Dzisiaj sporo ciekawych opcji na noc. Dla mnie wiadomością ostatnich dni jest wymiana na linii Cavs - Bulls, a konkretniej Deng & Bynum. Na początku złapałem się za głowę myśląc sobie co to Chicago zrobiło?!, ale Byki wykonały ten krok z myślą o przyszłości bo transakcja jest wiązana w dość skomplikowany sposób. Najważniejsze to chyba to, że Bulls mają teraz 3 top picki do wyboru, więc zaczynają przemeblowania w zespole. Opinii wiele, a fani Chicago podzieleni... Tu potwierdzenie o czym wyżej napisałem:
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/222524/bulls-send-luol-deng-to-cavs-for-andrew-bynum
a tu z twittera:
https://twitter.com/chicagobulls/status/420440321479032832/photo/1
Pierwsze 2 komentarze...
"fuck you guys for
trading deng"
"i hate you guys"
:razz:
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs
Memphis (+6pkt)
1,97
Marathonbet
Pierwsze spotkanie, które rzuca się w me oczy to Memphis - Spurs. Przewiduję dzisiaj dla gości niełatwą przeprawę z Miśkami, które ostatnio dają radę... Pisałem o nich zresztą w kontekście ich meczu z Denver, więc kto chce może się cofnąć o jakieś 2 strony. Randolph wygląda coraz lepiej, przede wszystkim jeśli chodzi o dyspozycję rzutową bo na początku było z tym kiepsko. Na tablicach powinni dać radę m.in dlatego, że ze składu Spurs wypadł Splitter, więc ważny element układanki Ostróg. Jeśli gospodarze tego meczu będą starali uniknąć się przestojów, a zarazem grać w swoim tempie, czyli wolnym tempie to liczę na niespodziankę i zwycięstwo Memphis. Żeby być przezornym bo przecież Spurs to wciąż jeden z kandydatów do finału konferencji posiadający głębie składu proponuję zabezpieczenie handicapem 6 punktów.
Pau Gasol over 18 pkt
1,95
Marathonbet
Szczerze powiedziawszy jedyne co mnie trochę niepokoi w tym typie to możliwość odjazdu Dallas i Gasol spędzi na parkiecie mniej minut, niż przewiduję. Druga strona medalu wygląda tak, że Mavs ostatnio nie grają nic specjalnego. Zwycięstwa przeplatają porażkami, a i u siebie potrafią przegrać np. z Nicks, choć trzeba przyznać, że akurat Nowojorczycy jakby odżyli. Liczę, że dzisiaj Lakersi w jakiś stopniu będą w stanie postawić się przez dłuższy okres czasu gospodarzom, a wtedy Pau zrobi swoje. Ostatnie 3 mecze to grubo ponad 20 rzutów na mecz! i spokojne przekroczenie 18 pkt (25,23,25). Widać, że Pau wziął odpowiedzialność za grę drużyny i czuje się pewnie będąc na parkiecie, a to jeden z ważniejszych czynników odpowiadających za ilość zdobywania punktów. Tak, jak wspominałem 2 dni temu grając na Gasola... Liczba zawodników zapewniająca jakość u Jeziorowców mocno ograniczona, więc Hiszpan zmuszony jest do wykręcania niezłych cyferek
Miami Heat - New Orleans Pelicans
over 203,5 pkt
1,92 betcity
Dwie ofensywnie usposobione drużyny. Myślę, że idę w dobrą stronę grając tu over. Niech tylko Heat znów na początku trochę odpuszczą i dadzą się rozhulać gościom to zobaczymy fajne widowisko ze sporą ilością punktów. Pelikany mają spory potencjał i w przyszłości mogą myśleć o czymś więcej niż walce o PO. W ataku wygląda to naprawdę fajnie i jest kilku zawodników, którzy potrafią punktować na niezłym poziomie. Przede wszystkim dobrze prezentuje się Davis, który dzisiaj powinien sprawić dużo przykrości ekipie Heat. Miami centra z prawdziwego zdarzenia nie posiadają, więc tu Davis będzie mógł się wykazać i udowodnić, że jest w wysokiej dyspozycji. Dlatego właśnie skłaniam się również ku overowi Davisa, a że ma kosmiczną twarz wklejam jego zdjęcie ????
Anthony Davis over 18,5
1,85
betcity
Ciekawa opcja to zapewne wygrana Knicks i under w Indianie, ale linia 186pkt nie jest na tyle atrakcyjna, by w to mocniej wchodzić.
Już wczoraj udało mi się złapać
under 191,5 pkt i jakby co na potwierdzenie wisi to u mnie w temacie
Pozdrawiam i niech każdy wybierze to na co ma ochotę.