Milwaukee Bucks
: Cleveland Cavaliers
Handicap ( 0 : 5.5 ) : 1 1.91
Oczywiście moja słynna linia +5.5 i widzę jej sens w dzisiejszym spotkaniu. Cleveland oczywiście b2b, więc zawsze dochodzi nam jakiś czynnik zmęczenia dzięki któremu rywal w niektórych momentach meczu może mieć jakąś przewagę. LeBron grał grube 40 minut i ciekawe jak zachowa się trener? Wiadome było, że LBJ ma dostać mniej minut w 15/16, ale skoro team przegrywa w 4q z przeciętnymi Knicks to trzeba eksploatować swojego lidera. Cavs to w ogóle specyficzna drużyna ponieważ nie przykładają oni wielkiej wagi do wysokich wygranych. Dość powiedzieć, że podczas ostatnich 4 spotkań wygrali sumą 20 punktów(6/4/4/6) ani razu nie pokrywając handicapu. Przypomina to trochę Miami gdy grał tam król. Typowy zespół który trzyma wynik przez 3 kwarty by w ostatniej części odjechać rywalowi i wygrać.
Bucks to bardzo młoda, ambitna drużyna, która jest przepełniona młodymi talentami. Mimo, że takie nazwiska jak : MCWilliams, Middleton, Antetokounmpo, Parker, Monroe jeszcze nie robią wielkiego szału to zawsze możemy spodziewać się solidnych cyferek od tych panów. Z ławki mamy ciekawych graczy jak Bayless, Vasquez którzy zawsze mogą zaskoczyć dobrym rzutem za 3.
Dziś do składu wraca MCW, a po odpoczynku gotowy do gry jest Parker. Myślę, że Cavs dzisiejszej nocy nadal będą kontynuować się winning streak, ale stanie się to po bardzo wyrównanym spotkaniu.
Houston Rockets
: Dallas Mavericks
Handicap ( 0 : 5.5 ) : 2 @1.90 Bet365
Zdrowi Mavs spokojnie mogą powalczyć o 8 na zachodzie i myślę, że w dzisiejszym spotkaniu mogą podbudować swoje morale. Houston grają mocno w kratkę i mają bardzo duże problemy w obronie. W każdym spotkaniu w obecnym sezonie pozwolili swoim rywalom(9 spotkań) na przynajmniej 105 punktów. Jest to bardzo duża ilość i nie dziwi, że mają oni problemy z wygrywaniem spotkań. Dodatkowo trzeba wspomnieć o problemie z turnoversami. Notują oni ich około 16 na spotkanie. Dziś oczywiście nie wystąpi Howard co lekko ułatwi grę graczom z Dallas.
Mavs wyglądają przyzwoicie i jak zwykle coach Carlisle dobrze przygotowuje swój team do spotkań. Pomimo b2b to Dallas wydają się być drużynom mniej zmęczoną. Staterzy grali bardzo krótko.
Williams 33 min
Matthews 31min
Parsons 18 min(nie ma co liczyć, że dziś zagra)
Nowitzki 29 min
Pachulia 32 min
Dołóżmy do tego bardziej wyczerpujące spotkanie po stronie Rockets i dłuższy lot do Houston. Są to szczegóły ale w sytuacjach b2b mają jakieś znaczenie.
Na prawdę fajnie w team z Dallas wkomponował się ZAZA i robi on swoje w pomalowanym. Ważnym czynnikiem dla mnie jest również to, że Mavs nieźle bronią vs 3 pointers. Znajdują się oni w pierwszej 8ce w opp FG3pt%.
Dallas na pewno pamiętają spotkania z PO i dziś będą chcieli udowodnić rywalom, że to oni mogli grać dalej. Houston grają mocno w kratkę i nie faworyzowałbym ich aż tak. Kuleje tam defensywa i myślę, że Mavs stać na zrobienie małej niespodzianki.