>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Sezon 07/08 - 31.10-14.11

Status
Zamknięty.
fito85 0

fito85

Użytkownik
Odezwała się Alfa i Omega, nie byłbyś zaskoczony zwycięstwem Clippers o 30?-bo uwierzę, gadać to każdy potrafi

Kontuzja Bena ma wiele do rzeczy, bo on jest ostoją tego zespołu w obronie, oraz ma dużo ofenswnych zbiórek-jeśli brakuje jego obecności w tym względzie to cały zespół ma bardzo utrudnione zadanie.

Co do typu na Sonics zgadzam się, myślę, że wygrają z Sacramento. Królowie w tak okrojonym składzie nie są w stanie sobie poradzić chyba z nikim. Jednak zawsze zostaje Kevin Martin oraz Brad Miller, jeśli będą mieli swój dzień, to pociągną zespół do wygranej. Zagrałbym dychę na ten typ

J 0

jabool

Użytkownik
Ale tu nie chodzi o same zbiórki (chociaż zgadzam się, 2 zbiórki u Bena to dziwny widok ;] caly zespoł dużo jednak w tym elemencie nie tracił) tylko o głupote jaką swoją gra prezentuja Bulls. Po prostu gra trójki Hinrich - Gordon - Deng w ostatnim meczu byla mocno smieszna, nawet kiedy mieli juz szanse wyrownac, oddawali glupie rzuty nie potrafili nic sensownego zagrac.
30 to bardzo obrazowa liczba ;] wiadomo, ze LAC nie maja szansy wygrac, az tak wysoko, Bulls podobnie. Chodzi mi jednak o to, że zaden wynik w tym przypadku nie bedzie dla mnie zaskoczeniem. Wygrana Bulls moze oznaczac, ze wracaja do formy (nie oglądam meczu dlatego pisze MOŻE), natomiast przegrana tylko utwierdzi mnie w przekonaniu, że jest to ten sam zespoł, który widziałem w sobote podczas spotkania z Bucks.

fito85 0

fito85

Użytkownik
Tak sobie myślę, czy na złą grę Byków nie wpływa negocjowanie kontraktów z Dengiem i Gordonem- Gordon odrzucił kontrakt na 5 lat warty 50 milionów (bez rozpoczęcia negocjacji), a Deng na 5 lat warty 57 milionów...coś czuję że zamiana za Bryanta wisi w powietrzu, Byki nie mają kasy żeby utrzymać obu, przecież mają olbrzymi kontrakt Wallace&#39;a. Za Bryanta Magic Johnson chciał Denga, Gordona+ chyba Nocioniego i kogoś tam jeszcze. Kontrakt Rasharda Lewisa z Orlando wyznaczył złe wzorce, teraz każdy co lepszy zawodnik chce co najmniej z 15 mln, skoro on dostał bodajże 21 milionów za sezon, to czemu Deng nie może dostać 15? Wiadomo, że obaj zasługują na takie po 10, bez przesady, to przepłacanie zawodników przekracza teraz wszelkie granice...

ps. niestety Canal + nie mam, a mało co który kanał tv internetowej działa, ciężko teraz coś obejrzeć...dzisiaj też chyba za bardzo nie będzie czego oglądać :-(

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Proszę Panów temat gdzie oglądać NBA istnieje na tym forum i proszę nie zaśmiecać tego wątku tego rodzaju postami .
Miałem napisaną analizę 3 meczów , lecz niestety komputery bywają brutalne i nic z nich nie pozostało :/
W skrócie .

Timberwolves - Magic
Widziałem w grze oba zespoły i o wiele bardziej do gustu przypadła mi gra dzisiejszych gospodarzy . Mimo że przegrywają to robią to nieznacznie i niewiele im szczęścia do sukcesu potrzeba . Brakuje tam lidera na ostatnie minuty lecz w końcu 8.5 punktu to nawet spory zapas . A Orlando mnie nie przekonuje . Widziałem ich w pojedynku z Bucks i z Detroit i nie widzę tam dobrej gry zespołu jako całości . Dużo tam popisów Turkoglu , Lewisa czy Howarda ale w nie każdym meczu będą oni grali tak dobrze . Co wtedy ?
Knicks-Nuggets
Under. Przeciętność Knicksów , brak zaplecza dla obwodu Nuggets i słaba skutecznośc obu teamów . Linia 211 to sporo , zważywszy że zapowiada się na mecz walki i rewanż za najsławniejszy mecz poprzedniego sezonu .
Warriors - Cavs
Warrios swoim stylem powinni zabiegać Cavsów , którzy nie są w najlepszej jeszcze formie . Dodatkowo trochę tam kontuzji a wśród gospodarzy duża determinacja do wygrania 1 meczu w sezonie .

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Ja tez moge kilka suchych zarzucic, nastepnym razem sprobuje troche napisac ????
Hornets +4,5 ✅
Minnesota +8,5 ✅
NJN ✅
Ben gordon - Maggette kto wiecej pkt ⛔

fito85 0

fito85

Użytkownik
Ojjjj, widzę, że moja tajna broń na ten wieczór, czyli typ Bobcats - Suns nie wypalił na całej linii, Phoenix na razie miażdzą, zawiodłem się postawą Ryśków...tyle dobrze, że nie mogłem go zagrać :)

cóz, bywa i tak, ważne żeby trafić te co się obstawia...

J 0

jabool

Użytkownik
Twoja nie tajna broń- Bulls również nie wypalila ;] kto widzial mecze Bulls na nich nie postawił, ci którzy nie widzieli pisali to co ty.

Porażka Raps, która jest sporym zaskoczeniem i to, az tak wysoka- 112:85. SSS również przegrali w samej końcówce, zakonczonej przed kilkoma sekundami.

fito85 0

fito85

Użytkownik
Porażka Raptors to nie jest aż takie duże zaskoczenie, stawiałem na Bucks że wygrają...ale żeby tyloma punktami? Ciekawe za ile meczów liga się ustabilizuje

gunman 0

gunman

Użytkownik
bardoz się zdziwilem przegrana toronto z buck&#39;s. Oglądałem mecz toronto-boston i mimo ze raptory przegrały to grały bardz dobrze.

J 0

jabool

Użytkownik
Dokładnie Gunman, dlatego to co piszesz Fito tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze z prawdziwym NBA poza cyferkami na nba.com masz niewiele wspolnego. Raps byli absolutnym faworytem, ofc. zawsze moze zdarzyc się jakaś niespodzianka, jednak tutaj najmniej bym się jej spodziewał. Bucks odwrotnie do Raptors, mecz z bardzo słabymi Bulls wygrali minimalnie, ale w stylu, który pozostawiał wiele do życzenia. Spotkania nie oglądałem dlatego nie bede pisal o czyms o czym nie mam pojecia. Opieram sie na poprzednich meczach gdzie Bucks grali fatalnie, Raptors bardzo dobrze.

SSS ostatecznie przegrali w koncowce, szanse na wygranie mieli, powiem szczerze, ze i ten wynik troche mnie zdziwil...

fito85 0

fito85

Użytkownik
Jabol, powinieneś się skupić na podawaniu dobrych typów, bo na razie tylko krytykowanie Ci wychodzi, nie widzę, żebyś jakoś błyszczał w czymś innym. Chciałbyś być autorytetem dla innych, ale za bardzo nie masz do tego podstaw. Popatrz na np Jaquesa czy Teda, oni swoimi typami przekonują ludzi że znają się na tym co robią, a nie pustym gadaniem.

Mi typowanie wychodzi bardzo różnie, czasem lepiej, czasem gorzej, ale nie twierdzę, że jestem jakimś wizjonerem, który może przewidzieć wszystko, to ciągły proces nauki. Koszem interesuję się od wielu lat, nie tylko jak twierdzisz to &quot;cyferki&quot; na nba.com

Dla mnie Milwaukee był faworytem tego meczu i dobrze myślałem, pisałem o tym przed meczem na innym forum. A, to że Ty nie potrafiłeś wytypować zwycięzcy tego meczu, to Twój problem, a nie mój-nie sztuka stawiać zawsze tylko na faworytów, ale trzeba też umieć czasem wytypować niedocenianego przed buków i ludzi zwycięzcę meczu, gdybym kierdował się &quot;cyferkami&quot; z nba.com, to wytypowałbym Toronto.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Panowie apeluje po raz wtóry o szacunek i spokój w temacie ;-) A to kto się lepiej zna na NBA nie ma znaczenia . Ważniejsza w bukmacherce jest trafność typów , więc jak ktoś się ma za znawcę to niech je zapodaje ;-) Ja na przykład po raz kolejny zaliczyłem wtopę , zerówkę 0/3 . Dziwne i zarazem ciekawe jest to NBA w tym sezonie . Tak jak zawsze początki sezonu ...

fito85 0

fito85

Użytkownik
Ale ja tylko się bronię na post wyżej, co piszę coś to jestem krytykowany przez Jabola-tym razem absurdalny argument, że nie znam się na niczym, bo dobrze wytypowałem zwycięzcę meczu Milwaukee - Toronto. Wolałbym nic nie wiedzieć i dobrze układać kupony (z czym jest problem często), poza tym każdego bronią wyniki-moje są na razie co tu ukrywać mierne, mam nadzieję że się poprawię, bo gram tragicznie w ostatnim czasie ;-)

NBA nie jest zbyt łaskawe dla nas, mało co się sprawdza jak na razie- dzisiaj tylko trzy mecze, wstrzymałem się z typowaniem, ale żeby nie pisać suchych postów, wrzucam moje typy na dzisiaj :)

New Jersey - Washington 1

W tym meczu stawiam na wygraną gospodarzy (jak na razie legitymuja się bilansem 3-1), którzy ostatni swój mecz wygrali z dość mocną w tym sezonie Atlantą. Poza zaskakującą wpadką z Toronto prezentują się nieźle, szczególnie Richard Jefferson, który bryluje w ataku drużyny z Miasta-Ogrodu. Vince Carter za to ma problemy ze skutecznością, co jest wynikiem urazu nadgarstka.
Co do Waszyngtonu, to grają zaskakująco słabo, jak na razie przegrali swoje 3 mecze. W dużej mierze na taką postawę zespołu wpływa nie w pełni zdrowy Arenas, który ciągle ma problemy po pamiętnej kontuzji kolana z zeszłego sezonu (trener Jordan mówi, że prawdopodobnie zagra w tym meczu mimo kłopotów). W obliczu problemów z sercem Etana Thomasa wiecej czasu do dyspozycji ma podstawowy center Brendan Haywood i świetnie ten czas wykorzystuje, gra jak na razie życiówkę, zaliczył trzy double-double (średnia 10 punktów, 13,7 zbiórki i 3 bloki). Waszyngton mimo swoich problemów jest bardzo groźną drużyną, która jeśli złapie rytm, może pokonać każdego. Trio Arenas-Butler-Jamison potrafi grać doskonale w ataku i niezwykle trudno ich zatrzymać, jeśli doliczyć do tego zbierającego Haywooda, to tylko kwestia czasu aż się obudzą. New Jersey nie ma ustabilizowanej formy, kurs nie jest warty gry na ten zespół.

Chicago - Detroit 1

Bardzo trudny do wytypowania mecz. Byki grają jak na razie bardzo słabo, ale jednak w końcu muszą zacząć grać dobrze. Jeśli tak się nie stanie to całkiem możliwe będą jakieś zmiany w składzie (Deng, Gordon- Bryant?) Na razie mają bilans 0-4, a w kalendarzu sporo mocnych zespołów, oraz trudna trasa wyjazdowa. Ostatni mecz przegrali u siebie z LA Clippers, jednak bardzo dobra postawa Clippers w tym sezonie oraz ostatnie zwycięstwo w Indianie pokazują, że dobra gra tego zespołu to nie przypadek (ale to małe usprawiedliwienie dla Chicago). Z drugiej strony zespół Pistons, który w ostatnich play-offach odprawił Chicago w 6 meczach, jak na razie mają bilnas 3-0. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że Tłoki wygrają to spotkanie. Byki jednak muszą zacząć wygrywać, bo jeśli przegrają zbyt dużo meczy na początku, to potem będzie trudno nadgonić czołówkę i będzie trudno nawet o awans do play-off . Stawiam na pierwszą w tym sezonie wygraną Byków, wiedzą jaka presja na nich ciąży i muszą w końcu wygrać mecz, United Center jest idealnym miejscem do tego. Byki mają coś do udowodnienia Pistons za zeszły sezon, mecz będzie twardy, zacięty i pewnie do ostatniego kosza. Na oba zespoły kurs bardzo ciekawy, ostrożnie typuję Chicago.

Golden State - Dallas 2

Wojownicy z Oakland podejmą dzisiaj drużynę Kowbojów z Teksasu. Oba zespoły ubiegłoroczną grą w play-offach na pewno przejdą do historii, mecz będzie miał spory ciężar gatunkowy i jest hitem dzisiejszego dnia. Jednak Ci Warriors nie prezentują się tak dobrze, jak w zeszłym sezonie. Jak na razie przegrali wszystkie swoje 4 mecze, grają źle i dzisiaj zapowiada się na piątą porażkę. Mavs pałają żądzą zemsty i nie odpuszczą tego meczu. Prawdopodobnie powróci do składu Devin Harris, mało prawdopodobne że zagra Dampier (chociaż już wznowił treningi). Zdecydowanym faworytem tego meczu jest Mavericks, którzy grają na razie bardzo dobrze (3-1), w przeciwieństwie do swoich rywali. Ze złych wiadomości dla Warriors, do zawieszonego Stephena Jacksona dołączył Kelenna Azkabulke, który prawdopodobnie nie zagra z powodu kontuzji. Dzisiaj Warriors nie mają dużych szans i zostaną gładko pokonani przez Wunder Dirka i jego wesołą kompanię. Magic Johnson dodaje temu meczowi pikanterii, zalecając Dirkowi, aby prowokował graczy Warriors do bójki. Myślę, że ten mecz może skończyć się kilkunastopunktową, albo i więcej wygraną Mavs, którzy dadzą dzisiaj z siebie 110%. Najpewniejszy typ dnia

ps. jednak pisząc te typy zachęciłem siebie do gry, żeby nie być gołosłownym postawię tak jak napisałem :-D

dorzuciłem też undera na Chicago - Detroit, poprzeczka ustawiona jest na 182,5 pkt-można było się przekonać, co się stało, jak zagrały ze sobą dwie defensywne ekipy Houston i San Antonio, 183 pkt nie padły. To będzie mecz walki i nie spodziewam się dużego wyniku.

J 0

jabool

Użytkownik
ja nie twierdze, ze nie znasz sie na niczym, mowie tylko, ze zapawne opierasz sie wylacznie na statystykach. to samo pisales o Bulls teraz o Bucks, ze sie spodziewales. Ok mogłeś sie spodziewac, przeczucie takie, ale nie mogles tego poprzec zadnymi konkretnymi argumentami, Raptors grali po prostu duzo lepiej i nikt nie mogl spodziewac sie takiego spadku formy (wczoraj przegrali rowniez z Magic).

Bulls - Pistons

Dlaczego na Pistons? argumenty znajduja sie kilka postów wyżej przy okazji spotkania z LAC. Tak grający Bulls nie mają prawa wygrac. Przegrana Pistons będzie wyłącznie efektem ich słabej gry, a nie postawy Bulls. Byki wygrać kiedyś musza, jednak Pistons to dla nich w tej chwili duzo za duzo. Duzo niespodzianek w tym sezonie, moze i Bulls wygraja, chociaz wydaje mi sie to malo prawdopodobne. Z taka gra jaka prezentuja do tej pory spokojnie przegraliby z czolowka europy...a czolowka NBA jest calkowicie poza ich zasiegiem (ale to tylko NBA, nie bylo i nie bedzie zespolu z bilansem 82:0, z kims trzeba przegrac, czesto wlasnie w takich wydawac by sie moglo prostych spotkaniach).

PS. pozniej dopisze jeszcze jakies spotkanie...

fito85 0

fito85

Użytkownik
Milwaukee to nie jest taki słaby zespół. Mają ciekawy, perspektywiczny skład-przebojowy Redd, niesamowicie wszechstronny Maurice Williams, solidny center Bogut, superstrzelec Bell, bardzo solidny skrzydłowy Simmons, Desmond Mason- to co wczesniej tyle że bez rzutu za 3, ale z lepszą grą pod koszem, nieprzewidywalny Villanueva, młody perspektywiczny ryżojad...jest w kim wybierać. Ich poprzedni sezon rozstrzaskały kontuzje i wynik końcowy mógł sprawić wrażenie że nie potrafią grać. Teraz są zdrowi i mają szansę na powalczenie o ósemkę na wschodzie. Własna hala to dodatkowy atut, który często z underdoga czyni faworyta. Nieprzypadkowo prawie każdy zespół ma lepszy bilans we własnej hali, czasem się zdarza, że u siebie jest 30-11, a na wyjeździe 10-31. Własna hala to dodatkowa motywacja, gospodarzom pomagają ściany, kibice. Oglądając Milwaukee w pierwszym meczu z Orlando wywarli pozytywne wrażenie, mocno przegrana końcówka zafałszowała wynik meczu, do połowy 3 kwarty był bardzo wyrównany. Toronto nie jest aż takie dobre, co pokazał teraz przegrany mecz z Orlando we własnej hali, zdecydowanie jest do ogrania. Oba zespoły sa przeciętne, Milwaukee może troszkę niżej, ale we własnej hali wg. mnie jest faworytem

pozdrawiam

J 6

jukenduit

Użytkownik
Chicago-Detroit 2 1.91 ⛔
Zastanawiam sie czemu kurs w betgun zarówno na byki jak detroit sa takie same 1,91. Szukałem powodów ale nic ciekawego nie znalazłem. Owszem byki kiedys musza przełamac serie porazek ale nie sadze zeby to było dzis mimo tego ze graja we własnej hali. Do tego Detroit musiałoby przegrac pierwszy raz w tym sezonie. Cos tu jest nie tak, ale korzystam.:spokodfhgfh:
New Jersey-Washington 1 1.41 ✅
Tu juz teoretycznie łatwiejsz sprawa. Nets we własnej hali sa w stanie wygrywac z dobrymi zespołami, poza ostatnia wpadka z Toronto_Ogolnie nie graja jeszcze na swoim poziomie ale z czasem powinni łapac rytm. Washington fatalnie zaczeło sezon choc z najsłabsdzymi zespołami nie grali. Licze na wygrana NJ choc wygrana nie powinna byc wysoka.
Do tego dorzuciłbym under -191 NJ-WAS✅ i over GS +103✅

fito85 0

fito85

Użytkownik
No, typki wreszcie się sprawdziły, poza tym underem Chicago- Detroit...traktuję to jako zapowiedź lepszych dni i większej przewidywalności typów. Chicago w końcu się przełamało tak jak myślałem, chociaż nie było faworytem, planowe zwcięstwa Nets i Mavs...wszystkie 3 mecze do ostatnich sekund były niepewne. Później wrzucę na dzisiaj typy :)

J 3,9K

jacques

Forum VIP

Ciekawe spotkanie zapowiada się w Wachovia Center . Gospodarze , którzy prezentują się w tym sezonie dość dobrze ( 2W - 2L ) podejmują gości z Kanady , którzy po dobrym początku ostatnio złapali zadyszkę . Co ciekawe oba zespoły grały już raz w tym sezonie się spotkali i górą byli ówcześni gospodarze - Raptors , którzy wygrali 106:97 z 76ers . Dziś też zagram na nich , bo 76ers to typowi średniacy którzy raz wygrywają raz przegrywają a gracze z Toronto uważam że są zdecydowanie ciekawszą ekipą . Dziś powinni przerwać złą passę .

Toronto Raptors @ 1.76 ✅

Kolejny mecz i stawiam na kolejne zwycięstwo gości . Głównie dlatego , że widziałem w tym roku graczy Pacers w akcji i po prostu zostałem oczarowany ich grą . Myślę , że ich ostatnia porażka z Clippers to wypadek przy pracy . Dziś co prawda bez Marquisa Danielsa i Ike Diogu ale sądzę , że mają ich jak zastąpić . A gospodarze ? Zaczęli z dużym impetem ale ostatnie dwa mecze przegrywali średnio 30 punktami . W zeszłym roku też dwukrotnie w Charlotte byli goście .
Indiana Pacers @ 2.10 ⛔

ajj przez 3 i pół kwarty pewnie prowadzili i dali się tak zrobić :/

To spotkanie zapowiada się z kolei chyba najciekawiej ze wszystkich dzisiejszych gier . Clippers w tym sezonie czarują cały świat swoją grą ( 4W - 0 L ) ale Pistons to wciąż jedna z najlepszych drużyn w całej lidze i też grają na początku sezonu bardzo dobrze ( 3W - 1L ). Wczoraj przegrali z Bulls ale było to dość pechowe spotkanie dla Tłoków i nie przesadzałbym z wagą tej porażki . Dziś gospodarze zagrają w niemal bez osłabień , czego nie można powiedzieć o gościach wśród których zabraknie jak od początku sezonu dwóch liderów z poprzedniego sezonu - Eltona Branda i Shauna Livingstona ale również kluczowych graczy którzy tworzą siłę Clipps na początku sezonu - Mobley oraz Maggete a niepewny występu jest Petterson oraz Knight . Za grą na gospodarzy przemawia też bilans meczów h2h z poprzednich sezonów , gdzie Tłoki u siebie wygrały wszystkie mecze w ostatnich 5 latach oraz 9 meczów z rzędu w ogóle ...
Detroit Pistons - 8 @ 1.90 ✅

No i na koniec spotkanie z mniejszym kursem ale mnie zadowalającym ;-) Utah to jedna z najmocniejszych ekip w lidze i nie powinna mieć problemów w spotkaniu z młodą i przebudowywaną ekipą z Seattle . Gospodarze tego meczu przegrali wszystkie mecze w tym sezonie jak do tej pory i po tym meczu nie powinno się to zmienić , bo Jazz gdy mają do dyspozycji cały skład ( tak jak dziś ) to miażdżą takich rywali .
Utah Jazz @ 1.50 ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom