Phila -7 1.97
Panbet
4/10
Danny Granger (food poisoning) will be a game-time decision vs. the 76ers on Monday.
Granger also tweaked his ankle in Saturday's game but it doesn't sound like that's an issue. The Pacers play four games this week which means owners should leave Granger active in the majority of formats -- if he can't play on Monday, expect Dahntay Jones and George Hill (also iffy with a sore back) to absorb his minutes.
34.6 minutes, 14.9 ppg, 4.4 rpg, 1.6 apg, 2 spg, 1 bpg - pierwszy strzelec
George Hill (sore back) is questionable for Monday's game.
Hill is considered a game-time decision so we're unlikely to know more this afternoon. He's been playing well lately and is coming off back-to-back 13-point games, but his bench role makes him too risky to gamble on while injured.
24.6 minutes, 10.1 ppg, 3 rpg, 1.9 apg, 1.13 spg - pierwszy rezerwowy na obwód
Roy Hibbert (ankle) will be a game-time decision for Monday's game at Philadelphia.
The Pacers are limping into this game and need Hibbert to combat red-hot Spencer Hawes. If he can't suit up, they'll plug the hole at center with some combination of Jeff Foster and Lou Amundson.
29.6 minutes, 13.8 ppg, 10 rpg, 1.3 apg, 1.38 bpg - podstawowy podkoszowy
Granger jak się struł tak, że jest game-time decision to mega kiepsko. Pewno albo non stop wymiotuje albo siedzi na klopie. Oczywiście mogą mu dać stoperan, ale co jak w trakcie gry i tak mu się zachce :?:
Hill ma plecy popsute i tak jak wyżej pisano, jest zbyt cenny, żeby ryzykować większy uraz. Lepiej odpuścić mu jeden mecz i wyleczyć porządnie.
Hibbert kostka spsuta. Zagra zapewne, ale nie sądzę, że będzie tak pewny jak zawsze. Kostka to jednak niefajna rzecz do popsucia.
Ważni gracze dla Pacers generalnie. Stawiam, że Hilla nie zobaczymy wgl, a Grangera i Hibberta jak już to w mocno ograniczonych minutach.
Do tego Indiana rzuca na słabej skuteczności, a Phila jest najlepsza w lidze pod względem skuteczności rywali - pozwala im tylko na 39.5%. Bardzo dobry wynik.
A wgl to w związku z powyższym propsy:
Iguodala over 14 1.85
Tobet
2/10
Średnio sypie 13.1. Tutaj jego wizawi byłby Granger, no ale jego albo nie będzie albo będzie w mniejszym wymiarze czasowym zapewne. Dlatego Iggy będzie mógł skupić się trochę bardziej na ataku. Wg mnie linia do przekroczenia. Betsson ma 13.5 po 1.70, a Pinnek po 1.725, to wg mnie opłaca się dołożyć pół punktu i wziąć wyższą linię.
Hawes over 12 1.85
Betsson
2/10
Skoro Hibbert popsuty to zapewne zagra mniej, no i ta kostka, na którą trzeba uważać. Hawes średnio 12.6 ppg, dostaje około pół godziny, zbiera w ataku coś tam. Szansa na 12 pkt jest wg mnie.
Brand over 7.5 zbiórki 1.85
Betsson
2/10
Średnio 7.4 w sezonie. Gra około 25-30 minut. Indiana jak pisałem słabo rzuca - 0.415 z gry, a Phila pozwala na bardzo mało 0.395. Zapewne dlatego Phila jest 3 jeżeli chodzi o średnią zbiórek na mecz w całej lidze. Za Wolves i Lalkami. Dziś powinno być sporo okazji do zbiórek, więc spróbuję.