Spis meczów na dzisiaj z kursami by Expekt ????
01:00 Charlotte Bobcats - New York Knicks NBA 1.64 2.36
01:00 Orlando Magic - Milwaukee Bucks NBA 1.22 4.60
01:00 Atlanta Hawks - Golden State Warriors NBA 1.81 2.08
01:30 Boston Celtics - Los Angeles Lakers NBA 3.45 1.34
01:30 New Jersey Nets - Detroit Pistons NBA 1.89 1.97
02:00 New Orleans Hornets - Philadelphia 76ers NBA 1.38 3.22
02:00 Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks NBA 3.86 1.29
02:30 Houston Rockets - Seattle SuperSonics NBA 1.14 6.44
03:00 Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings NBA 1.44 2.93
03:00 Utah Jazz - San Antonio Spurs NBA 2.93 1.44
04:30 Los Angeles Clippers - Chicago Bulls NBA 1.62 2.40
Charlotte Bobcats - New York Knicks
Oba słabe zespoly ostatnio w niezłej formie. W ostatnich meczach pokonali odpowiednio Denver i Lakers. Czyli jedne z mocniejszych zespolow ligi. Bobcats słabo grają u siebie a Knicks na wyjezdzie. Ciezko powiedziec jak bedzie wygladal ten mecz. Dla mnie no bet.
Orlando Magic - Milwaukee Bucks
Niewiem czemu tak zroznicowane kursy. Wg mnie to Kozły wcale nie są skazane na porażke. Magicy nie grają jjuz tego co na początku sezonu. Na ostatnie 10 spotkan oba zespoly wygrywaly tylko dwukrotnie. Millwaukee moglo by pozamiatac polowe NBA, ale kontuzja Redda odrzuca taką możliwość. Mecz wg mnie wyrownany z Happy Endem dla Bucks. H2h zawsze wygrywali gospodarze. Zeszłej nocy MB doznali druzgocącej porazki z Heat i mysle ze Williams ktory dopiero co zagral rewelacyjny mecz bedzie chcial sie zrewanzowac wraz z partnerami z zespolu
Moj typ: BUCKS 4/10
Atlanta Hawks - Golden State Warriors
Wg mnie mecz wygra Atlanta. Sa ostatnio w formie, a szczegolnie Joe Johnson. wygrali az 6/10 ostatnio rozegranych pojedynkow. GSW zaledwie 3 razy triumfowali. Atlanta nie jest za dobra u siebie, bilans tylko 8-12, ale GSW to najgorszy wyjazdzowicz: 4-16. Nie sadze zeby dzis wygrali po raz piaty. W moich oczach jakos GSW poza Baronem Davisem to nie jest team godny NBA :] Ale fakt faktem ze nie sa na koncu ligi ale az na 18 pozycji w ogolnej tabeli, co zawdzieczają początkowi sezonu.
Mój typ: HAWKS 6/10
Boston Celtics - Los Angeles Lakers
LAL murowany faworyt? Dla mnie nie... jestem wielkim zwolennikiem prawa serii i nie zagram tego meczu :] 12 porazek z rzedu... kiedys Celtowie muszą to przerwac. LAL przegralo z SAS po męczącym pojedynku. Lepiej radzą sobie u siebie niz na wyjazdach. I na tym mi sie argumenty koncza :roll: Niestety trzeba przyznac ze bostonczycy bez Pierce'a nie istnieją i sa najgorsi aktualnie w lidze NBA. Poza tym wraca wypoczęty Bryant i na pewno jest głodny gry po meczu przerwy. Ciezko powiedziec - wydaje sie pewny pogrom LAL, ale jednak jak wkoncu przyjdzie ten mecz BC ktory ma byc przełamaniem tto wszyscy wtopimy kaske ????
Mój typ: CELTICS 2/10
New Jersey Nets - Detroit Pistons
Jedno z najciekawszych spotkan dzisiejszej nocki, o ile nie najciekawsze. Netsi z Carterem na czele ktory wymiata nieziemsko: niedawno 40 punktow, wczroaj 33 w tym rzut za 3 przesądzający o wyrgranej NYN. Az milo sie patrzy jak Kidd i Carter kolejne lata radzą sobie wysmienicie. Tłoki mimo ze uwazaja sie za zdolnych do mistrzostwa jakos zawodzą. KOmpletnie narazie nie wypalil transfer C-Webba, Billups i Hamilton tez nie grają na miare swoich mozliwosci. Ja kibicuje Nets ale dzisiaj chyba nie wygrają. Co za nimi przemawia? :Własna hala, na ktorej maja bilans 13-10, 6/10 ostatnich wygranych spotkan i rewelacyjna forma Cartera. Co przeciw? : Swietna postawa i bilans 13-9 Pistons na wyjazdach, ostatnie 3 z rzedu porazki Pistons (prawo serii - tak dobry zespol nie moze miec wiecej niz 3-4 porazek pod rząd wiec pora wygrac Detroit) i znow prawo serii - 2 wygrane z rzedu Nets, po wczesniejszych trzech jednopunktowych porazkach.
Moj typ: DETROIT 5/10
New Orleans Hornets - Philadelphia 76ers
NoH ostatnia gra nadzwyczaj dobrze. Bez Stojakovica radzą sobie wysmienicie. W lidze są na 22 pozycji, wygrali az 7/10 ostatnich spotkan co jest 6 wynikiem ligi. Phila gra w kratke ale raczej przegrywa. 7-21 na wyjezdzie... Hornets 13-10 u siebie. Washington, Orlando, Lakers, Sacramento, Utah i Portland - to zespoly ktore ulegly w Oklahomie w ostatnich 6 meczach NOH u siebie. Swietna passa Hornets trwa. Mysle ze dizisiaj tez wygraja chociaz kazda seria sie kiedys konczy :] ale ja mysle ze nie dzisiaj i 76ers nie ugrają punktow.
Moj typ: HORNETS 7/10
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks
O tym meczu sie rozpisywal nie bede: Dallas mistrze, Memphis- (mysle ze nikogo ie obraze bo nie znam ich kibicow) - leszcze. Swietne passa Mavs trwa, wygrali 9/10 ostatnich spotkan i wygrają kolejne. Aktualnei to moj faworyt do mistrzostwa. Dirk Nowitzki wymiata, wczroaj mial slabszy dzien to juz sie znalazl mlody następca i rzucil 34 pkty: Austin Croshere. Mysle ze bedzie pogrom i mozna sie pokusic o handi. Tym bardziej ze goscie na wyjazdach maja bilans 16-6, a Grizzlies u siebie ledwie 9-14.
Moj typ: MAVS 9/10
Houston Rockets - Seattle SuperSonics
Wszyscy stawaija na Rakiety ale ja sie spodziewam niespodzianki. Licze i czekam na kolejny rewelacyjny 40-punktowy mecz Allena. Houston jest w formie, ale Sonics nie mozna lekcewazyc. Ponaddzwiekowcy pokonali ostatnio Minnesote, Cavs czy Miami. Sa nieprzewidywalni a paasa 3 zwyciestw graczy z florydy moze dobiec konca.
Moj typ: SUPERSONICS 2/10
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings
Kolejny ciekawy wyrownany pojedynek. Sacra gra tez w kratke. Artest i Bibby raz graja swietne zawody a raz kompletnie zawodza. T-Wolves po wspanialej wygranej z Suns dwa dni temu i przerwaniu ich 17 meczowej passy na pewno u siebie są faworytami. Garnet chyba wraca z dalekiej podrozy kiedy to nie radzil sobie z nowymi pilkami ???? Teraz mysle ze Minnesota wygra ten mecz. Sacramento przegralo 4 kolejne mecze pod rząd ale nie sądze zeby sie dzis przełamali. Na wyjazdach sobie nie radza: 5-15. Pierwszego listopada byli w Minneapolis i grali z Lesnymi Wilkami: 92:83 - porazka. Uwazam ze dizs bedzie podobnie.
Moj typ: T-WOLVES 7/10
Utah Jazz - San Antonio Spurs
Najciekawszy mecz nocy ???? Ja sądze ze wygra SAS: Ktortko i na temat: ograli potezne Lakers w Madison Square garden jednej z najtrudniejszych hal w NBA. Wygrali 7/10 ostantich spoktan ciagle są w formie, moze nie tak jak na początku ale liczyc sie bedą na pewno. Na wyjazdach poza Suns radzą sobie najlepiej: 16-6, a jak dzis wygrają to sie zrownają w tej tabeli z Phoenix. Utah przezywa maly kryzys, a do tego nie zagra Boozer - najlepszy gracz i strzelec zespolu z Salt Lake City.
Dla mnie to
typ dnia. Mysle ze w takim pojedynku na szczycie Spurs zagraja wyjatkowo skoncentrowani i pokonają Jazzmanow.
Mój typ: SPURS 8/10
Los Angeles Clippers - Chicago Bulls
Wszystko zalezy od tego czy Barrett i Wallace zagrają w tym emczu. Jesli tak: Byki powinny wygrac. Sa lepsi mimo swietnych ostatnich wynikow Clippersow. Jesli nie zagra ta dwojka to ciezko bedzie "samemu" Gordonowi grac. Mysle ze wtedy wygraja CLippers ktorzy niezle radzą sobie u siebie: 16-8. Sila Bulls tkwi w Chicago... na wyjazdach sa jednym z gorszych teamow: 6-13 i zaledwie 27 miejsce (4 od konca)
Moj typ: CLIPPERS 6/10