>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL (National Hockey League) - Sezon zasadniczy 2021

Status
Zamknięty.
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ja dzis ide w kierunku Dallas i Florydy. Stars wracają do siebie i tutaj na pewno postaraja sie poprawic po tym co zagrali w delegacji. Pantery graja ostatnio solidny hokej , nawet lepszy niz wyniki na to wskazują wiec ide w ten dubel

Stars ml + Panthers ml ako 2,2 fortuna

Za mnieszjszą stawkę zagrałem wszystkie mecze o 21 na to że kazda z druzyn strzeli 2+
ako zdarzenia 6,59

T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Jutro przerwa, więc spróbujemy jeszcze te trzy pozostałe mecze. Vegas obstawione, nie ma co powielać, choć myślę że conajmniej trzy bramki strzelą . W Chicago mamy Subbana, w Detroit Greissa i te trzy gole w zasięgu ich rywali. Do tego po 2+ w meczu Columbus też wydają się rozsądnym typem.

Dallas >2,5 & Florida >2,5 & obie po 2+ w Columbus @3,68 ❌

Ostatnia edycja:
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Dzisiaj najchętniej postawiłbym na wszystkich gospodarzy. Szkoda tylko, że ciężko wyczuć który mecz (lub mecze) to mina. Na pewno nie będę grzebał przy meczach w Toronto, St. Louis i Nashville. Moją uwagę przykuwają pozostałe spotkania. Rangersi sprawiają wrażenie jakby złapali rytm. Od dwumeczu z Buffalo radzą sobie nieźle. Isles przełamali się z Pingwinami, ale Pens już od poprzedniego sezonu nie są przeciwnikiem z najwyższej półki. Myślę, że mecz będzie wyrównany, ale przeważy lepsza forma i własna tafla.

Kolejnym spotkaniem na celowniku jest mecz w Ohio. Oba zespoły grały ze sobą wczoraj. Mało strzałów. Duzo bramek. Laine fajnie wszedł do drużyny. Roslovic również zaliczył dobry występ. Ciekawi mnie sytuacja z bramkarzami. Reimer chyba nie zagra B2B. Jesli między słupkami Canes wystąpi Nedljkovic to zagram to w dublu z Rangersami. Jeśli nie to się zastanowię tylko, żeby nie było tak jak wczoraj z Chicago, że zrezygnowałem, a oni wzięli i wygrali. Nedljkovic nie grał w tym sezonie w NHL. W poprzednim zagrał cztery mecze i osiągnał 88SV%, więc marnie. Myślę, że Jackets dzisiaj dociągną chociaż do remisu, a później szczęście dopisze, a może niedoświadczony Nedljkovic nie wytrzyma presji w karnych.

❌ NY Rangers ML & Jackets ML @4,15 1/10 Betsson

Jeszcze Senators. Nie dają mi dzisiaj spokoju. Oglądałem ostatni mecz Oilers z Flames i obrona Nafciarzy jest po prostu żałosna. Może lekko przesadzam, ale wiele im brakuje do ideału. Sens wyglądali w ostatnim meczu z Montrealem jak inny zespół. Z Murray'em w bramce i postawą taką jaką zaprezentowali ostatnio mogą osiągnąć sukces. Tym bardziej, że wracają do siebie.

❌ Senators ML @2,55 2/10 Betsson

Liczę, że co najmniej jeden zakład wejdzie. Post może być edytowany, więc jak ktoś jest zainteresowany to polecam zajrzeć przed rozpoczęciem, żeby w razie czego nie było na mnie, że wprowadzam w błąd ; )

+ 11,84

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +166
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Senators w końcu chyba poszli po rozum do głowy i zaczęli wykorzystywać Tima Stutzle tak jak powinni. Wprowadzali go do ekipy jako młodzika który miał uczyć się wielkiego hokeja a szybko okazało się że wcale nie ustępuje Bathersonowi czy Norrisowi. Zresztą tego ostatniego wygryzł już z pierwszego PP i dostaje coraz większy icetime, z pożytkiem dla drużyny. No nic, czekamy na potwierdzone składy i coś będziemy sklejać na noc.

W Columbus wczoraj postrzelali i chyba nie ma większego znaczenia kto dziś stanie w bramce Canes - ciężko przypuszczać żeby stracili więcej bramek niż wczoraj nawet z Nedeljkovicem. Pytanie raczej brzmi, ile stracą Jackets. Ale na dwoje babka wróżyła tutaj i mimo że jak to zwykle po strzelaninie często siada under - biorę tu po dwie bramki obu ekip.

Dorzucam Leafs, bo nie widzę argumentów po stronie Orek. Wypada wprawdzie Simmonds, ale i bez niego potencjału do strzelania bramek tam nie brakuje.

Typ główny:
Leafs RT (3-1) & obie 2+ w Columbus (3-2) @2.67 ✅

I podobny typ do powyższego w Ottawie - Oilers swoje stracą, ale nie wierzę żeby swojego nie strzelili. Kurs na 2+ mizerny, myślę że można zaryzykować gola więcej. Czy Tampa wygra w Nashville? Powinna. A przynajmniej nie powinna przegrać RT.

Bolts DNB (4-1) & obie 3+ w Ottawie (1-3) @3.43❌

Zostały derby Nowego Jorku i mecz w St.Louis.. którego więcej obiecałem sobie nie grać po tym co odwalili wczoraj. Pewnie dziś, z Binningtonem w bramce ten mecz wygrają, ale i tak na nich nie postawię. Jedyna nadzieja że nie powtórzą tego dramatu z wczoraj i może jakis pkt. Rangersi jakoś mnie nie przekonują. W bramce Isles Varlamov i myślę że przynajmniej remis spokojnie będzie w ich zasięgu.

B.Schenn >0,5p & Islanders x2 (0-2) @2.42 ❌

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +77
Gy_Gy_Craveel 309,1K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
Ottawy Senators nie skreślał bym dzisiaj, te dwie drużyny są blisko siebie, Ottawa w tworzeniu szans wysokiego zagrożenia jest nawet troszeczkę lepsza niż Edmonton w strzałach są porównywalni a biorąc xGF z xGA; to xGF% na korzyść Ottawy jest minimalna przewaga , biorąc pod uwagę ze graja usiebie to tworzy wartosc, aby ich pograć , 1X widze ze kurs juz spada. Mysle ze tak wystawione kursy to wynik po wolnego startu Ottawy, owszem należy wziąć pod uwage sile druzyn z jakimi sie mierzyły obydwie druzyny, ale kurs ewidentnie przeszacowany.

Otrzymane punkty reputacji: +208
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 1:05
Spotkanie: Ottawa Senators - Edmonton Oilers
Typ: Derek Stepan powyżej 0,5 punktu w meczu razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym (czyli strzeli gola albo zaliczy asystę)
Kurs: 2,50
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

W tym sezonie drużyny te już grały ze sobą dwa mecze w Edmonton. W obu spotkaniach Oilers byli górą, ale Ottawa Senators trochę bramek nastrzelała. W pierwszym spotkaniu strzelili ich aż pięć, a w drugim dwie. W tym drugim meczu Derek Stepan zdobył punkt, gdyż asystował przy jednej z bramek. Stepan zdobył też punkt w swoim ostatnim występie przeciwko Montreal Canadiens. Tutaj też udało mu się asystować przy bramce. Na trzy ostatnie mecze Stepan zdobył punkt w dwóch z nich. W tym meczu spodziewam się wielu bramek z obu stron, gdyż Oilers w defensywie orłami nie są. Derek Stepan wydaje się być w dobrej formie, więc na jakiś punkt w tym spotkaniu go stać, a może nawet uda mu się strzelić gola.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +77
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Wczoraj mozna było sobie poogladać mecze ale ja niestety bez wyczucia. Dzis podobnie jak kolega rasijskij rasijskij chodza mi po głowie gospodarze, pytanie co wybrać? Dzis stawiam na ekipy które poległy ze swoimi poprzednimi rywalami. Głównym typem który zagram to Blue Jackets. Kurtki wczoraj toczyły wyrównany mecz z Canes, tak naprawde mecz mógł sie potoczyc w obu kierunkach , myślę, że dziś gospodarze daja sie rade sie zrewanzować, było tak z rywalami z którymi przegrywałi pierwsze mecze by pozniej wygrać Stars, Bolts, Panthers, ten drugi mecz był jz zdecydowanie lepszy. Dzis w ekipie Canes, która cenie wystapi mało doswiadczony bramkarz, nie młody ale to jego pierwszy wystep w tym sezonie i mysle ze Jackets go rozgryza na tyle by pokonac huragany

Blue Jackets i over 4,5 gola kurs 3,7 fortuna ✅

Z innych spotkań wybieram Blues , bo cos mi sie nie chce wierzyc w trzecia porazke z rzedu z Kojotami, ich poprzedni mecz to mecz walki i tez mógł sie potoczyc inaczej

Blues RT kurs 2,06⛔

i taki dubel
Jacket z x + Blues z x kurs ako 2,29✅
wsjo fortuna

Nie skreślałbym Sens , ktorzy jakby sie troche poprawili i tutaj do kanadyjki mojego ulubionego gracz z mś juniorów
Tim Stutzle ove 0,5 pkt kurs 1,96

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +119
rekretyper 84,2K

rekretyper

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Na dzisiaj jeden skromny dubel obie strzelą 2+
NY Rangers - NY Islanders 1.54
Columbus - Carolina 1.51
Ako 2.33 Fortuna

Ostatnia edycja:
Gy_Gy_Craveel 309,1K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
Calgary Flames ML @ 1.78 Bwin (3:2)
Calgary Flames - Winnipeg Jets G 04:00 I 10.02

Drużyny które już kilka razy spotkały się w tym dopiero rozpoczętym sezonie i w tej batalii jak na razie na prowadzeniu są Winnipeg Jets w tych pojedynkach prowadza 3-1 a ostatnie dwa mecze wygrali Jets, tutaj należy nadmienić ze wszystkie mecz odbyły się u dzisiejszych gości w Winnipeg, drużyną gospodarzy powinna być zdeterminowana, aby zemścić się na rywalu który prowadzi w tej batalii. Kursy otworzyły się na poziomie 1.65 money line i wzrosły prawie do 1.80 jest to prawdopodobnie spowodowane tum ze w Winnipeg ma sie znalesc Pierre-Luc Dubois, na pewno będzie to wzmocnieniem, czy jeden gracz może przeważyć cały mecz? może napsuć "krwi" ale ja więcej widze przeslanek, aby poprzeć gospodarzy którzy mają spora przewagę u siebie a przy tym chcąc się zemścić za ostatnie porażki.
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb.png
Winnipeg Jets większość meczów rozegrała u siebie, co wypacza ogolne statystyki a tylko 3 mecze na wyjezdzie to rowniez nie jest duzo ale nalezy wziac pod uwage ze po dlugim czasie gry usiebie muszisz sie przestroic i zagrać na wyjeździe. Te dawno rozegrane mecze na wyjeździe , nie wiem jak dużą "próbka" sa, ale jakaś musza być. Jets zagrali trzy mecze, ze słabą Ottawa(dwa) która kiepsko weszła w sezon oraz mecz na wyjeździe z Toronto. Mecze z Ottawa wygrała 4-1/4-3 to były mecze bez historii, ale takim odpowiednikiem jest mecz z Toronto gdzie zostali "zmiażdżeni" w strzałach celnych 40-25 oraz w szansach wysokiego zagrożenia 10-3 , oraz w bramkach oczekiwanych również , Diff prawie -1,50. Ten wynik lepiej wyglądał niż gra Winnipeg, po prostu Jets są ogólnie poniżej średniej ligowej -5% a mimo że grali tylko trzy mecze na wyjeździe to statystyki sa jeszcze gorsze.

Calgary Flames rozegrało pięć meczów u siebie a 6 na wyjeździe, były w tym dwa mecze z Toronto przegrane 3-4 i 2-3, ale w tym przypadku gra Flames lepiej wyglądała niż wyniki, obydwóch meczach Flames prowadzili grę w strzałach celnych na bramkę 71 -62 a w strzałach ogolnych miała jeszcze większą przewagę, ogólnie w przypadku xGF% na poziomie 56% kontrolowali mecz, a to wynik na poziomie TOP 5 ligi. Szczerze, jak na wykresach widać, nie jest przypadkiem ze jest w czubie ligowych glownych statystyk. Flames są powyżej średniej ligowej 6% przy grze 5 na 5.

Mecze obydwu drużyn wyglądały na wyrównane a Calgary w szansach wysokiego zagrożenia miało przewagę oraz większy udział w oczekiwanych bramkach przy sile 5 na 5. Po prostu to jest Hokej a szczęście ma czasem lub częściej większy wpływ mimo ze ty prowadzisz grę, dlatego w tym przypadku popieram drużynę o większym potencjale, minusem tego zakładu może być ze Winnipeg będzie bardziej wypoczety, ale Calgary usiebie mogło odpowiednio sie przygotować i na pewno sa silniejsi plus dostana kilka procent do większego wysilku, aby wziąć odwet za ostatnie porażki.(Owszem kurs mało ciekawy jak na Polskie warunki, ale można zaryzykować RT) Inna ciekawostka jest to ze jak dotąd mamy rozegranych sporo meczy, ale gospodarze nie osiągają znaczących wyników na swojej arenie to lekko ponad 50% wygranych meczów jako gospodarz. Możliwe ze Calgary podreperuje ta statystykę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +479
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Nic dodać nic ująć. Dzisiaj sobie nie pogadam, bo prwcs. Pomijając dane statystyczne Flames w ostatnim meczu z Oilers wykazali bardzo dużo zaangażowania. Stwarzali wiele dogodnych sytuacji. Co prawda mogliby nieco popracować nad obrona, ale pod tym względem nie ma tragedii. Markstrom solidnie. Dzisiaj możliwość odegrania się na Winnipeg i swoja tafla mogą przeważyć.

✅ Flames ML @1,75 Betsson 4/10

Oprócz Flames spróbuję Detroit. Podejrzewam, że gdyby sprawdzić takie parametry, które wypisał wyżej Gy_Gy_Craveel Gy_Gy_Craveel - szczególnie z ostatniego spotkania z Panterami - byłyby one na korzyść Detroit chociaż nie dam sobie ręki uciąć. Panthers osiągali do tej pory nieźle wyniki, ale ich gra tego nie odzwierciedla. Ciężko uwierzyć że Detroit wygra drugi mecz z rzędu do tego na wyjeździe, ale sezon trwa dopiero kilka tygodni, a mi już nie raz ciężko było w coś uwierzyć : )

❌ Detroit ML @2,75 Betsson 1/10

10,84

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +237
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 4:05
Spotkanie: Calgary Flames - Winnipeg Jets
Typ: Milan Lucic powyżej 0,5 punktu w meczu razem z dogrywką i decydującym rzutem karnym (punkt czyli gol lub asysta)
Kurs: 2,88
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Milan Lucic w tym sezonie radzi sobie naprawdę nieźle. Na jedenaście rozegranych spotkań strzelił bramkę w trzech z nich. Na swoim koncie ma również dwie asysty. Lucic bardzo dobrze zagrał w ostatnim spotkaniu przeciwko Edmonton Oilers. Udało mu się strzelić gola oraz miał jedną asystę. W tamtym meczu oddał też kilka celnych strzałów na bramkę. Po tak dobrym spotkaniu może mieć ochotę na więcej i uważam, że w tym meczu też postara się o zdobycie jakiegoś punktu, może nawet uda mu się strzelić gola tak jak z Edmonton Oilers.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +459
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Dziś mocno osłabieni Ducks (Getzlaf?, Kesler), jadą do Vegas i tak jak nie lubię grać RT, to chyba się dziś zdecyduję. Aż dziwne że Kaczki przy tych problemach które mają w ofensywie nie powołali jeszcze Zegrasa. Cała plejada U21 udanie pokazuje się w tych rozgrywkach, myślę że Zegras dałby dużo jakości z przodu. Knights wygrywają u siebie prawie wszystko (raz remis i porażka w karnych z Blues) i dziś powinni podtrzymać dobrą passę, nawet jeśli w bramce Ducks stanie Gibson, nie powinni mieć problemu ze zdobyciem 3-4 bramek.
Do tego widzę kilka goli w Calgary i bez zbytniego uzasadniania gram bts 2+

Knights RT & obie 2+ w Calgary @2.50 ✅

Liczę też na rewanż ze strony Panthers, bo wątpię żeby zagrali drugi raz z rzedu tak słabo. W bramce dziś Bobrovski. Do tego Bolts i Oilers, bo Ottawa zagrała kolejny słaby mecz i McDavid i spółka powinni poradzić sobie drugi raz.

Panthers, Bolts, Oilers wszystko DNB @3.54 ✅

Myślałem nad rewanżem ze strony Stars, ale coś tam nie gra w tej drużynie, chociaż na papierze są bardzo mocni. Chicago to niewygodny rywal i odpuszczę ten mecz, podobnie jak w Los Angeles, bo tam powinno zakręcić się koło remisu ( no i trzeba było zagrać remis..)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +527
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Ja dziś krótko. Gram ekipy które przegrały poprzednie mecze z dzisiejszymi rywalami, chodzi o Pantery i Stars
W bramce Panter Bobrowski, do tej pory gra słabo , czas aby sie przebudził bo stac go na zamkniecie rywala
Stars grali wyrownany mecz z Hawks ale wynik nieststy niepomyslny dzis czas na rewanz

Panthers RT kurs 1,78
Stars RT kurs 2,05
fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +26
rekretyper 84,2K

rekretyper

Użytkownik
Dzisiaj poza dublem Calgary/Edmonton stawiam jeszcze na Chicago, które po niemrawym początku sezon zaczęło się rozkręcać. Każda linia potrafi zapunktować, w bramce dobrze spisuje się Lankinen. Stars poza mocnym otwarciem sezonu przeciwko Preds i ograniem Detroit czyli dwoma najgorszymi ekipami dywizji, wygrały na pięć spotkań tylko jedno z Jackets. Kadrowo są lepsi od Jastrzębi ale coś tam do końca nie gra.

Dallas Stars - Chicago Blackhawks
Chigaco ML 2.23 Fortuna

Calgary Flames - Winnipeg Jets
Ottawa Senators - Edmonton Oilers
Calgary ML / Edmonton ML
Ako 2.43 Fortuna

Edit:
Tampa ML/Vegas 2.58

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +618
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Jak widać poniżej (chociaż to tylko podstawowe statystyki) Detroit przeważało w nocy pod wieloma aspektami. Więcej strzałów, więcej niebezpiecznych sytuacji itd. Jesli przypatrzeć się bardziej szczegółowym statystykom DRW przeważali również pod wieloma innymi względami. Podejrzewam, że szalę na korzyść Panter przeważył gol w przewadze. Trzeba było wziąć pod uwagę to, że Detroit jest w końcówce rankingu jeśli chodzi zarówno o realizację PP jak i PK. Natomiast Florida zajmuje jedno z czołowych miejsc pod tym względem. FLA wcale nie zagrali wybitnego meczu. Mimo to wygrali. I to jest właśnie (nie)przewidywalność hokeja ; )

1612947952917.png

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
✅ Boston Bruins ML & Poniżej 7.5 bramek @2,04 3/10 Unibet

Tym razem dużo wcześniej niż zazwyczaj, bo nie przepadam za pisaniem z telefonu i w dodatku w pracy. Zbyt wiele raczej się nie zmieni. W przypadku Rangersów mamy już potwierdzonego Georgieva, a w przypadku Bruins nie widzę zbyt wielkiej różnicy między Raskiem, a Halakiem. Dzisiaj miałem więcej czasu i również przypatrzyłem się dokładniej statystykom. Nie będę tutaj szczegółowo wyjaśniał co i jak, bo wyjdzie spore wypracowanie, a screeny zajmą pół internetu. Generalnie przewaga Bruins nad pozostałymi zespołami nie polega na tym, że są bardzo aktywni ofensywnie tylko na tym, że nie pozwalają przeciwnikom na zbyt wiele i sami wykorzystują dogodne sytuacje. Już na pierwszy rzut oka na statystyki można wyciągnąć taki wniosek. Zresztą patrząc na wyniki również. W ostatnim spotkaniu z Flyers pozwolili Lotnikom na więcej niż zwykle, a mimo to i tak zwyciężyli. Rangersi u siebie prezentują bardziej otwarty styl. Grają bardziej ofensywnie i mniej uwagi przywiązują do swoich tyłów. W przypadku ekipy z Bostonu nie ma wielkiej różnicy między ich występami domowymi i wyjazdowymi. Stwarzają sobie podobną ilość szans na zdobycie bramki w Bostonie i w delegacji. Pozostaje jeszcze pominięty wczoraj aspekt PP i PK. Bruins są w czołówce w obu przypadkach natomiast Rangersi o ile radzą sobie nieźle w PK o tyle realizacja przewagi pozostawia wiele do życzenia. Jak widać wiele wskazuje na przyjezdnych i tak dzisiaj zagram. Zobaczymy, czy oprócz statystyk po mojej stronie będzie również jeden z tych najmniej mierzalnych wskaźników - szczęście ; )

Miałem ochotę zagrać też drugie spotkanie. Montreal nieźle gra u siebie. Stwarzają sobie dużo możliwości. Są w czołówce pod względem HDCF/60 (high danger scoring chances) biorąc pod uwagę spotkania domowe.Z drugiej strony Toronto nie grzeszy defensywą i typ mógłby się nadawać do zagrania, ale tutaj znowu niepokoją mnie przewagi i osłabienia. Może i Montreal fajnie radzi sobie u siebie, ale nie wygląda to dobrze patrząc na PP i PK. Dodatkowo łapią bardzo dużo kar co tutaj będzie szansą dla Leafs, którzy w PP radzą sobie bardzo dobrze. @1,85 na ML chyba za nisko. Skusiłbym się gdyby wystawili coś około 1,95 - 2,05.

13,96

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +364
Gy_Gy_Craveel 309,1K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
Tak jak piszesz albo tak jak napisales :) rasijskij rasijskij , New York Rangers to druzyna o stylu ofensywnym i ma sporo talentu z przodu , wiec
nastawiona jest aby jak najwiecej strzelic, mimo tego maja nie korzystny match-up z obrona Bostonu , bo obrona gosci jest prawie najlepsza w lidze, wiec ogranicza ich , jezeli Rangers cos strzela to daje i maks dwie bramki.

Rangers maja problem w obronie , jest jedna ze slabszych w lidze, tam postawiono na to zeby ofensywa nadrabiac obrone. Boston to z balansowana druzyna po obu stronach lodowiska, sa na 17 miejscu w ofensywie pod wzgledem xGF ale wazniejsze jest tutaj xGF% gdzies sa na trzecim miejscu w lidze , wiec mocno ograniczaja swoja obrona przeciwnika i robia to co maja robic w ofensywie a jeszcze gorzej jezeli obrona przeciwnika nie wykazuje "zycia".

Ogolnie nie gram ich dzisiaj ale fakt mozna ich pograc i chyba w takiej kombinacji jakiej ty podales ML + Under, nie powinno pasc sporo bramek, ogolnie wyniki Bostonu kreca sie kolo 5 bramek ze wzgledu ze Boston ogranicza swoich przeciwnikow w ofensywie i ci wiele nie moga strzelic, wiec Boston wydaje sie do gry jak na razie nie jest jeszcze na "pompowany" zwyciestwami a Rangers to taka nie pewna druzyna, trudno im za ufac.

Mecz Montrealu z Toronto to takie derby, wszystko mozliwe w tym meczu - tak mysle :)

T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Koledzy wyżej już przeanalizowali dzisiejsze mecze, ja nie ruszam dziś wyniku w Nowym Jorku, bo kursy na Boston średnie, w zamian za to spróbuję ustrzelić kanadyjkę. W drugim meczu może zdarzyć się wszystko. Kurs na to że obie ekipy strzelą po 2+ jest żałosny, 3+ mamy po @2.33, a jak po 3 gole, to za drobne spróbuję zagrać

Habs-Leafs x & >4.5 gola @5.80 (2-4)

W kanadyjce spróbujemy postawić na pierwszy atak Bostonu, który jak punktuje, to często dużo i w komplecie. Stawki rekreacyjne.

B.Marchand >1,5 pkt @2,40 (1G)
P.Bergeron >1,5 pkt @2.60 (1A)
D.Pastrnak >1,5 gola @5.50

Ostatnia edycja:
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
❌ Chicago Blackhawks ML & Vegas ML @2,70 2/10 Betsson

Zacznę od końca. Vegas to bardzo dynamiczna, dobrze radząca sobie ofensywnie drużyna z dobrą obsadą bramkarską. W ostatnim spotkaniu przydarzył się im niewielki "wylew" i pozwolili Kaczkom wyrównać przy prowadzeniu 4:1 jednak mimo wszystko wygrali mecz strzelając gola w siedemnastej minucie trzeciej tercji. Podejrzewam, że mogą czuć się bezpiecznie w walce o playoffy, bo jedynymi zespołami, które są w stanie im na chwilę obecną zagrozić to Colorado i... no właśnie. Ostatnio dwukrotnie pobierałem kurs 1,40 na ich zwycięstwo i dzisiaj ponownie widzę niewielkie value, więc dorzucam do kuponu.

Teraz bardziej skomplikowany mecz. Chicago wraca do siebie, gdzie radzi sobie odrobinę lepiej niż w delegacjach. Muszę zwrócić honor Subbanowi, którego co raz to krytykuję, a którego ostatnie występy były całkiem dobre. Dzisiaj nie będę czekał na potwierdzenie bramkarzy, ponieważ bez względu na to kto stanie między słupkami zagram win Chicago. Hawks ofensywnie wyglądają bez zarzutu. Defensywa również ostatnio trochę się ogarnęła i w połączeniu z dobrą grą bramkarzy wyniki sie poprawiły. W Columbus mają chyba jakieś zawirowania w szatni. Laine miał być zawodnikiem, który zwiększy moc ofensywną i zastąpi Dubois'a tymczasem z tercji na tercję dostaje mniej czasu, a ostatnio wdał się w pyskówki z członkami sztabu za co wylądował na ławie. Tortorella nie będzie się z nim cackał tak jak miało to miejsce w Winnipeg. Pomijając kwestie "obyczajowe" statystyki również nie stoją po stronie Jackets. Pod względem stwarzania sobie szans i wskaźnika xGF% są razem z Kings na szarym końcu. W przypadku Hawks również nie wygląda to kolorowo, ale i tak jest o wiele lepiej. Współczynnik HDCF% poniżej 40 wygląda zatrważająco. Jeśli Hawks nie odstawią jakiegoś cyrku to powinni ugrać dwa punkty.

Dodatkowo zagram sobie takie cudeńko: ❌ VGK i Bolts pierwsi zdobędą trzy bramki (z dogrwyką) @3,00 1/10 Betsson

Co do pozostałych spotkań zagrałbym Detroit, gdyby grali u siebie. Nashville podobnie jak Jakckets cienko wyglądają pod względem stwarzania zagrożenia, a DRW całkiem fajnie grają. Przydałaby się tam jakichś dwóch, trzech porządnych i doświadczonych zawodników, żeby miało to ręce i nogi.

Czekam na info o bramkarzach w Los Angeles i jeśli wyjedzie Dubnyk to może zdecyduję się na Kings. Zależy od kursu. Jak będzie Dubnyk i kurs nie spadnie poniżej 2.00 na ML to można rozważyć.

Resztę mogę strzelać dla sportu: Tampa, Islanders i Calgary. Pozostałe musiałbym chyba losować ze słoika.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom