>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 13/5
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks

Po nieudanej próbie złamania Blackhawks na ich terenie w Chicago, Wild wracają na swoją tafle by podtrzymać to co dotychczas prezentowali. Faktem jest że w tegorocznych playoffach u siebie jeszcze nie przegrali a grają naprawdę świetnie. To że sa ekipą domową wiadomo już od dawna. W St.Paul potrafią wygrać z każdym i nawet Blackhawks nie są tutaj wyjątkiem. W bramce powoli odnajduje sie również Bryzgałow, który jeszcze do niedawna prezentował sie bardzo słabo. Sądze że Parise i spółka bedą w stanie doprowadzić do meczu numer 7. Goście z Chicago nie są już tak mocni jak przed rokiem. W ich szeregach nie ma już tego przebłysku geniuszu jakim emanowali w zeszłej kampanii. Jestem przekonany że wkońcu nadszedł czas zespołu rodem z Minnesoty, który zasłynie z wyeliminowania obrońców pucharu.
Typ: Wild OT (1:2 OT) ⛔ Wild kończą sezon.
Kurs: 2.05
Buk: Pinnacle

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 16/5
Szwecja - Słowacja
Tegoroczne mistrzostwa są dość trudne typersko, jednakże ja nie rezygnuję i nadal próbuje coś dobrego trafić. Na dziś przegotowałem Słowacje, która wkońcu przebudziła sie w spotkaniu z Norwegią. Na przeciw ich staną Szwedzi, którzy mają analogiczną sytuacją co Kanadyjczycy. Po bardzo udanych mistrzostwach tutaj wystawili słabszy skład, który raczej nie bedzie liczył sie w walce o zwycięstwo. O dziwo jak do tej pory Szwedzi nie przegrali. Jedyną ekipą która sprawiła im problemy były Czechy, którzy ulegli dopiero w dogrywce. Słowacy z kolei ulegli Czechom w ten sam sposób. Dziś licze na zwycięstwo ekipy Vladimira Vujtka. Słowacy powoli łapią oddech i potrzebują zwyciestwa nad mocnym rywalem. Takim własnie są Szwedzi, którzy na tym turnieju są jak najbardziej w zasiegu więc kurs jaki oferują buki za zwyciestwo Słowaków jest warty spróbowania.
Typ: Słowacja 60&#39; (3:1) ⛔
Kurs: 5.35

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 16/5
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings

Decydujący siódmy mecz w serii. Jak narazie obie ekipy idą łeb w łeb ale lepsze wrażenie zrobili na mnie gospodarze i mimo przegranego meczu nr 6 nadal są dla mnie faworytem do wygrania decydującego spotkania. W bramce po raz kolejny Gibson, który zdobywa cenne doświadczenie w playoffach i Boudreau postawił na niego również w decydującym starciu. Po drugiej stronie niezmiennie Quick, dla którego tegoroczne playoffy nie są jakoś szczególnie udane. Ogólnie rzecz biorąc, Kings w trakcie całego sezonu nie pokazywali nic specjalnego. Ducks z kolei grali świetnie, bedąc w czubie tabeli i moim zdaniem w pełni zasługują na ten finał konferencji. Według mnie Kings dziś kończą sezon, gdyż nie mają wiele do zaoferowania na terenie w Anaheim i stawiam na gospodarzy.
Typ: Ducks OT (2:6) ⛔ ????
Kurs: 1.79

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship 17/5
Białoruś - Niemcy
Gospodarze tegorocznych Mistrzostw zrobili wszystko, by wystawić najmocniejszy możliwy skład na rozgrywany w Mińsku turniej. Dopieli swego i tym sposobem możemy obejrzeć wszystkich najlepszych białoruskich hokeistów w jednej drużynie. Jest Grabovski, bracia Kosticynowie, Denisov oraz naturalizowany Geoff Platt. To sprawia iż gospodarze wyglądają całkiem solidnie na tle innych zespołów rywalizujących w tegorocznym czempionacie. Niemcy, z którymi przyjdzie dziś gospodarzom zagrać prezentują odrobinę niższy poziom hokeja. Wiekszość z ich składu to zawodnicy z ligi niemieckiej, a to stawia ich znacznie poniżej Białorusinów, którzy z wyjątkiem Grabovskiego wszyscy występują w czołowych klubach KHL. Po ich grze widać determinacje i chęć dobrego zaprezentowania sie przed własną publiką oraz dyktatorem Aleksandrem Łukaszenką, za którego sprawą mistrzostwa odbywają sie na Białorusi. Niemcy to przeciętniacy, za grają nic godnego uwagi i uważam że przeciwko gospodarzom nie bedę mieli wiele do powiedzenia.
Typ: Białoruś 60&#39; (5:2) ✅
Kurs: 2.05

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 19/5
Montreal Canadiens - New York Rangers

Mecz numer 2 w finałach konferencji na Wschodzie. Canadiens bez Price-a w bramce, co stawia ich tutaj w ciężkiej sytuacji. Nowojorczycy idą po swoje i muszą przełamać tą morderczą passe 7-meczowych serii. Lundqvist po bardzo przecietnym sezonie złapał forme na ostatnie prostej a to oznacza że Rangers bedą niesamowicie trudni do pokonania. Pierwsze spotkanie zagrali bardzo pewnie w ofensywie, pokazali cały swój kunszt oraz głód zwycięstwa, gdyż już kilka lat zachodzą daleko, lecz i tak odpadają. Sądze że tym razem wykorzystają zaistniałą sytuacje, muszą szybko rozprawić sie z Habs, by dobrze przygotować sie do finału i uważam że ta sztuka wkońcu sie im uda. Stawiam na gości.
Typ: Rangers OT (1:3) ✅
Kurs: 1.95

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship Quaterfinals 22/5
Szwecja - Białoruś
Dziś krótko i na temat. Białoruś na tegoroczny czempionat wystawiła swoich najlepszych asów, jakich posiadają. Szwecja z kolei potraktowała ten turniej ulgowo i z pewnością mają mało wspólnego z zespołem, który zdobył medal w Soczi. Typuje tu Over, z jednego względu. Obie ekipy wystawiają bramkarzy w mojej ocenie słabych. Jak Nilsson u Szwedów, tak i Lalande u Białorusi do klasy światowej nie należą i należeć już nie bedą. Nie ma szans by któryś z nich przechylił szale zwyciestwa na korzyść jednych bądz drugich. Szwedzi mimo kiepskiego składu potrafi zagrać całkiem skutecznie, zaś Białorusini nie mogą zawieść publiki zgromadzonej w Arenie Mińsk.
Typ: Over 5 (3:2)
Kurs: 2.40

Otrzymane punkty reputacji: +3
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
IIHF World Championship Semifinals 24/5
Czechy - Finlandia
Finowie po całkiem udanym turnieju olimpijskim kontynuują swoją świetną passe i zbierają kolejne laury na arenie międzynarodowej. W półfinale turnieju w Mińsku przyjdzie im się zmierzyć z Czechami, którzy po nerwowym meczu odprawili do domu Amerykanów. Skład jaki wystawili amerykanie na tegoroczne mistrzostwa to istna kpina i nie dziwie sie że wypadli tak blado. Fińska ekipa to już jednak wyższa półka i wraz z Rinne w bramce są jedynymi możliwymi pogromcami do poskromienia Rosjan, którzy doszli do finału bez porażki. Liderami ekipy fińskiej są Jori Lehtera oraz Petri Kontiola, są to bardzo błyskotliwi gracze. W KHL są liderami swoich ekip, a i sądze że w NHL graliby pierwsze skrzypce. Czeski zespół jakoś mnie nie przekonuje i nie sądze aby mieli przynajmniej postraszyć finów, którzy grają świetny turniej, tak więc to ekipa Erkki Westerlunda według mnie zagra w finale, gdzie spotkają sie z Rosjanami, których przecież w świetnym stylu wyeliminowali z olimpijskiego turnieju.
Typ: Finlandia 60&#39; (0:3) ✅
Kurs: 2.48

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 25/5
New York Rangers - Montreal Canadiens

Mecz numer 4 w serii najlepszych ekip na wschodzie w obecnym sezonie NHL. Goście nadal bez Price-a, jednak rzutem na taśme udało im sie wygrać poprzednie starcie. Rangers muszą dziś zrobić wszystko by nie dopuścić Canadiens do głosu. Madison Square Garden powinno dać dziś pełne wsparcie swojej ekipie, która jest w dobrej pozycji w drodze do finału. Lundqvist musi dziś wygrać z Tokarskim, który w playoffach jest żółtodziobem i zdziwię sie jak tacy starzy wyjadacze jak Rangers tego nie wykorzystają. Cóż tu wiecej pisać. Inny wynik niż pewna wygrana Rangers bedzie dla mnie sporą niespodzianką.
Typ: Rangers 60&#39; (2:2) ⛔
Kurs: 1.98

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 29/5
New York Rangers - Montreal Canadiens

Rangers po druzgocącej wpadce na tafli w Montrealu wracają do MSG, by zmazać plamę i zapewnić sobie grę w Wielkim finale przed własną publicznością. Historia może zatoczyć koło i tym właśnie sposobem Rangers po 20 latach znów wystąpią w bezpośrednim starciu o Puchar Stanleya. W bramce Lundqvist, który po słabym występie w Bell Center zrobi dziś wszystko by zagrać na swoim wysokim poziomie i ponadto jestem pewien że tak wybitny bramkarz jak on nie może zagrać dwa razy z rzędu tak niemrawo. Canadiens w mojej ocenie to jeszcze nie ten poziom. Wyeliminowali co prawda Bruins, ale w bezpośrednim starciu na tafli Madison Square Garden nie daje im szans na zaskoczenie zdeterminowanych i głodnych sukcesu gospodarzy. Tokarski został rzucony na głęboką wode i to właśnie jego obecność między słupkami ułatwi w znaczącym stopniu zadanie gospodarzom. Rangers mają świetny okres i posiadają bramkarza potrafiącego wygrywać mecze dosłownie w pojedynke. Ponadto Gospodarze od dłuższego czasu cierpią na uciążliwą passe siedmio-meczowych serii. Jak wiadomo w tej lidze tak morderczy dystans jest uciążliwy i wyczerpujący. Przełamując dziś tą passe zyskają co najmniej dzień wolnego względem finalisty ze Zachodu, a jak wiadomo jest to bardzo ważne przed nadchodzącym finałami. Stawiam na gospodarzy, którzy dla mnie są dziś jedynym słusznym wyborem. Po prostu nie może być inaczej niż 4:2 dla Rangers. Powodzenia ;)
Typ: Rangers OT (1:0) ✅
Kurs: 1.59

Otrzymane punkty reputacji: +3
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 9/6
New York Rangers - Los Angeles Kings

Rangers dwukrotnie w kiepskim stylu przegrali na tafli w Californi, roztrwaniając dwubramkowe prowadzenie. Dziś wystąpią po raz pierwszy w Madison Square Garden i nie ma innej opcji jak zagrać na pełnych obrotach i tym razem szcześliwie dowieść prowadzenie do końca. Gospodarze potrzebują zwycięstwa jak powietrza i jeśli dziś polegną to będą mogli już realnie pożegnać sie z marzeniami o Stanleyu. Mam nadzieje że ekipa z Nowego Jorku zresetowała sie psychicznie przed dzisiejszym meczem. Są lepsi, ale nie potrafią tego utrzymać. Gram na nich ponieważ to jest ich być albo nie być w walce puchar.
Typ: Rangers 60&#39; (0:3) ⛔ Kings mają puchar.
Kurs: 2.20

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL Playoffs 11/6
New York Rangers - Los Angeles Kings

Odebranie Stanleya ekipie z Californi przez zespół z Nowego Jorku jest już właściwie mało realny. Kings dopełnią dzieła zniszczenia, aczkolwiek nie sądze by stało się tu już dziś na tafli w MSG. Gospodarze zawalczą o honor i zrobią wszystko by wrócić jeszcze do Los Angeles na piąty mecz. Martwi jednak mnie postawa Lundqvista, który miał być ojcem sukcesu, a tymczasem aspiruje na symbol klęski ekipy ze wschodniego wybrzeża. Postawa Rangers jest jaka jest. Wielu zapewne myśli że nią w stanie już nic z siebie wykrzesać. Ja w moim przekonaniu uważam inaczej. Wygrana w dzisiejszym spotkaniu powinna zmniejszyć czarę goryczy w szeregach gospodarzy, którzy są jeszcze w stanie wykrzesać z siebie reszte determinacji. Być może ostatni raz w tym sezonie stawiam na Rangers.
Typ: Rangers 60&#39; (2:1) ✅
Kurs: 2.20

Otrzymane punkty reputacji: +11
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
W NHL już okres w pełni wakacyjny, wolni gracze szukają nowych ekip a pozostali udali sie na zasłużony odpoczynek. Nowy sezon rusza w październiku, wtedy też ponownie pojawią sie w tym temacie kolejne analizy. Życze udanych wakacji i do października ????

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Witam po przerwie wakacyjnej. Już w środe startuje najlepsza liga hokejowa świata. W moim przypadku taktyka niezmienna do zeszłego sezonu czyli jeden typ na dzień. Tak więc do środy...

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/10
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens

Nareszcie nadszedł długo oczekiwany dzień - 8 października. Oznacza to oczywiście rozpoczęcie sezonu w najlepszej lidze hokeja za oceanem. Na pierwszy ogień w nowej kampanii biorę słynne derby Kanady pomiędzy zespołami Toronto oraz Montrealu. Obie ekipy przez lato lekko przemeblowały swoje składy. U gości odszedł Vanek,Briere oraz Gionta. W ich miejsce zostali ściągnięci Parenteau, Malhotra oraz czech sprowadzony z upadłego Lva Praga czyli Sekac. Nie trzeba być żadnym doświadczonym znawcą by stwierdzić iż popularni &quot;Habs&quot; znacznie sie osłabili przynajmniej jeśli chodzi o gre z przodu. U gospodarzy z kolei na miejsce Bollanda i Kulyomina przybyło kilka dobrze rokujących grajków takich jak Kozun, Santorelli czy też Komarov, który wraca po roku ogrywania sie w KHL. Jeśli chodzi o defensywe to jak dla mnie leafs wyglądają zdecydowanie lepiej niż przed rokiem, w miejsce Gunnarsona przybył doświadczony Robidas oraz znany z twardej gry, Czech Roman Polak. Ogólnie rzecz biorąc to Leafs posiadają obecnie lepszą kadra w porównaniu do ich odwiecznych rywali. Między słupkami gospodarzy zobaczymy Berniera, który solidnie ograł sie jako starter i wygląda na to że on a nie Reimer będzie tegorocznym startem. Po przeciwnej stronie Price, dla którego zeszłoroczna kampania okazała sie najlepsza w karierze. Jest to pierwsze spotkanie nowego sezonu, przez co cieżko dokładnie wyrokować co może sie zdarzyć. Ja w moim przekonaniu skłaniam sie do ekipy z Toronto, która wygląda lepiej na papierze oraz przeważnie na początku sezonu imponuje formą, by potem w decydującej fazie złapać zadyszkę i nie wejść do playoffów.
Typ: Maple Leafs OT (3:4) ⛔
Kurs: 1.97

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/10
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils

Devils rozpoczynają nowy sezon w Filadelfii gdzie przyjdzie im sie zmierzyć z miejscowymi Flyers. Gospodarze zaliczą sytuacje b2b gdyż wczoraj grali w Bostonie. Goście to zespół oparty na weteranach, występują tam m.in Jagr, Havlat, Elias czy też Cammalieri. W raz z dobrze dysponowanym bramkarzem Schneiderem, który odziedziczył schedę po Brodeurze powinni w tym sezonie wypaść lepiej w porównaniu do zeszłej kampanii. Jeśli chodzi o Flyers to mam względem nich mieszane uczucia. Dobrze prezentują sie z przodu jednakże w obronie mają spore braki i podobnie jak w zeszłym sezonie, także i w tym będzie to ich największym problemem. Cóż podobnie jak wczoraj cieżko mi stwierdzić czego dokładnie spodziewać po tych ekipach w dzisiejszym spotkaniu. Jestem jednak skłonny zaufać doświadczeniu ekipy z Newark, która potrafi mimo upływających lat rozegrać dobre spotkanie, a tak niespójny zespół jak Flyers jest dla nich dobrą okazją by zdobyć pierwszy łup. Polecam gości.
Typ: Devils OT (4:6) ✅
Kurs: 2.04

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/10
Carolina Hurricanes - New York Islanders

W jedynym zaplanowanym na dzisiaj spotkaniu w Raleigh, miejscowi Hurricanes podejmą gości z Long Island, a więc New York Islanders. Ja już powszechnie wiadomo Isles w trakcie lata poczynili solidne wzmocnienia, w głównej mierze za sprawą sprowadzenia klasowego bramkarza w osobie Jara Halaka. Zabieg ten powinien niewątpliwie pomóc wyspiarzom w awansie do fazy postsezonowej. Jeśli chodzi o gospodarzy to nie poczyniono tam żadnych znaczących zmian kadrowych, oznacza to iż popularni &quot;Canes&quot; prawdopodobnie nadal pozostaną tylko ligowymi średniakami a ponadto w dzisiejszym starciu może przeszkodzić im fakt iż w serii meczy sparingowych stracili Skinnera oraz Jordana Staala. Co do dzisiejszego meczu, zakładam iż to goście bedą wiedli prym na tafli, jednakże wybieram under ponieważ przeczuwam, słabą dyspozycje ofensywną gospodarzy.
Typ: Under 5,5 (3:5) ⛔ W trzeciej tercji sie wszystko posypało.
Kurs: 1.84

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 11/10
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks

Wings po udanym openerze przeciwko Bruins, podejmą dzisiejszego wieczoru ekipę z Anaheim. Goście polegli w Pittsburghu po otwartym spotkaniu i dziś zagrają po raz kolejny poza własną halą. Joe Luis Arena to ciężki teren pod warunkiem dobrej formy miejscowych. Wings w pierwszym spotkaniu nowego sezonu zaprezentowali defensywny hokej, który w starciu z usposobionymi ofensywnie Ducks powinien być dla nich atutem. W bramce Howard, który od kilku sezonów prezentuje stały solidny poziom, w jego przypadku wiele zależy od formacji obronnej, która ponosi największą odpowiedzialność za staty swojego bramkarza. Po stronie Ducks mamy dwóch niedoświadczonych bramkarzy Gibsona i Andersena przy czym dzisiejszego wieczoru wystąpi ten drugi. Moim zdaniem ekipa z Kalifornii mocno zaryzykowała takowym zabiegiem. Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to uważam iż goście nadal nie odnajdą właściwego rytmu i ulegną utytuowanej ekipie z Hockeytown.
Typ: Red Wings OT (2:3) ⛔
Kurs: 1.84

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 13/10
Florida Panthers - Ottawa Senators

Ostatnio nie idzie mi najlepiej, no ale cóż początki z reguły bywają trudne. Na słoneczna Floryde zawitają dziś Senators, którzy przedwczoraj zdołali wyrwać zwycięstwo w Tampie. W bramce gospodarzy po raz kolejny stanie Luongo który na początku tegorocznej kampanii jest w słabej dyspozycji. Sposób w jaki tracił bramki w poprzednim meczu przeciwko Devils pozostawie bez komentarza...
Jak wiadomo Luongo, podobnie jak Thomas przed rokiem ma wygrywać mecze dla swojej ekipy, która nie ma co ukrywać, będzie obok Sabres jedną z najsłabszych w lidze. Bez jego dobrej dyspozycji będzie ekipie z Sunrise niewiarygodnie cieżko cokolwiek ugrać. Jeśli chodzi o Senators, musze stwierdzić że po odejściu ikony zespołu w osobie Jasona Spezzy radzą sobie nie najgorzej. Sam fakt iż zdołali wyrwać zwycięstwo na tafli w Tampie najlepiej o tym świadczy. W bramce Anderson, który jest bramkarzem solidnym, aczkolwiek nie zalicza sie do ścisłej elity. Sądze jednak iż w dzisiejszym starciu powinien wykrzesać z siebie maksimum zaangażowania gdyż rywal na ten moment nie jest zbyt wymagający. Panthers potrzebują czasu, a jak wiadomo tak spore braki jakie ujawnili w spotkaniu z Devils nie można zniwelować z dnia na dzień. Stawiam na gości, gdyż według mnie prezentują aktualnie całkiem solidny hokej i są w stanie uporać sie z miejscowymi, którzy rozpoczynają tegoroczna kampanie od sporego falstartu.
Typ: Senators 60&#39; (0:1) ✅
Kurs: 2.45

Otrzymane punkty reputacji: +7
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 14/10
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils

Po okazałych zwycięstwach w Filadelfii oraz Sunrise, ekipa z Newark zawita do kolejnego miasta na Florydzie, którym jest Tampa. Tamtejsi Lightning to poziom nieco wyższy niż Panthers, jednakże bliżej im do ekip przeciętnych niż do czoła ligi. Gospodarze pokonali wczoraj okazale Canadiens, którzy tym samym zanotowali pierwszą porażke w sezonie. Z racji dzisiejszej sytuacji b2b w bramce miejscowych stanie po raz pierwszy w tym sezonie nominalny backup Bishopa, rosyjski weteran Evgeni Nabokov. Szczerze powiedziawszy nie wiem czego sie po nim spodziewać, gdyż nigdy przez dłuższy okres zmiennikiem jeszcze w swojej karierze nie był. Taka naturalna degradacja różnie wpływa na weteranów. Jeśli chodzi o gości to jestem zdania iż w porównaniu z zeszłym sezonem poczynili spory progres kadrowy. Między słupkami Schneider wkońcu otrzymał pełną swobodę działań i od razu widać tego efekty w postaci wygranych meczy. W mojej ocenie Devils w tej kampanii bedą mocno ustępować tylko czołowym ekipom i przy korzystnym układzie sił zagrają w playoffach dzięki dzikiej karcie. Jeśli chodzi o dzisiejsze starcie to uważam iż gospodarze po wczorajszym wzorowym triumfie, nie będą tak błyskotliwi i będzie im ciężko ugrać choćby punkt z tak doświadczonym zespołem jakim są goście. Jagr i spółka to starzy wyjadacze którzy potrafią wykorzystać każdy błąd rywala, tak więc celuje w ich trzecie zwycięstwo w tegorocznej kampanii.
Typ: Devils OT (1:2) ✅
Kurs: 2.08

Do góry Bottom