Dallas Mavaricks - Oklahoma City Thunder
Typ: 2(-2)
Kurs: 1.91
Buk: tobet
Stawka: 5/10
Dallas w tym sezonie ograło już dwa razy Pioruny. Jak wiadomo w tym meczu nie zagrają Caron Butler i Dirk Nowitzki. W obu meczach, średnie zdobycze punktowe wynoszą 18 punktów. Niemiec w obu spotkaniach przeciwko dzisiejszym rywalom notował blisko 24 punkty.
Oklahoma jest po trzech porażkach z rzędu na wyjeździe. Seria dwóch porażek w serii z Mavs i trzy wyjazdowe, gdzie teoretycznie jest rywal w zasięgu przez osłabienia, trzeba wykorzystać. Liczę na obwodowych graczy Thunder, że zagrają swoje. Przewaga pod koszem Mavs, musi być nagrodzona dobrą grą obwodowych gości. Nie wiem, czy ktoś zatrzyma Duranta i Westbrooka, a to może być klucz. Ostatnie mecze Mavs grali w osłabieniu już, ale ze słabszymi rywalami. Oczywiście publika będzie chciała nadrobić braki Nowitzkiego i Butlera, ale myślę, że to może być za mało.
Ciężki mecz do grania, ale zdecydowałem się na gości, bo pasuje mi tutaj przerwanie serii. Szczególnie Oklahoma nie zasługuje, aby w serii z Mavs było 3:0, a szczególnie, to trzecie zwycięstwo, które miałoby nastąpić dziś, z tak osłabionymi Mavs.
Młodość kontra doświadczenie? Kto będzie górą? Okaże się nad ranem. Oby młodość
4.55j
/ Ale to co zrobił Durant na ostatnie bodaj 8 sekund, to świadczy, że ten zespół nie świeci dużym IQ. Durant klepał już na swojej połowie i sekundy leciały. Podał piłkę w ręce trenera Mavs. Out. Mavs dwa punkty. Idiota! Dobrze, ze handi nie było -4.5, bo przez jego brak inteligencji byśmy cierpieli...
Sacramento Kings - Denver Nuggets
Typ: 2(-5)
Kurs: 1.99
Buk: Pinnacle
Stawka: 5/10
Denver b2b. Wielu może uważać, że to szalony wybór. Wiadomo, że Nuggets są słabi na wyjazdach, a jeszcze b2b. Jednak wczorajszy rywal, to w ostatnich dniach po prostu jest mocny przeciwnik dla każdego, a szczególnie gdy grają na własnym terenie.
Kings mają bilans u siebie 5-15. To nam pokazuje, że Denver mają szans, bo mają ujemny bilans wyjazdów, więc czas się brać do roboty.
Tyreke Evans gra w kratkę. Nie jest, to ten sam zawodnik co w poprzednim sezonie.
Cousins będzie miał mocnych przeciwników dziś. Mocniejszych nawet od duetu Słońc Lopez - Gortat. Przede wszystkim Al Harrington, JR Smith i Chris Andersen powinni poprawić wczorajszą bardzo słabą skuteczność. Cała
trójka ogółem miała skuteczność z gry... 4/16.
Dziś zdecydowanie inna ekipa, bo brakuje w Kings takiego dominatora i atlety pod koszem jakims jest Griffin i D. Jordan, który zebrał 20 piłek ! Dodatkowo brak typowego strzelca, jakim był wczoraj Eric Gordon oraz prawdziwego rozgrywającego jak Baron Davis.
Trzeba uważać teraz na Clippers, głownie gdy grają u siebie, bo są bardzo groźni. Morale poszły w górę po takich wyczynach, a Jordan nie zdziwię się jak zostanie graczem tygodnia.
Denver mają na każdej pozycji przewagę. Muszą ją wykorzystać. Jeżeli wykorzystają i będą mieli skuteczność, to nawet skłaniałbym się 10+ dla Denver. Mimo braku K. Martina pod koszem i tak powinni wykorzystać przewagę jak i na obwodzie - Melo, JR, Billups. Czas wszystko pokaże.
@ dawczan
Ciężko typ z tymi asystami. Jeżeli będzie szło, to i tak piłkę będzie miał Melo, który liczę, że dziś się pokaże, bo może do czasu deadline zostać wymiana dokonana, więc takie mecze muszą wygrywać. Dlatego prędzej spodziewałbym się asyst od Lawsona, JR i ze strony Melo.
GL