>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Playoffs 2013

Status
Zamknięty.
easy 3,1K

easy

Forum VIP
Stefek Curry over 22.5 pkt 1.71 bet365⛔
Stefan ostatnio nie szalej juz ze zdobyczami punktowymi jak to bylo w koncowce sezonu zasadniczego oraz na poczatku PO. W pierwszym spotkaniu tej serii rzucil 44 pkt, w drugim gdzie punktowanie przejal Klay Thompson &#39;tylko&#39; 22pkt. Dzisiaj znowu GSW przyjezdza na teren rywala i wydaje mi sie, ze tych punktow ponownie powinnismy duzo zobaczyc. Zawodnicy gosci na pewno poczuli szanse w tej serii po ostatnim spotkaniu gdzie co prawda sedziowie nie popisali sie pod wzgledem gwizdania, ale suma sumaru mecz przez gospodarzy zostal wygrany. Stefan ma problemy z kostka, ktora podkrecil setny raz w spotkaniu numer 3 i byc moze przez to oddaje mniej rzutow co wydaje sie bardzo logiczne, ale wlasnie w tym spotkaniu druzyna naprawde potrzebuje jego punktow. Linia jak na tego formatu gracza naprawde niewielka i biorac pod uwage to, ze kurs niedlugo spadnie do 1.6 warto lapac.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Z mojej strony jeśli miałbym coś wrzucać dzisiaj dałbym na under Carmelo &quot;cegły&quot;Anthonego ???? Under 38.5 punkty,zbiórki i asysty Bet365 1.83
Miękko nie było ale najważniejsze ✅ ✅ ✅
Jak spojrzałem na tą linię od razu przypadła mi do gustu Anthony lepszy od Duranta raczej nie jest i wystarczy zobaczyć jak z Indianą ta linia wyglądała w pierwszym meczu pokrył ledwo ledwo miał razem 39,w w drugim pokrył już lepiej bo o 5 punktów przebił.Jednakże gdy rywalizacja przeniosła się do Indiany już tak różowo to nie wygląda.Underowy wynik bo Indiana idzie na wina z nimi obroną sprawiła że Melo zdobył w tej konkurencji tylko 27 punktów!
Myślę że dzisiaj będzie podobnie obrona Indiany ja liczę że oni wygrają ten mecz a Melo nie pokryje tej linii.Moim zdaniem dobrze to wygląda.

Otrzymane punkty reputacji: +3
B 146

bart1110

Użytkownik
Stefek Curry over 22.5 pkt 1.71 bet365
Stefan ostatnio nie szalej juz ze zdobyczami punktowymi jak to bylo w koncowce sezonu zasadniczego oraz na poczatku PO. W pierwszym spotkaniu tej serii rzucil 44 pkt, w drugim gdzie punktowanie przejal Klay Thompson &#39;tylko&#39; 22pkt. Dzisiaj znowu GSW przyjezdza na teren rywala i wydaje mi sie, ze tych punktow ponownie powinnismy duzo zobaczyc. Zawodnicy gosci na pewno poczuli szanse w tej serii po ostatnim spotkaniu gdzie co prawda sedziowie nie popisali sie pod wzgledem gwizdania, ale suma sumaru mecz przez gospodarzy zostal wygrany. Stefan ma problemy z kostka, ktora podkrecil setny raz w spotkaniu numer 3 i byc moze przez to oddaje mniej rzutow co wydaje sie bardzo logiczne, ale wlasnie w tym spotkaniu druzyna naprawde potrzebuje jego punktow. Linia jak na tego formatu gracza naprawde niewielka i biorac pod uwage to, ze kurs niedlugo spadnie do 1.6 warto lapac.
kurs raczej nie spadnie, uni i tobet maja co prawda o 1 pkt wyzsza linie ale po 1.85 i w sumie mysle ze to jest typowe 50/50, poniewaz widac ze nie moze grac jak w pierwszych dwoch meczach i serii z denver, robi bardziej za zmyłkę i spot up shootera, juz ciezko mu sobie wykreować rzut stąd mała ilość prób, a i pewnie w san antonio bedzie ciezej o gwizdki niz w oracle arena

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Indiana - New York
Indiana ML @ 1,58 maratonbet✅
Indiana -5,5 @ 2,00 marathonbet✅
Twarda i skuteczna obrona Pacers zdominowała Nowojorczyków. Właściwie można stwierdzić, że Knicks z obecną grą nie mają co liczyć na korzystny rezultat. Na dodatek atak. Podopieczni Woodsona strasznie kuleją w ofensywie, a Pacers zabrali im jeden z najważniejszych elementów - rzuty dystansowe. W sumie minione spotkanie przebiegało bez jakichkolwiek fajerwerków, Indiana również pudłowała, ale to oni są lepsi w tej konfrontacji i przede wszystkim dysponują własnym parkietem. Ponadto wyróżniają się w defensywie, George odwala kawał dobrej roboty - fakt, że pudłuje wiele rzutów ale co jak co w defie prezentuje się bardzo solidnie. W ofensywie liczę, że pokażą się z lepszej strony, bo mają ku temu możliwości. Knicks opierają się głównie na Anthonym, Smith gra poniżej oczekiwań, Chandler nie ma żadnej przewagi nad Hibbertem + problemy kadrowe gości. Shumpert skarży się chyba na ból kolana i nie wiadomo czy wystąpi. Wychodzi na to, że backourt skupiony będzie na Feltonie, Prigionim, Kiddzie i słabo dysponowanym Smithie - nie jest to raczej paka, która może stworzyć poważne zagrożenie obronie Indiany. Pacers ponownie zagrają agresywnie, podporządkują sobie zbiórki i odniosą zwycięstwo. Nie wierzę w to, żeby nie wykorzystali okazji aby zbliżyć się do finału, bo w innej sytuacji mogą sobie bardzo skomplikować położenie przed pojedynkie w MSG.

San Antonio - Golden State Warriors
Warriors +8 @ 1,81 marathonbet⛔
Trzecia moja analiza na temat tego samego spotkania nie wchodzi w grę, dlatego mocno stawiam w stronę Warriors. Ciężka przeprawa dla obu drużyn, mecz kluczowy w kontekście następnego spotkania w Oakland. Czuję, że Spurs zagrają z dużym zaangażowaniem, ale to Warriors pokryją linię. Osiem punktów to pokaźna przewagi patrząc pryzmat poprzednich spotkań.

P 80

pididi

Użytkownik
Golden State Warriors vs San Antonio Spurs
Typ: over 194.5 kurs: 1.9 pinnaclE✅
Stawka: minimalna 2/10 (stawka taka gdyż to jest dyscyplina where amazing happens)

Ostatnie 3 spotkania były całkiem inne od pierwszego gdzie wynik zakończył się 129-127 po dwóch dogrywkach. Począwszy od GM2 aż do GM4 wszystkie były grane wolnym tempem jak i skuteczność w ofensywie obydwu zespołów nie zachwycała. Wszystkie wspomniane 3 batalie zakończyły się underami i te rezultaty uważam zmusiły oddsmakerów do ustawienia dzisiejszej linii. Ta linia jest o 3.5 pkt. niższa niż GM4 oraz o 8.5 pkt. niższa niż przeciętny total 203 punktów ustalony na początkowe 3 konfrontacje. Sądzę że dziś jest dobry value bo po pierwsze wspomniana linia jest niska oraz obydwie drużyny powinny dać więcej w ofensywie niż to było dotychczas.
GSW wygrało w kiepskim stylu 97-87 po dogrywce. Dlaczego kiepski? Otóż ofensywa trafiali na poziomie: 38.0% (35-92) z gry. Teksańczycy byli jeszcze gorsi 35.5% (33-93) z gry oraz 25.9% (7-27) za trzy. Spudłowali również 11 rzutów wolnych trafiając tragiczne 56.0% (14-25), Rysio z klanu by pociągnął lepiej. Dziś w nocy powinno być celniej z ofensywą podopiecznych Grega, gdyż SA po przegranej na wyjeździe, grając później u siebie zdobywa średnio 101.3 pkt. Zdobyli 98 pkt lub więcej w 10 na 12 tego typu spotkaniach. Natomiast obrona GSW w play-offach jest słaba jeżeli chodzi o mecze wyjazdowe dają sobie rzucić 108.2 pkt.
Dziś liczę na strzelanie z obydwu stron, ale nie szaleje ze stawką.

Otrzymane punkty reputacji: +3
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Indiana Pacers - New York Knicks -&gt; gospodarze over 46,5 zbiórek -&gt; 1,85 -&gt; Betsafe ✅✅✅ 54 zbiórki Indiany

Dzisiaj kieruję się w stronę gospodarzy. Bet, który wybrałem to powyżej 46,5 zbiórek Indiany. Indiana gra fantastycznie w obronie, pod koszem dominują Hibbert, West, George też potrafi zbierać. Świetnie się ustawiają pod koszem rywala, notując dużo zbiórek na tablicy ofensywnej. Moim zdaniem dzisiaj ten mecz, będzie wyglądał bardzo podobnie do ostatniego, gdzie podopieczni Franka Vogel&#39;a zatrzymali graczy z MSG na 71 punktach. Linia jest jak najbardziej do przyjęcia, Indiana z pewnością zanotuję dzisiaj dużo zbiórek, bo wyjść ze stanu 3-1 będzie bardzo ciężko team&#39;owi Woodson&#39;a a Indiana może tylko wygrać mecz skuteczną, twardą obroną, którą ma jedną z lepszych w lidze.

Indiana Pacers - New York Knicks -&gt; Paul George over 32 pkt + zbiórki + asysty -&gt; 1,90 -&gt; Betsafe✅✅✅ 18 pkt + 14 zbiórek + 7 asyst George &#39;a ????

Paul George over 32 pkt + zbiórki + asysty? Zdecydowanie to biorę. Niski skrzydłowy Indiany oddaję bardzo dużo rzutów, póki co nie miał za dobrej skuteczności, ale dzisiaj bardzo ważny mecz dla Pacers. Ponadto, George dużo zbiera, potrafi zagrać też świetne extra pass&#39;y do partnerów. W Indianie każdy gracz ma swoje zadania, niby nie ma wyraźnego lidera, jednak ja w Paul&#39;u widzę takiego gracza, który dzisiaj poprowadzi Indianę do zwycięstwo. Paul George w sezonie wiele razy notował double - duble, nawet 2 razy miał w tym sezonie triple double a to już ciężkie osiągnięcia. George jak dla mnie w tym sezonie gra bardzo dobrze i tą linię dzisiaj przeskoczy. Liczę na 20 pkt, 8 zbiórek i z 5 asyst ;) George średnio oddaje koło 20 rzutów na mecz, dzisiaj jeśli nie zawiedzi e, to powinno by ć łatwo. Pozdrawiam i życz ę owocnych typów.

Dla ryzykantów moim zdaniem value w postaci 3,05@ P aul George double - do uble -&gt; Betsafe 3 /1 0 ;)✅✅✅ double double 18 pkt i 14 zbió rek

Otrzymane punkty reputacji: +46
A 24,6K

andyvelxaero

Użytkownik
Kawhi Leonard (SA Spurs) over 7,5 zbiórki 1,66 bet365
Dotychczas w serii z GS kolejno notował 9, 12, 9, 8 zbiórek w meczu. Regularnie gra 41-45 minut. Kurs nie powala, ale szanse bardzo duże.

jestemgraczem 50

jestemgraczem

Użytkownik
Panowie co myślicie o tym becie? I ogolnie o dzisiejszej postawie Roya?

Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Indiana Pacers - New York Knicks
Typ: Roy Hibbert Double-Double? TAK
Kurs: 2.26
Bukmacher: betsson
Analiza:
Zainteresował mnie ten bet i skusiłem się na niego, Double-Double to nie byle jakie osiągnięcie ale dla Hibberta jak najbardziej w zasięgu. W ostatnim meczu ten zawodnik zdobył 24 punkty i 12 zbiórek, zagrał dobre zawody. We wcześniejszych meczach uzyskał odpowiednio 6-12 i 14-8, co pokazuje że nie wiele mu brakowało aby zaliczyć D-D. Dziś bardzo ważny mecz dla Indiany przed powrotem na MSG, wygranie na własnej hali pozwoli im przyblizyc sie do PO i w lepszych nastrojach jechac do NY. Roy sporo przebywa na parkiecie bo srednio 38 min. Okolo 10 zbiorek na mecz, u Hibberta to norma, ogólnie Indiana gra świetnie w obronie, dziś myśle że jeszcze będzie miał większe pole do popisu pod koszem Knicks&#39;ow poniewaz Shumpert który miał nie grać jednak wystąpi, lecz z jego bolącym kolanem może być rożnie i dobrze zbierający z NY może być mniej dysponowany. Jeszcze na koniec o skuteczności Knicks&#39;ow, która w ogóle nie zachwyca co za tym idzie jest dużo piłek do zebrania. O pkt Hibberta bym się nie martwił bo ma dobrą skuteczność, dziś przed własną publiczność będzie chciał się pokazać z dobrej strony i myśle że tak jak ostatnio pokryje linie Double-Double.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Szybko bo mecz zaraz:
JR Smith Total Points under 16.5 pkt @ 1.83 buk:WilliamHill
Jeśli ten ceglarz rzuci więcej niż 16 oczek to bd mocno zdziwiony,prawda jest taka że Smith zawodzi w ciągu tych play-off.Nie ma co tu pisać nawet o jego statystykach,po prostu nie poradzi sobie dzisiaj z mocną obroną Indiany.

B 146

bart1110

Użytkownik
Dwyane Wade under 16 pkt 1.85 Tobet
Już wszyscy wiedzą i widzą, że flash nie jest w 100% zdrowych, gdy juz nawet koledzy z drużyny zaczeli o tym mówić. Dodatkowo w ostatnim meczu znów w kolanku coś zabolało, zszedł na chwile ale wrócił by zakończyć mecz z 6 pkt, w tej serii wczesniej odpowiednio 14, 15 ,10. Teraz cały czas jakieś zabiegi na to nieszczęsne kolano, wykryto jakieś 3 bone bruise w kolanku, a wujek google mówi że:
A bone bruise is a traumatic injury one sustains from a forceful impact during sports, accidents or a direct hit. It is characterized by severe pain that can last for weeks or months, and the best way to help the healing process is to rest, support, and protect the bone or joint involved and to apply conventional treatments for trauma.
Dlatego wade jest questionable ale sam mówi, że zagra. Ja liczę na to, że Wade nie będzie musiał się przemęczać, a koledzy w miare szybko załatwią sprawę ????

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
S. Ibaka over 12,5 za 1,85 w milenium ✅

Mecz klucz przed nami. OCT postawione pod ścianą i chociaż osobiście sądzę, ze nad ranem będzie 3-1, to wierzę, że goście powalczą. Ostatnio grałem under 13,5 i szczerze napiszę, że miałem niesamowitego farta. Ibaka dostał coś około 15 rzutów i gdyby miał trochę oleju w głowie, to by spokojnie wsadził z 20. Dwa przestrzelone dunki, do tego lay up sam na sam z koszem, jeden wolny..... ŻENADA - dzisiaj jestem przekonany, że S.Ibaka zagra zdecydowanie skuteczniej i włoży over 12,5.
Tak pisałem ostatnio, no i mamy 3-1 i .. można by ponowić analizę. Jedyna różnica taka, że Ibaka fajnie zagrał w meczu r.4, to milenium dorzucił punkcik... Ja wchodzę

S. Ibaka over 13,5 za 1,85 w milenium ✅

B 146

bart1110

Użytkownik
Tak pisałem ostatnio, no i mamy 3-1 i .. można by ponowić analizę. Jedyna różnica taka, że Ibaka fajnie zagrał w meczu r.4, to milenium dorzucił punkcik... Ja wchodzę

S. Ibaka over 13,5 za 1,85 w milenium
chyba lepiej podac kursy z internetowych bukow ktore maja taka sama linie, a podatku nie trzeba płacić np tobet i unibet, a betsson ma linie ustawioną na równe 13

jestemgraczem 50

jestemgraczem

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Miami Heat - Chicago Bulls
Typ: Dwayne Wade liczba punktów under 17.5 / 18 pkt Wade&#39;a :zy3ou:
Kurs: 1.65
Bukmacher: Betsson

Analiza:

Ide w zaparte, trzeci typ na under Dwayne. Wyraźne problemy tego zawodnika, nie widze tego aby przekroczył tą linie. Prawdopodobnie to przez te problemy z kolanem i wydaje mi sie że chce pokazać wszystkim że może grać z kontuzją i za bardzo chce i mu nie wychodzi, w ostatnim meczu na 10 rzutów tylko trzy wpadły do kosza, 2 pkt po kontrze, czyli latwe pkt. Traci on dużo piłek, tak jakby nie miał pomysłu na gre. Tak jak pisałem w poprzednich postach, Miami ma kim grać a dzisiejszy mecz powinni wygrać bez problemów, Byki się już podłamały, na pewno spadły ich morale jak i nadzieje na awans wygasła. Po co trener ma dawać dużo minut kontuzjowanemu zawodnikowi, który wyraźnie jest bez formy, aby narazić go na jeszcze większe problemy z kolanem? Wątpie, ma kim dysponować, James, Bosh i Cole powinni sobie poradzić dziś, myśle że na nich będzie spoczywał cięzar gry i zdobywania pkt. Nie będę się więcej rozpisywał bo już trzeci raz pisze o tym samym

Pozostałe typy na noc:
- MEM + 6.5 po kursie 1.61
- Durant over 9.5 zbiórki po 1.76
- Bosh over 1.5 block po 2.4
- Boozer over 9.5 zbiorki po 1.96
- Bosh over 7 zbiorek po 1.75

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Heat - Bulls

To będzie demonstracja siły Heat. Byki mają już serdecznie dość, jadą na ambicji. Blowout u siebie powoduje, że tylko z obowiązku jadą jeszcze na Florydę. Kto oglądał ostatni mecz wie o czym mowa. Bullsi są wymęczeni i zdziesiątkowani urazami. Easy win Miami to jedyna opcja na to spotkanie. Można też popróbować coś w stronę overa, bo spodziewam się dziś mocno otwartej koszykówki z obydwu stron.

Miami (-14.5) - Chicago @ 1.85⛔
over 181.5 @ 1.85✅

OKC - Grizzlies

Tutaj sprawa nabiera innego obrotu. Thunder na pewno powalczą o powrót do Memphis. Jednak ostatnia porażka po dogrywce, która mogła wywrócić serię do góry nogami, może skutecznie podciąć skrzydła graczom gospodarzy. KD będzie pewnie ciągnął sam, aczkolwiek wydaje mi się konsekwentnie oglądając mecze tej serii, że Z-Bo i Gasol jeszcze nie wrzucili swojego najwyższego biegu. Może się to stać dzisiaj. Więcej odpoczynku i prawdopodobna wizja (przynajmniej dla niektórych) siedmiomeczowej rywalizacji między Spurs a Warriors może sprawić, że Niedźwiadki za wszelką cenę będą chciały sięgnąć dziś po zwycięstwo. Sądzę, że kurs skłania ku pograniu na Memphis, chociażby z podpórką.

OKC - Memphis Memphis win @ 2.55✅
OKC - Memphis +4.5 @ 1.85
✅

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Miami Heat - Chicago Bulls -&gt; gospodarze over 40 zbiórek -&gt; 1,85 -&gt; Betsafe

Kluczowy mecz dla Miami, które dzisiaj powinno skończyć serię z Bulls 4 zwycięstwem. Żeby tak się stało, Miami musi bardzo dobrze bronić, nie pozwalać rywalom na zbiórki ofensywne, pkt drugiej szansy, i walczyć pod koszem rywala. Podejrzewam, że dzisiaj mecz będzie niezwykle ciekawy, jednak z małą ilośćią pkt. Obie ekipy dzisiaj muszą bronić, Chicago na pewno jeszcze nie straciło nadziei, na ugranie chociaż 1 spotkania. Znalazłem fajny bet na Betsafe na linię zbiórek Miami over 40. W Miami jest komu zbierać jest James, Bosh, Haslem, z ławki fajnie zbiera w ofensywie Andersen. Obie ekipy bardzo dobrze bronią, i dzisiaj jestem w miarę pewny tego zdarzenia i chyba jest to najlepsza opcja z tego meczu. Pozdrawiam i życzę owocnych typów.

Dla wariatów Chris Bosh double double 4@ 2-3/10.

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies -&gt; goście over 90 pkt -&gt; 1,83 -&gt; Bet365

Oglądając ostatni mecz między tymi zespołami, zauważyłem, że Thunder zaczynają grać trochę inaczej. Szybciej, z polotem, nie grają tylko pod Duranta, ważnym ogniwem ostatnio był podkoszowy OKC Serge Ibaka. Ale do rzeczy. Wychodzę z wnioskiem, że dzisiaj tempo gry nie będzie wolne a zespół Memphis przekroczy granicę 90 pkt. Memphis to głównie gra podkoszowa. Zach Randolph oraz Marc Gasol robią miazgę z OKC w tej serii. Dzisiaj myślę będzie podobnie. Na obwodzie jest Conley, fajnie z ławki zdobywa po kilkanaście pkt Jared Bayless. Team Brooks&#39;a nie potrafi zatrzymać tego dubletu. Memphis gra naprawdę fajny basket, ponieważ tam każdy wykonuję swoją robotę, każdy jest równy, nie ma wyraźnego lidera, i to powoduję że Lionel Hollins ma świetną drużynę, która tworzy monolit. Dzisiaj myślę będzie podobnie. Memphis dzisiaj przekroczy 90 pkt myślę że spokojnie.

Otrzymane punkty reputacji: +5
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Ja pójdę w drugą stronę...
W 3/4 gry, deski wygrała drużyna OKC. Niestety nie ma odzwierciedlenia tego w wyniku. Mają nóż na gardle i się &quot;zepną&quot; jak to robią najlepsze drużyny. W przeciwieństwie do Misiów, którzy musieli odrabiać straty po nieudanej 1q w G3, a potem spięli się i wygrali w OT. Mają pewne uczucie spełnienia - nie przegrali żadnego meczu u siebie + komfort moralny następnego meczu u siebie -&gt; w tej kwestii zgadzam się z Lukascashem ???? Choćon przewiduje blowout OKC; ja z kolei win kilkoma punktami. No ale żeby do tego doszło to ktoś musi pomóc Durantuli dlatego warto zagrać over Ibaki i/lub Martina + Brooks musi odstawić Fishera ;) Ja do tego dokładam over zbiórek całej drużyny - 42. Na Grizzlies wynosi ona 43, a przypominam! 3/4 razy: w G1, G3 i G4 to zwycięstwa na deskach Thunder. I tyleż razy ta linia została przekroczona.
Co do drugiego meczu: Wade under 17,5 @1,6 lub under 27 points+reb+assists @1,46 - idealny kurs na dubla :]
Propozycje:
OKC ML @1,49
OKC Home Team Total Rebounds over 42 @1,85
Wade under 17,5 @1,6
Wade under 27 points+reb+assists @1,46

Moje wyobrażenie mowy motywacyjnej Brooksa ????
http://www.youtube.com/watch?v=QnM1811TZ7A

Otrzymane punkty reputacji: +12
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Graj OKC handicap Hardison...what are you a girl or something ????

The total has gone OVER in 13 of Oklahoma City&#39;s last 16 games when playing at home against Memphis
Thunderare 9-1 SU (8-2 ATS) when playing at home L10 games off a loss since the regular season

gmark 765

gmark

Użytkownik
Ja pójdę w drugą stronę...
W 3/4 gry, deski wygrała drużyna OKC. Niestety nie ma odzwierciedlenia tego w wyniku. Mają nóż na gardle i się &quot;zepną&quot; jak to robią najlepsze drużyny. W przeciwieństwie do Misiów, którzy musieli odrabiać straty po nieudanej 1q w G3, a potem spięli się i wygrali w OT. Mają pewne uczucie spełnienia - nie przegrali żadnego meczu u siebie + komfort moralny następnego meczu u siebie -&gt; w tej kwestii zgadzam się z Lukascashem ???? Choćon przewiduje blowout OKC; ja z kolei win kilkoma punktami. No ale żeby do tego doszło to ktoś musi pomóc Durantuli dlatego warto zagrać over Ibaki i/lub Martina + Brooks musi odstawić Fishera ;) Ja do tego dokładam over zbiórek całej drużyny - 42. Na Grizzlies wynosi ona 43, a przypominam! 3/4 razy: w G1, G3 i G4 to zwycięstwa na deskach Thunder. I tyleż razy ta linia została przekroczona.
Co do drugiego meczu: Wade under 17,5 @1,6 lub under 27 points+reb+assists @1,46 - idealny kurs na dubla :]
Moim zdaniem to dziś Oklahoma Thunder przegra i wybiorą się na wspólne wędkowanie. Jedyne o czym piszesz w analizie to, że się zepną i że będą zmotywowani. Dla mnie to żadne argumenty a nawet powiedziałbym, że motywacja to będzie ich największym problemem. Bo jak zmotywować zespół po meczu w którym prowadzisz już nawet 17pkt a w konsekwencji przegrywasz w końcówce trzeci kolejny mecz. Grizzlies udowodnili, że przegrywając deski i grając taki fatalny mecz jak G3 są wstanie i tak defensywą wygrać z słabiutką Oklahomą, są także wstanie wygrać pozwalając OKC prowadzić przez większość spotkania ponad 10-punktową przewagą. Jak pokazać pazur gdy jeden z dwóch głównych kandydatów do mistrzostwa traci swojego drugiego najlepszego zawodnika i przegrywa w serii 3-1. Jak dla mnie to zobaczymy dziś bardziej obraz rozpaczy i zrezygnowania. Taka porażka jak w game 4 poważnie osłabia morale, a w obliczu wciąż marnego doświadczenia Kevina Duranta nie widze dzisiaj drużyny Thunder zaciskającej zęby. Dwoisz i troisz się a i tak przegrywasz. Dzisiejsza Oklahoma przypomina bardzo Cavs z Jamsem z przed paru laty. Niedźwiadki też nie mogą swoich przeciwników zlekceważyć (jak zasugerowałeś) i dlatego zamkną tą serie dzisiaj. Jeżeli tak się nie stanie mogą zrodzić się niechciane problemy w game 6 - więc Grizzlies za nic nie bedą chcieli do tego dopuścić. Więc argumenty Ci się zepną a Ci nie bo prowadzą w serii są na żenującym poziomie. Najlepszy podkoszowy duet w lidze powinien dziś cieszyć się z awansu do WCF, są po prostu lepsi w każdym elemencie gry (po za tym, że nie posiadają Duranta).

Otrzymane punkty reputacji: +1
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
To chyba nie doczytałeś do końca...
To jest jeden z powodów. Drugim na pewno jest lekkie rozluźnienie Misiów ze świadomością ewentualnego następnego meczu u siebie i przypieczętowanie awansu właśnie w FedEx Forum...
Wystarczy do tego spojrzeć niedawny mecz SAS z GSW. Warriors mieli wygrany mecz a tu potem bum! 4q, remis i przegrana w OT. A potem podniosło się larum, że to zniszczyło psychicznie GSW, dostaną lanie od Spurs itd... Efekt? Wygrana w San Antonio... Teraz też liczę na podobieństwo ;)

gmark 765

gmark

Użytkownik
Wystarczy do tego spojrzeć niedawny mecz SAS z GSW. Warriors mieli wygrany mecz a tu potem bum! 4q, remis i przegrana w OT. A potem podniosło się larum, że to zniszczyło psychicznie GSW, dostaną lanie od Spurs itd... Efekt? Wygrana w San Antonio... Teraz też liczę na podobieństwo :wink:
Golden State Warriors jedyny wygrany mecz który ostatecznie przegrali z SAS rozegrali w Game 1. Więc nie wiem jakie tu podobieństwo.

Nawet jeżeli pomyliłeś Warriors z Spurs i masz na myśli Game 4 to wciąż nie widzę podobieństwa bo seria była w tym czasie na remis (2-2).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom