Uważałbym na ponownie granie na zespół Knicks. Grają dzień po dniu, do tego drugi mecz na wyjeździe z rzędu. Wczoraj Portland ich pomęczyli. Z Utah nie będą mieli spacerku. Dlatego dziś bym proponował z umiarem na Utah, bo sam widzę ich win, jednak nie postawię na ten mecz ani złotówki.
Phoenix Suns - New Jersey Nets
Typ: 1 (-6)
Kurs: 2.00
Buk: Pinnacle
Stawka: 5/10
Jak nie z Nets, to z kim? Jak nie teraz, to kiedy? Drużyna, która ma bilans 3-17 i daje sobie rzucić na wyjazdach 100 punktów, gdzie sama rzuca tylko 91, jest to idealny przeciwnik na wygraną przed własną publicznością.
Myślę, że dobrym prognostykiem przed dzisiejszym meczem jest 40 zbiórek przeciwko Nuggets. Przeciwko Nuggets, w którym zagrali Nene, Martin, Harrington i Andersen. A jak wiadomo pod deską Suns nie są najmocniejsi.
Obawiałem się meczu Melo. Wiele się mówi o przenosinach, więc po tylu latach spędzonych w Denver, a jeżeli coraz bliżej przeprowadzki, to zapewne grając przeciwko Nuggets nie chciałby być wygwizdany na powitanie. Wierzyłem w Suns. Ale zostawmy ten mecz.
Występ Hilla niepewny. Jednak przewaga dla mnie jest znaczna, bo Nets są słabi. Uważam, że Suns nie zatrzymają się na 35% z gry, tak jak to miało wczoraj miejsce.
Davin Harri zapytany, czy chciałby, aby w końcu się zakończyła ta cała sprawa odpowiedział:
It’s out of my control,'' he said. "If I was pulling the strings I’d say yes. But I’m not. Like I said we’ve got to do out best to go out and do our job.
Widać, że jest tym wszystkim przemęczony. Jeżeli Suns dziś przegrają, to po tych zmianach, widzę kolejną. Gentry out. Ten zespół ma potencjał.
Siły się wyrównują, bo Suns b2b, a Nets wyjazd.
Ciekawy matchup, to bracia Lopez pod koszami. Myślę, że Robin zepnie się w sobie i rozegra jeden z lepszych meczy w sezonie, bo przeciwko komu, jak komu, ale własnemu bratu powinien wiedzieć jak zagrać. Brooooke swoje zapewne pod koszem namiesza, dlatego liczę również na Robina.
Liczę, że któryś facetów od czarnej roboty włączy się do gry Dragic, Frye, Dudley, czy Pietrus.
5j
Boston Celtics - Sacramento Kings
Typ: 1(-13)
Kurs: 1.97
Kings b2b. W dodatku przegrany mecz z Wizards. Boston sprawił niespodziankę w ostatnim meczu przed własną publicznością... PRZEGRYWAJĄC z osłabionymi Rakietami brakiem Martina. Dziś nie ma innej opcji jak rehabilitacja. Przeciwnik idealny. Przewaga na każdej pozycji. Nawet na PF/C. Davis powinien *cytuję klasyk* zgwałcił nieopierzonych i mało inteligentnych wysokich zawodników. Przeciwkko Shaqowi obawiam się, że wysocy nie zagrają dobrego meczu. Garcia i Udrih nie zagrają drugiego meczu 20+, bo sposób gry Celtis im nie pozwoli na to oraz spędzone 40' na parkiecie przeciwko wybieganym Wizards. W dodatku King nie bronią na wyjazdach, bo dają sobie rzucić 108 punktów, przy średniej zdobywanej 98! C's na własnym parkiecie dają rzucić 93, a sami zdobywają średni0 100.
Boston po dwóch porażkach rzędu. Stracili pierwsze miejsce w konferencji, więc pełna mobliziacja, a Kings są odpowiednim przeciwnikiem na odbicie się i odpowiednią wygraną u siebie.
Jedno co mnie martwi przed tym typem. Mamy okres, gdzie Boston lubi przechodzić w zimowy odpoczynek *patrz last season*. Jednak myślę, że przed zimowym snem pokonają Kings, bo są b2b, 2 Porażki C's i własny parkiet.
4.85j
Detroit Pistons - Memphis Grizzlies
Typ: 2(-3)
Kurs: 1.93
Pistons bez filaru obrony jako wysoki zawodnik - Ben Wallace. Na nieszczęście Piston Zach Randoplh i Marc Gasol w formie, więc przy braku wysokich zawodników Detroit ciężko będzie ich zatrzymać samym Greg Monroe.
Pistons nie radzą sobie w obronie. Brak stabilnej formy i jakiegoś lidera, co ciągnie ten wózek. Gay, Randolph, Gasol, Mayo powinno wystarczyć, a handi zachęcające.
4.65j
Hawks -4 @ 1.97 5/10
5j
1 punkt i byłby zwrot:/
Dallas @ 2.07 5/10
5j
-3 Oklahoma @ 1.96 5/10
4.8j
Mecze się zaczynaja za minut kilka, więc brak czasu na analizy do powyższych trzech
Być, albo nie być...
GL
/Edit:
Wstępnie co widzę na dzisiejszą noc:
-1 Orlando @ 2.00 [pinnacle]
-4 Miami @ 2.13 [pinnacle]
+5.5 Wizards @ 1.85 [
bah]
Decyzję podejmę po pracy.