>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Styczeń 2014

Status
Zamknięty.
sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik

Dion Waiters - powyżej 17.5 punktów @1.90 - maraton

Waiters dzisiaj asystowal⛔⛔

Jack out. Irving mimo, że rano trenował jest questionable - źródło. Liczę, że nie zagra bo to bardzo ułatwi &quot;naszą przeprawę&quot; ;] Dużo się już mówiło i pisało o Waitersie i Irvingu. Panowie za sobą nie przepadają, ten pierwszy chce grać pierwsze skrzypce w zespole, ale niestety z wiadomych względów jest to niemożliwe. Dion jest w cieniu Irvinga i nawet zażądał transferu, ale wniosek został odrzucony i musi udowadniać swoją wartość w Cavs. Teraz jest tym drugim zaraz po Irvingu, ale po dzisiejszym trejdzie jego pozycja w zespole się pogorszy, ponieważ przyszedł Deng. Jak chce być kimś znaczącym to musi to udowodnić, czyli polecieć na ambicji i motywacji. Waiters w meczu z Orlando w ostatnie 13 sekund zdobył 4 punkty i doprawadził mecz do dogrywki i poźniejszej wygranej. W ostatnim meczu zagrał słabo, ale dzięki niemu mecz do końca był zacięty, ponieważ Dion w czwartej kwarcie był HOT i zdobył 12 punktów (14 w całym meczu). Przy braku Irvinga i zaciętej końcówce (a Cavs to uwielbiają) piłka idzie do Waitersa i to na jego barkach będą ważyć się losy meczu. W tym sezonie grał juz przeciwko 76ers i zdobył 21 punktów (z Irvingiem na parkiecie), co prawda po dogrywce... ale Cavsi na ostatnie 6 meczów u siebie aż 4 razy kończyli po OT! Jego średnia punktów to 15.2, ale biorąc pod uwagę nieobecność Jacka i Q Irvinga + najgorsza defensywe w lidze + b2b (111 pkt. tracone co mecz) skłania mnie do zagrania overka. 16.5 jest w sportingbet ale tam liczą bez dogrywki. Piszę drugi raz, bo za pierwszym forum zamuliło i wszystko poszło w piz...

brick 208

brick

Użytkownik
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs (-5) @ 1.83 Bet365 ⛔108:110

Dość wysokie kursy na Spurs, nie widzę żadnych absencji u Ostróg, więc uważam, że tak wysokie kursy to wielka okazja. Memphis u siebie nie gra ostatnio zbyt dobrze, w ostatnich 5 meczach 3 porażki, dwie z nich z bardzo słabymi Lakers oraz Bulls, trzecia z Minnesotą. We własnej hali w 5 ostatnich meczach wygrali z Denver i Utah, nie są to najmocniejsze drużyny. Grizzlies przeprowadzili trade i oddali swojego bardzo dobrego rzucającego obrońcę/kreatora gry Jerryd&#39;a Bayless&#39;a za dużo gorszego Courtney&#39;a Lee. Brak również nadal kontuzjowanego Marca Gasola. Grizzlies lubią grać w obronie, Spurs natomiast są bardzo mocni w obronie i mają wiele opcji, aby skutecznie rozmontowywać obronę Miśków. Brak Gasola z pewnością bardzo wpływa na słabszą defensywę po stronie Memphis. Spurs natomiast są bardzo mocni nie zależnie czy jest to wyjazd czy ich własna hala. Dodatkowym plusem jest to, że mieli przerwę i nie grają b2b. Na wyjazdach radzą sobie bardzo dobrze, w ostatnich pięciu meczach wyjazdowych przegrali tylko raz i było to z Los Angeles Clippers, jeszcze wtedy gdy kontuzji nie miał CP3. Pokonywali takie ekipy jak GSW, Mavericks oraz Suns, którzy w tym sezonie grają nadspodziewanie dobrze. 3 z 4 wyjazdowych wygranych Ostróg to zwycięstwa 7 oraz więcej punktami. Z pewnością Grizzlies będą chcieli sprawić niespodziankę, ale uważam że zwycięzca tego meczu może być tylko jeden a o wygranej zdecydują solidna obrona, szersza ławka i doświadczenie.

Los Angeles Lakers @ Dallas Mavericks under 212 @ 1.71 Bet365 ✅✅ 97:110

Drugie spotkanie na dziś to mecz Dallas z Lakers. Drużyna z Californi przeżywa w tym sezonie prawdziwy dramat! Nie dość, że w Los Angeles mamy szpital, to jeszcze te fatalne wyniki w lidze. Lakers są drużyną bardzo słabą w obecnym sezonie. Potrafią wygrać jedynie z outsiderami ligi podobnymi do nich. Na wyjazdach Lakers spisują się fatalnie i ciężko im rzucać punkty. W 5 ostatnich meczach wyjazdowych Lakers przegrali 4 razy, 1 raz wygrali. W tych 5 meczach zdobywali odpowiednio 103 z Utah, 90 z Suns, 83 z GSW, 96 z Memphis oraz 100 z Atlantą. Nie są to największe sumy. Lakers grają słabo, nie grają zespołowo. Dallas natomiast w 5 ostatnich spotkaniach u siebie również przegrali 4 razy i tylko raz wygrali. W tych meczach rzucali odpowiednio 80 z Knicks, 112 z Clippers, 107 ze Spurs, 108 z Raptors i 105 z Grizzlies. Jak widać tutaj ze zdobywaniem punktów już lepiej, lecz ja osobiście uważam, że jeśli Lakersom nie siądą trójki to nie ma szans aby zbliżyli się do granicy 100pkt, ponieważ Dallas to drużyna zdyscyplinowana, potrafiąca bronić i z pewnością po tak fatalnej passie we własnej hali będą chcieli zadowolić kibiców i nie pozwolą Lakersom się rozrzucać, a sami konsekwentnie będą realizować swój cel i zdobywać punkty. Dallas nie jest specjalnie drużyną ofensywną i uważam, że podtrzymają wyniki z poprzednich meczy i rzucą niewiele ponad 100 punktów. Myślę, że under 212 jest spokojną granicą, która nie zostanie osiągnięta.

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Bobcats - Wizards [email protected] Bet365 ✅
Nie wierze w kolejny tak słaby mecz Wizards. Przecież ma kto grać w tym zespole. Przede wszystkich Wall. Jest tez Beal, Nene, Ariza, Webster czy Gortat. Nie wyglada to źle.
Bobki jako dog potrafia cos ugrac, ale kiedy przychodzi im gra w roli faworyta, a takim byli przed spadkiem kursów to nie idzie im najlepiej.
Wiadomo, własna hala jest plusem, ale wg mnie lepszym skladem dysponują Wizards i dzisiaj przerywają swoją zlą passe. Bobki u siebie przegrywali z takimi zespolami jak Jazz, LAL czy Orlando, ktore wg mnie stoja nizej nizeli Wizards. Drużyna z stolicy przypomni sobie jak gra sie na wyjazdach. U siebie im nie szło to pora odbić sobie w gościach.
Licze po prostu na przełamanie druzyny Wizards i grę na przynajmniej przyzwoitm poziomie, a to powinno wystarczyc na Bobki.
Cavs - 76ers [email protected] Bet365 ✅
Cavs u siebie w hali są na prawdę mocni. Jack i Irving day-to-day jednak po spadku kursów spodziewam sie ze przynajmniej Irving zagra. 76ers ostatnio zaskakiwali wynikami, ale w koncu Wilki ich zjadły i sprowadziły na ziemie. Dzisiaj licze, ze Cavs spokojnie ograja ogorkow ????
Nie widze innej opcji jak wygrana Cavs we własnej hali.

Do tego [email protected] ⛔ i NYK @1.71 ✅ wyglada bardzo kusząco ????
ale czasu na analizy juz nie mam :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +1
czarny23 29

czarny23

Użytkownik
Smith Josh over (15.5)

Mecz prestiżowy przeciwko NYK stawiam, że będzie starał się dotrzymywać kroku Anthonemu, odda jak to ma w zwyczaju wiele rzutów, przy przyzwoitej skuteczności bet wejdzie. Ostatnie 10 meczy średnia 18,1 pkt, ostatni mecz przeciwko NYK 19 pkt. Linia według mnie atrakcyjna.

Smith Josh over (15.5)

Mecz prestiżowy przeciwko NYK stawiam, że będzie starał się dotrzymywać kroku Anthonemu, odda jak to ma w zwyczaju wiele rzutów, przy przyzwoitej skuteczności bet wejdzie. Ostatnie 10 meczy średnia 18,1 pkt, ostatni mecz przeciwko NYK 19 pkt. Linia według mnie atrakcyjna.

qwerty10 1K

qwerty10

Użytkownik
Carmelo Anthony 26.5 over ;)
Jak dla mnie tylko grac. W zespole Knicks duzo kontuzji , nie wiem co z Shumpertem ale chyba dzis nie zagra a to oznacza dodatkowe rzuty Melo , wraca chyba Felton , a wiec szansa na jakies asysty , na pewno bd szukal lidera zespolu . Martwi troche mnie to ze Felton tez duzo oddae rzutow ale mam nadzieje ze Melo bedzie mial taka sama skutecznosc jak otatnio tylko oby wiecej rzucal i wiecej zagral , ostatnio zablokowal sie w 2 polowie , w pierwszej 15 pkt.. wierze dzis w lidera Knicksow! ;) wybaczcie jezeli Shumpert gra , a Felton nie , ale tak czy siak Melo dzis over!
Melo over 26.5 34 punkty ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
doktor-g 576

doktor-g

Użytkownik
Detroit Pistons-NY Knicks
Detroit +1 @1.95. First Half
bet365

Detroit zawodzi. Przegrali już 4 mecz z rzędu.
W odmiennych nastrojach drużyna NYK wygrywając 2 na 3 mecze on road i pokrywając handi jako dog w każdym z tych 3 meczów.
Jednak w Madison Sqaure Garden ich gra już nie wygląda dobrze: bilans 4-12 tragiczny, linie pokrywali w jedynie 3 meczach na 16.
Na tablicach dziś będzie ogromna przewaga po stro
nie drużyny z Motor City pogłębiona brakiem Chandlera. Bez niego NYK sobie nie radzą.
Po 4 dniowych vojażach mogą być nieco zmęczeni. W ostatnim tygodniu zaś Pistons grali tylko z Miśkami gdzie w 2 połówce zawiedli na całej linii co jest ich fatalną przypadłością.
Sam Brandon Jennings komentuje to w ten sposób &quot;For some reason, we&#39;re just a first-half team. We aren&#39;t coming out with the same energy in the second half, and we&#39;ve got to find out why. This is ridiculous right now.&quot;
Z tego też powodu póki nie znajdą lekarstwa, zaufam im w 1 połowie. Knicksom zaś nie ufam jako faworytom i nie zdziwię się jak odstawią jaja jak z Bostonem 8 grudnia gdzie w 1 kwarcie dostali -23 a cały mecz zakończyli solidnym wp.... 41 punktami. Było to dawno, nie jest to może dobry argument, ale wtedy też nie grał Chandler ( na roto jest doubtfull i raczej nie zagra)

H 13

harper

Użytkownik
Dallas (-10) - Lakers 1 1.90 bet365✅✅✅✅✅
Po porażce u siebie z Knicksami zespół Dallas nie pozwoli się znów ograć. Lakersi są w tym sezonie groźni jedynie z nazwy i w mojej opinii są skazani na ostre lanie.

ronaldinho1991 27

ronaldinho1991

Użytkownik
Deng odszedł, Boozer nie zagra, więc ja się skuszę na over Noah. Dodatkowy czynnik do szybka gra suns, więc padnie więcej punktów niż zazwyczaj w meczach byków.
Noah powyżej 12,5 pkt 1,83 Maraton

Otrzymane punkty reputacji: +3
I 365

iczasopisma

Użytkownik
Oglądając to, co wyprawia Portland w 2. połowie meczu, naprawdę można uwierzyć w vegas i &quot;kilka telefonów&quot; w przerwie, prawie jak tych, o których pisze powyżej kolega;)
Sorry za off top.

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Wrzucam typ który był dostępny z super linią 12,5, ale linia rośnie i będzie rosła pewnie do 15-16. Póki co podaje jeszcze linię do grania, choć sam niestety mam limit 10 euro na to.

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns
Typ:
-Gerald Green over 13,5 pkt@1,84
(maraton) ✅✅✅ Były problemy z faulami które omal nie zabiły typu ale game winner zapewnia 14 pkt ;)

Mega zdziwienie, gdy zobaczyłem tę linię(e: już nieaktualną 12,5). W poprzednim meczu Suns była na poziomie 15,5, przy średniej 13 pkt Greena, i taka linia byłaby bliższa odpowiedniej, ponieważ poza grą jest czołowy zawodnik Suns, Eric Bledsoe (18 ppg przy 13 rzutach). Green wskoczył za niego do s5 i gra znacznie powyżej przeciętnej. Dostaje więcej minut i rzutów, i to wyraźnie. W trzech meczach bez Bledsoe średnio 16 pkt Greena, mimo kiepskiej skuteczności w 2 z 3 tych spotkań (4/10 i 6/16). Dziś wyjazd do overowych Wolves, którzy mają w tym sezonie duże kłopoty z obroną, dość powiedzieć, że ich rywale rzucają z największą skutecznością w lidze (47,5%). Green to dosyć uniwersalny zawodnik, sprawny, z zarówno rzutem dystansowym jak i efektownymi dunkami. W ramach ciekawostki dodam, że gdy na początku sezonu Green był więcej używany, miał okres 9 overów w 11 meczach. Później przyszła fala underów, jednak gdy spadły minuty i liczba rzutów, poniżej 10. Green miał w tym sezonie 20 meczów, w których oddawał co najmniej 10 rzutów, w tych meczach zrobił 15 overów. Gdy oddawał co najmniej 13 rzutów, miał 11 overów na 13 takich spotkań. Green jako starter w tym sezonie w sumie 15 meczów, średnio 15,8 pkt - taka właśnie powinna być dziś linia. Jako rezerwowy rzuca średnio 11,4 pkt. Dodam, że w ostatnich 3 meczach oddawał: 10, 14 i 16 rzutów. Kontynuuje też serię 9 meczów z co najmniej...pięcioma oddanymi trójkami, jest więc to shooter pełną gębą. Value jest więc na pewno. Oczywiście Green to, nazwijmy go, niszowy zawodnik, w niszowym zespole, jednak linia jest dobra i value po prostu trzeba atakować.
Linia na bank skoczy o kilka pkt, można też Frye&#39;a over atakować lekko póki stoi po 11,5.

Otrzymane punkty reputacji: +26
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
dwa typy wybrałem na dzisiejszą noc, bo jest z czego wybierać.
Hawks under 92 @ 1,90 Marathonbet⛔ wrrr kryminał co zagrali Pacers w defensywie przez 3 kwarty. 56% za 3 Hawks przez ten okres. Najgorsze, że oczywiście under meczowy jest..

O Jastrzębiach przy okazji ostatnich dwóch meczów, w których grałem undery napisałem już chyba wszystko. Co się zmieniło? Raczej nic. Tylko potwierdziło to co pisałem o ich ofensywie bez Ala Horforda. Dobra dobra, ktoś może powiedzieć, że w końcu ekipa z Atlanty powinna lepiej zagrać w ataku, szczególnie strzelcy jak Korver (4/14 w 2 ostatnich grach), ale czy stanie się to w pojedynku z najlepszą defensywą ligi, czyli Indianą Pacers? Nie widzę zbytnio takiej możliwości.
Drużyna Franka Vogela co mecz robi swoje, bardzo często zatrzymując rywali nawet poniżej 80 oczek. Czasami w 1 połowie trochę przysną i stracą więcej pkt, ale po przerwie podkręcają obroty w obronie i fundują rywalom najczęściej kwartę sporo poniżej 20 pkt.
84 i 86 pkt rzucone przez Atlantę Nets i Bulls, dlatego nie bardzo widzę jakim sposobem mieliby ponad 90 rzucić Pacers. Przez ostatnie 10 gier linię 92 przeciwko Indy pokonały tylko Miami Heat i kilka dni temu Raptors, którzy są obecnie bardzo hot i rozegrali świetne spotkanie.
Ogólnie kieruję się w stronę underu meczowego, aczkolwiek, jeżeli Pacers trochę odpuszczą w obronie i sami w ataku będą nieźle rzucać to może być te 185-190 pkt, dlatego wybrałem tylko under Hawks.

Raptors (-5) @ 1,94 Marathonbet✅ przynajmniej tu zgodnie z planem
Drugi typ na zwycięstwo jednej z najgorętszych obecnie drużyn na Wschodzie, czyli Toronto Raptors. Po wyleczeniu raka zwanego Gayem ekipa z Kanady spisuje się naprawdę świetnie. Szczególnie da się zauważyć progres w grze Lowry&#39;ego, który jest teraz liderem Raptors. Przytaczałem już statystykę, że bez Rudego efektywność ofensywna zespołu poprawiła się o 6 pkt na 100 posiadań (pewnie trochę spadło po ostatnich dwóch meczach).
Na przeciwległym biegunie Detroit Pistons, którzy ostatnio grają tragicznie, notując 5 porażek z rzędu. Był okres, że naprawdę grali bardzo fajnie, pokonali nawet Pacers w Indianapolis, a to już coś, ale ostatnio bardzo słabo. Szczególnie w ofensywie kiepsko - kto jest temu winien? Nie chcę robić kozła ofiarnego, ale jeżeli ktoś oddaje średnio ostatnio 14 rzutów z gry i trafia 28% z nich, to w dużej mierze przyczynia się do tak słabej ofensywy. Tym kimś jest oczywiście Brandon Jennings i pewnie nikt nie jest zaskoczony. Ten koleś to niesamowity ceglarz, ballhog i jakby tej niesamowitej sile podkoszowej dać prawdziwego rozgrywającego, to efekty mogłyby być znakomite.
Każda seria się kiedyś kończy i dziś typ na Toronto wydaje się taki oczywisty, że można się zastanawiać czy Pistons nie powinni się przełamać w tym meczu, ale zauważmy, że Raptors też są po 2 porażkach z rzędu. Oczywiście nie z byle kim i to jest klucz. Być może gdyby wygrali te mecze, to dziś bym odpuścił, mielibyśmy pewnie w ogóle znacznie wyższą linię do pokrycia. Przegrane z Heat i Pacers, czyli dwiema najlepszymi ekipami Wschodu (ligi?) na pewno wstydu im nie przynosi. W obu zaprezentowali się nieźle, szczególnie z Miami, gdzie prowadzili przed 4 kwartą, ale przegrali ją aż 10 pkt. Z Pacers wczoraj mimo porażki też nie było źle. Podkoszowi oczywiście tragicznie zagrali, ale jednak obrona Pacers i Pistons to trochę dwie inne sprawy i dzisiaj powinni znacznie się poprawić.
Raptors więc są w bardzo dobrej dyspozycji, ale zanotowali 2 wyjazdowe porażki z rzędu, czego można było się spodziewać. Na pewno jednak czują się mocni, a te przegrane tylko ich bardziej zmobilizują żeby u siebie w domu przejechać się po słabych, obecnie, Pistons. Nie wierzę po prostu, żeby drużyna grająca teraz tak dobrą koszykówkę przegrała 3 spotkania z rzędu. Z Pacers i Heat wytłumaczalne, ale dzisiaj już trzeba wrócić na drogę zwycięstw.

Otrzymane punkty reputacji: +15
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Wolves (-7,5pkt) ⛔⛔
1,97
Marathonbet

Możliwe, że to jest ten moment, w którym Suns zaczną pikować w dół, a pomóc w tym może kontuzja jakiej nabawił się Bledsoe rzucający dla zespołu średnio 18pkt/mecz. Jeszcze co najmniej kilka meczów bez niego, a już widać, że ich gra nie wygląda tak dobrze, jak wcześniej. Nie ma co ukrywać, że to właśnie Eric razem z Dragicem nadawali ton grze Phoenix, stąd tak zaskakująco dobre wyniki tej ekipy. Grali na optymalnym poziomie, każdy dawał z siebie wszystko, ale dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z z Wolves, którzy argumentów ofensywnych mają aż nadto, by uporać się z Suns. Siła w ataku Minnesoty przynajmniej dla mnie jest bardzo duża bo Love praktycznie zawsze ma wsparcie, jak nie od Martina to od Pekovica czy Brewera. W zasadzie jeśli Wilki poczują krew w ataku to są nie do powstrzymania i chociaż obroną nie błyszczą i mają ją na kiepskim poziomie to takie mecze, jak ten z Phoenix rozstrzygać mogą za pomocą argumentów ofensywnych. Słońca również lubowali się dotąd w grze atrakcyjnej dla oka i przekładali atak nad obronę także ja w tej konfrontacji wychodzę z założenia, że potencjał ludzki, jaki mają gospodarze na ten moment przewyższa możliwości Suns i dzisiaj ujrzymy tego potwierdzenie na parkiecie. Wilki przed sezonem za cel postawiły sobie awans do PO na silnym zachodzie, a żeby go osiągnąć muszą pewnie ogrywać zespoły pokroju Phoenix tym bardziej, gdy Ci drudzy grają bez swojego czołowego zawodnika. Suns b2b, kolosalnego znaczenia to mieć nie będzie, ale w pewnym momencie może zabraknąć tchu gościom.

That&#39;s all... Will be in touch ;)

majsti 240

majsti

Użytkownik
Houston Rockets - Los Angeles Lakers
Pau Gasol over 17.5 pkt. @1.87 marathon ✅ ✅
W teamie z Los Angeles szpital i co ciekawe lista stale się powiększa. Obok dawno kontuzjowanych: Nasha, Blake&#39;a, Bryanta i Farmara, status day-to-day w tym momencie mają Young i Henry i jeśli nawet obaj zagrają to o over jestem dość spokojny. W Lakersach na tę chwilę za bardzo nie ma kto zdobywać punktów, z wyjątkiem zdrowego i będącego ostatnio w dobrej formie Meeksa, czasem ważne punkty dorzuci Hill. Pau w ostatnich meczach dużo rzuca, często bierze grę na swoje braki i co najważniejsze czuje się w tym coraz pewniej, przekracza linie regularnie oprócz ostatniego spotkania z Dallas gdzie trafił tylko 5 na 14 rzutów i skuteczność z gry wynosiła 35%. Dziś grają z Houston, na przeciwko niego zagra Howard i tu Gasol może mieć trochę problemów, ale liczę, że doświadczeniem da sobie rade z &quot;supermanem&quot; ???? .

Goran Dragic over 19.5 pkt. @1.84 marathon ✅ ✅
Po kontuzji Bledsoe, Słońca utraciły ważny element ofensywnej układanki i jednego z zawodników dyktujących tempo gry Phoenix. Drugim jest oczywiście Dragic i po wypadnięciu Erica, Goran zdobył kolejno: 33,15,21 punktów. Linii nie przekroczył jedynie w wysoko wygranym meczu z Milwaukee, w którym zagrał 28 minut, jednak miał też słabą jak na niego skuteczność 38%. Słoweniec, w tym momencie jest najważniejszym ofensywnym zawodnikiem Suns i musi zdobywać punkty, aby jego drużyna nadal stanowiła problemy dla innych teamów. Liczę na ofensywne i otwarte spotkanie, w której Goran pokaże na co go stać i linia zostanie spokojnie przekroczona ;)

Otrzymane punkty reputacji: +7
W 6

w1lshere

Użytkownik
BROOKLYN NETS - GOLDEN STATE WARRIORS ⛔
Brooklyn Nets under 97 @ 1.89 Betsafe

Co tu dużo pisać, GSW jest we wspaniałej formie. Niby każda passa musi się kiedyś skończyć, ale nie wydaje mi się, żeby miało to nastąpić akurat dzisiejszej nocy. Dodatkowym atutem przemawiającym za tym underkiem jest to, że z gry wypadł Williams i na 100% nie zagra (wg rotoworld). Brooklyn od 5 spotkań nie rzucił ponad tę linię, więc nie pozostaje nic innego jak brć ten kurs i golić bukamcherów!

TORONTO RAPTORS - DETROIT PISTONS ⛔
DeMar DeRozan over 21.5 pkt @ 1.75 Betsafe
Toronto ostatnio u siebie pyknęli Indianę, a Detroit na wyjazdach ostatnio zbiera do buzi od słabego Orlando, Knicksów i Wizardsów. DeRozan w ostatnich pięciu meczach rzucał 28,26,20,26,11. Więc pokrył ją 3/5 razy, a raz zabrakło jednej dwójki. Ostatnio DeMar jest w formie i ciągnie grę Toronto razem z Lowrym, więc wydaje mi się, że rzuci swoje 21+ z Detroit dzisiejszej nocy.

E 11

emil233

Użytkownik
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks
Typ: San Antonio Spurs -6,5 ✅✅ jak niżej w analizie,lekko miło i przyjemnie
Dallas kontynuujące serię 5 wyjazdowych zwycięstw przyjeżdża do San Antonio żeby ponieść porażkę. San Antonio wygrało pięć ostatnich meczów u siebie z Dallas i tylko w jednym była równa walka. Pozostałe wygrało różnicą -12pkt, -21, -17pkt, -38pkt, -1pkt. Silna ławka Ostróg powinna w drugiej kwarcie odskoczyć i ustawić mecz na ich korzyść.

Otrzymane punkty reputacji: +8
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Dyscyplina : NBA
Spotkanie : Los Angeles Clippers : Boston Celtics
Typ : LAC -10,5 pkt
Kurs : 1,88
Buk : Expekt
Spotkanie po którym obiecuje sobie wiele. Nie biorę pod uwagę brak CP3. Wydaje mi się, że bez niego w tym spotkaniu zawodnicy z LOB CITY spokojnie dadzą sobie radę. Boston i tak gra o wiele lepiej niż miał. Ponadto drużyny z zachodu o wiele lepiej radzą sobie z tymi ze wschodu. Co więcej zawodnicy z Bostonu w ost. 5 spotkaniach z LAC pokrywali spread tylko raz. Ponadto Clipersi w swoje środowe gry pokrywali spread 4x na 4 spotkania. Nie widzę tu szans na wygraną drużyny przyjezdnej. Wczoraj Celtowie dostali lanie od drużyny z Denver(31pkt) która w tym sezonie ofensywą nie grzeszy.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
jakaś moda na analizy w dziale NBA?
Naprawdę spójrzcie na analizy Bizona, karmola, seweryna, majstiego, bricka czy nawet moje kiepskie wypociny, a potem na swoje. Potem ponownie na tamte i znowu na swoje. Dotąd aż dostrzeżecie różnicę, a właściwie różnice w liczbie mnogiej, bo jest ich aż nadto.
Wasze analizy, które w TYPACH DNIA bez wątpienia dostałyby status &quot;kiepskich analiz&quot; to w większości przytoczenie jakiś mało znaczących statystyk, że np. Clippers w środy pokrywają zawsze linię. No super argument.
A takie zdania:
Dallas kontynuujące serię 5 wyjazdowych zwycięstw przyjeżdża do San Antonio żeby ponieść porażkę.
to jest już jawna kpina.
Wczoraj Celtowie dostali lanie od drużyny z Denver(31pkt) która w tym sezonie ofensywą nie grzeszy.
piszecie takie tezy, to ja po proszę o jakieś argumenty za nimi, bo jestem zwykłym laikiem i patrzę, że w ostatnich 2 meczach Nuggets rzucili po 130 pkt, więc to dla mnie jakieś sci-fi.

Otrzymane punkty reputacji: +4
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
jakaś moda na analizy w dziale NBA?
Naprawdę spójrzcie na analizy Bizona, karmola, seweryna, majstiego, bricka czy nawet moje kiepskie wypociny, a potem na swoje. Potem ponownie na tamte i znowu na swoje. Dotąd aż dostrzeżecie różnicę, a właściwie różnice w liczbie mnogiej, bo jest ich aż nadto.
Nie podoba Ci się, to pisz do moderatora, że masz problemy z pewnymi typami i tyle. Dla Ciebie jest to kiepska analiza dla mnie nie. Ja zwracam uwagę na takie rzeczy jak dzień grania/spotkania b2b itp itd. To, że cie to nie interesuje, takie rzeczy Ci się nie przydają i olewasz taki system trudno, mnie to nie obchodzi. Idąc dalej to, że ktoś rzuca w 2 spotkaniach po 130 pkt nie znaczy, że jest drużyną która przez cały sezon zdobywa wiele punktów. Nie chce mi się więcej Ci tłumaczyć bo jesteś przecież &quot;znawcą&quot; i mało mnie obchodzisz.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Nie podoba Ci się, to pisz do moderatora, że masz problemy z pewnymi typami i tyle. Dla Ciebie jest to kiepska analiza dla mnie nie. Ja zwracam uwagę na takie rzeczy jak dzień grania/spotkania b2b itp itd. To, że cie to nie interesuje, takie rzeczy Ci się nie przydają i olewasz taki system trudno, mnie to nie obchodzi. Idąc dalej to, że ktoś rzuca w 2 spotkaniach po 130 pkt nie znaczy, że jest drużyną która przez cały sezon zdobywa wiele punktów. Nie chce mi się więcej Ci tłumaczyć bo jesteś przecież &quot;znawcą&quot; i mało mnie obchodzisz.
Ale...
11 miejsce pod względem punktów na 100 posiadań (103.7 pkt).
6 miejsce pod względem tempa gry (98.7 posiadań na mecz).
Czy też same punkty - 102.2 per game (12 miejsce).

Napisać o takiej ekipie, że &quot;nie zdobywa wiele punktów&quot; to brak wiedzy. Amen.

Otrzymane punkty reputacji: +5
dejvo91 169

dejvo91

Użytkownik
Rockets - Lakers✅✅
Lakers + 18.5 | 1.53
Lakersi mają w tym meczu szanse w okolicach liczby jednocyfrowej, no ale nie widzi mi się, że przegrają aż tak sromotnie. 18.5 za 1.53 wygląda mi całkiem ciekawie. Ostatnie 5 meczy H2H to 3 wygrane Lakersów i 2 Houston. (W każdym meczu handi pokryte). Wiadomo, że w obliczu obecnych kontuzji Lakersów są to wyniki mało wiarygodne, ale mimo wszystko pokazują, że Houston wcale tak łatwo z LAL ostatnio nie miał. Skoro mowa o kontuzjach to warto wspomnieć, że u gospodarzy nie zagra Beverley i nie wiadomo co z Parsonsem, który jest cichym motorkiem Houston. Z pozytywnych wiadomości dla LAL prawdopodobny mecz Younga, który dzisiaj powinien pojechać na ambicji i odegrać sobie trochę ostatni słaby mecz. Ostatnie mecze Houston u siebie pokryły ten handicap z dużym zapasem. Paradoksalnie nawet, jeśli Lakersi będą grali dziś słabo to prawdopodobnie najlepsi z Rakietek będą odpoczywać co równa się temu, że raczej nie powinni forsować jakiś mega blowoutów. Podsumowując, kursy ponad 1.50 na takie wysokie handicapy zawsze będą mnie kusić, a dziś jest kilka przesłanek by spróbować tego typu, także dziś delikatnie wchodzę w ten typek, z pewnością mocniej mnie zachęca niż 1.05 na gospodarzy. Jak ktoś potrzebuje mniejszego kursu to są jeszcze +20.5 (1.38) lub 23.5 (1.25) ;)
---
e: zgodnie z planem ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom