Philadelphia 76ers-Portland Trail Blazers 1 @ 1.62
Phila 7 porażek z rzędu , czas wreszcie to skończyć . Zwłaszcza , że w ostatnich meczach prezentowali się już naprawdę nieźle . 76 ers oczywiście bez AI ale Portland bez Zacha Randolpha . Obydwa zespoły są uzależnione od tych graczy , ale 76ers już przyzwyczaili się z myślą , że Iverson już nigdy im nie pomoże .W Blazers oprócza Zacha nie zagra Roy i Miles . Dodatkowo Portland wygrało ostatni mecz , a w ich wykonaniu 2 zwycięstwa z rzędu na wyjeździe wydają się być czymś nierealnym ...
NY Knicks-Boston Celtics - handicap : 0-4.5 2 @ 1.70
Boston zawsze bardzo dobrze prezentuje się w MSG . W ostatnim meczu w Nowym Jorku wygrali 122-118 ( drugi mecz między tymi zespołami odbył się w Bostnie i lepsi byli Knicks ) a w ostatnich 9 meczach w NY tylko dwukrotnie schodzili z parkietu pokonani . W sezonie 2005/06 Celtowie zdobyli 3/4 zwycięstw ( porażka również w Bostonie ) a w 2004/05 też 3/4 . W 2003/04 tylko 1 zwycięstwo ale pod koniec sezonu w ... MSG . Ale dość statystyki . Dziś do drużyny Celtów możliwe że wróci Wally Szczerbiak i Theo Ratliff ( napewno nie zagra Perkins ), natomiast w drużynie gości nie zagra Channing Frye , a Steve Francis jeśli wystapi to nie w pełnym wymiarze czasowym . Boston ostatnimi czasy prezentuje się naprawde nieźle , a swoje rekordy bije Al Jefferson , który zastępuje Perkinsa . W NY pod koszami świetnie spisuje się Curry , ale po pierwsze nie ma wsparcia kolegów pod koszem , gdyż grający na pozycji podkoszowej D.Lee nie ma warunków do przebijania się pod tablicami a pozostali wysocy gracze NYK to nieporozumienie . Dlatego NYK tak bardzo odczują wedlug mnie brak Frye . Jesli Boston nie wygra , to sądzę że mimo wsyzstko handi pokryje , bo w MSG nawet jeśli wygrywa NYK to minimalnie . Ogólnie bilans NYK u siebie to tylko 3 zwycięstwa ...
Chicago Bulls-Indiana Pacers 1 1.25
Indiana zagra bez zawieszonego Stephena Jacksona i lidera ( prawdopodobnie ) Jermaine O'Neala . Biorąc już tylko ten fakt pod uwagę ( zważywszy że w Bulls nie ma kontuzji ) możnaby było śmiało to grać . Obie ekipy spotkały się ze sobą już raz w tym roku i górą były Byki . W zesłym roku było 2-2 , po jednej wygranej u siebie i na wyjeździe obu ekip .
Myślę , jednak że w tym roku Chicago wygra obydwa spotkania u siebie ( ostatnio prezentują kapitalną formę 7-3 w ostatnich 10 meczach ). Mimo wszystko Indiana nawet bez swoich liderów postawi według mnie ciężkie warunki gospodarzom .
Spodziewam się wyrownanego meczu dlatego jeszcze nie zdecydowalem na co zagram tutaj . Chyba mimo wszystko na czystą 1 ...
NJN - Memphis 1 1.29
Nie wyobrażam sobie kolejnej porażki Nets przed własną widownią , zwłaszcza że rywal ponownie będzie o klasę słabszy . Cierpliwie czekam na zwycięstwo Nets , bo trochę kasy już na nich straciłem ...
Na pierwszy rzut oka ciekawe typy , choć jeszcze nie przeanalizowane to LAC + 4.5 i NOH + 8.5
EDIT + coś do systemu
W BWIN bardzo ciekawa propozycja : Andre Iguodala (Phi) - Over/Under Points - Typ: Więcej niż 14,5 za 1.85 i
:
Drew Gooden (Cle) - Over/Under Points - Typ: Mniej niż 15,5 za 1.85
choć nei wiem czy nie pójdzie po 1.00
Gooden jeśli zagra to po pauzie spowodowanej kontuzją . Wątpie , by trener dał mu dużo minut na parkiecie . Pewnie wyjdzie w pierwszej piątce i potem dostanie coś pograć w 3 tylko ...