Golden State Warriors -7,5 win @1,90 bet365
Bitwa na zachodzie pomiędzy Memphis Grizzlies, którzy nie grają dobrze, jak w poprzednim sezonie i mistrzów a zarazem najlepszej drużyny w lidze Golden State Warriors.
Memphis jest na zachodzie,12 z bilansem 3-5 i tracą coś koło 100 punktów na mecz, co jest zbyt dużym wynikiem dla ich obrony, a to była ich główna broń w ostatnich sezonach.
Ich rywale GSW wygrali wszystkie 8 meczy ze średnią różnicą 17,75 punktów zdobytych więcej niż przeciwnik.
Memphis przegrał ostatnie 3 swoje gry przez 19, 10 i 2 pkt.
W domu będzie to ich zaledwie 3 gra w tym sezonie, ostatnio przegrali z Cavs różnicą 30pkt (Cavs są podobnie jak GSW, dominującą drużyną) i wygrali z Brooklynem 10 pkt. ale to nie robi wrażenia, ponieważ Nets są jedną z zaledwie dwóch zespołów bez zwycięstwa jeszcze (Philly jest 2.).
Rywale Golden są, jednym z najgorszych zespołów jeśli chodzi o pkt. w lidze z 91ppg, to bd. trudne wyzwanie przeciwko dynamicznej drużynie GSW.
Problemem w Memphis będzie brak Brendana Wrighta, który jest ważnym elementem obrony.
GSW mają szansę kontynuować serię zw. i zrobić najlepszy start klubu w historii, a do tego bd. potrzebna wygrana z Memphis, i myślę że, się zanosi na potężne lanie.
Głównym winowajcą formy GSW, którzy mają bilans 8-0 jest na pewno Stephen Curry, który wykonuję olbrzymią prace, i dziś z pewnością da o sobie znać...
Zwycięstwa w tym sezonie dla Warriors w domu +16 vs Pelicans, +50 vs Memphis, +4 vs Clippers, +15 i +14 vs Nuggets vs Pistons, wyjazd +20, +14 vs Rockets vs Pelicans i +9 vs Kings.
Tylko gra przeciwko kolejnym pretendentom Clippers, nie pozwoliła na pokrycie handi.
GSW wygrał ostatnie 4 razy przeciwko Memphis w domu, +20 i +50 i +17 i +13- wyjazd.
Począwszy od statystyk do formy, wszystko przemawia na korzyść GSW, którzy dziś powinni spokojnie wygrać, myślę nawet że, dwucyfrowym wynikiem....
Detroit Pistons win @1,96 bet365
Tutaj pogram troszkę inaczej niż kolega wyżej, gdyż już wcześniej pisałem o Detroit i buki są głupie wystawiając takie kursy....
Dla mnie po prostu są tutaj faworytami...
PS: Nie chcę mi się opisywać tego meczu, ale myślę że, dobrym rozwiązaniem jest pogranie na Pistons.
Griffin over 25,5 pkt. @1,85 Unibet
Dallas nie powinno sprawić kłopotów Clippers, są bardzo powolni w obronie, a to jest dobra prognostyka do wejścia tego typu.
Jedyny problem może stanowić Jordan, który będzie miał również dużo miejsca na zdobycie punktów.
W tym sezonie nie osiągnął pułapu dzisiejszej linii trzy razy w 7 meczach.
Przeciwo Sacramento zdobył 33 pkt.w 38 minut, a następnie 37 punktów w 36 minut, przeciwko Houston zdobył 35 pkt. w 38 minut i przeciwko Dallas 26 oczek.
Poniżej linii nie udało mu się przeciwko Phoenix (22 pkt), Warriors (23 pkt) i Memphis w ostatnim meczu (24 pkt).
On zawsze krąży wokół tej lini, a teraz będzie miał dużo więcej miejsca, więc spodziewam się, dobrego występu i ilości pkt. coś w okolicach 30 oczek....
Teague over 17,5 pkt. @1,85 Unibet
Atlanta Hawks gra u siebie z New Orleans Pelicans i są faworytami do wygrania....
Atlanta ma bilans 7-2, Nowy Orlean 1-6.
Obie drużyny grają szybką koszykówkę z wieloma punktami.
Pelikany mają problemy z urazami, niektórzy wrócili, ale nadal brakuję kilku dobrych graczy z tylnej formacji...
Jeff Teague poprawia się z sezonu na sezon i zdobywa średnio 18,7 punktów i nie przekroczył linii tylko 3 razy w 9 meczach i myślę że, łatwo zdobędzie ponad 20 pkt. wobec słabej obrony.
Warto też pobrać: Kemba Walker over 17,5 pkt. @1,85 Unibet
Houston Rockets vs Brooklyn Over 206,5 pkt @1,92 Pinnacle
Goście do dzisiaj, to najgorszy zespół w NBA w tym momencie.
Trudno znaleźć jakiekolwiek pozytywne opinie na temat ich poprzednich meczy, ja mogę znalleśc same negatywy...
Nadpłacony Joe Johnson, brak dobrego point guarda i tak dalej.
One średnio zdobywają tylko 90 punktów na mecz.
Ale co, warto wspomnieć, poprzednie mecze grali z zespołami które mają, całkiem niezłe obrony- Spurs, Hawks, Grizzlies i Bucks do pewnego stopnia.
Rzucili ładne 100 punktów przeciwko Bulls i, prawie 100 punktów w przeciwko Lakers.
Rakiety wydają się być tutaj konkretnym faworytem, wygrali 4 gry z rzędu.
Jestem prawie na sto procent pewien że, będą wstanie wygrać dzisiaj wieczorem, ale spread jest dla mnie za duży.
Mimo że, grają z najgorszym zespołem w NBA i grają w domu, ale mimo ich dobrej formy, obrona Rockets, jakoś mnie nie przekonuję.
Oni tracą prawie 109 punktów na mecz i rzucają cos koło 103 pkt. (ze względu na niską liczbę w pierwszych 3 meczach).
Nets nie mają nic do stracenia, muszą wyjść i zacząć grać lepiej.
Może cud się stanie i Johnson będzie grać według jego umowy!! ????
W sumie oba zespoły są złe defensywnie i Rockets z Harden powinni pokryć duża część overa.
Rockets zdobędzie 115 lub więcej, a Nets powinni dorzucić resztę...