>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL by Piscatella

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 25/2
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes

Wracamy po przerwie olimpijskiej do najlepszej i najszybszej ligi NHL. Na początek zaległe spotkanie w Buffalo, gdzie miejscowi Sabres zagrają z Hurricanes. W bramce gości po raz pierwszy w tym roku wystąpi Cam Ward, który w ostatnim czasie był kontuzjowany, w wyniku czego też utracił role startera na rzecz Anton Khudobina. Po drugiej stronie stanie Miller, który przedwczoraj wrócił z Soczi. Może być jeszcze nie do końca przestawiony z powrotem na czas amerykański co z pewnością może odebrać mu nieco koncentracji w najważniejszych momentach tego meczu. Do składu Sabres po kontuzji wraca Moulson co zatem powinno nieco poruszyć anemiczną ofensywe gospodarzy. Hurricanes na ten moment są na dobrej drodze by zagrać w playoffach. By to jednak zrobić, muszą koniecznie wygrywać mecze takie jak ten. Sądze że z odpowiednim podejściem nie powinni miec tutaj problemu. Są ekipą lepiej ułożoną i dysponującą znacznie bardziej błyskotliwymi formacjami. Widzę pewną wygraną gości.
Typ: Hurricanes 60&#39; (3:2) ⛔
Kurs: 2.25
Buk: Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +1
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 26/2
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings

Po lekkim falstarcie z mojej strony dziś już znacznie większa oferta, co też dało mi więcej do myślenia. Ostatecznie postanowiłem wybrać mecz w Denver. Do Pepsi Center zawitają Kings którzy przed przerwą byli bardzo słabo dysponowani. Mam nadzieje że przez te dwa tygodnie zapomnieli o tamtych meczach i dziś podejdą na świeżo w starciu z Avalanche. W bramce Jones, którego dyspozycja jest dla mnie ogromną niewiadomą. Sądze jednak że gospodarze tego spotkania mogą przejść nieco obok tego meczu, pierwszy raz po tak długiej przerwie mógł wprowadzić zastój w szeregi Avs, a jak wiadomo to zespół młody i niezbyt jeszcze doświadczony. W ich bramce stanie Giguere który spisuje się przyzwoicie, jednakże po dobrym początku sezonu znacznie spuścił z tonu. Przerwa była spora i cięzko mi tu coś więcej napisać, Kings powinni tutaj wypaść lepiej, mają w swoim składzie dwóch złotych medalistów z Soczi, którzy powinni dać dzisiaj nową jakość w grze tej drużyny i sądze że są w dobrej sytuacji by wyjść zwycięstwo ze starcia na tafli w Denver.
Typ: Kings OT (4:6) ✅
Kurs: 2.04

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 27/2
Edmonton Oilers - Minnesota Wild

Z dzisiejszej oferty najbardziej spasowało mi spotkanie w Edmonton. W hali Rexall Place, miejscowi Oilers podejmą gości z Minnesoty. Jest to pierwsze spotkanie w wykonaniu obu ekip po ponad dwutygodniowej przerwie olimpijskiej. Gospodarze po raz pierwszy od dawna zagrają pełnymi formacjami, wszyscy kluczowi zawodnicy są zdrowi i pojawią sie dziś na tafli. Po drugiej stronie sytuacja wygląda gorzej. Bramki Wild od jakiegoś czasu broni trzeci bramkarz, Darcy Kuemper. Ponadto ciągle nie gotowy do gry jest kapitan Mikko Koivu. Z pozostałych absencji należy wymienić jeszcze obrońce drugiej formacji, Marco Scandelle. To stawia gospodarzy w znacznie lepszej sytuacji, i mimo że Wild są ogólnie zespołym lepszym to w dniu dzisiejszym to Oilers powinni być stroną dominują. Scrivens dodaje sporo pewności kolegom z przodu i dziś młode wilki z Edmonton powinni zrobić sobie show na mało doświadczonym Kuemperze. W oczach bukmacherów spotkanie raczej typu 50/50. W mojej ocenie jest jednak inaczej i biorę tutaj Oilers po dość zadowalającym kursie.
Typ: Oilers OT (0:3) ⛔
Kurs: 1.92

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 28/2
Vancouver Canucks - Minnesota Wild

Wczorajszej nocy Oilers zagrali niestety w swoim stylu. Pokazali dokładnie to, do czego przyzwyczaili mnie już w tym sezonie i niestety ta ekipa pozostanie w moich oczach ligowym kopciuszkiem. Dziś Wild jadą z kolei do Vancouver by zagrać z tamtejszymi Canucks. Podopieczki Johna Tortorelli to ekipa o klase lepsza od zespołu z Alberty i dzisiaj Wild bedą mieli mocno pod górke. W bramce po raz kolejny Kuemper, który trzeba przyznać nie był wczoraj jakoś szczególnie dręczony przez Nafciarzy. Goście są ekipą solidna, ale nie sądze by mieli tutaj zaskoczyć miejscowych. Canucks po słabym okresie biorą sie wkońcu do roboty i ten mecz powinien być kolejnym przystankiem w drodze do playoffów. Zadba o to Tortorella, który wedle mojej opinii jest jednym z lepszych trenerów w tej lidze. Potrafi on odpowiednio zmotywować zespół na ważne spotkania i wyciągnąć wnioski z wcześniejszych porażek. Sądze że i tutaj Canucks potwierdzą swoje dyspozycje i pewnie wygrają w regulaminowym.
Typ: Canucks 60&#39; (1:1) ⛔
Kurs: 2.15

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 1/3
Edmonton Oilers - Calgary Flames

Na pierwszy typ w nowym miesiącu wybrałem kolejne już w tym sezonie derby prowincji Alberty. Starcia Flames i Oilers od dawna są nazywane &quot;Bitwa o Alberte&quot; i mimo że obie ekipy to ligowi outsiderzy to są to nawet dość ciekawe widowiska. Dzisiejszej nocy oba zespoły zagrają w Edmonton, w bramce gospodarzy stanie Ilya Bryzgałow, zaś u gości zobaczymy Reto Berre. Co ciekawe w ostatnich meczach obie ekipy zostały &quot;zshutoutowane&quot; przez rywali. Zarówno Wild jak i Kings to teamy o bardzo defensywnym stylu gry, oznacza to że dzisiaj możemy sie spodziewać bramek po obu stronach, gdyż nacisk na grę defensywnym jest raczej w przypadków obu ekip dość ubogi. Cóż moge tutaj więcej powiedzieć. Jedni i drudzy walczą o pietruchę i mają sezon dawno spisany na straty. Oilers grają u siebie przy czym bedą chcieli zachować napewno szczyptę honoru. Ten sezon to kompletne dno w ich wykonaniu i gorzej już chyba być nie może, dlatego też postanowiłem zaufać im po raz kolejny. Wierzę że tym razem zagrają na tyle, by wygrać ten mecz chociaż po dogrywce.
Typ: Oilers OT (1:2 OT) ⛔ Już na nich w tym sezonie nie gram.
Kurs: 1.80

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 2/3
New York Rangers - Boston Bruins

Bruins jadą do Nowego Jorku by zmierzyć sie z tamtejszymi Rangers. Obie ekipy rozgrywały wczoraj mecze i co ciekawe zarówno Bruins jak i Rangers polegli tym samym stosunkiem 2:4. Dziś zmierzą sie po raz ostatni w tym sezonie zasadniczym. Dwa wcześniejsze starcia wygrali goście z Bostonu. Myśle że i tym razem będzie podobnie. Rangers w tym sezonie miewają spore wahania formy i po dobrych dniach przychodzi nagła niemoc. W dniu dzisiejszym bramkarz Rangers, Henrik Lundqvist obchodzi swoje 32-urodziny, jednakże nie sądze by jakoś szczególnie miałoby to na niego wpłynąć. Widać u niego spore zmęczenie po Olimpiadzie i na tych pare pierwszych meczy po przerwie chyba lepszą opcją byłby Talbot. W obozie gości sytuacja wygląda dość podobnie. Rask również jest po Olimpiadzie i ma prawo odczuwać zmęczenie, ale grał jednak trochę mniej niż Lundqvist i mam nadzieje że dziś będzie nieco świeższy. Warto dodać jeszcze iż Rangers grają ciągle bez Matsa Zuccarello, który nabawił sie kontuzji w Soczi i jest poza grał. To właśnie on jest jedną z najbardziej kreatywnych postaci w ofensywie Rangers. W meczu z tak dobrze funkcjonującym kolektywem defensywnym jakim są Bruins bedzie go zapewne mocno brakować. W tym spotkaniu idę w stronę gości, mają tutaj więcej do zaoferowania i uważam że zaliczą dziś sweep sezonowy na Rangersach.
Typ: Bruins OT (3:6) ✅
Kurs: 2.02

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 3/3
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets

Leafs wracają do domu, gdzie zagrają po raz pierwszy od wznowienia sezonu po przerwie olimpijskiej. Ich rywalem bedzie ekipa rodem ze stanu Ohio. Mowa oczywiście o Columbus Blue Jackets. Obie ekipy zmierzą sie po raz ostatni w tym sezonie. Jak do tej pory oba wcześniejsze starcia wygrali dzisiejsi goście. Dziś przewiduje podobny scenariusz. Leafs nie za bardzo odnajdują sie po wznowieniu sezonu, ostatnie dwa mecze przegrali po dogrywkach i mocno overowym wyniku. Oznacza to znaczny brak pewności siebie w defensywie oraz między słupkami, gospodarze preferują otwarty hokej jednakże na ten moment nie jest to ich atutem gdyż na przeciw ich staną Jackets, którym taki styl bardzo odpowiada. Ostatnią wizyte w Toronto zakończyli zwycięstwem aż 6:0 i dzisiaj może być podobnie, jeśli Leafs się nie odblokują. W bramce gości zobaczymy po raz kolejny Bobrowskiego, który po nieudanej olimpiadzie już powoli dochodzi do siebie. Podobają mi sie również formacje ofensywne gości. Anisimov, Johansen i Horton, wsparci dodatkowo powracającym po kontuzji Gaborikiem robią dość spore spustoszenie w szeregach rywali i dziś powinni to podtrzymać w Toronto. Według mnie Jackets.
Typ: Jackets OT (1:2) ✅
Kurs: 2.02

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 4/3
St Louis Blues - Tampa Bay Lightning

Z dzisiejszej oferty jakoś nie &quot;siadło&quot; mi żadne spotkanie z grona tych ciekawszych. Poszedłem więc zatem w kierunku meczu, którego wynik jest chyba najbardziej oczywisty. Blues z nowym nabytkiem między słupkami, w postaci Ryana Millera są niewątpliwie mocnym faworytem tego spotkania. Do tej pory byli znani z bardzo konsekwentnej gry w na własnej tafli. Ich dzisiejsi rywale, ekipa z Tampy po przerwie olimpijskiej gra bardzo nijako. Udało sie im co prawda by wygrać w Dallas, ale jak wiadomo już od dawna, tamtejsi Stars są bardzo chimeryczni. Goście z Florydy zagrają dziś na bardzo gorącym terenie i nie sądze aby mogła im tu pomóc dobra postawa Bishopa, który to pochodzi właśnie z St Louis. Myśle że nie ma sie tutaj cokolwiek więcej rozpisywać. Gospodarze u siebie są bardzo mocnym zespołem i bez wiekszych problemów uporają sie z przeciętną Tampą.
Typ: Blues 60&#39; (4:2) ✅
Kurs: 1.85

Otrzymane punkty reputacji: +2
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 5/3
Calgary Flames - Ottawa Senators

Dopiero co zakończony dziś, tegoroczny &quot;trade deadline&quot; przyniósł wiele ciekawych roszad w składach większości ekip. Nie ominęło to również Flames, którzy pozbyli sie Reto Berry oraz Lee Stempniaka. Z racji tego iż ich nominalny starter Karri Ramo nadal jest poza grą, to dziś między słupkami zobaczymy Joniego Ortio, debiutanta który dopiero co został powołany z AHL. Po przeciwnej stronie Craig Anderson, który bronił również wczoraj, w przegranym meczu z Oilers. W ekipie gospodarzy jak widać przebudowa trwa w najlepsze. Ich aktualny skład nie jest konkurencyjny stąd też taka potrzeba. Senators z kolei walczą o playoffy, które ostatnio lekko im sie oddalają. Taki mecz jak dziś muszą poprostu wygrać. Inne rozstrzygnięcie tylko pogorszy ich aktualną sytuacje. Goście to przede wszystkim bardzo solidny ofensywny kolektyw, ale też dziurawa niczym sito obrona. Sądze że dziś ich coach MacLean powinien zrobić wszystko by najlepiej zmotywować swoich podopiecznych. Sens mają potencjał który jak do tej pory był mocno ograniczany, jednakże dziś goście powinni otrząsnąć sie po wczorajszej porażce w Edmonton i wyjść na tafle w Calgary z pełnym skupieniem.
Typ: Senators OT (4:1) ⛔
Kurs: 1.92

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 6/3
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche

Avalanche zawitają dzisiejszego wieczoru do Joe Louis Arena w Detroit, by zmierzyć sie z tamtejszymi Red Wings. W bramce gości weteran Giguere zaś u gospodarzy stanie notujący słabą kampanie, Jimmy Howard. Ten sezon w wykonaniu Red Wings to jedno wielkie pasmo niepowodzeń. Notoryczne kontuzje czołowych zawodników i słaba postawa Howarda może przynieść pierwszy od 22 lat brak awansu do playoffów. Po drugiej stronie Avalanche, o których można powiedzieć że są dosłownie na przeciwnym biegunie. Notują najlepszą od kilku lat kampanie i wszystko wskazuje na to że wystąpią w postseason. Nie sądze aby Red Wings potrafili sie jakoś szczególnie zmobilizować dzis na zespół z Denver, ich gra nie wygląda dobrze i mimo dobrej formy strzeleckiej Franzena w tym meczu nie będzie łatwo. Avs prezentują znów tą samą rządze hokeja, jaką prezentowali w pierwszych dwóch miesiącach tego sezonu. Tak więc jestem zdania iż zrobią kolejny krok do przodu, ogrywając dziś Red Wings w ich hali.

Typ:
Avalanche OT (2:3 OT) ✅
Kurs: 2.04

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 7/3
Detroit Red Wings - New Jersey Devils

Wczoraj Red Wings planowo okazali sie nieznacznie gorsi od Avalanche, którzy wygrali dopiero po dogrywce. Dziś do hockeytown zawita gorszy zespół od tego, który wczoraj zdobywał tafle w Detroit. W bramce gospodarzy tym razem Howarda zastąpi Gustavsson, który w przeciwieństwie do swojego startera, zalicza całkiem udaną kampanie. Devils to w tym sezonie typowi średniacy, według mnie nie bedą w stanie awansować do playoffów. Aktualnie jest to dla nich przejściowy okres i przygotowanie pod budowe nowej drużyny. Sądze że dziś Red Wings powinni wypaść lepiej w porównaniu do wczorajszego spotkania. Babcock to jeden z najlepszych fachowców w tym sporcie, jako jedyny trener sięgnął po hokejowe &quot;trzy korony&quot; i na spotkanie z przeciętnymi Devils powinien dobrze zmotywować swoich podopiecznych, gdyż ich sprawa awansu do fazy posezonowej również jest sprawą otwartą.
Typ: Red Wings OT (7:4) ✅
Kurs: 1.96

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 8/3
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins

Dziś pod lupe wziąłem mecz w słonecznej Tampie, gdzie miejscowi Lightning podejmą ekipę z Bostonu. Goście jak do tej pory w tym sezonie wygrali wszystkie potyczki dzisiejszymi gospodarzami i mimo powrotu Stamkosa, Lightning nadal brną w kryzysie. Oznacza to, że Bruins są w dobrej sytuacji by zaliczyć dziś tzw &quot;sweep&quot; nad ekipą z Florydy. Rask znów złapał świetną forme i broni bardzo solidnie. Ponadto defensywa Bruins nie pozwala ostatnio przeciwnikom na oddawanie dużej ilości strzałów. Myślę że dziś popularni &quot;Bolts&quot; nadal bedą w tkwili w tej niezbyt korzystnej sytuacji. Jeśli przegrywa się u siebie nawet z Sabres to oznacza to niestety spory dołek i w starciu z takim potentatem jak Bruins, może być tylko gorzej. Nie spodziewam sie tutaj żadnych fajerwerków po gospodarzach i zdecydowanie idę w stronę gości.
Typ: Bruins 60&#39; (3:3) ⛔
Kurs: 2.47

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 9/3
Minnesota Wild - St Louis Blues

Z dzisiejszej oferty tylko jedno spotkanie rzuciło mi się szczególnie w oczy.
Mowa o starciu które dzisiejszej nocy będzie miało miejsce w St Paul w stanie Minnesota. Tamtejsi Wild zagrają przeciwko ekipie z St Louis. W bramce gospodarzy zadebiutuje świeżo pozyskany Ilya Bryzgałow. Zaś między słupkami Blues stanie dziś Elliott. W oczach oddsmakerów zdecydowanym faworytem tego spotkania są goście. Ja z kolei twierdze inaczej. Blues są najmocniejsi z Millerem i na własnej tafli, a w tej sytuacji oba czynniki nie wchodzą w gre. Gospodarze równiez dysponują bardzo dobrym składem i napewno nie stoją tutaj na straconej pozycji. Odnośnie jeszcze Bryzgałowa, sądze że Wild to ekipa w której powinien zaistnieć. Do tej pory nie sprawdził sie kompletnie w teamach o charakterystyce z naciskiem na gre ofensywną, mowa tutaj oczywiście o Flyers oraz Oilers. Wild są typowym przykładem zespołu defensywnego, u nich obrona jest ważniejsza niż frontalny atak i w mojej ocenie Bryzgałow powinien nieco odbudować swoją mocno nadszarpniętą pozycje. Jak już pisałem, kurs na gospodarzy jest bardzo atrakcyjny i bez wiekszego namysłu postanowiłem go pobrać.
Typ: Wild OT (2:3 SO) ⛔
Kurs: 2.16

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 10/3
Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs

Do hali Honda Center na przedmieściach Los Angeles zawitają Maple Leafs, którzy rozpoczynają tym samym trip po zachodnim wybrzeżu. Będzie to również sentymentalny mecz dla trenera gości, którego poprzednim prowadzonym zespołem byli własnie miejscowi Ducks. Gospodarze wpadli ostatnio w lekką niemoc, ponieważ ostatnie dwa starcia przegrali w dogrywkach. Dziś na przełamanie wystawiają duńczyka Andersena między słupkami, do którego ja osobiście nie jestem przekonany. Leafs w ostatnim czasie graja bardzo kolektywny, nastawiony na ofensywę hokej. W spotkaniu z Ducks powinno im to przynieść wymierną korzyść, ponieważ Ducks grają bardzo pasywnie w obronie i jak nie radził sobie z tym Hiller, to i tym bardziej nie poradzi sobie Andersen który jest żółtodziobem i brakuje mu sporo doświadczenia. Goście są dużym dogiem, ale jeśli podtrzymają to co prezentują ostatnio, to według mnie bez problemu zdobęda dziś tafle w Anaheim.
Typ: Maple Leafs OT (1:3) ✅
Kurs: 2.61

Otrzymane punkty reputacji: +8
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 11/3
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils

Do miasta braterskiej miłości przybędą dziś Devils, którzy zmierzą sie po raz czwarty w tym sezonie z miejscowymi Flyers. Oba zespoły bedą liczyły sie w bezpośredniej walce o wejście do playoffów, ponieważ dzielą ich cztery punkty i z pewnością jedni i drudzy postarają sie tutaj zagrać na maksimum swoich możliwości. Porównując dokładnie aktualny potencjał obu ekip, jestem zdania iż to Flyers są ekipą mocniejszą i lepiej funkcjonują. Devils jak już pisałem wielokrotnie przechodzą przez okres przejściowy i ciężko spodziewać sie po nich czegoś większego. Ponadto w bramce stanie dziś Brodeur, który jest u schyłku kariery i broni na słabym poziomie. Po drugiej Mason, który jest co prawda z charakteru overowym bramkarzem, lecz gdy przyszedł do Flyers to zaczął bronić nieco lepiej. W mojej ocenie gospodarze, powinni postawić tutaj twarde warunki, na które Devils nie bedą w stanie odpowiedzieć. Ich formacje ofensywne są dość produktywnem co powinno być zmorą dla Brodeura. Biorę tutaj gospodarzy, ponieważ nie wierze w nagłe odrodzenie Devils. To zdecydowanie nie jest ekipa na tegoroczne playoffy i mocno się tego trzymam.
Typ: Flyers 60&#39; (1:2) ⛔ No proszę, jednak Devils powstali razem z Brodeurem niczym Feniks z popiołów. :zoltakartka:
Kurs: 2.23

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 12/3
Montreal Canadiens - Boston Bruins

Bruins jadą do Montrealu by stoczyć prestiżową potyczkę z tamtejszymi Canadiens. Obie ekipy należą do grona tzw. &quot;Pierwotnej Szóstki&quot;, co oznacza iż są to mecze o dużym rozgłosie. Gospodarze tego meczu w ostatnim czasie złapali znaczny kryzys, ich pierwszy bramkarz Carey Price zmaga sie z kontuzji. Tak więc jego miejsce zajmuje Budaj, który spisuje się dość słabo. Bruins z kolei w przeciwnej sytuacji. Wygrali ostatnie pięć spotkań i dziś na tafli w Bell Center pójdą po szósty triumf. Niewątpliwie pomoże im w tym Rask, który wypracował już sobie pozycje jednego z najlepszych bramkarzy w lidze. Aktualne problemy gospodarzy są w mojej ocenie spore i nie sądze by mimo tego dali rade ograć ekip z Bostonu. Bruins to naprawdę świetna ekipa, która co sezon utrzymuje wysoki poziom. Dzisiejszego wieczoru są w świetnej sytuacji by poprawić streak i ograć Canadiens na ich lodzie po raz pierwszy w sezonie.
Typ: Bruins OT (1:4) ✅
Kurs: 1.80

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 13/3
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks

Miejscowi Jackets podejmą dzisiejszego wieczoru na własnej tafli drużyne z San Jose. Ekipa gospodarzy na początku sezonu spisywała sie słabo. Punkt zwrotny nastąpił w Styczniu i dobra seria wtedy zapoczątkowana ciągle trwa. Począwszy od Bobrowskiego w bramce, kończąc na czwartej formacji widać iż Jackets zrobili ogromny postęp. Wygląda więc na to że wejdą w tym sezonie wkońcu do playoffów. Dzisiejsi goście, a więc ekipa Sharks jest świetnie dysponowana na własnej tafli w HP Pavillion. Na wyjazdach trzeba przyznać że wychodzi im to rożnie. W bramce Sharks stanie dziś Stalock, który w mojej ocenie jest średniakiem, który o dziwo notuje świetne staty i wygrywa większość meczy. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale i tak wydaje mi sie że nie potrwa to długo. Jackets są naprawdę mocni i nie stoi im nic na przeszkodzie by Sharks zostali odprawieni z kwitkiem. Biorę gospodarzy.
Typ: Blue Jackets OT (3:4 SO) ⛔
Kurs: 2.11

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 14/3
Winnipeg Jets - New York Rangers

Dziś krótko i na temat, Rangers kończą road trip w Winnipeg i zagrają z tamtejszymi Jets.
Gospodarze w ostatnim czasie złapali sporą zadyszkę, nie wygrywając od pięciu spotkań. W bramce znów blado wypada Pavelec a defensywa jest bardzo dziurawa. Będzie to woda na młyn dla gości, którzy dysponują dobrze zbilansowanym składem i Lundqvistem między słupkami. Nie widze innej opcji jak wygrana Rangers.

Typ:
Rangers OT
(2:4) ✅
Kurs: 1.91

Otrzymane punkty reputacji: +11
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
NHL 15/3
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets

Wild rozegrają kolejny mecz u siebie. Tym razem przyjdzie im sie zmierzyć z ekipą rodem z Ohio, a więc Columbus Blue Jackets. Kolejny start w bramce gospodarzy zaliczy Kumper któremu jak do tej pory udaje sie wygryzać Bryzgałowa. Po drugiej stronie bedzie to niezmiennie Bobrovsky, a zatem etatowy netminder ekipy Jackets. Gospodarze przełamali przedwczoraj serie trzech porażek i po przyzwoitym meczu odprawili Rangersów. Dziś może być znacznie trudniej gdyż Jackets zachowują świetną postawe i są bardzo groźni nawet poza własną taflą. Nowe nabytek przed sezonem czyli Nathan Horton wkońcu dobrze wkomponował sie w zespół i znalazł wspólny jezyk z kolegami, tak więc jeśli tylko sprawy nadal beda nabierać taki efekt to Jackets z pewnością zagrają w playoffach. Wild to również świetna ekip aczkolwiek zdarzają sie im wpadki. Kuemper w bramce nie jest najlepszą opcją na ten moment i to dobra okazja dla gości by pokusić się dziś o komplet punktów a ponadto sweep sezonowy nad Wild, gdyż pierwsze starcie wygrali u siebie pewnie. Dzis spowiedziam sie bardziej wyrównanego meczu, ale ostateczny rezultat znów przewiduje na korzyść dla ekipy z Ohio.
Typ: Jackets OT (1:2 SO) ✅
Kurs: 2.32

Do góry Bottom