>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Playoffs 2013

Status
Zamknięty.
P 80

pididi

Użytkownik
NEW YORK GM6 vs INDIANA GM6
Typ: -5 Indianda✅ BANG ! sry ze na rauszu, ale i tak pewnie nikt nie skorzystał

Dobrze Misiaczki analiza po mimo że melanż gruby był:

Nicksi byli zdesperowani w GM5, wygrali co oczywiście nikogo nie dziwi, chłopaki się spięli. Ok Hill odpadł wtedy w spotkaniu w MSG, dziś też raczej nie zagra, ale dziś Indiana jest przygotowana na brak Geroga, NYK są 0-4 na parkiecie Indiany. Indiana ogólnie jest 35-11 u siebie na parkiecie. Peacers są 14-1 SU w tym sezonie. Oczywiście ofensywa Indiany okrutnie słaba w ostatnim spotkaniu. Dziś liczę na poprawę. sry ale weekend dziewczyny i .....wybaczcie moją zwięzła, a mam nadzieje tym razem trafną analizę...

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Więc po co wstawiasz tu suchy typ? To jest dział na wstawianie typów wraz z analizami...
Zresztą takie wpisy szybko są usuwane przez moderację co spotka niedługo i mój jak i Twój post ;)

D 238

daw1910

Użytkownik
Więc po co wstawiasz tu suchy typ? To jest dział na wstawianie typów wraz z analizami...

Zresztą takie wpisy szybko są usuwane przez moderację co spotka niedługo i mój jak i Twój post ;)
mądrze pisze , polejmy Jej ???? bawmy się dalej oglądając i wygrywając przy nbe&#39;ie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Konsekwentnie staram się coś poprawnie ukłuć w serii Pacers - Knicks i widzę, że buki nie obniżają linii na over/under więc łapie tym razem under 179.5. Nie potrzeba większego uzasadnienia, wystarczy popatrzeć na całą rywalizację. Dziś mecz alive dla Knicks, więc pewnie też coś pobronią. Pacers wiedzą, że mecz można wygrać tylko defensywą. Liczę tym razem na kolejny defensywny mecz obu ekip.
Pacers - Knicks under 179.5 @ 1.84

Otrzymane punkty reputacji: +7
kostuch 142

kostuch

Użytkownik
A jest takie przysłowie, nie tykaj gów** bo będzie śmierdzieć. ????
Dobra, wracamy na zachodni front, a tam już dziś wielki rewanż za rok 2011, czyli Spurs vs Grizzlies g1.
Cóż, ciężko z mojej pozycji o obiektywizm. Jestem od lat zapalonym kibicem Spurs, więc część rzeczy pisanych przeze mnie może być przez bardziej obiektywnych ostro zaatakowana, ale fakty są takie, że mimo powszechnej opinii Grizzlies to rywal dla Spurs łatwiejszy niż OKC czy GSW. Dlaczego? Bo Memphis spowalnia grę, konstruuje długie akcje i opiera swoja grę na dwóch wysokich zawodnikach. Dla Spurs takie rozwiązanie jest korzystne. Jak wiemy, ekipa Popa nie lubi morderczych fastbreacków czy bardzo rozbudowanego transition offence (chociaż sami Spursi często takowym systemem grają, to z jego obroną jest już gorzej) O ile w 2011 Memphis atakowało z roli, nazwijmy to roboczo, &quot;kopciuszka&quot;, tak teraz, na ten moment, z ekipą Niedźwiedzi każdy musi się liczyć. Odpada zatem element zaskoczenia. Pod koszem przewaga Memphis, nie ma co się upierać. Siła rażenia z obwodu - zdecydowanie Spurs. W przekroju całej serii z OKC zarówno Prince, jak i Allen sprowadzali się do roli zadaniowców, a nawet jak już brali piłkę do ręki - cóż, zdecydowanie większy potencjał w ataku wykazują Leonard i Green. Bench - moim zdaniem jednak przewaga Spurs. Ale to Memphis ma te siejące postrach dwie wieże i zapewne będziemy świadkami pasjonującego meczu. Niemniej
Spurs vs Grizzlies @ 1.54

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
San Antonio Spurs vs Memphis Grizzlies​

Już dziś o 21:30 pierwszy mecz walki o miano najlepszej drużyny na Zachodzie. Szczerze mówiąc nie widzę tutaj zbytnio sensu na granie w stronę któregoś zespołów i znalazłem ciekawy zakład na większą ilość punktów Gasola (z handicapem) w pojedynku z Parkerem. Obaj są liderami swoich zespołów i obaj rzucają podobną ilość punktów w PO. Średnia Gasola w PO to 18,3 punktów na mecz, Parkera 22,4. Różnica trzech punktów, ale akurat w meczach Memphis którzy w głównej mierze bazują na defensywie pada po prostu mało punktów, w serii z OKC nie było meczu w którym padłoby więcej niż 200 punktów, jeśli chodzi o Spurs to oni grali z bardzo ofensywną drużyną i dorzucając do tego to że oni sami grają bardzo ofensywnie, było mnóstwo akcji i dlatego Parker oddawał bardzo dużo rzutów, poza tym w serii z LAL i GSW miał na przeciwko śmiesznych rywali, tutaj będzie miał na pewno trudniej z Allenem. Patrząc również na to jak gra obecnie Memphis w obronie i jak głównie zdobywa punkty Parker to po prostu w tej serii będzie moim zdaniem rzucał o wiele mniej. Gasol w serii z SAS będzie mógł robić co będzie chciał, Spurs po prostu nie mają dobrego centra, a ich najlepszy czyli Splitter jest po prostu słaby i Gasol będzie z nim robił co będzie chciał tak jak chociażby w pierwszej rundzie Howard, czy w drugiej Bogut. Gasol w obecnej chwili jest chyba najlepszym centrem w lidze więc tutaj naprawdę sporo rzuci, bo jeśli do Boguta nie należy zdobywanie punktów, to akurat od Gasola w Memphis oczekuję się że oprócz pracy w obronie będzie też zdobywał punkty. Parker w ostatnim meczu miał 1-13 za dwa punkty, 2-3 za trzy i dodając do tego bardzo dobrą obronę Memphis może mu się znowu zdarzyć tak słaby mecz. Myślę więc że z handicapem +5.5 Gasol bez problemu pokryję tą linie.
Typ: Marc Gasol (+5.5) vs Tony Parker 1,85 Betsson
Do tego jeszcze typ na ten mecz, ale już bez analizy: Duncan vs Randolph (+0.5) 2,02 Tobet

vertigo 11,1K

vertigo

Użytkownik
Podoba mi się typ Kostucha,

kurde, ponad 1.50 na Spurs u siebie to zawsze dobry kurs. Ja od siebie dodaje jeszcze powyżej 93.5 gospodarzy @ 1.85 ✅ bo z tym, odziwo, Spurs nie mają problemu. Na ostatnich 10 spotkań w AT&amp;T Center z Memphis, San Antonio pokrywało tą linię 9-krotnie (!), raz rzucili 93 czyli brakowało dosłownie jednego punktu. Wiadomo, Grizzlies będą grać swoje - czyli wolno i wszystko będzie zaczynać się od obrony. Z tymże Spurs są wreszcie zdrowi, bardziej utalentowani, mają szerszy skład niż dwa lata temu o tej porze dlatego też liczę na inny charakter tej drużyny. Mecze będą naprawdę zacięte, przedłużane końcówki, możliwe dogrywki. Fajnie to wygląda.

Otrzymane punkty reputacji: +4
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Duncan over 18.5 pkt (1.85) Betcity ⛔
Duncan over 9.5 zbiórki (1.95) Betcity ✅

Ja dziś liczę na dobry występ Duncana. W tych PO jest czołową postacią w SAS, oddaje bardzo dużo rzutów, zbiera praktycznie wszystko co jest do zebrania i co chwila sieka double-double. Tim śmiało zagra dziś ok.40 minut, Grizzlies to już nie żarty i tutaj żadnych odjazdów i łatwych winów jak w meczach z GSW nie będzie.

Oto staty Duncana kiedy gra over 35 minut, ostatnie 7 spotkań :

12 Maj. 43 minut z GSW - 15 zbiórek i 19 punktów
10 Maj. 38 minut z GSW - 10 zbiórek i 23 punkty

8 Maj. 37 minut z GSW - 9 zbiórek i 23 punkty
27 Marzec. 36 minut z Nuggets - 14 zbiórek i 23 punkty
22 Marzec. 37 minut z Jazz - 16 zbiórek i 19 punktów
14 Marzec. 36 minut z Mavs - 19 zbiórek i 28 punktów

22 Luty. 39 minut z GSW - 13 zbiórek i 19 punktów

Widzimy więc, że jeśli tylko Duncan dostaje odpowiednie minuty obie te linie praktycznie zawsze pokrywa. Dziś po prostu musi zagrać to over 35 minut, no chyba że wyłapie szybkie faule, ale to nie zdarza mu się często. Ze zbiórkami nie będzie tutaj najmniejszych problemów, bo Miśki z wybitnego % trafień nie słyną. Trudniej będzie z punktami, ale tu też myślę, że spokojnie powinien dać rade.

P 80

pididi

Użytkownik
Memphis Grizzlies vs San Antonio Spurs
Typ: Memphis +5 kurs: 1.9 marathon​

⛔ Zi Bo pierwsze i jedyne 2 pkt. zdobyte poprzez dobitke w IV kwarcie 9 minucie....dziękuje, wychodzę i gaszę światło

Nie licząc dwóch pierwszych porażek z Clipersami, miśki są 8-1 SU oraz idealne 9-0 ATS w ostatnich 9 spotkaniach play off. Drużyna ma bardzo dobrą obronę tylko w 2 z tych 9 pojedynkach pozwolili rzucić przeciwnikowi więcej niż 93 pkt. Miśki miały dodatkowo dzień dłużej odpoczynku.
San Antonio to jednak starsza wiekowo drużyna. Musieli dłużej męczyć się z GSW wyjazd do Oakland też nie był mile widziany w tej ekipie. W sezonie regularnym ostrogi nie miały jakoś łatwo z miśkami. Bilans jest 2-2 jedno z tych zwycięstw było wynikiem dogrywki i wygraną 4 punktami u siebie w Teksasie. Ogólnie uważam że dziś będzie prawdziwy sprawdzian dla Spurs. Bo kontuzjowani Lakersi jak również GSW w ostatnich dwoch spotkaniach to nie ta półka co Grizzlies. Dziś stawiam na underdoga +5​

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Ja dziś bez typu, jednak polecam zajrzeć na betcity, lub jeśli ktoś nie ma tam konta, założyć je. Wygrywających prędzej czy później dopadną limity, jednak ofertę ten bukmacher na niemal każdy sport ma bardzo bogatą, w tym także na NBA.
Przy okazji finałów konferencji możemy obstawiać takie wydarzenia jak liczba fauli czy strat, ile rzutów za 1, 2 i 3 punkty wykona dany zawodnik i kilka innych, co jest ewenementem w porównaniu do innych bukmacherów. Lubiący rozdzielać włos na czworo będą w siódmym niebie, naprawdę jest w czym wybierać. Bez wątpienia jest to obecnie najlepsza oferta na NBA spośród wszystkich buków.

huczkins 28

huczkins

Użytkownik
Mecz: San Antonio Spurs vs Memphis Grizzlies
Typ: 1 kwarta; Spurs ✅
Kurs: 1.75
Buk: Betclic
Za 45 min będzie można obejrzeć mecz San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies
obstawiam zwycięstwo pierwszej kwarty gospodarzy, ponieważ Spursi idealnie wchodzą w mecz. Gospodarze liczą wygrane pierwszych kwarty w ostatnich 4 meczach, dodatkowym atutem jest gra na własnym parkiecie i to na pewno doda im skrzydeł przy pierwszym meczu półfinałowym. Natomiast Memphis grają wolniej, rozkręcając się z minuty na minute, spodziewam się zaciętego pojedynku od pierwszej do ostatniej minuty, lecz sądzę, że gospodarze przejmą prowadzenie dając z siebie wszystko już od pierwszego gwizdka.
Edit: 31:14

dwill 620

dwill

Użytkownik
Na rozpoczęcie finału San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies, warto pokusić się o 2(+6) @ 1.81 ( Marathonbet). B. delikatna stawka, bardziej pod większe emocje oglądająć mecz, bo trzeba zobaczyć, jak obie ekipy będą na siebie przygotowane.
Spodziewam się zaciętego meczu. Po obu stronach ciekawe match-upy. Doświadczenie po stronie gospodarzy, którzy w historii organizacji na tym etapie play-off będą występować ósmy raz w ciągu ostatnich 15 lat, a dla Memphis Grizzlies jest to historyczny awans do finałów konferencji.
Doświadczenie z przewagą parkietu, a po drugiej stronie &#39;dog&#39;, który ma realne szanse na coś więcej niż uprzykrzenie życia faworytom, być może pójdą za ciosem i zrobią kolejny krok by zapisać się wyraźniej w kartach historii

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Na gorąco po meczu nie powinno się typować, ale patrzę sobie na boxy i na ogólny przebieg tego meczu i jeśli buki wystawiły 1.50 na Spurs w drugim spotkaniu no to grzech nie pograć. Tymbardziej, że mecz pokazał, że Pop odrobił pracę domową z Randolphem i Gasolem. Opcje obwodowe - jak pisałem w analizie, nie są w stanie dorównać długiej ławce Spurs. Takie mecze w tej fazie nie biorą się z przypadku.
Spurs - Grizzlies @ 1.52

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Pytanie tylko czy Spurs utrzymają taką skuteczność z dystansu...48%. A było prawie 60%. 3ka siedziała im naprawdę wybitnie.

P 80

pididi

Użytkownik
Ogólnie rzecz ujmując to pierwsze spotkanie było egzaminem dla trenerów. Popovic zaliczył ten test na 6+. Miśki byli jak we mgle, ostrogi zmusiły ekipę z Memphis do grania dystansowego czyli tragedia. Nie mówię że miśki nie mają szans ale jak nic nie zrobią z tym systemem jaki zaproponował coach z teksasu to ja ekipę Zi Bo widzę w czarnych barwach. Sam Zi Bo i jego twarz w IV kwarcie mówiła wszystko za siebie. Chciał się zapaść pod ziemie i się już nie pokazywać....

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Mówiłem, że element zaskoczenia przestał działać. Memphis na obwodzie prezentuje się znacznie gorzej, ba, nikt z zawodników pierwszej piątki nie oddał nawet rzutu z dystansu. A skuteczność za 3 Ostróg nawet jeśli spadnie, to moim zdaniem i tak niewiele to może zmienić, jeśli uaktywni się Duncan.

sheym88n 52

sheym88n

Użytkownik
SAS - MEM połowa/koniec 1/1 1,83
liczę na podobny scenariusz jak w pierwszym spotkaniu, Pop na pewno nie będzie chciał dopuścić do nerwówki jak z GS, gdzie po dwóch spotkaniach u siebie było 1:1, właściwie ledwo unikając porażki w 1 meczu (Manu za 3 na sekundy przed końcem).
Liczę na odjazd Spurs już od pierwszej kwarty. Kurs zadowalający.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
3 typy z Pinnacle:

1)
Spotkanie: SAS vs Memphis Grizzlies
Typ: SAS ✅✅✅ 93:89 (po dogrywce)
Kurs: 1,47
Stawka: 8/10

2)
Typ: SAS wygra 1.kwartę ✅✅✅ 15:13
Kurs: 1,63
Stawka: 6/10

3)
Typ: Under 182 pkt :;/: 182 pkt zwrot, a myślałem o 182,5:p ale generalnie weszłoby gdyby nie dogrywka
Kurs: 1,89
Stawka: 3/10

Analiza:
3 typy, więc 3 szybkie komentarze:
1) Spodziewam się drugiej wygranej SAS na własnym terenie, bo GM1 pokazał różnice w obu ekipach i ich stylu gry oraz obnażył braki Grizzlies.
2) W 5 ostatnich meczach w PO Spurs wygrywali pierwszą kwartę. Początek meczu to zdecydowanie dobry fragment gry ekipy z San Antonio i często odskakują na kilka punktów (ostatnio na kilkanaście).
3) Moim zdaniem spadnie świetny % skuteczności Spurs z GM1 i wynik będzie niższy niż ostatnio. Co do gości, to nie wierzę, że przekroczą 90 pkt.✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
gmark 765

gmark

Użytkownik
A moim zdaniem widzieliśmy dotychczas klasyczne game nr.1 w której jedna drużyna mocno ruszyła i zdeklasowała rywala i nałożyła wielu odbiorcom klapki na oczy. Wynik meczu pierwszego nie oznacza, że cała seria zakończy się taką deklasacją.

Pop myśli i ostatni wymyślił o to taki sposób gry swojej drużyny. SAS na prawdę forsowali tempo i przyspieszali grę(zabija to Grizzlies) ale może ich to również zabić. Głównie przez wiek kluczowych zawodników. Statystyki są świetne ale jak ogląda się ich na ławce widać zmęczenie. Zaskoczył mnie fakt, że strasznie w kość w tym meczu dostał Leonard. Zaintrygowała mnie sytuacja gdy Leonard po stealu teammate&#39;a biegł z dwójką innych graczy swojej drużyny na pusty kosz. Zadziwiające było to, że ledwo doczłapał kontrę którą normalnie skończyłby efektownym dunkiem, tym razem był to wymęczony layup na granicy błędu kroków. Podobnie Duncan wyglądał na strasznie zmęczonego. Statystyki wyglądają w jego wykonaniu perfekcyjnie to fakt, i jako drużyna Spurs zagrali bardzo dobrze i skutecznie, ale gdy się na nich patrzyło... nie wiem, ciężko to wyglądało.
Pop zaskoczył Memphis swoim odmuleniem i przyspieszeniem gry (pragnę zwrócić uwagę na wznowienia gry - które były bardzo szybkie) ale bardzo mocny wpływ ma to też na postaci TP i TD, a nawet KL. W pierwszym spotkaniu to zafunkcjonowało ale jak ich to zmęczy to i procent spadnie drastycznie. Memphis nic nie grając byli wstanie dojść Spurs na tylko 6 punktów.

Ogólnie nie da się grać cały czas na poziomie 60% trójek, przeciwko takim defensorom jakich mają Miśki na obwodzie. Oczywiście pod koniec gdy grały rezerwy i maskotka Spurs (Tracy McGrady) to i % trójki spadł, ale mimo wszystko większość miała dziś dzień konia na obwodzie.

Spurs ustawili sobie mecz w 1 kwarcie a to też ma ogromny wpływ, gdyż swoim doświadczeniem mogli go kontrolować. Niby błaha sprawa ale też warto zwrócić uwagę, że w zasadzie od startu spotkania mieli bezpieczną przewagę.

Główny aktor ofensywy Memphis Zach Randolph nie powinien już powtórzyć tak fatalnego meczu, a na pewno nie 1/8.

Pozostałe problemy Memphis.

Zach vs Bonner - w ofensywie RedMambie zawsze pomagają koledzy z zespołu podwajając Zach&#39;a. Ten musi więc oddawać piłkę co rodzi kolejny problem gdyż jest słabym podającym a Grizz nie mają na obwodzie znaczących strzelb.

Bonner vs Zach - krótko, Zach nie będzie biegał po zasłonach za Bonner&#39;em. W tym przypadku można grać over punktowy RedMamby ale też nie sadzę aby powtórzył skuteczność z pierwszego spotkania.

Lionel Hollins to dobry trener, na pewni nie jest lepszy od Pop&#39;a ale potrafi reagować na sytuacje na boisku. Jeszcze nie wiem co wymyśli, ale moim zdaniem seria się rozstrzygnie w Game 5. Więc warto pograć na wygraną serii Memphis (kurs3,00) gdyż jest to spore value.
Co do dzisiejszego spotkania polecam dodatkowe handicapy w stronę Miśków. Nie będzie dziś takiej straty punktowej jak w niedzielę.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
widzę, że większość robi powtórkę z rozrywki sprzed roku (Spurs vs Thunder - chyba jako jedyny, albo bardzo nieliczny grałem OKC po g2). Naprawdę nie bądźcie znowu zaskoczeni. Bonner nie będzie tak trafiał co mecz ;)

Ja dzisiaj spróbuję z overem. Sprawa wygląda bardzo prosto. Miśki zagrały pierwszy mecz katastrofalnie w ofensywie, zresztą w obronie też nie radzili sobie. Nie wierzę jednak, żeby mieli to powtórzyć. Właściwie gdyby nie Pondexter i jego pkt z ławy to ofensywa Grizz i wynik wyglądałyby koszmarnie. Quincy pozwolił im powrócić do meczu na chwilę w 3q. GMark słusznie pisze - trudno oczekiwać, żeby Zach zagrał znowu takie totalne dno. On 2 lata temu zmiażdżył Spurs w serii, więc liczę, że przypomni sobie jak grać przeciwko Ostrogom.
Pop to oczywiście genialny coach, potrafiący dobrać doskonały system do swoich graczy zarówno w ataku jak i w obronie, potrafiący wprowadzić zmiany, które zaskoczą rywali i zmienią przebieg rywalizacji, ale trzeba jednak mieć też wykonawców. A tych w defensywie uważam, że Spursom zdecydowanie brakuje, żeby zatrzymywać rywali co mecz na 80 pkt. Duncan to kiedyś był doskonały defensor, ale dziś już nie te lata. Ponadto pod koszem blisko 40 minut w rotacji ostatnio spędzili Diaw i Bonner. Tak DIAW &amp; BONNER. Niedźwiadki muszą to wykorzystać i Marc z Zacharym muszą zdecydowanie lepiej zagrać w tej sytuacji. Na obwodzie też nie widzimy naprawdę żadnych &quot;elite&quot; defensorów. To już nie Spurs z Bowenem, czy chociaż Hillem, który z młodszym Manu potrafili doskonale zatrzymywać Kobego. Niech nikt nie zrozumie mnie źle, bo jak pisalem Greg to fantastyczny trener, jeden z najlepszych w historii i na pewno ze swojej strony zrobi co może, żeby znowu nie dać pograć w ofensywie graczom Grizz, ale pewnego poziomu w obronie z takimi graczami nie przeskoczy. Najlepszej defensywy ligi nie stworzy. Nie bez przypadku Spurs zdecydowanie stawiają na ofensywę od kilku lat.
Pierwszy mecz udało się zatrzymać Memphis na 83 i średnio sobie wyobrażam, żeby znowu to powtórzyli. Liczę teraz na przynajmniej 90 pkt ze strony Grizzlies. Ponadto Spurs u siebie powinni tradycyjnie sypnąć przynajmniej też te 90, więc over powinni pokryć.

Grizzlies@Spurs over 181,5
Betsafe✅ trochę szczęścia nigdy nie zaszkodzi :cool:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom