Kurde, nie ma to jak mecz dwóch ulubionych drużyn w SuperBowl. Jeszcze przed Finałami konferencji zagrałem w Bet365 San Francisco to win SB @ 3.00. I zastanawam się co teraz robić. Początkowo miałem grać Ravens ML - jakikolwiek wynik daje mi zarobek. Ale im bardziej się przyglądam temu spotkaniu, tym bardziej myślę, że San Francisco to wygra i dlatego chyba zostawię ten bet w spokoju. Linia wróciła na 4 ptk i to jeszcze jako + money. Dwie sprawy - pierwsza to matchup, który wg mnie jest na niekorzyść Ravens - biegający QB z dobrym ramieniem, świetna gra biegowa z różnymi backami - Gore power back, James speed back, masa receiverów - Davis, Crab, Walker, Moss, returner Ginn. Kaepernick wygrał mecz z Falcons bez biegów. A defensywa Ravens, choć wystarczyła na te cipkowate drużyny z Denver i New
England, ma pewne wady. Ravens wygrali trzy mecze w playoffach, ale w żadnym nie grali z takim defensem jak Niners. Ktoś powie, ze Niners słabo grali ostatnie mecze w defensywie. Pewnie tak, ale tu wychodzi druga sprawa - przerwa od ostatniego meczu do Super Bowl - dla Baltimore to jest totalny killer wg mnie - byli w gazie, wygrali w dobrym stylu mecze, i tu nagle trzeba czekać na SB - gdzieś to wszystko ujdzie z nich przez ten czas. Dla San Fran ta przerwa to manna z nieba - ich defense w sezonie regularnym grał bardzo dobrze, w postseason znacznie gorzej, stąd ten czas powinien być zbawienny. I trzecia sprawa - mecz w Nowym Orleanie na fast tracku. Nikt o tym nie mówi - Ravens grali w tym roku tylko jeden mecz na fast tracku - w Houston - 13-43. Niners grali tych meczów 4, w tym raz właśnie w Nowym Orleanie i pokonali wtedy Saints 31-21. Na fast tracku biorę młodszą defensywę, którą są Niners i myślę, że ten factor jest kluczowy.
Kto by nie wygrał to i tak będę żałował drugiej drużyny ???? Dla pocieszenia przynajmniej wiem, że wygra drużyna, którą lubię. Chciałbym, żeby Lewis zakończył karierę z SuperBowl, ale w teorie spiskowe nie wierzę. Z drugiej strony chciałbym, żeby Randy Moss zdobył swój pierwszy SuperBowl, bo na pewno zasługuje na to jako jeden z najlepszych receiverów w historii tej gry. Najwięcej kasy jest do zarobienia tradycyjnie na zdobywach TD i w przerwie.
E: linia już 4.5 jako + money. Nie wygląda to dobrze dla Baltimore. 60% ludzi gra Balty a linia już o 1.5 ptk w górę poszła.