>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/4
Florida Panthers - Dallas Stars

Po wczorajszym ważnym zwycięstwie w Tampie, ekipa z Dallas zostaje na Florydzie by rozegrać spotkanie z drugi zespołem pochodzącym z tego słonecznego stanu, a więc Floridą Panthers. Gospodarze w przeciwieństwie do Lightning nie zagrają w playoffach i aktualnie znajdują się na przedostatnim miejscu w ligowej tabeli. Stars z kolei są na dobrej drodze i dziś będą chcieli wygrać to spotkanie. Moim zdaniem jedynym który może uchronić dziś miejscowych przed porażką jest Roberto Luongo, doświadczony golkiper wrócił ostatnio po kontuzji i zaczął od bardzo słabego występu przeciwko Flames. Dzisiejszego wieczoru powinno być tylko lepiej i mam nadzieje że Roberto zrehabilituje sie miejscowej publice, tymbardziej iż w bramce Stars stanie najprawdopodobniej Tim Thomas, a więc dobry znajomy Luongo z finału ligi 2011. Dziś odpuszczam sobie granie stron, gdyż uważam że nie ma to większego sensu. Tak więc w świetle zaistniałej sytuacji zdecydowałem sie na względnie bezpieczną opcją underową.
Typ: Under 5,5 (3:2) ✅
Kurs: 1.82
Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/4
Anaheim Ducks - San Jose Sharks

Ostatnie starcie dwóch potentatów z dywizji pacyficznej w obecnym sezonie regularnym. Jak dotychczas wszystkie mecz padły łupem gospodarzy, co jest tradycją w meczach w tej dywizji. Dziś nie przewiduje wyjątku od reguły. Ducks prezentują skuteczną i pewną gre w rezultacie czego nie spodziewam sie,aby ulegli na własnej tafli ekipie z San Jose, która nie prezentuje ostatnio niczego specjalnego. W bramce gospodarzy stanie Gibson, wielki talent który dotychczas sprawdzał sie tylko na mistrzostwach świata IIHF, lecz w ostatnim czasie doczekał sie w końcu swojej szansy w NHL i jak na razie świetnie z niej korzysta. Po drugiej stronie Niemi, po którym nie spodziewam sie dziś świetnego występu. Broni ostatnio na luzie by utrzymać rytm meczowy przed zbliżającymi się playoffami. Uważam iż Ducks zagrają dziś dla publiczności zgromadzonej w Honda Center, gdzie to są naprawde trudni do pokonania. Gospodarze to mój typ na dziś.
Typ: Ducks OT (5:2) ✅
Kurs: 1.99

Otrzymane punkty reputacji: +2
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/4
Ottawa Senators - New Jersey Devils

Dzisiaj krótko i na temat. Obie ekipy grają już o tzw &quot;pietruszkę&quot;, co oznacza że nie mają już nawet iluzorycznych szans na awans do rozgrywek posezonowych. W bramce Devils zobaczymy Schneidera, który ogrywa sie na pozycji pierwszego bramkarza i wygląda to co raz lepiej. Po przeciwnej stronie z kolei stanie Lehner, młody, bardzo perspektywiczny aczkolwiek notujący słaby sezon szwedzki netminder. Sens przewczoraj pewnie wygrają na Long Island z tamtejszymi Islanders, dziś zmierzą sie z ekipą nastawioną bardziej defensywnie od ich ostatnich rywali. Devils potrafią zagrać dobrą partie, a Senators to w tym sezonie typowi &quot;jezdzcy bez głów&quot;, a zatem łatwo ich zaskoczyć. Stawiam na Diabły.
Typ: Devils OT (2:1 SO) ⛔
Kurs: 2.10

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 12/4
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs

Przedostatni dzień tegorocznych rozgrywek regularnych w najlepszej lidze hokeja za oceanem. Wybrałem spotkanie dwóch ekip kanadyjskich, które ten sezon nie mogą zaliczyć do udanych. Senators cały sezon grali nijako, z wyjątkiem kilku krótkich przebłysków. Zaś ekipa z Toronto przez 3/4 sezonu była pewniakiem do playoffów, by na ostatniej prostej złapać zadyszke i w rezultacie czego pożegnać sie z marzeniami o awansie. Między sobą jak do tej pory w tym sezonie, górą był zawsze team z Toronto. Dziś nie zamierzam odstąpić od tej reguły i uważam że Leafs zakończą sezon dobrym akcentem. W bramce Reimer, który notuje kiepską kampanie, jednakże od czasu do czasu potrafi zmotywować się na lepszy występ. Senators w całej swojej aktualnej sytuacji wydają sie być lepiej ułożonym kolektywem, lecz z kolei nie są tak błyskotliwi jak goście z Toronto. Leafs posiadają dużo indywidualności w składzie, co dziś może przechylić szale w ich strone. Tak więc celuje tutaj w sweep sezonowy Liści nad Senatorami.
Typ: Leafs OT (1:0) ⛔
Kurs: 2.26

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 13/4
Minnesota Wild - Nashville Predators

Na ostatnią analize w bieżącym sezonie regularnym wybrałem spotkanie w St.Paul, w stanie Minnesota gdzie miejscowi Wild podejmą zespół z Tennessee, a więc Nashville Predators. Wild uzyskali awans do fazy posezonowej i w pierwszej rundzie wyjada na lód przeciwko Avalanche. Predators z kolei kończą dziś sezon, gdyż nie uzyskali awansu. W bramce gospodarzy Ilya Bryzgałow. Pozyskany niedawno z Edmonton netminder, odnalazł formę w nowym teamie i wywalczył sobie pozycje startera na najważniejsze mecze w sezonie. Wild w ostatnich dniach złapali świetną dyspozycje, co jest niewątpliwie złą wiadomością dla ekipy z Denver. W obozie Predators również ostatnimi czasy panują pozytywne nastroje, między innymi dlatego iż ograli oni wczoraj u siebie faworyzowanych Blackhawks. Dzisiejszego wieczoru są b2b na ciężkim terenie w Minnesocie. Ja nie wróże im tam sukcesu, ponieważ miejscowi to świetny kolektyw, który na czele z Bryzgałowem może zajść daleko w tegorocznych playoffach. Goście to typowi średniacy i nie sądze aby dziś nagle odpalili. Stawiam pewnie na gospodarzy.
Typ: Wild 60&#39; (3:7) ⛔
Kurs: 2.02

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Nadszedł czas podsumowań. Sezon zasadniczy zakończony i już jutro zastaną rozegrane pierwsze spotkania posezonowe. W moim typerskim wykonaniu była to kampania jakże lepsza w porównaniu do ubiegłej. Nowa strategia przyniosła wymierne skutki, z które pociągły za sobą zysk. Jest dobrze i mój system się sprawdza, a jak wiadomo nie należy zmieniać tego, co jest dobre. Tak więc nie pozostaje mi nic innego jak dalsze prowadzenie moich typów według strategii, którą zapoczątkowałem w pazdzierniku ubiegłego roku. ????

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 16/4
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens

A zatem wkraczamy w decydującą faze sezonu, jakim z pewnością są playoffy, które w ostatecznym rozrachunku wyłonią zdobywce pucharu Stanleya. Na pierwszy ogień wybrałem spotkanie na Florydzie. Tamtejsi Lightning podejmą na własnym lodzie zespół z Montrealu. Jak wiadomo w playoffach dużym czynnikiem wpływającym na wynik jest postawa bramkarzy. Dziś w bramce Tampy stanie Anders Lindback, jest to nominalny backup, lecz otrzymał pozycje startera z racji kontuzji Bena Bishopa. Młody Szwed w ostatnim czasie prezentował świetną dyspozycje, przez co uważam że i w playoffach będzie w stanie to podtrzymać. Przed sobą ma całkiem szczelny defensywny kolektyw z Salo i Hedmanem na czele. Z przodu wygląda to jeszcze lepiej. Tacy gracze jak Stamkos, Filppula czy Callahan robią różnice, co daje im przewage nad Canadiens, którzy to nie grzeszą warunkami fizycznymi przez co w starciach na bandach bedą sporo tracić. Goście sami w sobie nie wyglądają zle, gdyż mają między słupkami Price-a, który to notuje najlepszy sezon w karierze. Mimo to jednak w dzisiejszym spotkaniu dopatruje sie pewnej wygranej miejscowych, są oni naprawdę konsekwentni w czynach i takie mecze wygrywają. W mojej ocenie jedyna ekipa rodem z Kanady rozpocznie tegoroczne playoffy od sporego falstartu. Stawiam na Lightning.
Typ: Lightning OT (4:5 OT) ⛔
Kurs: 1.87

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 17/4
New York Rangers - Philadelphia Flyers

Rangers rozpoczynają tegoroczne playoffy od meczu na własnym terenie, w Madison Square Garden przeciwko Flyers. Ty razem przejde od razu do konkretów. Moim zdecydowanym faworytem tej serii Rangers, którzy posiadają świetną defensywę oraz bramkarza. U Flyers jest dużo gorzej, są co prawda mocni z przodu ale niestety braki na tyłach skutecznie utrudniają im życie. Jakbym tego jeszcze było mało, to w dzisiejszym meczu zabraknie ich pierwszego bramkarza Masona. W jego miejsce wystąpi przeciętny Emery, który zdecydowanie nie jest już materiałem na startera w tak ważnych meczach. Ogółem rzecz biorąc nie widze w tej serii wielkich szans dla zespołu z miasta braterskiej miłości. Są oni dosyć wygodnym rywalem dla ekipy z Nowego Jorku i w dniu dzisiejszym idę zdecydowanie w stronę gospodarzy.
Typ: Rangers 60&#39; (4:1) ✅
Kurs: 2.05

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 18/4
Anaheim Ducks - Dallas Stars

Kaczki po raz kolejny zmierzą sie w Honda Center z ekipą rodem z Teksasu, a więc Dallas Stars. Gospodarze wygrali pierwsze spotkanie ledwie jedną bramką, uprzednio prowadząc już 4:0. Dziwi mnie ogrywanie w Andersena w bramce Ducks, wygląda mi to na lekceważenie Stars, którzy to wcale nie są tacy słabi i koniec końców brak doświadczenia u młodego Duńczyka powinien dać o sobie znać. Bardzo prawdopodobnym jest, że w bramce gości zobaczymy dzisiaj doświadczonego w playoffach Tima Thomasa. Lehtonen w pierwszym meczu był nieokrzesany, wyraźnie nie wytrzymał nerwowo i w tej sytuacji trener Lindy Ruff powinien sięgnąć po doświadczonego netmindera, który za swoich czasów gry w Bostonie sięgnął po wiele i jest również jak najbardziej godzien tego, by zaufać mu w tak ważnych i cieżkich starciach na terenie mocnego rywala. Stars grają bardzo niepewne na tyłach, co w rezultacie ułatwia zadanie czołowym formacjom ekipy z Anaheim. W mojej ocenie wystarczy tylko roztropna zmiana taktyki oraz obsady bramki. To powinno wkońcu przechylić szale zwyciętwa na stronę gości.
Typ: Stars OT (3:2) ⛔
Kurs: 2.51

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 19/5
Colorado Avalanche - Minnesota Wild

W dniu dzisiejszym swe oczy kieruję do Denver, gdzie miejscowi Avalanche podejmą Wild. Jest to game 2 w serii. Pierwsze starcie wygrali gospodarze po dogrywce, przegrając już wczesniej 2:4. To ukazuje jak bardzo Avs są głodni zwycięstw. Jest to młody i perspektywiczny zespół dla którego przyszłość stoi otworem. W tej serii jednak upatruje rozstrzygnięcie jakże inne w stosunku do pierwszego meczu. Bryzgałow w bramce gości zaliczył spory falstart i dziś licze na odbudowę. Wild to dobrze zbalansowany zespół, jednakże wciąż czegoś im brakuje by w pełni zaistnieć. Być może tego, że brak im nieco konsekwencji w defensywie, w której przecież mają świetnego Ryana Sutera, oraz utalentowanego Jonasa Brodina. Myśle że są w stanie wyciągnąć wnioski z tamtego spotkania, który mieli już własciwie w garści, by jednak w ostatecznym rozrachunku oddać go miejscowym. Dzisiejszego wieczoru w Denver powinno nadejść przełamanie ekipy z St Paul i na to stawiam.
Typ: Wild OT (4:2) ⛔ Całkowita porażka...
Kurs: 2.24

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 20/5
San Jose Sharks - Los Angeles Kings

Drugie starcie pomiędzy potentatami dywizji pacyficznej w pierwszej rundzie tegorocznych playoffów. Pierwsze spotkanie lekko zaskoczyło mnie swoim przebiegiem, gdyż po pierwsze było bardzo otwarte, a po drugie Kings z początku całkowicie nie istnieli. W dniu dzisiejszym obie ekipy wyjadą w tych samych formacjach co wzglednie nie powinno być tutaj odnośnikiem do pierwszego spotkania. Kings znani są z tego że szybko wyciągają wnioski i jestem pewien że dziś nie dojdzie już do podobnej sytuacji jak ostatnio. Kings na pewno nie otworzą sie już na tyle, by Sharks ich wypunktowali, Mecz bedzie oscylował w granicach 3-4 bramek. Celuje w under.
Typ: Under 4,5 (7:2) ⛔ :zoltakartka:
Kurs: 2.43

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 27/4
Dallas Stars - Anaheim Ducks

Ducks po udanym przełamaniu w Honda Center, jadą znów do Teksasu, gdzie zostanie rozegrane game 6 w tej serii. Goście po ostatnim niepowodzeniu na tej tafli i dwóch porażkach powinni podejść maksymalnie skoncentrowani by pozbawić Stars resztek nadziei. Widać że ekipie z Teksasu brakuje ogrania w tego rodzaju rozgrywkach. Lehtonen broni bardzo przeciętnie z jednym wyjątkiem, gdzie zaliczył S/O. Ogólnie dziś nie widze dla niego dobrej sytuacji. Nawet mimo iż Ducks nadal ogrywają żółtodzioba Andersena, to ogólnym rozrachunku są ekipą lepiej ułożoną i bardziej dojrzałą w stosunku do ich rywali z Dallas. Nie widze wiekszego sensu, dla gości by ciągnąć do serie do siedmiu spotkań. W mojej ocenie Ducks dziś to zakończą.
Typ: Ducks OT (4:5 OT) ✅
Kurs: 2.04

Otrzymane punkty reputacji: +4
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 30/4
Colorado Avalanche - Minnesota Wild

Siódme spotkanie w serii pomiędzy Avs i Wild zapowiada sie bardzo ekscytująco. Jak do tej pory każde z sześciu dotychczas rozegranych spotkań padło łupem zespołu grającego na własnej tafli. Między słupkami miejscowych zobaczymy Warłamowa, natomiast po przeciwnej stronie stanie objawienie tegorocznych playoffów w osobie Darciego Kuempera. Kuemper przebojem wdarł sie do składu wygryzając uprzednio słabo dysponowanego Bryzgałowa i niczym doświadczony weteran prowadzi swoją ekipe do zwycięstw. Wild na papierze to zespół prezentujący sie bardziej okazale od ekipy z Denver, mają świetny, perspektywiczny team głodny zwycięstw, nie ujmując tutaj niczego ekipie Avalanche, jednakże u nich brakuje zbalansowania i stałego dobrego poziomu gry. Sądze że tacy weterani jak Parise oraz Suter bedą dziś w stanie poprowadzić swój team do dużego sukcesu, jakim to niewątpliwie jest awans do drugiej rundy. Tafla w Denver jest do zdobycia i Wild dziś tego dokonają.
Typ: Wild OT (4:5 OT) ✅
Kurs: 2.24

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 3/5
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings

Kings wyeliminowali po emocjonującej serii ekipe z San Jose, kolejną przeszkodą na ich drodze w drodze do finału będzie kolejny potentat z Kaliforni, a więc dobrze znani Anaheim Ducks. W bramce gospodarzy stanie Hiller, dla którego bedzie to defakto debiut w tegorocznych playoffach gdyż w serii przeciwko Stars starterem był żółtodziób Andersen. Ducks to świetny ofensywny kolektyw który w dniu dzisiejszym powinien mieć znaczną przewage nad podmęczonymi Kings, którzy chyba sami nie spodziewali sie że bedą w stanie powrócić serie, którą przegrywali już 0:3. Ducks są mocni i własna tafla powinna być dla nich dużym atutem, ponieważ jak wiadomo w dywizji pacyficznej przeważnie wygrywa ekipa grająca u siebie. Nie wiem czy ma sens sie tutaj wiecej rozpisywać. Wierze w ekipe z przedmieści LA i na nich też stawiam.
Typ: Ducks OT (2:3 OT) ⛔
Kurs: 1.84

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 9/5

Słowacja - Czechy
Nadszedł czas na ostatni międzynarodowy turniej hokeja w tym sezonie. MŚ w Mińsku jest imprezą nawet nie w połowie tak dobrze obsadzoną jak ostatnimi laty. Dzieje sie tak dlatego iż jest sezon olimpijski, co oczywiście ustawiało turniej w Soczi na pierwszym miejscu. Ponadto ta cała zaściankowość Białorusi działa nieco odstraszająco na gwiazdy światowego formatu. Czołowe teamy przyjechały w drugim, a w kilku przypadkach nawet trzecich składach. To sprawia że tegoroczne mistrzostwa bedą obfitować w wiele niespodzianek, które oczywiście postaram sie wyłapać. Na początek starcie Czechów i Słowaków. Pamiętam spotkanie obu reprezentacji podczas i nieudaną pogoń Słowaków z wyniku 0:4. Byle wtedy naprawde blisko, i patrząc na składy, które przyjechały do Mińska jestem przekonany że to Słowacy tym razem bedą górą. W bramce Laco, który jak do tej pory broni świetnie w narodowych barwach. Liderami ekipy powinni być doświadczony Satan oraz dobrze grający Tatar. U Czechów z kolei mieszanka ligowców z graczami rodem z KHL, oraz starym ale jarym Jaromirem Jagrem. Celuje w zwycięstwo Słowaków.

Typ:
Słowacja 60&#39; (2:2) ⛔ Jagr opanował sytuacje :;/:
Kurs: 4.79

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 9/5
Pittsburgh Penguins - New York Rangers

Rangers znacznie zaprzepaścili swoją szanse na awans dwoma porażkami w MSG. Cień nadziei jednak pozostał i dopóki nie zabrzmi końcowa syrena z korzystnym wynikiem dla Pens to wszystko jeszcze jest możliwe. Bramkarz gospodarzy a wiec Fleury jest jak tykająca bomba zegarowa. Ostatnio bronił dobrze, ale jeśli Rangers dziś bedą w stanie go podziurawić to być może jeszcze bedą w stanie odwrócić losy serii. Są dobrym solidnym, defensywnie usposobionym teamem, a taki powinien dać sobie rade z ekipą rodem z Miasta Stali. Wina tkwi po stronie trenera, który nie potrafi ustawić drużyny na tyle, by ograć rywali. Jeśli dziś tego nie zmieni to prawdopodobnie ekipa z Nowego Jorku zakończy sezon. Ja jednak wierze w Lundqvista i spółke oraz użawam że powrócą na mecz numer 6 do Madison Square Garden.
Typ: Rangers OT (1:5) ✅ Wnioski wyciągnięte :grin:
Kurs: 2.50

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 12/5
Czechy - Kanada
Tak jak wspomniałem tegoroczne MŚ obfitują w dogi. Dziś wpadły już dwa. Ja spróbuje ustrzelić kolejnego a zarazem trzeciego z rzędu. Ekipa Klonowego Liścia potraktowała ulgowo tegoroczny czempionat i wystawiła na tą imprezę stosunkowo słaby skład. Nie ma żadnych wielkich osobistości oprócz Nathana McKinnona, a więc największego objawienia w tegorocznych sezonie NHL. Żaden z graczy obecnych w tej ekipie ma nikłe doświadczenie jeśli chodzi o gre na dużym europejskim lodzie. Czesi prowadzeni przez Jaromira Jagra powinni ten fakt błyskotliwie wykorzystać. 3/4 składu gra na co dzień w Europie i to w czołowych ekipach KHL. Z tego własnie względu nie daje Kanadyjczykom większych szans. Czesi są na tą impreze lepiej przygotowani i bez wiekszych problemów powinni sie uporać z Kanadyjską &quot;zbieraniną&quot;, bo tak własnie najlepiej można określić zespół aktualnych mistrzów olimpijskich, który wylądował w Mińsku.
Typ: Czechy 60&#39; (3:4) ⛔
Kurs: 3.32

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 12/5
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings

Ta seria jest instnym odstępem od normy jeśli chodzi o spotkania między obiema ekipami, dawno nie było czegoś takiego że obie ekipy przegrywały u siebie, by następnie wygrać na tafli rywala. Ducks tym samym równie sensacyjnie wygrali oba spotkania w Staples Center, co kilka dni wczesniej ulegali u siebie w Honda Center. Dziś passa gości powinna już zostać definitywnie złamana. W bramce Ducks stanie po raz drugi z rzędu rewelacyjny John Gibson, który w swoim debiucie w playoffach z marszu zaliczył czyste konto. Ducks po chwilowym zastoju przypomnieli sobie jak wygląda skuteczny hokej i nie sadzę by w dniu dzisiejszym mieliby po raz trzeci z rzedu ulec na własnej tafli rywalom zza miedzy. W moim przekonaniu jest to po prostu niemożliwe. Kings jednakze nie powinni zostać dzisiejszej nocy zdominowani, postawią twardy opór i zagrają na miare swoich aktualnych możliwości. Mecz bedzie underowy z jedną, bądz dwoma bramkami na korzyść gospodarzy. Gram tutaj under.
Typ: Under 5 (4:3) ⛔
Kurs: 1.87

Otrzymane punkty reputacji: +3
Do góry Bottom