>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Playoffs 2013

Status
Zamknięty.
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Oczywiście, że o G1 chodzi. Nie widzisz podobieństwa? Serio? OKC mogli rozstrzygnąć mecz na swoją korzyść w 48&#39; - jak Warriors. Zamiast tego OT i w konsekwencji przegrana - w obu przypadkach. Przed G2 były wpisy, że GSW po czymś takim się załamią i SAS ich zmiotą - teraz są posty o definitywnym końcu półfinału OKC - Grizzlies.
Warriors wygrali G2. Teraz liczę, że historia będzie podobna... Nie wiem czy można jaśniej.
OKC po porażce w OT odbuduje się i wygra mecz przed własną publicznością ale w FedEx dostaną po tyłku...

gmark 765

gmark

Użytkownik
Owszem, wciąż nie widzę podobieństwa, bo GSW przegrali Game 1 na wyjeździe, czyli mecz który można było wliczać jako porażkę - ta porażka wcale nie przekreślała losów serii. Seria była w tym czasie 1-0 dla Spurs po meczu w San Antonio. Takie coś działa motywująco bo GSW byli spisywani na pożarcie przez SAS a tu wyszło prawie zwycięstwo i prowadzenie z serii. Uwierzyli w siebie, motywacja i wygrana Game 2.
Nie wiem jak to się ma do Oklahomy. Nie wiem jak oni mają uwierzyć w zwycięstwo po przegranych trzech spotkaniach. I wyniku serii 3-1 gdzie tak na prawde są na wylocie.

Otrzymane punkty reputacji: +13
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
ale tu nie chodziło o podobieństwo do serii, tylko podobieństwo do meczu, który GSW wygrali po dogrywce u siebie z SAS, mimo że cały mecz byli z tyłu i gonili. W następnym meczu w San Antonio się nie pojawili. Stad podobieństwo scenariusza do meczu OKC @ Memphis, w którym Memphis także gonili i wygrali w OT. Można było się spodziewać podobnego scenariusza, ale jak się u siebie przegrywa 2q 17ptk (?!) i Derek Fisher gra 31 minut, to nie ma nadziei. Spodziewałem się, że Thunder u siebie beda bardziej bojowo nastawieni. Nie sprawdziło się, na plus bet na serię Memphis wszedł łatwiej niż można było się spodziewać. In minus, zdecydowanie Durant - nie chcę go oceniać, ale spodziewałem się czegoś więcej, a tymczasem grał tak jak wyglada czyli mizernie, a nie tego spodziewałem się od takiego lidera. Po dobrych meczach pochwały, po złych krytyka. Paradoksalnie kontuzja Westbrooka to chyba najlepsza rzecz, która mogła mu się przytrafić - już nigdy więcej nie będzie niedoceniany i jego wartość dla drużyny nie będzie obniżana, bo okazało się, że OKC is all about Westbrook, not Durant. Life goes on.

Otrzymane punkty reputacji: +2
bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Ta seria obnażyła też dobitnie słabość OKC na pozycji centra, z resztą już było o tym pisane, ale przypomnę - Perkins w tej serii 4-23. 17% procent z gry...center! Do tego nie nadrabiał ani blokami, ani zbiórkami, niczym, miał do tego 11 strat. To że kogoś tam potrafi zatrzymać w post to chyba trzeba odłożyć do lamusa...z resztą, nie może być na takim poziomie, sytuacji, w której ktoś jest dobry w jednym elemencie a w pozostałych jest miernotą. Szkoda, że swego czasu nie doszedł do skutku transfer Gortata, przecież przy Perkinsie to jest bóg ofensywy, a i bronić potrafi, choć w tym sezonie bywało z tym różnie. Tak jak napisał bodajże lukascash, OKC gra w ataku 4 na 5, i wg mnie to jest niedopuszczalne w sytuacji, gdy mówimy o kontenderze. Tak swoją drogą to większe minuty na tej pozycji powinien dostawać Collison, który jest co najmniej solidny (w tym sezonie 59% z gry). Są centrzy w tej lidze, którzy też jakichś wielkich umiejętności nie posiadają, jak chociażby DeAndre Jordan, ale nadrabiają atletyzmem, zasięgiem, wyskokiem, itp. Perkins nie dość że jest kiepski w ofensie, to jeszcze jest przyciężkawym klockiem, co rzutuje na jego ofensywę, ale także zbiórki czy bloki.

Otrzymane punkty reputacji: +21
A 47

all_in

Użytkownik
Jeżeli myślą o mistrzostwie to muszą sprowadzić centra. Nie wygrają samym Westbrickiem i Durantem. Przy Hardenie nie było tak bardzo widać słabo obsadzonej pozycji i było wiele rąk do rzucania i ofensywa górowała nad defensywą. Martin pełni trochę inną rolę i ma inne predyspozycje. Swoją drogą muszę przyznać że zaskoczył mnie pozytywnie w tej serii mimo słabej gry w game 2. Zrobiłby pewnie jeszcze więcej ale po co było go wpuszczać na parkiet więcej jak ofensywa kulała(pozdro dla Brooksa);) Przy takim potencjale nie potrzebują jakiegoś fenomena na centrze, a jedynie dobrego obrońcy, który będzie odpowiadał za zbiórki i w razie czego coś dobije. Podobno w tegorocznym drafcie ma być dużo centrów, ale drużyna celująca w mistrzostwo nie może się na tym opierać, musi być trade. Co do Collisona jest on przydatny w ofensywie, ale defensywa u niego jest bardzo słaba dlatego nie wchodzi do s5. Gortat w OKC, nie wiem czy dla niego byłoby to dobre rozwiązanie. Nie mógłby wtedy pokazać swojego wachlarzu ofensywnego bo byłby 4 opcją w ataku zapewne. Dla Thunder byłoby to idealne rozwiązanie, dla Marcina niekoniecznie w mojej opinii.

G 48

grozer9

Użytkownik
Jak widzicie meczyki dziesiejszej nocy ? Indiana moze skonczyc bo NYK troche w pelenym skladzie , GSW -SAS tez ciezko no ale licze a pomoc ekspertow....

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
K.Thompson under 17,5 za 1,85 w milenium

Zamykamy temat tej serii ?? No way :). Warriors to ogarnie, heh takie mam przynajmniej pobożne życzenie. Niestety w tym ogarnianiu tematu nie widzę SG GSW, gdyż chłopakowi wyraźnie nie idzie. 4 i 10 oczek w ostatnich dwóch grach, wcześniej 17... Na 40 ostatnio oddanych rzutow, trafił ledwie 11. W formie jest Barnes, nie widzę również możliwości, by w tak ważnym meczu, nie ciągnął tego wózka Stefanek... Sądzę, że pomimo nieprzeciętnego talentu rzutowego, Klay ma jakieś problemy z radzeniem sobie z presją. PO to nie przelewki i chociaż potrafi odpalić i strzelić ponad 30, to jednak więcej ma underów niż overów.
Dziś też przewiduję underovo z jego strony.

A.Bogut over 10,5 zbiórki za 1,85 w milenium

Andrew jak za najlepszych lat w BUCKS. W serii zbiera 12,4, a cyfry 18,12,11,15 muszą robić wrażenie. Jedyny słabszy mecz to mecz... ostatni, ale tam było ledwie 20 minut i 6 zbiórek. Dziś drużyna go potrzebuje, a ja widzę ten mecz nerwowo z dużą ilością pudeł a tym samym okazji do zbierania.

Otrzymane punkty reputacji: +3
M 14

macilius

Użytkownik
Widze ze skupiace sie na tym co było, a mianowicie na Oklahomie nie wiedząc czemu nie pisząc o dzisiejszych meczach...
Indiana - New York
Mimo ze Indiana w ostatnim meczu nie błyszczała u siebie, dosc łatwo uporała sie z N. Yorkiem, moze dlatego ze to goscie zagrali w ogole ponizej oczekiwan a mianowicie Shumpert, czy Felton. Nawet Mello rzucił nieco mniej...Nie wiem czy shumpert dzis w pelni zdrowy? Widze spore Value po stronie Indiany. Dzis new York z nozem na gardle a nerwy im nie pomoga ani sam carmelo, widze wiec tu wygraną Indiany nawet z handi -4,5.

Golden - San Antonio
Sytuacja po części analogiczna, do tego zagadka Thompson, no ale nie zapominajmy ze Golden ma wielu grajkow w przeciwienstwie do N. Yorku, którzy całkiem ładnie punktują... Analogia polega tu na nozu na gardle. To Wojownicy musza wygrac, San Antonio ostatnio na wyjezdzie mialo juz wygrany mecz, ktory przegrali. Mysle ze tym razem wykorzystaja nalezycie aspekt psychologiczny plus dyspozycje, a Goldensi z Thompsonem w koncowce sie pogubia.
San Antonio -1,5
razem kurs 8,25

P 80

pididi

Użytkownik
Indiana Pacers vs New York Knicks
Typ: over 179 kurs: 1.9 pinnacle​
⛔ niestety dobra analiza nie gra spotkania, tylko małpy z afryki które widzą pierwszy raz w życiu obręcz do kosza...

Ostatnie dwa mecze grane w Indianapolis były całkiem inne od tych rozegranych w Nowym Yorku. Spotkania numer 3 oraz 4 były typowo tzw: defenisve grinders z minimalnym atakiem zakończonym odpowiednio wynikami 153 oraz 175. Pierwsze dwie gry to całkowite przeciwieństwo, gra z rozmachem zakończona odpowiednio 197 oraz 184. Te dwa rezultaty były powyżej dzisiejszej linii i dziś mam nadzieje że obydwa zespoły powrócą do stylu granego w GM1 oraz GM2. Przypuszczam że dziś Indiana (3-1 seria play off) zagra bardziej ofensywnie gdyż wiedzą że w razie porażki mają rewanż u siebie. Ofensywa Indiany rzuca całkiem dobrze w MSG na poziomie odpowiednio: 47.2% (67-142) z gry. W swoich domowych pojedynkach rzucali tylko 37.8% (59-156) z gry. Dziś powinni rzucać podobnie jak w GM1/GM2 szczególnie gdy line up Knicksow ma być zmieniony.
Po graniu tragicznej ofensywy w ostatnich dwóch spotkaniach w wykonaniu Melo i spółki, Mike Woodson zmienia dziś lineup czy powraca, kwestia indywidualna. Ponieważ Indiana nie oszukujmy się jest dość wzrostowo wysoką drużyną Hibert itd...dziś Knicksi powinni zagrać small ball. Pablo Prigionoi zacznie dziś spotkanie i jeżeli taki skład wyjdzie dziś na parkiet, to od 18 marca Knicksi mają bilans 16-2. Rzucają na poziomie 100 pkt. lub więcej w 12 tych pojedynkach i nie mniej niż 90 pkt. w każdej z tych gier. Nowojorczycy są na krawędzi wypednięcia dziś w nocy i pójścia na ryby z Fisherem jak to moi przed mówcy dość trafnie ujęli ???? dlatego dziś najwiekszą szansą jest granie up tempo. Spodziewam się strzelania z obydwu stron.​

Otrzymane punkty reputacji: +5
kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Kolega wyżej ładnie chwycił overka o którym też chciałem napisać, ale ujął wszystkie argumenty więc nie ma to sensu.

W drugim meczu gram na Spurs, myślę że zmobilizuje ich wczorajsza wygrana Memphis którzy już odpoczywają przed WCF ????

Warriors - Spurs @ 1.78✅

sewerynkg 21,7K

sewerynkg

Użytkownik

J. R. Smith - powyżej 15.5 pkt. @1.83 bet365

Najlepszy rezerwowy tego sezonu notuje ostatnio bardzo słabe mecze, przy tragicznej skuteczności: 3-14, 5-13, 4-15, 3-15, 4-12, 7-22. Jako lekkie usprawiedliwienie można dodać, że Smith był chory, ale nie można również zapomnieć o jego wycieczkach na miasto ???? On sam wie, że zawalił po całości:
&quot;I take the blame for this whole series. I’ve been letting my teammates down, I’ve been letting my coaches down, and it doesn’t feel good.&quot;
Dlatego uważam, że już zdrowy Smith weźmie się w garść i pokaże dlaczego był najlepszym rezerwowym w tym roku. Opisywać gracza nie trzeba, bo każdy kto ogląda czasami NBA wie kim jest Smith i na co go stać. Czasami tylko rzuca z dziwnych pozycji, chociaż to i tak uległo poprawie, bo kiedyś to był prawdziwy jeździec bez głowy. Jako ciekawostkę dodam, że od teraz nie ominie Was żadne pudło rezerwowego New York Knicks! https://twitter.com/DidJRSmithMiss :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

jestemgraczem 50

jestemgraczem

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: New York Knicks - Indiana Pacers
Typ: Indiana + 5.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: MarathonBet

Analiza:
Indiana prowadzi w rywalizacji z NY 3:1. Dziś mają szanse zakończyć tą rywalizacje i przejść do finału konferencji. NY prezentuje sie bardzo słabo, poza coś grającym Melo, walke na deskach zdecydowanie wygrywają koszykarze z Indiany. Te PO pokazują że twarda i skuteczna obrona to klucz do zwycięstwa a właśnie taką obrone ma druzyna Pacersów, George, West i Hibbert to dobrzy wysocy zbierający, takich własnie graczy brakuje drużunie z NY, mają oni co prawda Shuperta, który coś tam gra defensywnie lecz w ostatnim meczu prawie nie grał bo nabawił się kontuzji. Ostatni pojedynek tych drużyn zakonczył sie wynikiem 93:82, mogło być znacznie więcej mieli oni przewage w granicach 20 pkt, lecz w koncówce Knicks rzucili kilka celnych trojek co zmniejszylo przewage. Grając z handi +5.5 myśle że mozna to zaliczyć do typów wielce prawdopodobnych, dla chcących bardziej ryzykować polecam na czystą Indiane lub nawet z ujemnym handi.

Inne typy:
-Hibbert over 10 zbiórek
-George over 5 asyst
-Parker over 22.5

A 24,6K

andyvelxaero

Użytkownik
Moje propozycje na dzisiejszą nockę (bet365):
Kawhi Leonard over 7,5 zbiórki 1,71
Kontynuuję typ, który ostatnio minimalnie nie wszedł. Kawhi gra koło 40min i zbierał w meczach z GS kolejno 9, 12, 9, 8, 7. Duża szansa że tym razem znów będzie min. 8.
Danny Green over 9,5 pkt 1,71
Danny gra swoje 32 minuty, to dużo czasu na taką linię. Zawsze sporo rzuca, jak nie będzie ostro pudłował to typ wejdzie. Idziemy z trendem, bo ostatnio kolejno: 3, 10, 16 pkt.
Harisson Barnes over 16,5 pkt 1,83
Także idziemy z trendem. Harrisson gra dużo - koło 40 min w meczu, ostatnio dobrze punktował na dobrej skutecznosci, patrząc na statystyki ostatnich meczów, dwucyfrowy wynik punktowy pewny, a ja myślę że znów pojawi się &quot;2 z przodu&quot;.
Co myślicie o tych typach?

Otrzymane punkty reputacji: +1
artorrotorro 1,1K

artorrotorro

Użytkownik
Jak wg was będzie wyglądał mecz Knicks-Pacers pod nieobecność Hilla? Jest sens grać na over 181.5 pkt? Czy lepiej w takim wypadku zagrać na Knicks, ewentualnie na Knicks z handicapem?

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Ja delikatnie spróbowałem over Stephensona 8,5. Najlepiej zagrałbym over Augustina ale chyba żaden buk nie ma takiego zakładu.

artorrotorro 1,1K

artorrotorro

Użytkownik
Ale ja mam konto na Expekcie, a tam biedna oferta na NBA ;/ poszło over 181.5pkt, liczę na przebłysk Melo i w końcu dobry mecz Smitha. Pacers swoje rzucą, ale od dyspozycji Knicks będzie zależeć czy linia zostanie pokryta czy też nie.

gingerhorn 26

gingerhorn

Użytkownik
Niektore mecze w tych playoffach to jak w kalejdoskopie. Chyba druzyny maja jakies kontrakty z bukmacherami podpisane ???? Juz witali się z gaską a jednak jeszcze nie......NYK walcza, a juz w nich nie wierzylem.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Carmelo under 28.5 (1.85) Bwin ⛔

Linia jest moim zdaniem sporo zawyżona. Na 5 pojedynków w tej serii pokrył to jeden raz. Na hali Pacers 24 i 21 punktów, wiadomo że u siebie Indiana obronę ma mega twardą. Melo ma w tej serii sporo problemów z faulami, często gra na PF, łapie dużo przewinień, więc z reguły gra po prostu mniej. Pewnie znów Knicks nawet nie zbliżą się do 90 punktów, a Melo raczej nie przeskoczy 28 oczek.

Chandler under 8.5 zbiórki (1.85) Bwin ✅

No i też widzę tutaj bardzo ciekawy typ. Tutaj podobnie jak w przypadku Anthonego, udało mu się przeskoczyć coś takiego jeden jedyny raz w tej serii. Chandler męczy się pod koszem z Hibbertem, łapie dużo fauli, grzeje ławe przez dużą część meczu. Nie będzie miał dziś dużo okazji do łatwych zbiórek, bo jednak Knicks grają na wyjeździe a tam Pacers odnotowują dużo większe zdobycze punktowe i tym samym dużo mniej ceglą. Raz udało mu się złapać 10 zbiórek, w ostatnim meczu na hali Pacers, ale tam aż 7 zbiórek ofensywnych i nie ma raczej szans czegoś takiego powtórzyć dziś.

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Indiana Pacers(-5) - New York Knicks -&gt; 1,90 -&gt; Bet365 ✅✅✅ 106 - 99 Indiana Pacers

Czy dzisiaj team Franka Vogel&#39;a dopnie swego, pokona zespół z Nowego Yorku i awansuje do finału Wschodu? Moim zdaniem tak. Indiana u siebie gra świetny basket, oparty przede wszystkim na bardzo dobrej defensywie zarówno pod koszem jak i na obwodzie. Pacers przede wszystkim bardzo dobrze kryją lidera Knicks, Carmelo Anthony w tej serii narazie 50/121 rzutów co daje 41% z gry. Słabo. Kompletnie nie daje rady w tej serii pierwszy strzelec z ławki Knicks -&gt; J.R Smith, który w regular season zdobywał ponad 18 pkt, tutaj ma fatalne statystyki i tylko 1 raz rzucił 19 pkt. Indiana świetna na tablicach, zarówno na swojej jak i na desce atakowanej. Co zrobić żeby dzisiaj wygrać? Moim zdaniem dzisiejszy mecz stoczy się na tablicach. Kto wygra zbiórki, ten wygra mecz. Indiana dzisiaj gra u siebie, lepiej broni, nie ma wyraźnego lidera, tam każdy może wygrać mecz. Wedle mojej opinii dzisiaj Pacers robią u siebie 4-2 z handicapem -5 i awansują do Eastern Conference Finals. Życzę owocnych typów. Pozdrawiam. Rambo

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom