Paul George over 25.5 pkt | @1.87 | Betano
"Nadający Tempo" spróbują je nadać drużynie Orlando Magic. O 1 w nocy czasu polskiego w Bankers Life Fieldhouse Pacers podejmą drużynę Magic. Paul George od dwóch meczów zdobywa punktu na niezłej skuteczności. Co najważniejsze, rzuty te mu ładnie "siadają", więc postanowiłem spróbować zagrać jego over. Linia w Betano wystawiona na 25.5 pkt. Myślę, że PG13 jest w stanie wykonać to zadanie z nawiązką. W ostatnich dwóch meczach wykręcił ponad 30 pkt/mecz, a z Bostonem rzucił 26 "oczek", co także pokryłoby tę linię. Wcześniej po prostu wchodził sezon. Nie można zapominać po jakiej kontuzji George wrócił do gry. Na tę chwilę rzuca średnio 23 PPG, ale jestem zdania, że ta średnia z meczu na mecz będzie rosnąć, bo PG13 w formie to czołówka ligi na swojej pozycji. Myślę, że 25-letni SF Indiany Pacers przeciwko Oladipo i spółce rzuci ponad 30 punktów, co oznaczałoby spokojne pokrycie tej linii. W Marathonbet linia 22.5 pkt @1.81 za over! Betsson 23.5 pkt!
Andrew Wiggins over 18.5 pkt | @1.87 | Betano
Leśne Wilki zawitają do Atalanty, by zmierzyć się z Jastrzębiami. Długo zastanawiałem się co wybrać. Myślałem nad czystą dwójką na Minnesote lub nad zagraniem na Wigginsa. Ostatecznie - jak widzicie, wybór padł na uzdolnionego zawodnika, który w zeszłym sezonie został wybranym Rookie of the Year. Głównie sugerują się graniem tego typu po tym, co widziałem w meczu z Bulls, gdzie T'wolves ograli Byków po dogrywce. Sugerowanie się jednym meczem, w dodatku takim, w którym Wiggins co by nie mówić trochę przyceglił nie jest może dobrym pomysłem, ale trzeba też wziąć pod uwagę to, że jak już ktoś te punkty ma w drużynie Minnesoty zdobywać, to jest to właśnie Andrew. W meczu z Chicago siedziały mu trójki. Rzucał na 80% skuteczności, weszły mu 4 z 5 takich piłek. Gorzej było z rzutami z mid range'u czy "wbijaniem" się pod
kosz. 11 na 27? Obecnie takich statów nie powstydziłby się nawet Kobe. Jednak bądź co bądź te 31 punktów rzucił. Wiggins na początku sezonu może pochwalić się średnią 17.2 PPG, co jak na drugoroczniaka nie jest złym wynikiem. Do poprawienia skuteczność. Z meczu na mecz będzie coraz bardziej doświadczony w dane sytuacje. Będzie wiedział kiedy rzucać, a kiedy dzielić się piłką. W meczu przeciwko Atlancie jest w stanie zrobić ten over. Szczególnie, że w drużynie Hawks nie gra już DeMarre Carroll i ta gra nie klei się tak dobrze, jak w poprzednim sezonie. Ofensywa nie szwankuje, ale z tyłu tracą już o wiele więcej. Linia w Betssonie to 17.5 pkt, Marathonbet 18.
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers -> PTB | @2.05 | Betano
Kryminał... Czwarta kwarta zeszłonocnej potyczki z Tłokami to zbrodnia, gwałt... Szkoda, że dokonany na Trail Blazers. Portland w tym meczu spełniało założenia taktyczne do początku czwartej kwarty. Potem Drummond i spółka roznieśli ich jak jakichś koszykarzy z college'u, którzy są jeszcze niedoświadczeni w tym sporcie. 41-11... Tak fatalna 4. kwarta w tym sezonie w ekipie PTB się już nie powtórzy. Dam sobie za to uciąć rękę. Trail Blazers polecieli do Denver, by zagrać z Nuggets. Kursy wystawione na to spotkanie są dla mnie trochę niedorzeczne. Ktoś powyżej napisał, że Portland to średniak, a nie dobra ekipa. Po odejściu Matthewsa, Batuma czy też Aldridge'a trudno się z tym nie zgodzić. Jednak to wciąż ekipa mająca w miarę doświadczonych zawodników lub tych, którzy wciąż porządnie nie zabłysnęli. Lillard oraz McCollum - znowu została przeze mnie przywołana ta dwójka, ale nic dziwnego, skoro to oni będą w tym sezonie stanowić o sile drużyny jeśli chodzi o ofensywne cyfry. Portland nie jest w tym meczu faworytem, a takie mecze do tej pory w tym sezonie wychodziły im najlepiej. Wczoraj byli stawiani przez bukmacherów, jako faworyci. Sam wierzyłem w ich wygraną z Detroit, mimo iż kursy podobnie, jak dzisiaj były zbliżone. Żałosna czwarta kwarta zaprzepaściła szanse na zwycięstwo w meczu, więc myślę, że drugi raz już takiego błędu nie powtórzą. Ich głównym celem jest utrzymanie się w ósemce, choć będzie to trudne. Denver jest na drugim biegunie z bilansem 2-4. Nie wróżę im niczego wielkiego. Trudno będzie dostać się do ósemki, chociaż akurat ten ostatni seed jest przeznaczony na Zachodzie właśnie dla takich drużyn. Idę w stronę Portland, bo takie kursy trzeba w tym sezonie łapać, co już nie jeden mecz pokazał. Nie są faworytem, ale prezentują się trochę lepiej. Warto spróbować.
Andre Drummond over 18.5 zbiórek | @1.87 | Betano
Wczoraj środkowy Tłoków znowu pokazał dlaczego jest w ścisłej czołówce zawodników występujących na jego pozycji w NBA. 29 punktów i o dwie zbiórki mniej... Double-double i to w jakim stylu! Idę w zbiórki Andre, bo jest w tym silny. Naprzeciwko niego stanie Festus Ezeli, a ten nie króluje jeszcze w tym aspekcie, tak jak Drummond, więc postaram się to wykorzystać. Jeśli Pistons marzą o pokonaniu aktualnych Mistrzów to muszą liczyć przede wszystkim na Andre i to że nie da się łatwo wyeliminować z tego meczu. Bogut jest day-to-day (rotoworld), więc Ezeli zagra w okolicach 20 minut albo i więcej. 19 zbiórek przy średniej wynoszącej 20.3 i tym, że coraz częściej zbiera powyżej 20 kilku piłek na mecz? Wchodzę w to, nic dodać i nic ująć. Drummond to rosnąca bestia. Z meczu na mecz jest coraz bardziej pewny siebie. Trzeba to wykorzystać, bo w szeregach GSW nie widzę aktualnie nikogo, kto mógłby utrudnić mu to zadanie.
Bez analizy:
Detroit Pistons | @12.25 | Betano