Moje propozycje na dzisiaj :
1. Miami Heat-New Jersey Nets
Biorąc pod uwagę tylko pierwsze mecze sezonu i preseason wynik tego spotkania powinien być jasny . Forma w tych meczach Nets a Heat to taka róźnicą jak między niebem i ziemią . Ja jednak uważam , że nie ma co jeszcze skreślać Heat , bo jest to dobry zespół i jeszcze wróci do formy , ale jeszcze nie teraz ...
Brak Jasona Williamsa jest jednak olbrzymim osłabieniem drużyny z Florydy . Oczywiście jako startowa piątka może go zastąpić Gary Payton , ale czy ten weteran jest w stanie grać na wysokim poziomie przez około 40 minut w meczu przeciwko Jasonowi Kiddowi ? Wątpie ( w pierwszym meczu
GP 7 pkt 3 zbiórki 4 asysty . Dla porównania Kidd grał na fantastycznym poziomie 14 pkt 10 asyst 10 zbiórek ) . Miami nie ma klasowego zmiennika na tak ważnej pozycji jak rozgrywający i to według mnie , skreśla ich jako faworyta tego spotkania . Nets co prawda zagra bez C.Robinsona i E.House , ale nie sądzę by to osłabiło siłę rażenia zespoły z New Jersey . House i Robinson to role players i przydadzą się w PO , ewentualnie pod koniec regular season . Teraz , na początku sezonu każdy z podstawowej piątki Nets może grać nawet i powyżej 40 minut i nie powinni być przeciążeni . Nie wykluczam , że Miami może się obudzić i wygrać . Jestem jednak niemal pewien , że mecz będzie wyrównany i Heat nie wygrają więcej niż 4 punktami . Ogólnie braki kadrowe i raczej ofensywny charakter zespołów pozwala ze spokojem zagrać też over .
Typ : NJN + 4,5 za 1,91 lub over za 1.91 ( średnia stawka )
2. Chicago Bulls-Sacramento Kings
Chicago zagrało bardzo dobry pierwszy mecz sezonu w Miami przeciwko Heat , gdzie niemal zmiażdzyli gospodarzy. Przygodę z wycieczką po Florydzie nieco popsuła porażka z Magikami z Orlando , gdzie przegrali 94-109 . Porażka tak wysoka może nieco odstraszać od grania tego meczu . Byki w pierwszym meczu przed własną publicznością pewnie pokanają ekipę Kings . Orlando jest bardzo niedocenianym zespołem , ale przez amerykańskich fachowców uważane wręcz za drugą siłę w swojej dywizji . Od 2000 roku Byki tylko raz pokonały ekipę z Sacto . Warto jednak pamiętać , że w tym czasie Kings byli czołową ekipą zachodu a Bulls byli na końcu całej ligi . Teraz ekipa z Chicago to zupełnie inny , lepszy zespół . Dzisiaj nawet biorąc pod uwagę fakt , że siła rażenia pod tablicą jest osłabiona prawdopodbnym brakiem Tyrusa Thomasa Byki powinny poradzić sobię z Sacramento .
Typ : zwycięstwo Chicago Bulls za 1.40 ( średnia stawka )
3.Orlando Magic-Philadelphia 76ers
Orlando w sposób fantastyczny zakończyło poprzedni i zaczęło obecny sezon. Drużyna praktycznie nie zmieniła składu w czasie lata i efekty widać . Jak mówi Marcin Gortat ( był z Magikami na letnim kampie ) drużyna jest zmobilizowana by odnieść sukces i zgrana . Philadelfia ma dwóch AI , Webbera i Dalemberta , ale nia mają silnej ławki . 76ers wygrali pierwszy mecz , ale Hawks w tej chwili to klasa niżej niż Magic . Mimo to AI miał tylko 33 % skuteczności z gry . Orlando ma jeszcze lepszą obronę niż Hawks także nie powinni dać sobie nawrzucać zbyt dużej ilości koszy przez Iversona . Ja mam wciąz pamięci porażkę Philadelphi w Europie NBA Tour . Orlando zawsze zaczynało dobrze sezon i teraz nie powinno być inaczej . Dodatkowo za Magikami przemawia fakt , że w zeszłym sezonie wygrali 3 na 4 mecze między tymi drużynami .
Typ : zwycięstwo Magic za 1.42 ( duża stawka )