>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NBA Październik/Listopad 2015

Status
Zamknięty.
masaskilli 1,9K

masaskilli

Użytkownik

Memphis Grizzlies win @1,73
Memphis Grizzlies -2,5 @1,96

Minnesota Timberwolves under 96,5 pkt @1,86
under 198,5 pkt @1,91

Ja rozumiem, że Memphis na początku sezonu nie zachwycają dyspozycją, ale w dzisiejszym spotkaniu moim zdaniem są faworytem i wywiozą z Minnesoty zwycięstwo. Wydaje mi się, że największy kryzys już za nimi i teraz powinno być już tylko lepiej. Szczęśliwa wygrana z Portland, które jak na razie jest bardzo nieprzewidywalną drużyną powinno tylko pomóc. Gracze Timberwolves nieźle weszli w nowy sezon, wygrane między innymi w Chicago czy Atlancie naprawdę robią wrażenie. Jednak w starciach z bardziej defensywnie nastawionymi drużynami, miewają problemy, tak jak na przykład w spotkaniu z Miami Heat. Dzisiaj spotykają się z drużyną głównie opierającą się na mocnej defensywie i myślę, że nie uda im się sforsować obrony Miśków, która może na razie nie zachwyca, ale z meczu na mecz wygląda coraz lepiej. Poprawić zdecydowanie muszą grę w ataku, bo na razie to kuleje najmocniej. Dużo w tym spotkaniu będzie zależało od Tony&#39;ego Allena, który za zadanie będzie miał zatrzymać Wigginsa, który dobrze wygląda od początku sezonu. Coraz lepiej prezentuje się Gasol i to w nim dzisiaj upatruję lidera gości, który poprowadzi Grizzlies do zwycięstwa. Rubio questionable, to kolejny argument który przemawia dzisiaj za gośćmi. Może nie jest w najwyższej formie, ale jednak LaVine to nie Ricky i będzie to spory brak w drużynie gospodarzy, jeśli oczywiście się potwierdzi. Co do typu na under, wiadomo jaką grę preferują goście. Gospodarze także potrafią dobrze pobronić i moim zdaniem spotkanie wygra po prostu lepsza defensywa. Linia według mnie zdecydowanie za wysoka i warto tutaj nawet spróbować niższe opcje, bo nie zapowiada się tutaj na strzelaninę. Poza tym godzina rozgrywania meczu także niepreferowana przez koszykarzy, bo to przecież pora popołudniowa. Może drobnostka, ale także wpływa to na grę i zazwyczaj zawodnicy przyzwyczajeni do rozgrywania swoich spotkań wieczorem, nie zawsze dobrze wchodzą w dane mecze.

Marc Gasol over 17,5 pkt @1,75

Marc wygląda już dobrze, rozkręcił się po słabym początku sezonu i teraz jest najbardziej wyróżniającym się graczem Miśków. Dzisiaj także oczekuje od niego dobrego spotkania, matchup vs Towns, więc będziemy mogli zobaczyć parę ciekawych pojedynków pod koszem w wykonaniu obu panów. Doświadczenie moim zdaniem jednak odegra tutaj kluczową rolę i Marc znów zaliczy wynik w okolicach 25 punktów. W ostatnich 2 spotkaniach rzucił ich razem aż 57, więc opcja wygląda naprawdę ciekawie i chętnie pobieram taką linię.​

Otrzymane punkty reputacji: +22
lax 1,2K

lax

Użytkownik
OKC -5,5 1.98 Pinnacle ⛔ zwracam honor tym którzy typowali Boston, byłem tego pewien na 100%, ale NBA znowu pokazała swoje piękno ;)
Nie zawsze zdarza się kurs na OKC u siebie 1.40. Podyktowane to jest brakiem Duranta, ale ja mimo wszystko wchodzę w handicap -5,5. Sam Westbrook wystarczy na przeciętnych Celtics. Gra powinna wyglądać jak w tamtym roku, ze 40 pkt Russela, pick n rolle z Kanterem i reszta na obwodzie czekająca na wide open trójki po wjazdach Westbrooka. Mimo braku Duranta to jest dalej klasowa drużyna, Ibaka, Westbrook, Kanter czy nawet Waiters to siła w ataku. U siebie powinni dać radę i 6 punktów to wcale nie jest dużo.

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Andrzej Drummond over 18pkt@ 1,85⛔2pkt szkoda
unibet
Tłoki zagrają dzisiaj z Lalkami i spodziewam sie tutaj spokojnej wygranej graczy z Detroit. Spokojnie jednak mozna wchodzic w overy ich wysokiego tytana, zwłaszcza jezeli gra pzeciwko Lakers. Obrona jeziorowców zwłaszcza pod koszem to kpina. Wystarczy spojzec w ostatnie spotkania i liczby punktowe u wysokich graczy rywali LAL:
Dallas- Pachulia 18pkt ( co raczej tytanem ataku nie jest)
Orlando- Fournier 16, Vucevic 18
Miami- Bosh 30 Whiteside 19
NYK- tutaj tylko slabiej bo Lopez 14
Brooklyn- Lopez 23
Z defensywy hibberta to nie wiele zostało. Lakers strasznie słabo pod koszem i słabo na pickach, kopalnia pkt dla wysokich u rywali. Spodziewam sie dzisiaj czegos w stylu 20/15zb Drummonda.
Knicks- Pelicans under 207,5 @ 1,67✅
Unibet
Niedzielne mecze toczone około południa czasu amerykanskiego przewaznie sa underowe, cóż taka pora. Linia dla mnie zawyzona. Pelicans to od dawna ekipa zorientowana na defensywe. Moze nie widac tego ostatnio ale to efekt kontuzji i rostrojenia tej ekipy. W ostatnich siedmiu spotkaniach NY tylko raz padło wiecej niz 207pkt. Ogólnie MSG to taka specyficzna hala i zdecydowanie czesciej padaja tam undery. Dzisia po kontuzji wraca Davis i sporo bedzie gry przez niego a nie powinien byc on raczej w najwyzszej formie i licze, ze troche przycegli. Obie ekipy grają spokojną i kontrolowana koszykowke a szybki atak nie jest ich domeną.

kd35 156

kd35

Użytkownik

Knicks -2,5 @2,00 Bet365 ✅✅✅
95-87

Dzis o 18.00 w MSG miejscowi Knicks (4-6) podejmowac beda Pelicans (1-8). Patrzac na bilans zaspolu z Nowego Orleanu mozna pomyslec, ze cos tu jest nie tak...no bo jak to mozliwe, ze druzyna majaca byc 7 sila zachodu notuje tak slaby start ? Przyczyna jest plaga kontuzji ktora zlapala Pelicans. Dzis z Knicks nie zagraja: Evans, Pondexter, Perkins i Cole. Na szczescie dla nich po krotkiej przerwie ma wrocic ich lider - Davis. Mysle, ze jesli nawet Anthony zanotuje bardzo dobry wystep, Pels nie beda w stanie wygrac z zespolem z NY, bowiem byly juz w tym sezonie mecze w ktorych zdobywal 25+ pkt a nie przekladalo sie to na pozytywny wynik.
Co do Knicks, widac w nich ogromna przemiane wzgledem poprzedniego sezonu. Kilka dobrych ruchow na rynku FA + Porzingis z wybrany w drafcie dodaly tej druzynie calkiem innej jakosci a przede wszystkim charakteru. Po prostu widac, ze chce sie walczyc tym chlopakom. Najwazniejsze jest jednak to, ze wszystko to co powyzej napisalem ma odzwierciedlenie w wynikach. Bilans 4-6 zwazajac na to, ze mieli juz kilku powaznych rywali na swojej drodze jest naprawde dobry. Ostatnio do skladu po kontuzji wrocil Arron Afflalo, ktory ma byc druga opcja w Knicks. Zastapil on w pierwszym skladzie Vujacica, ktory mimo kilku pozytywnych wystepow na pewno nie dawal tyle druzynie ile moze dac byly zawodnik Blazers.

Otrzymane punkty reputacji: +32
xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 1 2,70 Bet365 97-85 ✅✅

Początkowo byłem skłonny zagrać na gości, jednak spojrzałem w h2h i sobie myślę jak Lakersom tak dobrze idzie w tych meczach to może i dzisiaj będą w stanie podtrzymać tą serię i zaskoczyć wszystkich (jeżeli ta sztuka by się udała byłoby to pierwsze domowe zwycięstwo, które prędzej czy później nadejdzie). Ludzie naprawdę tam mają potencjał i możliwości, Hibbert, Randle, Russell , Clarkson, Sweet Lou to nie są przecież goście z tak zwanej pierwszej łapanki, mogą odpalić w każdej chwili. Może Kobe dziś będzie miał swój dzień lub zagra po prostu dla dobra drużyny i nie będzie tak forsował rzutów jeżeli te nie będą mu siedzieć. Detroit wczoraj dało ciała z Clippersami, mieli ich na widelcu jednak w drugiej połowie dostali raka mózgu i ostatecznie przegrali, może to będzie w nich dzisiaj siedziało. Lakersi odpoczywali dzień więcej co też może być ich delikatnym handicapem.

edit:

Nie pamiętam kiedy ostatni raz wygrałem na Lakersach, normalnie nie pamiętam. Kobe rzutowo trochę irytował (chociaż trafił bardzo ważną trójkę przy ciasnym wyniku) jednak przynajmniej starał się grać dla drużyny , 17/9/8 wstydu nie przynosi. Ciekaw jestem jak teraz będzie wyglądała ich gra, może uwierzą w swoje możliwości i coś się ruszy. Jedno jest pewne, Detroit na kolejną wizytę do Los Angeles nie będzie się wybierać z uśmiechem na twarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +16
jacuskrzynowek 90

jacuskrzynowek

Użytkownik
Rubio questionable, to kolejny argument który przemawia dzisiaj za gośćmi. Może nie jest w najwyższej formie, ale jednak LaVine to nie Ricky i będzie to spory brak w drużynie gospodarzy, jeśli oczywiście się potwierdzi.
No nie wiem.
Statystyki ostatnich 5 spotkań(odpowiednio pkt, asysty, zbiorki):
Lavine:
26, 4, 6
13, 1, 2
20, 8 ,5
13, 6, 3
8, 4, 4
Rubio:
out
out
out
10, 8, 1
7, 10, 8
LaVine to nie znowu taki słabiak.
Oczywiście nie twierdzę, że Wolves wygrają spotkanie, bo prawdopodobnie Grizzlies ogarną mecz jeśli Gasol z Randolphem znowu nie dostaną udaru(pogoda w Minneapolis nie za gorąco więc powinno być dobrze). Kluczem tu jest (co akurat dobrze zaznaczyłeś) zatrzymanie Wigginsa i dodam od siebie - Townsa. Chłopaki z tym drugim pod koszem powinni mieć łatwiej i o ile Wiggins się nie rozbryka to handi(-4) jak najbardziej byłoby do gry, gdyby nie fakt, że obie ekipy są nieprzewidywalne zupełnie. Jedni mogą zagrać dno albo zupełnie odwrotnie(mowa o Memphis, chociaż ostatnio coraz lepiej to zaczyna wyglądać), a Twolves mogą zagrać &quot;mecz życia&quot; jak zrobili w Atlancie, a raczej w sumie połowę życia, bo potem oczywiście wszystko się posypało i gdyby znowu nie super końcówka Wigginsa to oddaliby wygrany mecz w którym kurs na Atlantę wynosił w pewnym momencie 32 ????
Jak grać przed meczem to skłaniam się jak kolega ku Grizzlies, ale myślę, że lepiej poczekać, popatrzeć kwartę w jakiej formie dziś będzie Wiggins i podkoszowi Memphis i wtedy zdecydować się na granie handi w którąś ze stron.
edit: Rubio dziś out

uefowillcox 796

uefowillcox

Użytkownik
Boston Celtics @ OKC 2,80 bet365 ✅ 100-85 udało się przewidzieć niespodziankę ;)

Myślę, że brak Duranta sprawi, że będziemy dzisiaj świadkami małej niespodzianki. Dlaczego? Według mnie OKC to głównie duet Westbrook - Durant, to ci koszykarze stanowią siłę napędową Oklahomy i gdyby wyjąć ich ze składu to zespół traci cały swój potencjał. Dzisiaj wypada Durant. O ile Rusel Wesbrook jest zawodnikiem wybitnym, którego Boston Celtics nie mają, tyle uważam, że poza nim żaden z jego kolegów nie wybija się poziomem nad najlepszymi graczami Celtów. A Celci mają zespół. Isaiah Thomas, Marcus Smart, Crowder, Amir Johnson, Sullinger - każdy z tych zawodników jest solidnym ligowcem, z którego Brad Stevens wyciąga co najlepsze. Do tego silna ławka rezerwowych - Evan Turner (który według mnie jest mocno niedoceniany), Kelly Olynyk, David Lee.

Można wierzyć, że Rusel Westbrook przy pomocy może Kentera, może Ibaki, może kogoś jeszcze da radę ograć Boston. Ja jednak skłaniam się ku tej opcji, że wygra kolektyw kierowany przez bardzo utalentowanego i ambitnego trenera. Boston walczy w każdym meczu, oni biją się o play-offy, które dla OKC powinny być formalnością.

Wiem, że to mecz B2b dla Bostonu, wiem, że na wyjeździe, a jednak tak jak rozmawialiśmy kiedyś już w tym temacie w sezonie regularnym lepiej wypatrywać meczy, które mogą skończyć się niespodzianką, niż grać na faworytów. Dzisiaj moim zdaniem niespodzianka zdarzy się w Oklahomie. Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +19
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Cousins over 27,5 pkt. @2,10 Unibet✅
DaMarcus Cousins dziś będzie chciał się pokazać na co go stać w starciu z Toronto Raptors i po tym jak poprowadził swój zespół do 2 zwycięstwach nad Detroit i Brooklynem.
Cousins ​​w końcu znalazł swoją optymalną formę i rzuca średnio 31,3 punktów na mecz w ostatnich 3 meczach.
Dziś wieczorem, będzie rywalizować z Jonasem Valancuinasem, który nie jest najbardziej utalentowanym obrońcom, ale odegrał znaczącą rolę w utrzymaniu niskiej punktacji na słabszych zawodników w lidze.
Lepsi zaś zdominowały go, tzn. kocury, tacy jak Whitside (20 pkt 11 reb), Jahlil Okafor (26 pkt 7 reb), Adams + Kanter (25 pkt 13 reb), to są tylko przykłady, oczywiście ale już po nich możemy coś wywnioskować.
Cousins ​​ma też dobre 3, a to ważne przy takiej dużej linii, jaką dziś zagramy...
Ostatnie 2 mecze to 40 i 33 pkt. dziś liczę na podobny scenariusz !!
Detroit Pistons -4 win @1,90 Unibet⛔

Otrzymane punkty reputacji: +17
lax 1,2K

lax

Użytkownik
Można wierzyć, że Rusel Westbrook przy pomocy może Kentera, może Ibaki, może kogoś jeszcze da radę ograć Boston
Trochę cię tu poniosło chyba ;) To jednak OKC jest faworytem dzisiaj. Masz rację że w NBA zawsze warto szukać niespodzianek, ale tu akurat się nie mogę zgodzić. Boston to ekipa co najwyżej na ósme miejsce, OKC drużyna na tytuł. Do tego grają na wyjeździe, sam podałeś argumenty przeciwko swojemu typowi. Chociaż zauważ że b2b nie są, mieli dzień przerwy. W każdym razie przekonamy się rano, wszystko się może zdarzyć ale ja się trzymam swojego, pozdro!

uefowillcox 796

uefowillcox

Użytkownik
Trochę cię tu poniosło chyba ;) To jednak OKC jest faworytem dzisiaj. Masz rację że w NBA zawsze warto szukać niespodzianek, ale tu akurat się nie mogę zgodzić. Boston to ekipa co najwyżej na ósme miejsce, OKC drużyna na tytuł. Do tego grają na wyjeździe, sam podałeś argumenty przeciwko swojemu typowi. Chociaż zauważ że b2b nie są, mieli dzień przerwy. W każdym razie przekonamy się rano, wszystko się może zdarzyć ale ja się trzymam swojego, pozdro!
A kto w oklahomie się wyróżnia na ten moment? Zaskakuje, gra powyżej oczekiwań?

Faktycznie, nie grają b2b :p . Ja nie mogę się zgodzić, że OKC w tym sezonie to drużyna na tytuł. Myślę, że finał konferencji to max na co ich będzie stać, ale przekonamy się. Jasne, że to, że grają na wyjeździe nie jest ułatwieniem, czemu miałbym o tym nie wspomnieć? Mimo wszystko wierzę w nich i pieniądze zostały postawione, jutro przekonamy się czy słusznie.

shl-hokej 224

shl-hokej

Użytkownik
panowie a co myslicie o overze Ibaki? Brak Duranta powienien spowodować, że jego rzuty rozłożą się po całej ekipie. Linia 15.5 wydaje się zatem bardzo realna.

kd35 156

kd35

Użytkownik
To, ze OKC to druzyna, ktora moze siegnac po tytul a Boston co najwyzej moze bic sie o PO to wszyscy raczej wiemy i nie podlaga to watpliwosci. Tylko, ze my nie rozmyslamy tutaj nad tym co wydarzy sie za pol roku tylko nad tym co bedzie mialo miejsce dzisiejszej nocy. Houston to tez druzyna aspirujaca do bycia w finalach a jak wyglada ich gra to wszyscy wiemy. To, ze ktos ma mocny zespol nie znaczy, ze nalezy od razu na niego grac w chwili gdy pojawi sie kurs wyzszy niz 1,2. Moim zdaniem 1,45 to i tak troche za malo...brak Duranta, duze problemy w obronie, trener ciagle szukajacy wlasciwych rozwiazan na kluczowe momenty spotkania...troche duzo tych negatywnych aspektow zeby mowic ze Oklahoma to taki faworyt. Tym bardziej, ze rywalem jest Boston, ktory naprawde prezentuje bardzo ciekawa koszykowke a dosc wysokie zwyciestwa nad Wizards, Bucks i Atlanta nie sa raczej dzielem przypadku.
Podsumowujac: Celtics +5,5 @1,83 Bet365 ✅✅✅ 100-85

Otrzymane punkty reputacji: +7
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
LA Lakers - Detroit Pistons typ: +4,5 Lakers kurs: 1,87 ✅ można było bez spreadu, damn ????

Kolega xamon wyżej zaproponował typ SU na Lakersów, ja proponuję lekkie zapezpieczenie w postaci tego spreadu 4,5 pkt.

Po pierwsze: Lakersi nie są aż tak słabi jak wskazuje na to ich bilans. Ok, maja 1-8 więc same się nie przegrały te mecze, ale kto śledzi ich poczynania ten wiem, że te ostatnie mecze (5 meczów away) były na styku i mieli realne szanse wrócić do domu z większą ilością zwycięstw niż 1.

Po drugie: Pistons ostatnio troszkę obniżyli loty (bodajże 3 przegrane z rzędu), o wczorajszym meczu nie wspomnę bo to troszkę kryminał sportowy to co zrobili trwoniąc 17 pkt przewagi (a mieli szansę przełamać serię z Clippersami). Niemniej, zdarza się i większe przewagi trwonić. Tłoki grają więc b2b co może mieć jakieś znaczenie, to jasne.

Po trzecie: Lakersom dobrze się gra z Pistons (nawet w poprzednim sezonie gdy Lakersi już &quot;nic nie grali&quot; z Tłokami potrafili wygrać). Wracają do domu, odpoczęli trochę i sądzę, że to dobry moment na wygraną.

Może to zabrzmi banalnie i mało merytorycznie, ale - wiecznie przegrywać nie będą Jeziorowcy. Dziś jest odpowiedni moment na home win ???? A te 4,5 pkt to rozsądne zabezpieczenie, sądzę.

Otrzymane punkty reputacji: +5
kd35 156

kd35

Użytkownik
LA Lakers - Detroit Pistons typ: +4,5 Lakers kurs: 1,87

Kolega xamon wyżej zaproponował typ SU na Lakersów, ja proponuję lekkie zapezpieczenie w postaci tego spreadu 4,5 pkt.

Po pierwsze: Lakersi nie są aż tak słabi jak wskazuje na to ich bilans. Ok, maja 1-8 więc same się nie przegrały te mecze, ale kto śledzi ich poczynania ten wiem, że te ostatnie mecze (5 meczów away) były na styku i mieli realne szanse wrócić do domu z większą ilością zwycięstw niż 1.

Po drugie: Pistons ostatnio troszkę obniżyli loty (bodajże 3 przegrane z rzędu), o wczorajszym meczu nie wspomnę bo to troszkę kryminał sportowy to co zrobili trwoniąc 17 pkt przewagi (a mieli szansę przełamać serię z Clippersami). Niemniej, zdarza się i większe przewagi trwonić. Tłoki grają więc b2b co może mieć jakieś znaczenie, to jasne.

Po trzecie: Lakersom dobrze się gra z Pistons (nawet w poprzednim sezonie gdy Lakersi już &quot;nic nie grali&quot; z Tłokami potrafili wygrać). Wracają do domu, odpoczęli trochę i sądzę, że to dobry moment na wygraną.

Może to zabrzmi banalnie i mało merytorycznie, ale - wiecznie przegrywać nie będą Jeziorowcy. Dziś jest odpowiedni moment na home win ???? A te 4,5 pkt to rozsądne zabezpieczenie, sądzę.
1. Lakersi sa tak slabi jak wskazuje na to bilans. To, ze spotkania sa na styku wcale nie oznacza, ze druzyna gra dobrze. Dodatkowo w 4 meczach (mecz z Heat nie byl na styku) o ktorych wspomiasz rywale nie byli tymi z najwyzszej polki.
2. W porownaniu z meczami z poprzedniego sezonu w s5 Lakers zostali tylko Kobe i Clarkson a w s5 Detroit Drummond, KCP i Jackson wiec nie widze zbytnio sensu aby te spotkania przypominac.

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
1. Lakersi sa tak slabi jak wskazuje na to bilans. To, ze spotkania sa na styku wcale nie oznacza, ze druzyna gra dobrze. Dodatkowo w 4 meczach (mecz z Heat nie byl na styku) o ktorych wspomiasz rywale nie byli tymi z najwyzszej polki.
2. W porownaniu z meczami z poprzedniego sezonu w s5 Lakers zostali tylko Kobe i Clarkson a w s5 Detroit Drummond, KCP i Jackson wiec nie widze zbytnio sensu aby te spotkania przypominac.
Ad 1. Tak tak, z tym Heat mi umknęlo, to był taki skrót myślowy, że ostatnie kilka meczów (wyjątkiem to Heat). Co do bilansu i ich mocy, to jest subiektywne - ja tam jakiś potencjal dostrzegam, nie jest to drużyna na PO :grin: ale z perspektywy rozegranych meczów 1-8 to jednak trochę krzywdzące.

Ad 2. Znaczenie ta seria moze mieć zerowe (statystyki nie grają), ale jak to się mawia - przeciwnik im &quot;leży&quot;, więc może dobry moment by bounce back ????

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Houston Rockets
: Boston Celtics
Handicap ( 0 : 5 ) 2 @1.86 Bet365✅

Houston opisywałem przy okazji ich dwóch poprzednich spotkań. Co ciekawe za każdym razem byli faworytem -5.5(linia startowa) i za każdym razem przegrali. Kolejno odprawili ich Denver i Dallas. Dziś trzeci raz z rzędu bukmacherzy faworyzują gospodarzy o 5.5 pkt.
Bardzo duża ilość strat, forsowanie rzutów czy słaba obrona to to co obecnie charakteryzuje Rockets. Wspominałem o tym, że każdemu rywalowi oddają przynajmniej 105 pkt i tak samo było z Mavs.

Celtics wyglądają nieźle od początku sezonu i widać, że będą bić się o jak najwyższe miejsce w konferencji. Osobiście podoba mi się ich roster i robota jaką wykonuje trener. Nie ma w ich skłądzie wielkich gwiazd, ale każdy z graczy prezentuje przyzwoity, wyrównany poziom. Co najważniejsze to ich defensywa wygląda o wiele lepiej niż ich dzisiejszego rywala. Celtics podczas ostatnich 5 spotkań(wygrali 4).
pozwolili kolejno na : 98/83/91/93/85 pkt – zatrzymują rywali na 42.7% skuteczności rzutów z gry.
Dla porównania Rockers oddali : 110/105/106/107/110 pkt

Celtics oczywiście b2b, więc na pewno będzie to miało znaczenie w dzisiejszym spotkaniu. Starterzy na szczęście grali : 25/30/32/34/34 minuty, więc nie zostali zajechani. Linia na to spotkanie została wystawiona wczoraj przed meczem z Thunder, więc nie ma tu mowy o reakcji oddsmakerów po pewnie wygranym spotkaniu przez Boston z OKC.

Obie drużyny na obecną chwilę prezentują zupełnie inny basket i warto zagrać na dobrze prezentujących się C’s.

Otrzymane punkty reputacji: +17
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
P. Gasol powyżej 14,5 punktów @ 1,81 1xBet ⛔
Oddsmakerzy z 1xBet po raz kolejny wywalają się przy wystawianiu kursów na graczy. Według tego co jest w ofercie linia 14,5 jest linią domyślną, bo over 16,5 ma kurs 1,77. Linia niższa o 2 punkty, a kurs wyższy. Jak wyglądają statystyki punktowe Hiszpania z początku tego sezonu? Linie 14,5 punktów pokrywał 6/9 razy. Wpadka zdarzyła mu się z Cavs, gdzie trafił 1/7, ale miał za to 6 bloków, a także z OKC i Hornets, gdzie zdobył odpowiednio 11 i 13 punktów. Daje to średnio 14,4 PPG, więc może tym sugerowali się oddsmakerzy. W nocy Bulls zagrają z rozpędzonymi Pacers. Gasol nie jest jakimś typowym centrem w stylu Drummonda i Jordana, gdzie będzie stać tylko pod koszem, a pod koniec meczu rywale będą go hackować. Akurat FT ma opanowane bardzo dobrze, więc ewentualne punkty też powinien zdobywać. Z Indianą zdobywał 19,1 PPG. Linia zaniżona i po dobrym kursie, więc jak najbardziej do gry.
R. Westbrook poniżej 29,5 punktów @ 1,81 1xBet ⛔
Linie na zawodników na razie wystawił tylko MarathonBet oraz 1xBet. Wczoraj linie na Russela wahały się między 27,5, a 29,5. Dzisiaj wystawiają taką samą linię, bo po co dawać mniejszą. Rozumiem, że Durant nie gra i przez to więcej gry będzie brał na siebie i minut też będzie więcej, ale bez przesady. Jak wyglądała gra zawodnika OKC, gdy na parkiecie nie było KD? Wczoraj z Bostonem 5/20 FG i 27 PTS, 76&#39;s 8/22 FG i 21 PTS. Liczę też mecz z Wizard, gdzie miał 7/17 FG i 22 PTS, bo Kevin zagrał w tym meczu tylko 17 minut. Jak zawsze pałuje te rzuty, ale zaczął też moim zdaniem więcej dzielić się piłką. W nocy zagrają z Memphis na wyjeździe po przegranej u siebie z Bostonem. Nikt raczej nie pomyślał, że mimo słabego początku Miśków, to zespół ten wciąż ma jedną z solidniejszych defensyw w lidze. Conley na pewno będzie potrafił go dobrze pokryć i RW będzie miał problem. W ostatnich 2 sezonach dorobek punktowy w meczach z Memphis wyglądał tak: 18, 24, 14, 21, 27 oraz 25 PPG w PO w 7 meczach z nimi, a we wszystkich meczach Grizzlies wychodzi 19,2 PPG. Reasumując, linia poniżej 29,5 jest moim zdaniem nieadekwatna do tego, co grał we wcześniejszych meczach z tym rywalem oraz do ostatnich jego występów.

xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 1 1,76 Unibet 122:114 ✅✅

Memphis jest na fali wznoszącej, po kiepskim jak na tą drużynę początku , przyszły dwie wygrane z Portland i Minnesotą. Powoli zaczyna wszystko wracać do &quot;normy&quot;. Do swojej najwyższej formy zaczyna dochodzić Mike Conley - wczoraj był bardzo ważnym punktem swojej drużyny (20 punktów, 7 asyst, 2 przechwyty) i Marc Gasol, który parę dni temu dał koncent z Portlandczykami rzucając im 31 punktów. Z drużyny OKC kilka dni temu wypadł Kevin Durant, jak wszyscy doskonale wiemy All-Star, człowiek który ma nieprawdopodobną łatwość rzutu i zazwyczaj decyduje o losach spotkań. Jego brak był bardzo widoczny wczoraj z Bostonem, kiedy goście odjechali na 10 oczek i nie było zawodnika który byłby w stanie ten stan rzeczy odwrócić. Dziś przyjeżdżają do podbudowanego ostatnimi zwycięstwami Memphis, gdzie nigdy im się łatwo i przyjemnie nie grało, nawet z Durantem w składzie. Dlatego sądzę iż dla przyjezdnych będzie to bardzo trudne spotkanie i Misie swoim difensem będą w stanie skutecznie powstrzymywać Westbrooka i spółkę.

edit:

ale Chalmers pograł, normalnie pozamiatał dzisiaj (29 punktów, 4-7 za 3)! Obie strony skorzystały na tym transferze. Mario odżył i Memphis zyskało gracza, który może zrobić różnicę.

Otrzymane punkty reputacji: +29
uefowillcox 796

uefowillcox

Użytkownik
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 1 1,76 Unibet

Memphis jest na fali wznoszącej, po kiepskim jak na tą drużynę początku , przyszły dwie wygrane z Portland i Minnesotą. Powoli zaczyna wszystko wracać do &quot;normy&quot;. Do swojej najwyższej formy zaczyna dochodzić Mike Conley - wczoraj był bardzo ważnym punktem swojej drużyny (20 punktów, 7 asyst, 2 przechwyty) i Marc Gasol, który parę dni temu dał koncent z Portlandczykami rzucając im 31 punktów. Z drużyny OKC kilka dni temu wypadł Kevin Durant, jak wszyscy doskonale wiemy All-Star, człowiek który ma nieprawdopodobną łatwość rzutu i zazwyczaj decyduje o losach spotkań. Jego brak był bardzo widoczny wczoraj z Bostonem, kiedy goście odjechali na 10 oczek i nie było zawodnika który byłby w stanie ten stan rzeczy odwrócić. Dziś przyjeżdżają do podbudowanego ostatnimi zwycięstwami Memphis, gdzie nigdy im się łatwo i przyjemnie nie grało, nawet z Durantem w składzie. Dlatego sądzę iż dla przyjezdnych będzie to bardzo trudne spotkanie i Misie swoim difensem będą w stanie skutecznie powstrzymywać Westbrooka i spółkę.
Oglądałem dzisiejszej nocy oba zespoły i jeżeli ikt nie wypadnie ze składu to jak najbardziej popieram ten typ. Timberwolves w moim odczuciu nie są chłopcami do bicia, to ambitny i młody zespół, a Miśki pokonały ich w miarę pewnie na ich własnym parkiecie. W OKC wszystko zależy od Westbrooka, któremu załącza się indywidualizm, w momentach w których nie idzie zespołowi. Kiedy tak się dzieje Westbrook bierze wszystko na siebie i rzuca nawet z głupich pozycji nie pomagając zespołowi. Center Oklahomy to padaka, Gasol powinien mieć w tym meczu sporo pola do gry. Według mnie Memphis będzie kontrolowało mecz. Poczekam do ostatnich godzin - do ogłoszenia składów i jeżeli będą wyglądały tak jak we wczorajszych meczach to nie wiem nawet czy nie zagram Grizzlies z -handi.

jacuskrzynowek 90

jacuskrzynowek

Użytkownik
Ja nie czekam i &quot;ryzykuje&quot; Grizzlies(-2) po 1.90 @ Bet365. ✅ Gram to za 4 stowki, bo nie mam watpliwosci, ze Memphis ten mecz wygra. Oczywiscie czekam z niecierpliwoscia na sklady i mam tylko nadzieje, ze zaden z chlopakow nagle nie zachoruje. Durant na pewno nie wroci, Russ z Ibaka nie wystarcza. Wczoraj LaVine z Wigginsem 5/8 za 3 i obaj w top3 punktujacych meczu. Co to znaczy? To, ze Grizzlies graja zrownowazona koszykowke w tej chwili i nie musza polegac na jednym zawodniku jak OKC. Wczoraj u siebie dali ciala, nie ma racjonalnych argumentow za tym, zeby dzis Thunder wyszlo z tego meczu zwyciesko. Jedyny argument: to NBA, wszystko sie moze zdarzyc, ale jak dla mnie, nie dzisiaj ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom