ile @1.6 na Stamkosa to niewiele, to już @1.83 na Pointa wydaje mi się warte zagrania. Dwa razy nie pokrył tej linii, raz z Nashville (2) i raz z Caroliną (2) a to drużyny o półkę wyżej niż Wings. Bolts oddają średnio powyżej 33 strzały na mecz, Wings przyjmują prawie 30, widzę szansę na powodzenie typu.
B.Point >2.5 SOG @1.83 (
Betfan)