Orlando Magic -11,5 - Philadelphia 76ers /@ 1,90 Betgun
Dzisiaj spotykają się dwie drużyny, które w ostatnich dniach nie potrafią odnieść zwycięstwa. Philadelphia nie wygrała już od 7 spotkań, a Orlando od 2. Patrząc na historię spotkań między tymi drużynami widać, że te zespoły toczyły ze sobą wyrównane boje. W tym roku grali ze sobą 5 razy, bilans 3-2 dla Orlando. Po dzisiejszym meczu powinien się zmienić na 4-2. Orlando w tym sezonie gra bardzo dobrze, zwłaszcza na własnym parkiecie, gdzie wygrało 7 spotkań a tylko 2 przegrało. Zaznaczyć jednak trzeba, że jedna z tych porażek poniesiona została właśnie z 76ers. W tamtym spotkaniu znakomitą partię rozegrał Allen Iverson, który zdobył 39 pkt i miał 10 asyst. To właśnie dzięki jego wspaniałem grze Philadelphia wygrała 105-103. W dzisiejszym spotkaniu lider 76ers jednak nie wystąpi. Bez niego będzie im bardzo ciężko przeciwstawić się silnej ekipie Orlando. To, że bez Allena grają słabo, pokazał ostatni ich mecz przeciwko Washington Wizards, który przegrali 98-113 i to u siebie. Myślę, że Magicy, po ostatnich trochę słabszych meczach, pokażą dzisiaj dobrą koszykówkę i wysoko pokonają Philę.
Washington Wizards - Houston Rockets /@ 2,0 Betgun
Washington w ostatnich meczach spisuje się znakomicie - 3 wygrane z rzędu w tym 2 na wyjazdach pokazują, że drużyna jest w formie. Houston natomiast ostatnio gra w kratkę. W tym sezonie obie ekipy już raz się spotkały. W Houston lepsi okazali się gospodarze, którzy wygrali 86-82. Trzeba jednak zaznaczyć, że Czarodzieje byli wtedy w słabej formie, zwłaszcza w meczach wyjazdowych. Dzisiaj grają u siebie, co napewno będzie ich atutem. Rakiety na wyjazdach do tej pory 5 razy wygrały i 5 razy przegrały. Mecze między tymi drużynami zazwyczaj były bardzo wyrównane i zapewne tak też będzie dzisiaj. Jeżeli trio ze stolicy: Arenas, Jamison, Butler, zagra na swoim poziomie to zwycięsko z tej batalii powinni wyjść gospodarze. Tak więc mam nadzieję, że chłopaki nie spuszczą dzisiaj z tonu i zagrają podobnie, jak przeciwko Dallas.
Bez analizy:
New Jersey Nets - Boston Celtics
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers