masaskilli
Użytkownik
Memphis Grizzlies win @1,73
Memphis Grizzlies -2,5 @1,96
Minnesota Timberwolves under 96,5 pkt @1,86
under 198,5 pkt @1,91
Ja rozumiem, że Memphis na początku sezonu nie zachwycają dyspozycją, ale w dzisiejszym spotkaniu moim zdaniem są faworytem i wywiozą z Minnesoty zwycięstwo. Wydaje mi się, że największy kryzys już za nimi i teraz powinno być już tylko lepiej. Szczęśliwa wygrana z Portland, które jak na razie jest bardzo nieprzewidywalną drużyną powinno tylko pomóc. Gracze Timberwolves nieźle weszli w nowy sezon, wygrane między innymi w Chicago czy Atlancie naprawdę robią wrażenie. Jednak w starciach z bardziej defensywnie nastawionymi drużynami, miewają problemy, tak jak na przykład w spotkaniu z Miami Heat. Dzisiaj spotykają się z drużyną głównie opierającą się na mocnej defensywie i myślę, że nie uda im się sforsować obrony Miśków, która może na razie nie zachwyca, ale z meczu na mecz wygląda coraz lepiej. Poprawić zdecydowanie muszą grę w ataku, bo na razie to kuleje najmocniej. Dużo w tym spotkaniu będzie zależało od Tony'ego Allena, który za zadanie będzie miał zatrzymać Wigginsa, który dobrze wygląda od początku sezonu. Coraz lepiej prezentuje się Gasol i to w nim dzisiaj upatruję lidera gości, który poprowadzi Grizzlies do zwycięstwa. Rubio questionable, to kolejny argument który przemawia dzisiaj za gośćmi. Może nie jest w najwyższej formie, ale jednak LaVine to nie Ricky i będzie to spory brak w drużynie gospodarzy, jeśli oczywiście się potwierdzi. Co do typu na under, wiadomo jaką grę preferują goście. Gospodarze także potrafią dobrze pobronić i moim zdaniem spotkanie wygra po prostu lepsza defensywa. Linia według mnie zdecydowanie za wysoka i warto tutaj nawet spróbować niższe opcje, bo nie zapowiada się tutaj na strzelaninę. Poza tym godzina rozgrywania meczu także niepreferowana przez koszykarzy, bo to przecież pora popołudniowa. Może drobnostka, ale także wpływa to na grę i zazwyczaj zawodnicy przyzwyczajeni do rozgrywania swoich spotkań wieczorem, nie zawsze dobrze wchodzą w dane mecze.
Marc Gasol over 17,5 pkt @1,75
Marc wygląda już dobrze, rozkręcił się po słabym początku sezonu i teraz jest najbardziej wyróżniającym się graczem Miśków. Dzisiaj także oczekuje od niego dobrego spotkania, matchup vs Towns, więc będziemy mogli zobaczyć parę ciekawych pojedynków pod koszem w wykonaniu obu panów. Doświadczenie moim zdaniem jednak odegra tutaj kluczową rolę i Marc znów zaliczy wynik w okolicach 25 punktów. W ostatnich 2 spotkaniach rzucił ich razem aż 57, więc opcja wygląda naprawdę ciekawie i chętnie pobieram taką linię.