Indiana - Chicago
Mimo wszystko uważam, że Chicago wygra. Przewaga pod koszem gości. Poukładana
koszykówka z nonszalancją Pacers. Obrona Byków nie pozwoli za bardzo rozwinąć skrzydeł Pacers. Chyba, że gospodarzom wszystko będzie wchodzić, to Byki będą mieć problem.
Jednak moja propozycja, to wygrana gości @ 2.00
Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks
Oba zespoły w ostatnim czasie wydają się być w formie. Do zespołu powraca Drew Gooden, który na walce o zbiórki bardzo się przyda. Bucks potrafią bronić. Jeżeli obrona będzie kiepska i dziurawa, to mają kim nawiązać atak z 76ers, bo jest Salmons, Maggette, Boykins, Douglas - Robertas, Ilyasova i być może Bogut. Handi +5 Bucks @ 1.94, bądź nawet ich win?
Toronto - Detroit
Jak dlamnie po powrocie Bargnaniego , to Detroit nie mają szans z Raptors. Niepewny występu jest Wallace. Toronto gra bardzo szybką koszykówką. Barbosa ostatnio notuje zwyżkę i jako zawodnik z ławki może być kluczem w tym meczu. Handi -5 Toronto @ 1.93 wg. mnie.
Boston Celtics - Charlotte Bobcats
Niestety, ale Boston musi wygrywać takie mecze. Mimo wszystko po zmianie, to nadal piętą achillesową są występy Bobcats na wyjeździe. Mimo powrotu G. Wallace'a , a braku Garnetta i niewpenych występu Erdena i JO'Neala, to stawiałbym na -8 Boston. Allen, Pierce, Rondo, Davis i Shaq. Z ławki Robinson, Marquise Daniels robią ostatnio dobrą robotę.
Własny parkiet, więc Boston ma znaczną przewagę.
-8 @ 1.98
New York Knicks - Sacramento Kings
Tutaj kompletnie nie mam pomysłu na ten mecz. Niepewny występu Evans. Jednak skłaniałbym się bardziej ku opcji handi +9 Kings. Knicks wracają do domu po wyjazdach, ale nie mam przekonania co do ich gry. Kings ostatnio coś grają i myślę, że jeżeli oba zespoły otworzą się na atak, a przede wszystkim Kings będą mieć skuteczność, to powinni pokryć +9 handi @ 1.91
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks
Ciężko stwierdzić. Wiadomo, że Butler wyłączony i w tym meczu ponownie zabraknie Dirka. Gołym okiem widać, że Dallas są w dołku, a głównie daltego, że brakuje lidera. Nie mam pomysłu. Jeżeli bym musiał wybierać, to -9.5 Spurs @ 1.94
Houston Rockets - New Orleans Hornets
Przewaga parkietu. Hornets wygrali z Orlando, fakt. Jednak zagrają bez Bellineliego . Brooks, Lowry, Scola potrafili postawić się Bostonowi w Garden, więc dlaczego nie mieliby wygrać z Hornets przed własną publicznością? Dla mnie zwycięstwo Rakiet @ 1.82
Utah Jazz - Cavaliers
Co tutaj dużo pisać. Cavaliers obecnie najsłabsza ekipa w NBA. Do tego wyjazd, gdzie podejmować ich będą groźni Jazzmani. Cavs bez Eyengi, Powe, Grahama, Gibsona, Varejao, Parkera, więc wydaje się tutaj dobrym rozwiązaniem -14.5 Utah @ 1.95
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers
GSW są groźni u siebie. Clippers ostatnio w gazie, ale większość meczy u siebie. Sprawdzian jak sobie poradzą z nieobliczalnym trio Wright - Curry - Ellis. Do tego solidni zawodnicy, którzy ich wspierają Gadzuric, Amundson, Lee, Biedrins.
Clippers, to głównie Davis - GRIFFIN - Gordon. Pierwszy asystuje, ale wykonanie meczu i jego +15 jakoś ciężko widzę. Dla dwóch ostatnich, to normalna rzecz. Jednak dla w/w trójki z GSW, można powiedziec, że to standard, dlatego w tym upatruję szansę gospodarzy na zwycięstwo @ 1.70
Los Angeles Lakers - New Jersey Nets
wygrali 12, 1 punkt:/
Nets, to trochę mocniejszy zespół na chwilę obecną od Cavs. Bardziej groźniejsi. JEdnak parkiet, Kobe - Gasol - Bynum - Odom - Fisher - Brown, to za wysokie progi dla gości. Mimo, że Farmar i Vujacic będą mieli szansę pokazać się Jacksonowi, ale jako jego przeciwnicy, to Phil wie jak takich gości zatrzymać, których trenował, a Vujacic i jego gorąca głowa mogą mu bardo przeszkodzić w tym meczu, stąd -13 LAL @ 1.93
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers
W końcu Słońca się obudziły! Bardzo przyjemnie się ich oglądało! Tak jak "stare" dawne Phoenix ????
Może zaszokuję wszystkich, ale widzę tutaj szansę dla Suns. Wiemy, że Portland, to mocna ekipa. Głównie u siebie. Na wyjazdach obrona nieco szwankuje. Można powiedzieć, że obecnie forma PTB znacznie lepsza. OK. Można powiedzieć, że PTB będą chcieli zrewanżować się za porażkę w PO z poprzedniego sezonu. Mają duże szanse, bo nie ma Stoudemire. Jednak przewaga Suns, to ich atak i parkiet. Jeżeli Suns się wstrzelą, to PTB może ten mecz przegrać, więc widzę PHX win @ 2.10
Póki co sam siebie wysłałem na ławkę kar za wczorajszą NBA. Póki co przerwa. Dziś za dużo meczy i nie chciałem ulec pokusie. Wg. mnie bardzo ciekawie wygladają -13 LAL i -14.5 Utah. Dlatego wolę póki co być w roli widza.
/EdYt:
Teraz na półmetku rozpędzone Clippers, gdyby była to konferencja Wschodnia, napewno byli by w play-offach z obecną grą.
Muszę przyznać, że bardzo cię poniosło w tym stwierdzeniu. Bardzo. Po pierwsze na chwilę obecną ze swoim bilansem zajmowaliby 12 miejsce. Sądzę, że o zajęciu 8 miejsca bardzo by im przeszkodzili Bobcats, Bucks, a nawet i 76ers patrząc oczywiście na obecne miejsca tych zespołów. Do rozdzielania miejsc w PO jeszcze bardzo daleko. Dlatego spokojnie. O miejsca 5-8 często rywalizacja trwa do ostatnich spotkań, więc takie pisanie, to jest dla mnie bzdurą.
W zachodniej do końca RS wg. mnie spadnie Hornets z obecnego miejsca. Phoenix jak się zgrają i zaskoczy "to coś", to również wskoczą do 8. Jednak w zachodniej, to od miejsca 6-8 będzie ogromnie ciasno!
/EdYt#2:
W końcu Słońc(a)e wyszły za chmur! Suns pokazują swoje prawdziwe obliczy! Oby tylko było tak dalej!
Na jutro:
Atlanta Hawks - Houston Rockets; 1 (-7) @ 1.91 bwin
Charlotte Bobcats - New Orleans Hornets ; 1 (+1) @ 1.91 bwin
Washington Wizards - Detroit Piston; 1(-4) @ 1.91 boyle
Chicago Bulls - Miami Heat ; 2 @ 1.7
bah
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks ; 1(-6.5) @ 1.85
bah
Minnesota Timberwolves - Orlando Magic ; 2 (-8.5) @ 1.85
bah
Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers ; 1(-15) @ 1.91 bwin
Portland Trail Blazers - New Jersey Nets; 1 (-10) @ 1.91 bwin
Coś się wybierze za dnia. GL
@davydenko
Są słabsi od Bobcats ????
Natomiast brawo za Hornets win!
--------------------------------
Może w końcu trochę osób ochłonie spuszczając się tak nad grą Knicks. W końcu ktoś im wylał kubeł zimnej wody na głowę i to te słabe Kings. Przecież dla niektórych Knicks, to była najlepiej grająca drużyna. Jeżeli atak nie siedzi, to nci nie mają innego do zaoferowania. 80 punktów u siebie? - ŻENADA. Pisałem, ze Knicks powoli słabną i Kings to potwierdzili.
Drugi mecz. Świetnie wykorzytane value. Jak czytałem wyżej Portland i Knicks byli pewniakami. Jednak nie ma co patrzeć na kursy ???? Ta wygrana nad Portland teraz powinna dodać skrzydeł dla Słońc i powinni zacząć grać swój basket. Zawsze przychodzi moment przełamania, a Słońca tego potrzebowały jak wody, bo mają potencjał w swoich szeregach!