Dziś w nocy liczbą asyst Nash podzielił się z Goranem Dragiciem, który zaliczył kolejne świetne spotkanie w tych playoffach. Kobe nastomiast wspaniały występ, otarł się o triple-double notując 38 pkt, 7 zbiórek i 10 asyst. Można się po nim spodziewac tego samego w Game 5 tym bardziej, że mecz będzie rozgrywany w Staples Center.
Jutro w nocy czeka nas natomiast starcie numer 5 pomiędzy Orlando Magic i chcącymi zakończyc już tą serię Boston Celtics. Ciężko wytypowac zwycięzcę, choc myślę, że Magicy są w stanie przedłużyc rywalizację o kolejne spotkanie. Ja pokusiłem się jednak o przeanalizowanie tego czego dokonac mogą poszczególni zawodnicy.
Ile punktów zdobędzie ten zawodnik?
(wynik 21)
Typ: Dwight Howard over 19.5
Kurs:1.85
Buk:
Bah
Dwight Howard w meczu nr poprowadził w meczu nr 4 Magic do zwycięstwa notując
32 punkty trafiając 13/19 rzutów z gry i zaledwie 6/14 z linii. Doskonale układała się współpraca pomiędzy rozgrywającymi podopiecznych Stana van Gundy'ego Jameerem Nelsonem i Jasonem Williamsem,a centrem Magic. Licze, że 'u siebie' Dwight raz jeszcze będzie liderem swojej drużyny jeśli chodzi o zdobycz punktową wobec nie najlepszej dyspozycji Vince'a Cartera i ciągle zagubionego Rasharda Lewisa. Kluczem do przekroczenia bariery 20 punktów będzie solidne wykonywanie rzutów wolnych oraz brak problemów z przewinieniami, co nie raz zdarzało się w tych PO Howardowi. Dodam jeszcze, że w dwóch pierwszych meczach u siebie Howard notował 21.5 punkta na mecz, choc tak na prawdę nie wiele to znaczy.
Drugi typ
Ile punktów zdobędzie ten zawodnik?
(wynik 19)
Typ: Rajon Rondo under 14.5
Kurs: 1.70
Buk:
Bah
Rondo, który zaliczył chyba życiową serię przeciwko Cleveland Cavaliers dużo gorzej radzi sobie w starciu z Magic. Pilnujący go Nelson gra bardziej fizycznie niż Mo Williams z Cavs, co utrudnia Rajanowi penetracje, po których to zdobywa najwięcej punktów. Po koszem blokiem grozi wybrany najlepszym obrońcą ligii tego sezonu oraz najlepszy blokujący sezonu reguralnego Dwight Howard. Rondo nieczęsto zdobywa punkty jump-shotami, więc jego średnia w tej serii wynosi tylko 13.2pkt. Ciężar zdobywania punktów spoczywa najbardziej na Allenie i Paulu Pierce. Co prawda w drugim meczu rozgrywanym na Florydzie Rondo zanotował aż 25 'oczek' jednak już w dwóch następnych spotkaniach Rondo notował kolejno 11 i 9 punktów. W całej serii
notuje kiepskie 42% z gry i jednie
65% z linii osobistych. Myślę, że w tym meczu Rondo nie rzuci 15 punktów co gwarantuje jednocześnie wygranie tego undera ????
Pozdrawiam