>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Październik/Listopad 2015

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
San Antonio Spurs @ Sacramento Kings
Idę dzisiaj w stronę Kings ale nie jako pomniejszony albo zwykły handicap ale od razu uderzam w czyste zwycięstwo. Sacramento mają naprawdę fajną drużynę. Póki co bilans tego nie pokazuje 1W-6L ale mieli pecha bo w trzecim meczu wypadł im Cousins wokół którego ta ekipa jest zbudowany. Według mnie to najlepszy wysoki w NBA i zawsze się mocno nastawia na pojedynki z mocnymi rywalami, a dziś według roto ma zagrać i to od razu naprzeciwko legendarnego Tima Duncana oraz znakomitego Lemarcusa Aldridge&#39;a. Spodziewam się dużych liczb po Boogie&#39;m.
Sacto przegrali na inaugurację z Clippers po wyrównanym meczu, następnie rozgromili Lakers u siebie i potem posypał się Cousins. Mimo to dali dobre mecze przeciwko Warriors, Rockets czy Clippers ponownie. Z drugiej strony mamy Spursów, którym jeszcze wiele brakuje do optymalnej formy. Bilans tego też nie wskazuje 4W-2L ale mieli bardzo łatwy terminarz na początku sezonu. Ograli słabych Hornets i Nets u siebie oraz Celtics i Knicks na wyjeździe ale w pojedynkach z mocniejszymi rywalami dostawiali w trąbe od Thunder i Wizards. Według mnie jeszcze trochę czasu minie jak dopasują LA do drużyny. Taki kurs na Kings grających niemal w pełnym składzie (szkoda że wypadł Collison) u siebie uważam za nieco przesadzony. Pobieram i próbuje ????
Kings ml @ 3,98 w Marathonbet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
weed233 854

weed233

Użytkownik

Andre Drummond over 15.5 zbiórek @1.83 bet365 ⛔ 15 co za pech

początkowo miałem nic nie grać z dzisiejszego meczu Pistons ze względu na b2b i silnego rywala co się równa z możliwym blowem a także trudnym terminarzem gdzie trener być może będzie chciał oszczędzić minut zawodnikom, jednak patrząc na linie która wystawił dziś &quot;całoroczny&quot; zmieniłem zdanie
Drummond to bestia na tablicach, double-double to dla niego wyczyn który może zrobić nawet w jedną kwarte (wczoraj 8pts 10reb)
Andre jest najlepszym zbierającym ligi, w tym sezonie osiąga srednia 20RPG!!
swiadcza o tym tez ten fakt : &quot;przynajmniej 20-20 w trzech pierwszych z sześciu rozegranych meczów sezonu uzyskało wcześniej tylko dwóch graczy: Kareem Abdul-Jabbar i Wilt Chamberlain. &quot;
Liczby kosmiczne. Dzisiejszym rywalem Pistons jest GSW, którzy podkoszowych mają solidnych, jednak nie są to all-starzy. Drummond powinien mieć przewage nad Ezelim i Greenem, nad którymi ma przewage praktycznie we wszystkim co potrzebuje podkoszowy
Dodam też że Andre linie tą pokrywał w 5 z 6 spotkań w tym sezonie
Tak więc dzisiejszy bet na Drummonda wydaje się odpowiedni i myśle że linia jest do zrobienia nawet jeśli otrzyma dziś mniej minut. Powodzenia

Emmanuel Mudiay over 5.5 asyst @1.87 Betano ⛔ 5
Dziś zespół z Denver podejmuje we własnej hali Portland, którzy grają b2b po porażce przeciwko Pistons. Przeciwnikiem Mudiaya będzie dziś Damian Lillard, więc jest to dobry pojedynek przeciwko numerowi 7 tegorocznego draftu.
Za dzisiejszym typem przemawiają następujące fakty :
- Lillard nie jest najlepszym defensorem na swojej pozycji
- Rozegrał on wczoraj 35minut przeciwko Pistons
- Średnia Mudiaya w tym sezonie to 5.7 APG, tak więc licze że dziś będzie chciał poprawić sobię tę statystyke
- Patrząc na wczorajsze popisy Reggie Jacksona myśle że Mudiay dziś będzie grał odważniej
Dodatkowo gram też jego over 12.5 punktów @1.87 Betano ✅ - 16, liczę dziś na jego dobry występ a może nawet drugie Double-Double w sezonie a także Nuggets @2.08 marathonbet✅

Bez analizy:
Chicago Bulls over 103.5 @2.00 bet365 ✅ 111
Minnesota Timberwolves +14,5 + Sacramento Kings +13.5 @1.85 bet365
Denver Nuggets over 103 @1.88
✅108

Otrzymane punkty reputacji: +39
friendly 421

friendly

Użytkownik
Indiana + Portland 2,85 @betsson ⛔
Na dzisiaj prosty doubelek, pomijam fakt, że faktycznie NBA jest najbardziej nieprzewidywalna na świecie. Zawsze smaczek czwartej kwarty i te sprawy..Niemniej jednak grać delikatnie dla zabawy nigdy nie zaszkodzi. Nie od dzisiaj wiadomo, że to czy drużyna gra b2b czy też nie ogromnego znaczenia nie ma, okej okej zmęczenie te sprawy, to jest NBA, tutaj zawodnicy przygotowani są kondycyjnie w niesamowity sposób, a to w sumie początek sezonu więc nikt nie wmówi mi, że granie meczu z dnia na dzień aż tak bardzo może wpłynąć na losy spotkania. Portland naprawdę fajnie trzyma się pomimo sporej przemiany, wczoraj gdyby nie zahamowanie w czwartej kwarcie dołożyliby kolejne zwycięstwo. Dla mnie Nuggets to drużyna patologiczna na chwile obecną, nie zagrałbym na nich, chyba że przeciwko Lakersom/76. Uważam, że wczorajszy niedosyt da się ożywić i dzisiaj zobaczymy sporą siecz ze strony Portland.
Co do meczu Indiany z Orlando. No faktycznie Magic gra fajną koszykówke, mają skubańcy potencjał, ale widzę jak fajnie w ostatnie dni rozwijają sie Pacers. Mają tam naprawde mocne nazwiska, drużyna będzie się zgrywała pewnie jeszcze troche czasu, ale na dzisiaj widzę mimo wszystko zwycięstwo gospodarzy. U siebie są mocni, Orlando to pocieszna, fajna gra, ale zawsze brakuje im tego wykończenia, niby na styk, no ale jednak..Muszą nabyć chłopaki doświadczenia. Typ polecam, jak i nie polecam. Kto chce może się opierać, czerpcie radość z oglądania, pozdrawiam ! ;)

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Jak widzę wiele osób stawia na Paula George&#39;a z Indiany i wszędzie widzę że gracie ciut większe linie jakie oferuję nam unibet.

George 23,5 (1,95) Osobiscie nie gram, ale może komuś to pomoże ;)

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Do Kanady przybywają Nowojorczycy z planem wygrania kolejnego spotkania. Ale cóż należy być realistą i nie specjalnie dostrzegam argumenty po stronie Knicks za pokonaniem Raptors. Pierwszą piątkę gospodarzy tworzy paczka zgranych i solidnych starterów - Derozan, Lowry, Carroll, Valenciunas, Patterson. Z ławki mają wsparcie od Scoli, Josepha, Rossa - jest komu punktować. W Nowym Jorku mamy zgoła odmienna sytuację. Gdy Carmelo nie rzuci w spotkaniu 25 to możemy być pewni porażki Knicks. Nie ma on zbyt dużego wsparcia ze strony kolegów, jedynie rookie Porzignis, Lopez, Galloway, Williams gwarantują po około 10 punktów na mecz każdy. Czyli Carmelo 25 + 40 ze strony kolegów daje koło 65, a reszta to przypadkowe zdobycze innych zawodników, zatem potencjału ofensywnego nie mają zbyt dużego.
Kolejną sprawą jest fakt, że Raptors przegrali 2 spotkania z rzędu więc przyszła pora na przełamanie. Rywal idealny, którego śmiało powinni ograć. Jak do tej pory bilans Toronto to 5:2, zatem dziś w nocy powinni wrócić na właściwe tory i zgarnąć kolejną 6 wygraną...

Toronto - New York =&gt; Toronto -3 =&gt; 1,40 ⛔⛔⛔jeśli Raptors przegrywa z Knicks na własnym parkiecie tzn ze są ślimakami....

A do dubelka dorzucam bet, którym podzielił się kolega wyżej. Popieram w 100%...

Cleveland - Utah =&gt; Cleveland =&gt; 1,40 ✅✅✅

AKO: 1,40 x 1,40 =&gt; 1,96 ⛔⛔⛔

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Kolejnym spotkaniem, którym się zainteresowałem jest starcie Miami z Lakers. Faworyt jest jeden i na 90% wygra to spotkanie, kurs jednak mizerny, a z handicapami różnie to bywa. Heat nie pozwala swoim przeciwnikom na zbyt dużo w ofensywie. Jak do tej pory tracili kolejno - 94,102,89,98,84,90,76. Jak widać gra w defensywie jak do tej pory na wysokim poziomie - jedynie Cavs rzuciło powyżej 100. Nie spodziewałbym się zabójczego tempa, a raczej widzi mi się spokojne konstruowanie akcji przez gospodarzy i mocna defensywa przeciwko Lakers. Nie sądzę, żeby gości zdobyli więcej niż 90 punktów, a gospodarzom nie daje więcej niż 100 punktów. Takie mam przeczucie, że linia oferowana przez buka jest za wysoka i należy z tego faktu skorzystać. Zatem pobieram taki o to bet:

Miami - Los Angeles =&gt; Under 201 =&gt; 2,00 ✅✅✅ 101:88

Otrzymane punkty reputacji: +10
drexler 570

drexler

Użytkownik
Roy Hibbert over 8,5 1,80sts Hibbert nie raz pokazywał grając w Indianie,że świetnie sobie radzi w meczach z Miami i swoim rywalem Chrisem Boshem,rzucał w tych meczach często ponad 20pkt.Linia jest niewysoka i warto spróbować,powinno być izi.

forza_inter 83

forza_inter

Użytkownik
Washington - Oklahoma
R. Westbrook under 25,5 @ 1,87✅

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ciekawy mecz nam się dzisiaj szykuje w stolicy. Ciężko dzisiaj będzie wybrać jakiś dobry bet dla tego spróbuję zagrać under Westbrok&#39;a. Linia zaproponowana w betano dość wysoka i w dodatku kurs też niczego sobie. W ostatnich pięciu spotkaniach taka linia nie została przekroczona przez Westbrook&#39;a, najbliżej przekroczenia tej linii był w meczu z Rakietami gdzie rzucił równo 25 punktów. Miałem grać over Duranta ale kiedy zobaczyłem linie na Westbrook&#39;a ten bet wydaje mi się pewniejszy. Według mnie dzisiaj na boisku wykaże się Durant który gra &quot;u siebie&quot; i będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony przed przyjaciółmi i rodziną, których na pewno nie zabraknie w hali Verizon Center.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bez analizy:
New Orleans - Dallas
A. Davis over 26,5 @ 1,82⛔

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Roy Hibbert over 8,5 1,80sts Hibbert nie raz pokazywał grając w Indianie,że świetnie sobie radzi w meczach z Miami i swoim rywalem Chrisem Boshem,rzucał w tych meczach często ponad 20pkt.Linia jest niewysoka i warto spróbować,powinno być izi.
Tyle, że Huberta pewnie będzie krył Whiteside o niebo lepszy obrońca niż Bosh. Natomiast typu nie neguje, a z dyszkę może wrzuci...

xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 1 1,76 Bet365 120-105 ✅✅

Zagramy dzisiaj na przełamanie nowoorleańskich Pelikanów, ponieważ jest to bardzo niesprawiedliwe, żeby ta ekipa legitymowała się takim samym bilansem jak Brooklyn Nets i Philadelphia 76ers. Dwa dni temu w meczu rozegranym w Teksasie, Pelicans naprawdę wyglądali nieźle do przerwy (prowadzili 48-42), ale w drugiej połowie zaczęli podejmować jakieś chore decyzje i odpalać niezrozumiałe rzuty za 3 a Dirk Nowitzki zaczął trafiać i Dallas odjechało. Dla zespołu Marca Cubana było to pierwsze zwycięstwo domowe w tym sezonie, więc dlaczego historia nie miałaby się odwrócić tym razem na rzecz Pelikanów? Nie widzę przeszkód. Co przemawia za tym typem? Sportowa złość, wściekłość, determinacja i chęć pokazania całemu światu, że poprzedni sezon i awans do play-off nie był dziełem przypadku.

edit: Pełna kontrola od początku do końca. Nawet przez sekundę się nie denerwowałem. Kocham takie mecze.

Otrzymane punkty reputacji: +15
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Kobe Bryant Under 18,5 pkt. @1,85 Unibet
Los Angeles Lakers odwiedzi Miami Heat i prawdopodobnie przegra kolejną grę.
Mają obecnie bilans 1-5 z wygrana tylko ze słabeuszami, Brooklyn Nets.
Z drugiej strony Miami Heat ma na razie dobre wyniki z 4 zwycięstwami i 3 porażkami i są 6 na Wschodzie.
Kobe gra strasznie w tym sezonie, on gra 28,6 minut i zdobył 16,2 punktów, rzucając 46% za 2 i 20% za 3 punkty.
Tylko raz pokrył margines, w pierwszym meczu z Minnesota, gdy zdobył 24, ale na 24 rzuty ????
Zdobył 13 na Sacramento, 15 w Dallas, 11 i 18 w Denver, w ostatnim meczu przeciwko Knicks ...
Dziś grają przeciwko Miami Heat, który powinien dominować w tym meczu, jak wszystkie drużyny, a przy najmniej większość która rozprawiła się z Lakersami.
On będzie broniony przez Luol Deng, który jest dobrym obrońcą i jest zdecydowanie szybszy niż Kobe i będzie miał z nim kłopoty.
Coach powiedział, że Kobe będzie odpoczywał w grach b2b.
Byron Scott powiedział, że przeprowadzi rozmowę z Kobe Bryant dotyczącą jego planu gry w back-to-back. Lakers vs Heat i vs Magic, ( wtorek i środa ).
Z pewnością nie bd. długo grać, z racji zabezpieczenia go przed urazami.
Prawda jest taka że, ta linia jest śmieszna, ale gram ją nie tylko ze wzglądu na niechęć do tego gracza ( nigdy za nim nie przepadałem ) ale na jego formę....
Anthony Davis Over 26,5 pkt. @1,85 Unibet
Tym razem New Orleans Pelicans grają u siebie z Dallas Mavericks i tym razem jestem przekonany że, nawet z powodu paru kontuzji uda im się wygrać swój pierwszy mecz w tym sezonie.
Dallas ma natomiast 3 zwycięstwa i 3 porażki.
Oczywiście zwycięstwo jest możliwe tylko wtedy gdy przyszłość NBA Anthony Davis, pokażę klasę i dobrze by było aby rzucił ponad 26 punktów (kilka dni temu był na 27,5).
W tym sezonie rzuca średnio 25,2 punktów, 9,3 zbiórek i 2,8 bloków na mecz.
Zdobył 18 i 26 na GSW, 25 w Portland, 14 w Orlando, 43 i 25 w Atlancie w Dallas ( 39 minut zdobył 25 punktów, miał 6 zbiórek, 4 asysty, 2 bloki i 5 fauli ).
Dallas nie słynie z dobrej obrony, mają starego Dirk Nowitzki i średniego gracza Zaza Paczulia. Jefferson zdobył 31, Marvin Williams 17, 11, Valanciunas 16 ,Scola 19, Randle 22, Griffin 26.
W ostatni sezon Davis zdobył w Dallas: 28, 31, 31 pkt.
Davis i Pelicans, po meczu z Orlando mają pierwsza wielką szansa, aby zakończyć tę złą passę, a to nie byłoby możliwe bez wielkiej wydajności Anthony Davisa, dla którego mam nadzieję że, będzie to dobry mecz i zdobędzie 2 punkty więcej niż w ostatnim meczu.
DeRozan Over 21,5 pkt @1,85 Unibet
Raptors doskonale rozpoczęli sezon wygrywając pierwsze 5 spotkań, jednak przegrali dwa ostatnie, mecze.
Oni średnio rzucają 99 punktów na mecz.
Tak, są faworytami tego meczu i myślę że, nawet pokrycia dwucyfrowego handi, ale wybrałem DeRozana który powinien zdobyć co najmniej 22 punktów.
Jak dotąd średnio rzucał 21.4 punktów, ale jeśli możemy liczyć na jego ostatnie średnie staty, to powinien ogarnąć overka.
Z Miami zdobył 16pkt. ostatnio, a jak wiadomo oni słyną z konkretnej obrony, więc patrząc chociażby na ten fakt można uznać iż pokusi się o dużą zdobycz pkt. tym bd. po 2 porażkach z rzędu...

masaskilli 1,9K

masaskilli

Użytkownik

Washington Wizards +5,5 @1,96
Washington Wizards win @2,95

Dla mnie sporo za dużo i pobieram obie opcje. Oklahoma widać, że z średniakami potrafi wygrać gładko i przyjemnie, gorzej to wygląda w starciu z drużynami mocniejszymi, typu Bulls czy Rockets. Durant z Westbrookiem nie zawsze sami mogą wygrać spotkanie. Wizards u siebie grają w kratkę, jednak widać, że na mecze z mocniejszymi rywalami potrafią się skupić i dzisiaj we własnej hali na pewno powalczą z faworyzowanymi zawodnikami z Oklahomy. Gracze z Waszyngtonu po dwóch wyjazdowych porażkach na pewno dzisiaj nie oddadzą tego meczu bez walki, będą chcieli przełamać serię niepowodzeń i dla mnie są w stanie nawet wygrać w dzisiejszym spotkaniu. Wall vs Westbrook, fajnie zapowiada się ten pojedynek, do tego w dobrej formie jest Beal, z drugiej strony Durant, oboje swoje na pewno w tym spotkaniu narzucają. Jednak jeśli dwaj liderzy OKC nie dostaną pomocy od Ibaki czy ławki, to może ich to dzisiaj zabić. Wall na pewno nie odpuści takiego spotkania i match-upu, do tego w ostatnim spotkaniu odpalił Porter, więc może i dzisiaj pokaże nam coś ciekawego. Czekam na przełamanie Gortata i kto wie, może nastąpi to także dzisiejszej nocy. Na pewno goście nie mogą zlekceważyć przeciwnika, bo Wizards to jednak klasowa drużyna i pomimo tego, że rozpoczęli nieciekawie sezon, potrafią zagrać na bardzo wysokim poziomie.​

Otrzymane punkty reputacji: +3
pejtas 464

pejtas

Użytkownik
Kolejnym spotkaniem, którym się zainteresowałem jest starcie Miami z Lakers. Faworyt jest jeden i na 90% wygra to spotkanie, kurs jednak mizerny, a z handicapami różnie to bywa. Heat nie pozwala swoim przeciwnikom na zbyt dużo w ofensywie. Jak do tej pory tracili kolejno - 94,102,89,98,84,90,76. Jak widać gra w defensywie jak do tej pory na wysokim poziomie - jedynie Cavs rzuciło powyżej 100. Nie spodziewałbym się zabójczego tempa, a raczej widzi mi się spokojne konstruowanie akcji przez gospodarzy i mocna defensywa przeciwko Lakers. Nie sądzę, żeby gości zdobyli więcej niż 90 punktów, a gospodarzom nie daje więcej niż 100 punktów. Takie mam przeczucie, że linia oferowana przez buka jest za wysoka i należy z tego faktu skorzystać. Zatem pobieram taki o to bet:

Miami - Los Angeles =&gt; Under 201 =&gt; 2,00
Wydaje mi się że jest to dobry pomysł na to spotkanie.
Teraz linia troszkę spadła, ale i tak warte pogrania.
Under 199,5 za 1,90 101-88 ✅✅

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Mocno grany dubel w Bet365
Ako:
Washington ( + 12,5 ) za 1,31
Minnesota ( + 10 ) za 1,23
Kurs: 1,61
Bet365 ⛔

Dramat ....

Stołeczni kontra OCT. Durantula w domu, więc będzie Showtime. Wizzards nic nie prezentują, ale żeby dostali więcej niż 12 ? No way. Osobiście przewiduję mocno zacięty pojedynek i wcale sie nie zdziwię jak WW w końcu zaskoczą. Postawili się SAS to i postawią się OCT.
Drugi mecz to rewelacyjne Leśne Wilki vs Szerszenie. Co tu dużo gadać, wreszcie w Minesocie jest trochę bardziej zbliansowany skład no i zdrowie dopisuje. Na wyjazdach śmigają aż miło, czas więc wygrać coś u siebie. Naprzeciwko rozkręcające się Szerszenie. Ten mecz może iść w każdą stronę, gdyż młodość ma swoje prawa, ale presja na wygraną u siebie jest. I ta wygrana mam nadzieję nastąpi.

NBA 2015/2016 6-0-2

kefir0076 20

kefir0076

Użytkownik
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 1 1,76 Bet365
Zagramy dzisiaj na przełamanie nowoorleańskich Pelikanów, ponieważ jest to bardzo niesprawiedliwe, żeby ta ekipa legitymowała się takim samym bilansem jak Brooklyn Nets i Philadelphia 76ers. Dwa dni temu w meczu rozegranym w Teksasie, Pelicans naprawdę wyglądali nieźle do przerwy (prowadzili 48-42), ale w drugiej połowie zaczęli podejmować jakieś chore decyzje i odpalać niezrozumiałe rzuty za 3 a Dirk Nowitzki zaczął trafiać i Dallas odjechało. Dla zespołu Marca Cubana było to pierwsze zwycięstwo domowe w tym sezonie, więc dlaczego historia nie miałaby się odwrócić tym razem na rzecz Pelikanów? Nie widzę przeszkód. Co przemawia za tym typem? Sportowa złość, wściekłość, determinacja i chęć pokazania całemu światu, że poprzedni sezon i awans do play-off nie był dziełem przypadku.
Dallas w tym sezonie jest do ogrania przez każdą drużynę w NBA. To jest raczej sezon na przeczekanie na lepsze czasy i skuszenie wolnych agentów w przyszły roku. I Cuban doskonale o tym wie. Może gdyby w tym meczu grał na 100% Evans i Holiday to jeszcze warte gry ale spójrz co się u nich dzieje, istny szpital.
http://www.rotoworld.com/teams/injuries/nba/all/

xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Dallas w tym sezonie jest do ogrania przez każdą drużynę w NBA. To jest raczej sezon na przeczekanie na lepsze czasy i skuszenie wolnych agentów w przyszły roku. I Cuban doskonale o tym wie. Może gdyby w tym meczu grał na 100% Evans i Holiday to jeszcze warte gry ale spójrz co się u nich dzieje, istny szpital.

http://www.rotoworld.com/teams/injuries/nba/all/
Tak ich sytuacja kadrowa nie jest za wesoła, jednak prędzej czy później wygrają. Davis jak będzie miał dzień i przyzwoite wsparcie od Gordona i Andersona to powinni ogarnąć, a jak będzie zobaczymy.

Co do Beala - game - time decison.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Dirk Nowitzki over 16.5 pkt @ 1.85 by Betsyfy 18
Ktoś powie, że oszalałem, bo przecież na przeciwko staje Antek Davis. Też tak myślałem, ale rok temu stał ten sam Antek, a Dirk w trzech meczach vs Pelicans notował odpowiednio 24, 20 i 17 pkt. Ogólnie za całą historię ich spotkań (8 meczów) Niemiec ma średnią 23.5 pkt per game i skuteczność overa na takiej linii 8/8. W tym sezonie Dirk tylko 2 overy w 5 meczach, ale dzisiaj grają z najsłabszą obroną początku sezonu i Dirk powinien się wykazać.
Nic się nie zmieniło.
Dirk rzucił 18 pkt i za całą karierę ma 9/9 overs na takiej linii. Nie widzę powodu żeby dzisiaj było inaczej.
Dirk Nowitzki over 16.5 @ 1.90 by Marathon 18

K.A. Towns over 14.5 @ 2.06 by Marathon 19
Hornets jako team źle bronią pod koszem. Pod samą obręczą (less than 5ft.) rywale rzucają im ze skutecznością 60.6%, co jest szóstym najgorszym wynikiem w lidze. Również w ogległości 5-9 ft. bronią słabo - 42.9% (ósmy najgorszy w lidze).
Nie powinno to dziwić, bo Big-Al ma swoje lata i nie jest zbyt mobilny. Gdy jest na parkiecie rywale rzucają z odległości less than 5ft. ze skutecznoscią 65.5% i to jest jeden z najgorszych wyników wśród centrów z pierwszych piątek.
To powinna być łatwa zabawa dla Townsa, który oczywiście większość swoich punktów zdobywa pod samym koszem (3.5 FGM per game ze skutecznością 70%). Co ciekawe drugą ulubioną odległością rzutów dla podkoszowego Wilków jest 15-19ft., gdzie również Big-Al jest jednym z najgorszych obrońców wśród centrów.

Otrzymane punkty reputacji: +53
weed233 854

weed233

Użytkownik

Cleveland Cavaliers vs Utah Jazz / Cavaliers @1.42 marathonbet ✅ 118-114

Wczoraj dość pechowo zabrakło zbiórki Drummonda i asysty Mudiaya, ale generalnie było na plus.
Do Cleveland przyjezdza drużyna Utah, która notuje dosyć dobry początek sezonu (4-2) jednak trzeba zaznaczyć że rywale nie byli aż tak bardzo wymagający (Memphis, 76ers, Nuggets, Pacers) Jazz przegrali z kolei dość wyraźnie z Portland (92:108) a także Pistons (92:87)
Dlaczego gram na Cavaliers ?
Są według mnie lepszym zespołem, ktoś może powiedzieć że Utah to najlepsza defensywa ligi. Czy najlepsza to przekonania nie mam, na pewno jedna z najlepszych, jednak koszykówka to gra w której trudno wygrać samą defensywą. Utah w ofensywie nie mają zbyt wielu broni co mówia statystyka - 93.3 PPG to trzeci od końca wynik wśród zespołów NBA, z kolei Cavaliers to 13 ofensywa ligi (102.1 PPG) a także 4 defensywa ligi! (92.9)
Cavaliers bronić jak widać też potrafią, co widać w statystykach, jednak różnica w grze ofensywnej tych zespołów to jest główny argument dlaczego dziś ich gram. Lebron James, Kevin Love czy Mo Williams to zawodnicy którzy nie potrzebują wiele miejsca by zapunktować, zespół z Salt Lake City takich zawodników nie ma - jest co prawda Hayward czy Burks, jednak nie są to zawodnicy pokroju właśnie wyżej wymienionych graczy Cavs.
Ostatnie spotkanie tych zespółow to wynik 106:92 dla Cavaliers.
Według mnie Utah to nie jest zespół który jest w stanie powstrzymać drużyne z Ohio, szczególnie na ich własnym parkiecie na którym w tamtym sezonie przegrali zaledwie 10-cio krotnie, wygrywająć 31 razy. W tym sezonie są u siebie niepokonani (4-0)
Ostatnia porażka Cavaliers w Regular Season u siebie nie wliczając porażki z Celtics gdy Cleveland grali rezerwami ze względu na przygotowania do playoffów to 7 stycznia 2015 roku, kiedy to pokonało ich zespół Houston Rockets. Nie grał wtedy LeBron James, który gdy wrócił wtedy do gry zmienił grę na lepsze, a zespół z Cleveland okazał się wtedy drużyną która zagrała później w finałach nie przegrywając u siebie grając &quot;normalnym&quot; ani jednego spotkania. Ktoś wierzy że uda się to tak przeciętnej drużynie jak Utah Jazz ?

Spodziewałem się kursu w granicach 1.25 a tu 1.40
Nie spodziewałem się dziś braku któregoś z kluczowych graczy Cavs, tak więc atakuje już teraz bo możliwe że kursy pójdą w dół. Dodatkowo gram też over 96.5 Cavaliers @1.92 ✅ marathonbet . Myśle że będą oni chcieć narzucić szybkie tempo i nie pozwolą zespołowi z Utah narzucić swojego powolnego stylu gry, być może nie będzie to 110punktów jednak 97pkt jest jak najbardziej w zasięgu.
Bet na Cavaliers jest to mój póki co najpoważniejszy bet w tym sezonie i jestem najbardziej przekonany powodzenia tego typu. Polecam

LeBron James over 24.5 @1.87 Betano ✅ 31 PTS
Niska linia a naprzeciwko Hayward, czyli będzie się działo ????
Rywalem Cavs dziś Utah, więc rywalem LeBrona powinien być Gordon Hayward.
Dlaczego gram over?
Ten match-up to dla LeBrona dodatkowa motywacja. Obydwoje za sobą nie przepadają, więc jest to szansa dla gracza z numerem 23 na udowodnienie kilku rzeczy. Ostatnie mecze Jamesa to dość pozytywne zdobycze punktowe : 29pts przeciwko Pacers, 31 vs 76ers i 23 vs Knicks

Mecze Lebrona w tamtym sezonie przeciwko Jazz to 26pts i 31pts, tak więc pokrywał tą linie.

A jak wygląda statystyka gracza Cavs przeciwko Haywardowi ?
na 7 pojedynków linie pokrywał 6-cio krotnie Tak więc dziś spodziewam się podobnego wyczynu punktowego i zdecydowanie pobieram jego over.

Dodatkowo też :
Kevin Love double-double @1.40 Betano ⛔ 22/8
LeBron James triple-double @10 Betano ⛔ 31/7/8

Bez analizy :
Rusell Westbrook triple-double @6 Betano ✅ 22/11/11
Kevin Durant over 29.5 @1.87 Betano ⛔ 14
Isaiah Thomas over 21.5 @1.83 Betano ⛔ 20​

Otrzymane punkty reputacji: +22
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom