Witam, dzisiaj w nocy okrągłe 10 meczów, także jest z czego wybierać. Ja ze swojej strony zaproponuję cztery typy + dodatkowo jeden typ z wyższym kursem, który dodam na
typy dnia. Kursy według
Fortuna.
1. Carolina Hurricanes vs Buffalo Sabres: Powyżej 6.5 goli w meczu (RT) Kurs: 1.95 //
Wynik 3:2 po OT
W pierwszym meczu zobaczymy pojedynek pomiędzy Canes i Sabres. Gospodarze w dość dobrej formie, choć rywale, z którymi udało im się wygrać nie należą do top tieru. Początek sezonu pod względem bramek Hurricanes mieli dość obfity, bardzo dużo strzelali, sporo również tracili. Goście jak na razie bardzo nieobliczalni, potrafią rozegrać tragiczne spotkanie, aby potem wygrać b2b z Maple Leafs w Toronto, także na ten moment nie do końca wiadomo co o nich powiedzieć. Jednakże Sabres zazwyczaj swoją obecnością przyciągają over'owe starcia, w zeszłym sezonie również tak było. Uważam, że tym razem możemy liczyć na dobre widowisko, przy którym będziemy mogli obejrzeć wiele trafień, pytanie tylko która strona zdoła zdobyć ich więcej.
2. New York Rangers vs Detroit Red Wings: New York Rangers wygra mecz (RT) Kurs: 1.96 //
Wynik 5:3
Do Nowego Jorku zawita ekipa Red Wings, aby zmierzyć się z miejscowymi Rangers. Gospodarze nadal bez swojego lidera w obronie, czyli Adama Fox'a, który leczy kontuzję po niepozornym faulu w meczu przeciwko Hurricanes. Z drugiej strony zespół z Detroit, w którym nadal są wątpliwości czy na lód wyjedzie kapitan Dylan Larkin, co oczywiście byłoby ogromną stratą dla gości. Po wyśmienitej serii zwycięstw Red Wings na razie bez szału, czego nie można powiedzieć o Rangers, którzy mają niesamowitą formę od startu tegorocznych rozgrywek i zdecydowanie widać to po ich solidnej grze. Na Madison Square Garden przyjezdnym gra się bardzo ciężko, a więc przed Red Wings trudne zadanie, które moim zdaniem zakończy się dla nich niepowodzeniem, a po komplet punktów sięgną gospodarze i to bez potrzeby rozgrywania dogrywki.
3. Arizona Coyotes vs Seattle Kraken: Powyżej 6.5 goli w meczu (RT) Kurs: 2.37 //
Wynik 4:3 po SO
Troszkę dziwi mnie tak wysoki kurs na linię 6.5 goli, gdy zestawiamy ze sobą Coyotes i Kraken w jednym meczu. Gospodarze w tym sezonie strzelają trochę więcej niż rok temu, tracą porównywalnie dużo. Goście może dotychczas nie pokazali swoich możliwości w ofensywie, ale jest to zespół, który bardzo często potrafi w kilka minut strzelić kilka goli i ustawić sobie mecz w taki sposób. Gra Coyotes wygląda przyzwoicie, nie ciążą na nich jakieś wielkie oczekiwania, natomiast Kraken mają w głowach, że awans do fazy playoff jest w ich zasięgu, tylko że na razie rezultaty nie idą po ich myśli. Nie rozpisując się zbytnio, widzę po prostu dość duży potencjał na wiele goli w tym spotkaniu, stąd moja propozycja na co najmniej siedem goli w meczu.
4. Colorado Avalanche vs New Jersey Devils: New Jersey Devils powyżej 2.5 goli w meczu (RT) Kurs: 1.80 //
Wynik 6:3
Przechodzimy do bardzo ciekawego spotkania w Denver. Co tym razem wymyślą gospodarze, tego nie wie nikt. Czy znowu przegrają do zera, może tym razem zaczną jeździć na łyżwach tyłem, kto wie. Ja jednak korzystam z okazji i póki nie zobaczę w grze Avalanche jakiś plusów to nadal będę próbować stawiać przeciwko nim. Ostatni mecz porażka 7:0, potem wygrana 4:1 z Blues, następnie dwie przegrane 4:0 z Sabres i Penguins. Czyżby mecze wyjazdowe aż tak mocno wpływały na wyniki Avs, szczerze wątpię. Wiadomo, że własny teren w 99% jest pozytywnym aspektem, ale od zespołu wypełnionego po brzegi gwiazdami typu MacKinnon czy Makar wymaga się czegoś więcej niż dobra gra u siebie. Jeśli chodzi o Devils, nadal bez Hischiera, nadal bez J. Hughesa, a więc są lekkie braki w ofensywie, która jednak i tak powinna dać sobie radę, mają w ataku spory zapas. Biorąc pod uwagę powyższe, uważam że Devils powinni bez większego trudu zdobyć przynajmniej trzy trafienia w tym meczu, a moim zdaniem nawet go wygrać o czym niżej.
5. Colorado Avalanche vs New Jersey Devils: New Jersey Devils wygra mecz + powyżej 5.5 goli w meczu (RT) Kurs: 5.00
Sytuację opisałem już wyżej, dla Avalanche nie jest to dobry okres. Devils w tym sezonie przegrali czterokrotnie, a trzy porażki zanotowali grając spotkania b2b. Teraz pomimo braku niektórych zawodników i tak mają spore szanse, tym bardziej patrząc na formę gospodarzy. Jest to typ, obok którego nie mogłem przejść obojętnie, dlatego moim zdaniem warto dać szansę ekipie gości. Do podbicia kursu dodatkowo dorzucam lekki over na gole, Avs mimo wszystko powinni zdobyć jakieś bramki, lecz moim zdaniem to Devils trafią do siatki rywali więcej razy.