NCAAF
San Jose State +4.5 over Minnesota @ 1.90
Biorę w ciemno linię na SJS. Podstawowy QB Minnesoty Nelson nie zagra, zastąpi go backup. Mimo to Minnesota jest public betem. San Jose ma zbilansowany zespół i jest niezwykle groźne. Najmocniejszą stronę jest defensywa, ale offense jest nieco underratowy - kieruje nim QB, uważany przez wielu scoutów za talent na miarę 1/2 rundy draftu
NFL. Typ nadaje się do jakiegoś dubelka pod warunkiem kupienia kilku punktów. A sam mecz powinien zamknąć się w ramach FG, choć sam uważam, że Minnesota przegra spotkanie.
North Carolina +7 @ Georgia Tech @ 1.83
Gospodarzem jest GT, więc dodajemy kilka punktów do hc i oto mamy linię na poziomie 7 ptk. Nisko? Raczej wysoko. Mimo mojej ogromnej sympatii do trenera GT Paula Johnsona, który wszystkie zagrywki triple option ma w głowie i nie korzysta podczas spotkań ze "ściągawek" (WOW!), GT jest strasznie przereklamowana. W zeszłym sezonie mniej wiecej na podobnym etapie rozgrywek również było sporo ochów i achów na punkcie GT i nagle BOOM - GT przegrało jako 14 ptk faworyt. UNC jest underratowe, ma lepszych zawodników, przynajmniej na papierze i ma QB, który jest przez scoutów uważany za talent na miarę
NFL. Jak dla mnie linia powinna leżeć na poziomie PK, najwyżej -3, 6-7 ptk to zdecydowanie za duża linia biorąc pod uwagę poziom jaki reprezentują obie drużyny. North Carolina wygra.
Arkansas +3 @ Rutgers
Mimo, że nie jestem fanem Bielemy to postawię swoje pieniądze na Razorbacks w tym przypadku. RBacks oparli grę na biegach, co jest dość charakterystyczne dla Bielemy. Rutgers to solidna drużyna i są dość wysoko w obronie przeciw biegom, co może odstraszać, ale gdy popatrzyłem na kalendarz Rutgers to się lekko uśmiechnąłem - bo niby z kim oni grali - jakieś Norfolki Staty i inne badziewia. Drużyna z SECu będzie prawdziwym sprawdzianem. Dla Arkansas po tym spotkaniu zaczynają sie w zasadzie wysokie progi.
over 71 Missouri @ Indiana
Chyba mój ulubiony bet poza North Caroliną - scenariusz jaki przewiduję to punkt za punkt - defensywa Missouri raczej nie będzie przeszkodą dla Hoosiers, natomiast Hoosiers w defie także nie stanowią wyzwania, więc zapowiada się widowisko. Kto wygra? Najpierw miałem grać Mizzou, ale z nimi jest podobnie jak z GT, grają nieźle, a nagle odstawiają kupę. Tutah mamy wyjazd, więc prawdopodobnieństwo wzrasta, w związku z tym myślę, że Hoosiers u siebie wygrają close game.
Arizosta State @ Stanford -6 @ 1.83
Arizona dośc popularny bet. Faktycznie na poziomie +9 ptk może kusić, ale przy 6 nigdy bym ich nie wsparł żadnymi pieniędzmi. Powinni przegrać tydzień temu u siebie z Wisconsin; debilizm sędziów im pomógł i oto mamy dwie niepokonane drużyny - nie sądzę, że Sun Devils będą w stanie tydzień po tygodniu grać wyrównany mecz z ranked opponent. Tydzień temu mieli ciężką przeprawę, teraz przejdą obok meczu, bo to jeszcze nie jest jednak ten poziom talentu.