Memphis - OKC
Memphis
1.52
bet365
Wędki ? są
Robaki ? są
spławiki ? są
haczyki ? są
Teraz tylko odstawić Dereka Fishera do jego sarkofagu w domu spokojnej starości i można jechać na ryby . OKC jak dziś przegra to jest koniec , wiedzą o tym wszyscy .
Thunder są za ,,krótcy'' w ataku , brak Westbrooka położył ofensywę na łopatki . Wcześniej grali ISO dla Westiego i Duranta i atak napędzał się sam . Teraz gdy obrona skupia się na Durancie wygląda to bardzo słabo .
Żeby jeszcze OKC dysponowało jako taką opcją podkoszową , niestety Ibaka korzystał sporo na wjazdach Westbrooka a teraz wygląda słabiutko , dochodzi oczywiście super obrona Memphis .
Kendrick Perkins zasługuje na nagrodę WTF-MVP , pamiętam jak w mistrzowskich Celtics miał średnią ponad 10 pkt , ten psychol Garnett musiał porwać mu matkę , trzymać w piwnicy i groźić że odda jak będzie grał dobrze .
Teraz OKC grają 4vs5 w ataku przez 20 kilka min na mecz kiedy Perkins jest na boisku . Do tego jego obrona pick&roll jest na bardzo mizernym poziomie , Perk to typowy post up stopper . W dodatku przeceniany w tym elemencie przez fakt że zatrzymywał Howarda to teraz jest opinia że na ,,klacie utrzyma każdego wysokiego'' .
Gasol zrobił sobie z niego swojego małego , potulnego pudelka , tresuje go i uczy nowych rzeczy przez całą serię , pięknie .
Marc Gasol dla mnie obecnie pierwszy wysoki ligi .
Obrona ? wywiera podobny wpływ na obronę co Chandler w mistrzowskich Mavs , to wystarcza za cały komentarz
Atak ? Najlepiej podający wysoki , zresztą podaje lepiej niż niektórzy niscy . Post up moves na najwyższym poziomie , mega kordynacja ruchowa przy takich gabarytach . Odpala jakieś popierzone jumpery z dystansu L.Aldridge'a .
OKC mogliby wykrzesać z siebie ostatnie tchnienie i powalczyć , pytanie z czego ? Z Reggiego Jacksona który i tak gra lepiej niż potrafi momentami , z Duranta który i tak daję za dużo .
Jest Kev Martin który zawodzi , przy jego wymianie za Hardena dużo sobie obiecywano po nim , jak to niby świetnie wpasuję się w Thunder . Jak już kiedyś mówiłem , miała być Monica Belluci a wyszła Jolanta Pieńkowska
Derek Fisher ma mentalośc zwycięzcy , duma nie pozwala mu odwalać lipy . Przyjmie swoje na klate , wymusi kilka ofensów , trafi kilka trójek ale jest to dalej Derek Fisher który jest tak stary że chodził do podstawówki z Billem Russelem . Bądzmy poważni , w tak poważnej grze w PO Fisher może być co najwyżej pionkiem .
Obrona Memphis jak dla mnie to za dużo dla OKC , 42% to najlepsza skuteczność Thunder w tej serii .
Ważna sprawa - straty , kolejno 11 , 10 , 11 w tej serii , nie dają OKC łatwych punktów w kontrach a wiadomo że to jest woda na młyn dla ekipy z Oklahomy .
Kluczowy mecz dla serii , Grizzlies u siebie , psychicznie chyba zdominowali OKC , ogromna presja po stronie gości . Stawiam Memphis , bez handi bo jednak jest to defensywna seria i nie wiem czy wygrają 8 , 6 czy 4 pkt . Jakby brać handicap to -4 albo -3.5