>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Marzec

Status
Zamknięty.
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Miodzik, nie wziales pod uwage sytuacji kadrowej Niedzwiedzi..trener Hollins w ostatnim wywiadzie powiedzial, ze &quot; poniewaz nie ma kim gra, gra tym kogo ma&quot;..dzisiaj Gay nie zagra na 99% wiec nie widze innej mozliwosci niz handicap Houston..under tez jest super, miodzio typem jest under 86 Grizzlies kurs: 2.625..polecam

magiki 42

magiki

Użytkownik
lukascash:
ja jestem bardziej skłonny ku wypowiedzi miodzika. Houston nie musi się przemęczać w tym spotkaniu tym bardziej, że z Suns wypluli prawie płuca. Dzisiaj raczej jestem skłonny ku grze typowo jak CC, czyli wyrobienie przewagi i wrzucenie ławki, która w końcu musi sobie pograć i jak nie dzisiaj ze słabym Memphis to kiedy? ponadto Houston następne spotkanie ma bardzo ważne na wyjeździe z Denver więc bardziej na tym się skupią. Podsumowując, takie handi jest no bet. Co do undera zgadzam się...

wynik: 93:83 / -10 ✅ / 176 pkt ✅

B 0

bpg1410

Użytkownik
Spotkanie: Sacramento v Denver
Typ: SAC Kings
Kurs: 4,75
Bukmacher: bet365
Analiza:
Drużyna gospodarzy odpoczywała przez 4 dni po porażce z Indianą. Gracze Denver dwa dni temu grali na wyjeździe z Utah Jazz gdzie wyraźnie przegrali drugą połowę. W tym sezonie oba zespoły spotkały się już dwa razy i dwa razy wygrali koszykarze Denver Nuggets. Liczę iż zawodnicy DN będą zmęczeni piątym spotkaniem w ciągu ostatnich 6 dni. Stawiam na gospodarzy gdyż tylko dobrą grą przed swoją publicznością mogą się zrehabilitować za słaby sezon. Taką szansę daje im wygrana nad liderem Northwest. Przypomnę iż w pierwszym spotkaniu gospodarze zagrali ze skutecznością 29,3% przy 52 DN. http://www.cbssports.com/nba/gamecen...081206_DEN@SAC

magiki 42

magiki

Użytkownik

Portland Trail Blazers vs. Los Angeles Lakers / over 202 / kurs: 1,90 ✅ wynik: 111:94
Over 202 ? Stosunkowo dużo punktów, ale patrząc na potencjał jednej jak i drugiej drużyny jestem przekonany, że ta linia pęknie. Portland u siebie gra naprawdę dobrze i gdybym nie zerknął w staty H2H postawiłbym bez oporów na Lakersów z małym handi. Doszedłem jednak do wniosku, że mimo iż LAL jest klasową drużyną i wygrać może naprawdę z każdym, tutaj może mieć nie lada problem z PTB w hali Rose Garden. L.A ostatnie dwa spotkania wyjazdowe ma przegrane z Denver i PHX i dzisiaj mimo, że stawiam na over to po cichu liczę na zwycięstwo Portland Przechodząc do typu. Staty po części potwierdzają tą linie, ale ja kieruje się tutaj czymś bardziej ważniejszym, a mianowicie psychiką graczy. Mentalność, podejście do spotkania odgrywa tu niemal ważniejszą rolę niż dyspozycja fizyczna zawodników. Dla obu spotkanie będzie bardzo ważne. Dla Portland bo grają na swoim podwórku w którym ostatnimi czasy nie zwykli przegrywać, a LAL jako, że jest to zespół bardzo ambitny. Goście będą chcieli pokazać, że to oni rządzą w lidze i będą chcieli pogrążyć Blazers, a oni wręcz odwrotnie będą chcieli pokazać, że własny parkiet należy tylko do nich. W tym starciu liczę na ostrą wymianę punktów z obu stron, a co najważniejsze skuteczne punktowanie jak i pod koszem tak i zza linii, a z tym oba teamy nie mają problemu. Spotkanie powinno rozgrywać się na najwyższych obrotach. Liczę na podobne spotkanie jak w Utah czyli Utah vs. LAL gdzie po zaciętej walce było 113:109. Lakersi chcieli przełamać passę zwycięstw gospodarzy w EnergySolutions Arena i dlatego tak naskoczyli, a Utah dzielnie się trzymało i przechyliło szalę zwycięstwa na swoją korzyść. Co do dzisiejszego starcia. Oba teamy są wszechstronne jeżeli chodzi o defensywę i punktowanie. Grają naprawdę dobrze i jeżeli spełnią się moje prognozy co do zaciekłej walki to ta linia powinna być przeskoczona. Portland u siebie jest niepokonane od 11 meczy, a ostatnio odprawili z kwitkiem Minne, a wcześniej Indianę. LAL natomiast sprawiło sobie piknik na własnym parkiecie z Minne i Memphis i jest w pełni gotowe na to spotkanie tym bardziej, że teraz mają napięty grafik. Spotkanie z PTB, Houston i SAS. Wszystkie na wyjeździe. Dzisiaj oba teamy zagrają w optymalnych składach więc teraz pozostaje tylko czekać na niezłe widowisko ????
Ostatnie dwa spotkania rozegrane w hali Rose Garden:
Portland Trail Blazers vs. L.A. Lakers 112:103 / 215 pkt
Portland Trail Blazers vs. L.A. Lakers 119:111 / 230 pkt

Denver Nuggets vs. Houston Rockers / Denver handi -5,5 / kurs: 2,00 ⛔ wynik:95:97
Kolejny raz stawiam handi i mam nadzieje, że się nie zawiodę. Denver ma wczorajsze spotkanie przegrane z Sacramento na ich parkiecie 114:106. Wynik wydawałby się niespodzianką, ale znając Sac’ i ich grę o pietruchę, więc nie mieli nic do stracenia tym bardziej, że mogli się odegrać Nuggets za poprzednią porażkę. No i zrobili to z nawiązką. Po części Denver odpuściło to spotkanie myśląc o dzisiejszym z Houston na własnym podwórku, które traktują z większym szacunkiem. Stawiam bez oporów na nich tym bardziej, że powoli wyrabiają sobie dobrą passę zwycięstw na swoim parkiecie. SAS, LAL i PTB to trzy teamy odprawione ostatnio z kwitkiem przez Denver. Nie widzę najmniejszych przeciwwskazań na to, żeby Houston zagroziło aż na tyle gospodarzom żeby nie zrobić na nich 6 pktów. Wybiegając w przyszłość. Denver ma następne spotkania na średnim poziomie z OCT i LAC na własnym parkiecie, więc dzisiaj mogą się skupić i zmobilizować podwójnie na te spotkanie. Houston natomiast zrobiło sobie wczoraj przechadzkę z Memphis odpoczywając przed dzisiejszym spotkaniem, ale jak dla mnie na wiele to się nie zda. Kolejne spotkanie mają u siebie z Lakersami i wydaje mi się, że bardziej będzie im zależało na wygranej z LAL niż z dzisiejszym przeciwnikiem. Denver potrzebuje tego zwycięstwa jak powietrza, a spoglądając jeszcze w staty mogę powiedzieć, że na chwilę obecną hala Nuggets jest niedostępna dla graczy Rockets, więc podbiję sobie handi o jednego symbolicznego punkcika;)
Denver Nuggets vs. Houston Rockets 104:94 / -10
Denver Nuggets vs. Houston Rockets 111:94 / - 17
...kurde, trzeba było grać undera tutaj ????

typer_browar 137

typer_browar

Użytkownik
Spotkanie????Denver-Houston:Ile punktów zdobędzie Carmelo Anthony(22.5)
Typ:over
Kurs:1.85
Buk:bwin

Po wczorajszej porażce z Sacramento dzisiaj buki wskazują lecz nie znacznie Denver za faworyta spotkania i tu moim zdaniem błąd bo Denver jest tu murowanym faworytem oczywiście mogę się mylić bo to moje przypuszczenia ale zobaczymy....Denver gra świetnie i siebie 8/10 ostatnich meczów wygranych u Siebie m.in. z LAL(-11) PTB(-16) SAS(-8) czy Utah(-20) mogą budzić respekt już przed meczem z Sacramento widomo było że dzisiejszy mecz ma większy priorytet.Co do Houston zdecydowanie drużyna własnego parkietu podobnie do Denver w tym tylko sęk że dzisiaj to Denver jest gospodarzem.z sześciu ostatnich spotkań wyjazdowych wygrali tylko jedno z bardzo słabą Minnesotą.I w każdym tym meczu dali sobie rzucić ponad 100 pkt.Do tego goście mieli bardziej napięty terminarz a co za tym idzie większe zmęczenie.Melo po tym jak trener ukarał go jednym meczem na ławce pokazuje klasę 38,20 i 32 pkt to dobry wyniki zwłacza że poza Sacramento rywale byli z górnej półki.Tak więc myślę że dzisiaj Denver ok 110 pkt z czego 27 Anthony...​

slander 10

slander

Użytkownik
Detroit Pistons-Orlando Magic Typ: 1 ✅✅✅ (98-94)
Wg buków trudno wskazać w tym meczu faworyta. Ja stawiam na Detroit, bo jedynym argument za Magic jest to, że to ostatni mecz w RS z Pistons i na razie ani razu nie wygrali. Patrząc do tematu konkursowego kilka osób stawia na Magic. Może jest to spowodowane wygraną z Bostonem, ale dla mnie to zwycięstwo niewiele pokazuje. C&#39;s bez Garnetta i Rondo to o wiele słabszy team. Mimo to w Orlando była spinka i dziś back-to-back trudny wyjazd i jakoś nie wierze aby udało im się w 2 dni zdobyć Boston i Detroit.
Detroit bez Iversona grają swoje. Bilans ostatnich 10 meczy jest mylący, bo z ostatnich 5 meczy wygrali 4. Mogą wreszcie bronić cały mecz i w ataku nikt nie przetrzymuje piłki. Zresztą jakieś 10 dni temu pokonali Magic w ich hali, a dziś u siebie powinno być łatwiej.
Jest jeszcze coś takiego jak kompleks Pistons, który mają Magic. Ostatnie 2 lata to regularne manto od Detroit w play-offach(odpowiednio w 2007 4:0 i 2008 4:1). W tym sezonie nie ma Billupsa, a i tak nawet z Jameerem Nelsonem nie byli w stanie ich pokonać. Wysocy Tłoków chyba śnią się Howardowi po nocach, bo przeciwko nim zalicza najgorsze występy.
Ogólnie rzecz biorąc to Pistons wiele razy zawiedli oczekiwania kibiców i typerów w tym sezonie i może dlatego nie są dziś zdecydowanym faworytem, ale wg mnie przeciwko Orlando zawsze grają dobrze i dziś też powinni wygrać.

wojt667 2

wojt667

Użytkownik
Preview: Spotkanie dwóch solidnie grających w obronie zespołów południowego wschodu. NO od powrotu do pełni sił CP3 (21.4 PPG, 5.3 RPG, 11.1 APG) wygrało 9 z 12 spotkań, w tym ostatnie 7 kolejnych (season-high), w których straciło średnio tylko 93 pkt. Także powrót do składu Tysona Chandlera (9.2 PPG, 8.8 RPG) po nieudanym transferze korzystnie wpłynął na grę defensywną Hornets, szczególnie pod tablicami. W meczach, które NO rozgrywa on road pada (ostatnio) średnio mniej punktów niż w New Orleans Arena a Szerszenie jeśli już wygrywają, to z reguły mniejszą różnica punktową. Zespół Hawks na swoim parkiecie ma jeden z lepszych bilansów w całej lidze, 21:7. Trener Mike Woodson swoim zawodnikom wpoił większą dbałość o grę w obronie co zespół konsekwentnie realizuje - średnia w tym sezonie to 98:97, przy czym w ostatnich meczach wynosi ona 93:93. Hawks z rzadka przekraczają granicę 100 pkt, szczególnie w drugiej części sezonu a jeśli już do tego dochodzi to głównie w meczach z drużynami pokroju Knicks, Suns czy Warriors. Najlepszym zawodnikiem z ekipie dzisiejszych gospodarzy jest bez wątpienia obrońca Joe Johnson (20.9 PPG, 4.4 RPG, 6.1 APG), który jednak jest dość często eksploatowany (ostatnie mecze wszystkie powyżej 40-41 minut) i nieco spuścił z tonu po kilku fenomenalnych meczach kilka tygodni temu.
Oba zespoły przystąpią do meczu bez większych osłabień. W Hornets wciąż &quot;questionable&quot; są: Stojakovic (godnie zastępowany przez Wrighta) i Paterson, który jednak nawet kiedy jest w pełni sił nie ma wybitnego wpływu na grę zespołu. Natomiast w Atlancie jedynie Speedy Claxton jest kontuzjowany, ale do tego faktu zarówno zawodnicy jak i kibice Hawks zdążyli się już dawno przyzwyczaić.
Ostatni mecz między tymi zespołami zakończył się wynikiem 79:87 (2008/11/05) a ówczesne pierwsze piątki nie różniły się znacząco od tych awizowanych na dzisiaj. Generalnie, tylko dwa spośród ostatnich 10 bezpośrednich spotkań zakończyły się wynikami wyraźnie powyżej 190 pkt.
Na ciekawy zakrawa ponadto fakt, iż lider ekipy z Nowego Orleanu, rozgrywający Chris Paul mógł grać dla Hawks, gdyby ci wybrali go w drafcie w 2005 roku (wówczas z numerem 4) zamiast Marvina Williamsa (nr 1).
Osobiście spodziewam się close-game&#39;u z finiszem w granicach 175-185 pkt, ale nie silę się na typowanie zwycięscy.

83.
???? New Orleans Hornets - Atlanta Hawks
▶ Typ: Total Points UNDER 189.5 for Game

Co sądzicie o tym typie?

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Biorąc pod uwagę statystyki to powinno wejść, wynik oscylujący w granicach
New Orleans Hornets - Atlanta Hawks 96:95
pewnie będzie na pograniczu under/over, przy odrobinie szczęścia under powinien wejść, kurs na u188 jest 1,91 więc u189,5 pewnie ok. 1,95-2,00 więc niezły, też zagram chyba :spokodfhgfh:

M 0

matgym

Użytkownik
Wojt jak najbardziej sie z Toba zgadzam. Typowanie w tym spotkaniu totala jest duzo pewniejsze niz typowanie zwyciezcy. Dla potwierdzenia naszego underowego typu podam kilka ciekawych i przemawiajacych do rozsadku statystyk ;)

Under is 7-2 in NO last 9 vs. NBA Southeast.
Under is 9-3-2 in NO last 14 Mon. games. ✅
H2H - Under is 9-1 in the last 10 meetings in Atlanta.

I rowniez zgadzam sie z typem Slander&#39;a. :spokodfhgfh: ✅

Na dzis mozna jeszcze zagrac Miami :spokodfhgfh: ✅

bananarama 0

bananarama

Użytkownik
witam,
grywam NBA glownie jako nadrabianie wtop na pilce w trakcie dnia - tylko nie biczujcie za to &quot;wyznanie&quot;;)
dzis National Madeira wystawil mnie, wiec Minnesota bedzie nadrabiala w nocy.
dlaczego?

to spotkanie dwoch czerwonych latarnii. wlasnie dlatego podczas takich spotkan wychodzi bardzo ciekawa motywacja &quot;nie byc najgorszym&quot;;)
Minnesota ostatnio ma fatalna passe (9 porazek!), u siebie rowniez fatalnie. dzis ma swietna okazje, by to zmienic wlasnie zwyciezajac Wizards.
wszyscy znaja sytuacje kadrowa obu zespolow. Minnesota bez Jeffersona traci co najmniej 33%sily, Collins nie ma szans by mu dorownac i szczegolnie w defensywie odbija sie to na wynikach.

ale dzis spotkaja sie z zespolem, ktory ma podobny potencjal. a nawet - jak w przypadku Dariusa Songaila - nizszy potencjal.
w obronie nie zachwycaja, pozwalaja na duzo rzutow, i mysle ze dzis Miller, Telfair i spolka zrobia z tego uzytek.

handicap 2,5 jest dodatkowa zacheta zeby zagrac Minnesote. 99-110 , slabo

na dodatkowe wsparcie - do dubla -5,5 Miami , -3, ;(

gunner84 0

gunner84

Użytkownik
Ja sie nie do końca zgadzam z tym optymizmem odnośnie Nuggets. Owszem mogą wygrać z Houston, ale spodziewam się tu zażartej walki. Nie chodzi mi tu tylko o ostatni mecz Denver z Sacramento, na którym się zresztą przejechałem, ale ostatnio ogólnie Nuggets są pod kreską. Wygrali tylko trzy z ostatnich dziesięciu meczy podczas gdy Houston odwrotnie 8 z ostatnich dziesięciu meczów zakończyło się ich zwycięstwem. Z drugiej strony jak ktoś już to pisał zarówno Denver i Houston to drużyny swojego parkietu, a tym razem to Nuggets grają u siebie. Dla mnie ten mecz to no bet, ewentualnie skłaniałbym się na jakimś handi dodatnim na Rockets.
Ogólnie dziś ciekawa noc w NBA, ale cięzka do typowania. Dla mnie najpewniejszy typ to Miami może nawet z handi.

valenciacf 572

valenciacf

Użytkownik
Slander to chyba nie ogladales wczoraj meczu Boston - Orlando. Oni nawet sa wielcy bez KG i Rondo. Maja w zespole Allena i Piercea. I gdyby mieli moze jeszcze minute lub dwie to spokojnie wygraliby ten mecz. Bo dziwie sie Orlando ze majac przewage kilkunastu punktowa jeszcze w polowie 3 kwarty i jeczcze jakas im zostala na 4 nie potrafili jej utrzymac. Ray Allen gral jak w transie kazda jego akcja to punkty dla zespolu czy to pod koszem czy z obwodu. Orlando naet nie moglo sie przedostac pod kosz gospodarzy tak szczelny byl defence a kazda strata konczyla sie punktami dla Bostonu. Gdyby jednak nie ten czas ???? . A Detroit coz tu powiedziec to nie Boston i daleko im do nich brakuje. Mysle ze jak Orlando narzuci swoj styl gry i odskoczy na kilka oczek to juz nie da sobie wydrzec zwyciestwa i nie popelnia takich bledo jak wczoraj. Jednak mecz meczowi nie rowny - wczoraj wygrali dzis moga przegrac.

Ja stawiam na Orlando -2 po kursie 1.91 w Boylesport.com

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
co do Miami..masówki wiecie jak sie konczą...mam przeczucie ze dzisiaj Bulls zaskocza wreszcie na wyjezdzie...co do Houston..dla mnie po takim kursie warto sprobowac..wg mnie maja wieksze szanse na zwyciestwo niz Nuggets...Battier(swietny obronca) zajmie sie Melo, Yao bedzie dominowal na tablicy ze Scola...w Nuggets nie zagra Kenyon Martin wiec trumna nalezy do YAO!!!

magiki 42

magiki

Użytkownik

Indiana Pacers vs. Utah Jazz / Indiana win / kurs: 2,40 ⛔ wynik: 100:112
Typ jak najbardziej warty zagrania ???? Po wczorajszej wtopie na Denver trzeba szukać innych rozwiązań i jeżeli Indiana dzisiaj wygra myślę, że mój mały systemik, który staram się od dzisiaj wprowadzić może się sprawdzić. Oczywiście jak będzie się przekonamy;) Zaczynając analizę powiem tylko tyle, że młodziutki team Indiany, który tylko jak się patrzy w tabeli nie zachwyca tak naprawdę radzi sobie bardzo dobrze. Imponuje mi ten zespół, który nie raz pokazał nawet najlepszym, że lekceważenie ich wpływa na nich pozytywnie. Jedynym ich mankamentem jest niewątpliwie obrona, ale wiadomo do tego trzeba niebywałego doświadczenia i umiejętności. Na obronie traci się najwięcej sił, a dzisiaj jako, że grają z Utah, które wiadomo jakie mają podejście do spotkań wyjazdowych przekonany jestem, że Pacers wygra i plusowy handik nie jest potrzebny. Dalej, Indiana zachwyca na swoim parkiecie. Od 6 spotkań schodzą niezwyciężeni, a w tym czasie odprawili z kwitkiem między innymi Cavs, Denver czy Orlando. Kolejny atut? Walka o play offy. Jest to jak najbardziej możliwe tym bardziej, że pozycje od 7 do 12 są strasznie napięte i dzisiaj Indiana grając w optymalnym składzie powinna, wręcz musi wygrać z Utah. Jazzmani jak na razie mogą być spokojni o zielone. Mogą dzisiaj powalczyć o zwycięstwo i zbliżyć się do Houston, ale raczej wydaje mi się, że większym prestiżem będzie walka w kolejnym spotkaniu z Atlantą na ich podwórku. Tak naprawdę to już jest faza, gdzie powoli w grę wchodzi kalkulacja i rozstawienie w play offach co w typowaniu przyprawia o ból głowy bo zdarzyć się może naprawdę wszystko. Kolejny argument to zbyt długa passa zwycięstw Utah. Notują 11W z rzędu co imponuje niebywale, ale kiedyś to musi się skończyć i nie widzę najmniejszych problemów żeby tą passę przerwała Indiana. Utah już powoli staje się „wytarte” na wygrane spotkania i dzisiaj mogą podejść do tego spotkania zbyt ospale co gospodarze wykorzystają w 110% tym bardziej, że cel jest przedni. Kolejnym atutem mogą być spotkania H2H, ale to jest argument bardziej połowiczny niż rzeczowy. Na koniec, oba teamy przystąpią do spotkania w optymalnych składach i zapowiada się niesamowite widowisko.
Milwaukee Bucks vs. New York Knicks / over 222,5 ✅/ Bucks -3,5 ⛔/ kurs: 1,90/ 1,90 wynik: 112:120
Linia niezwykle ciekawa ???? Patrząc na poczynania Bucks na własnym parkiecie jestem przekonany, że mimo iż linia stoi na wysokości ponad 220 pktów zostanie ona przeskoczona. Będzie to spotkanie typowo defence vs. defence. Bucks grając bez Boguta i Redda mają niewątpliwie dużą dziurę w obronie i team pokroju NY nie powinien mieć problemów z przedarciem się pod tablicę oraz punktowaniem zza linii tym bardziej, że jest to zespół jak najbardziej ofensywny. Oba teamy rzucają średnio ponad 100 pktów na mecz i dzisiaj, kiedy spotykają się pomiędzy sobą i to w hali Bradley Center, gdzie ostatnio wyniki są śrubowane dosyć wysoko długo się nie zastanawiałem nad tym totalem. Jedynie spotkania H2H mogą potwierdzić under, ale po pierwsze spotkanie spotkaniu jest nie równe, a po drugie absencje w/w zawodników mają duży wpływ na takie wyniki. Milwaukee grając u siebie z zespołami pokroju Knicks np. GSW, Indianą czy OCT zawsze wyciągali wynik dosyć wysoko. Gospodarze zajmują ostatnie premiowane miejsce w walce o play offy, a goście mają jakieś tam teoretyczne szanse w walce o zielone, dlatego oba teamy nie mogą odpuścić tego spotkania tym bardziej, że Chicago siedzi Milwaukee na ogonie, a NYK musi wygrywać. Dzisiaj Bucks mają ogromną szansę na zwycięstwo na co niewątpliwie liczę bo grają u siebie z drużynami środka bądź końca tabeli bardzo dobrze. Następne spotkania mają również u siebie z NOH i Bostonem, gdzie walka będzie o wiele trudniejsza więc najwięcej mogą zdziałać w obecnym spotkaniu. Goście natomiast mimo, że wspominałem o teoretycznej szansie na premiowaną ósemkę to mają teraz małe tourne po kraju. Po Milwaukee czeka na nich Detroit, gdzie będzie im bardzo trudno nawiązać jakąkolwiek walkę o zwycięstwo patrząc na Det’ i ich grę ostatnimi czasy. Podsumowując, spotkanie powinno być na najwyższych obrotach i jeżeli dojdzie do tego skuteczność graczy linia powinna pęknąć nawet nie czekając do końca spotkania.
Sacramento Kings vs. Oklahoma City Thunder / over 206,5 / kurs:1,90 ⛔ wynik: 98:99
Kolejny fajny total na dzisiejszą noc ???? W tym przypadku za bardzo nie muszę się rozpisywać bo oba teamy grają co najwyżej o pietruszkę, ale mogę powiedzieć tylko tyle, że w takich przypadkach gdzie gra jest prowadzona na luzie kręcone są dosyć duże scoringi. W tym zestawieniu mamy Sac’ vs OCT czyli dwa teamy grające typowy offence, więc nie powinno być problemu ze zrobieniem overa. Poza tym do Ohlakomy dzisiaj wraca trzon tej drużyny a zarazem idea ofensywna czyli Durant a wraz z nim Green. Jeżeli już się pojawią to będą grac time’y, ale bez nich także postawiłbym ten typ. Sacramento gra w optymalnym składzie i dzisiaj w starciu dwóch underdogów wynik powinien się otworzyć stosunkowo szybko. Jak i jeden tak i drugi nie muszą niczego kalkulować, będzie to spotkanie „przyjaźni” , a może po części ambicji i możliwe że będziemy spodziewać się zażartej walki. W tym starciu po cichu stawiałbym na OCT ponieważ jest to jeden wraz z Indianą zespołów dobrze rokujących na przyszłość w kwestii postępów kadrowych.

.... z Bucks nie wyrabiam. Zawsze jak na nich postawie to wtopią,a jak nie to wygrywają:kwasny4565: over wszedł ladnie ????
... Indiana ( najgorętsze spotkanie wieczoru). Grali naprawdę dobrze, ale w czwartej kwarcie w roli głównej występowało Utah ze swoim doświadczeniem i skutecznością. Szkoda Pacers...????
.... Sac&#39; vs. OCT. Tu jednak się sprawdził pierwszy wariant, czyli mecz &quot;przyjaźni&quot;. Akcje rozgrywali bardzo wolno, rzuty na aferę i wynik jest jaki jest... ogólnie nudne spotkanie:zoltakartka:
nie ma co się przejmować tylko jechać dalej... dzisiaj kolejna nocka:jezora:

marcin_4don 22

marcin_4don

Użytkownik
Spotkanie: Indiana Pacers - Utah Jazz
Typ: Indiana Pacers +5,5 pkt
Kurs: 1,7
Bukmacher: betgun
Analiza:
Dzisiejsza noc z NBA zacznie się już o godzinie 24 meczem Indiany z Utah. Jazzmani kontynuują od wielu już dni wspaniałą serię zwycięstw. Niedzielna wygrana w Toronto była ich 11-tą z rzędu! Seria ta to w głównej mierze efekt skutecznej gry Utah we własnej hali (do czego dochodzą specyficzne warunki tam panujące), ale i na początku serii wyjazdów Jazzmani poszli za ciosem i nie zaznali porażki. Jak wiadomo, każda passa kiedyś się kończy. Dziś czeka ich trudny pojedynek z Indianą, która może pochwalić się serią 6 W at home (na rozkładzie takie ekipy jak Cavs, Orlando, Nuggets). Zwycięstwa nad tymi zespołami pokazują, jaki potencjał drzemie w zawodnikach Pacers w meczach przed własną publicznością. Indiana od dłuższego czasu musi sobie radzić bez Grangera i Mike&#39;a Dunleavy, jednak z powodzeniem ciężar gry na swoje barki przejęli Jarret Jack i Troy Murphy, wspierani przez Forda i Danielsa. Ich gra może się podobać, chłopaki wkładają dużo zaangażowania w każdy mecz. Gracze Pacers powinni być optymalnie przygotowani do dzisiejszego spotkania, ich obecny terminarz jest mniej napięty niż Utah, którzy będą potrzebować sił na 4 kolejne mecze wyjazdowe (Indiana, Atlanta, Miami, Orlando).
Podsumowując, liczę dziś na duży opór ze strony Indiany w starciu z będącymi na fali Jazzmanami. Gospodarze mają jeszcze cień szansy na PO, dlatego liczę na ich dzisiejsze zwycięstwo. Niewykluczone, iż losy meczu będą wahać się do ostatnich sekund (jak kilkakrotnie miało to miejsce w tym sezonie w meczach Indiany), dlatego podpieram typ dodatnim handi. Dla odważnych typ na zwycięstwo IND po kursie ~2,3.
Pozdrawiam ;)
edit Zrobiłem przerwę w pisaniu tego posta i trochę czasu zeszło, a po wysłaniu widzę, że Magiki napisał b. podobną analizę ???? Cóż, wypada się cieszyć iż zgadzamy się co do tego typu.

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
Panowie, a ani trochę nie martwi was brak Dunleavy&#39;ego i Grangera w drużynie z Indiany? Utah jednak nie jest aż tak beznadziejna na wyjazdach i nie wydaje mi się żeby mieli zlekceważyć Indianę i odpuścić mecz

slander 10

slander

Użytkownik
San Antonio Spurs-Charlotte Bobcats Typ: Spurs-6,5✅✅✅(100-86)
Obie ekipy w formie, ale bardziej jest to zauważalne w przypadku Bobcats, którzy notują rekordową serię 6 wygranych z rzędu. Ich skuteczność rzutów w ostatnich meczach na poziomie 50% robi wrażenie, ale ich przeciwnicy zaliczają się do średnio/bardzo słabo broniących ekip. Dziś mecz ze Spurs, których znakiem firmowym jest dobry difens. Dla niektórych linia under/over jest ustawiona nisko, ale dziś na pewno skuteczność gości nie będzie tak oszałamiająca.
Spurs grają bez Manu i mimo to odprawiają z kwitkiem większość ekip w NBA, w tym także te mocne. Dziś możliwy jest występ Drew Goddena, ale i bez niego SAS świetnie sobie radzi.
W Bobcats kluczowe role odgrywają Boris Diaw i Raymon Felton. Dziś Diawowi w starciu z Duncanem nie wróże większych sukcesów, gdyż za czasów gry w Suns wielokrotnie zawodził w meczach z San Antonio. Felton też nie będzie miał łatwo, zwłaszcza gdy na boisku będzie Bruce Bowen. Oczywiście w Bobcats są jeszcze choćby Wallace czy Okafor, ale dwaj wyżej wymienieni są głównym powodem ostanich sukcesów ekipy z Północnej Karoliny.
Czysto sportowo obie drużyny dzieli przepaść. SAS walczą o 2 miejsce na zachodzie, a Bobcats, póki co nie łapią się do play-offów na wschodzie. Charlotte tylko raz w historii wywiozło zwycięstwo z Teksasu i dziś należy wykorzystać niezłe kursy na gospodarzy, spowodowane tzw. &quot;formą&quot; Bobków.

.kb 31

.kb

Użytkownik

Indiana Pacers vs. Utah Jazz / Indiana win / kurs: 2,40
Typ jak najbardziej warty zagrania ???? Po wczorajszej wtopie na Denver trzeba szukać innych rozwiązań i jeżeli Indiana dzisiaj wygra myślę, że mój mały systemik, który staram się od dzisiaj wprowadzić może się sprawdzić. Oczywiście jak będzie się przekonamy;) Zaczynając analizę powiem tylko tyle, że młodziutki team Indiany, który tylko jak się patrzy w tabeli nie zachwyca tak naprawdę radzi sobie bardzo dobrze. Imponuje mi ten zespół, który nie raz pokazał nawet najlepszym, że lekceważenie ich wpływa na nich pozytywnie. Jedynym ich mankamentem jest niewątpliwie obrona, ale wiadomo do tego trzeba niebywałego doświadczenia i umiejętności. Na obronie traci się najwięcej sił, a dzisiaj jako, że grają z Utah, które wiadomo jakie mają podejście do spotkań wyjazdowych przekonany jestem, że Pacers wygra i plusowy handik nie jest potrzebny. Dalej, Indiana zachwyca na swoim parkiecie. Od 6 spotkań schodzą niezwyciężeni, a w tym czasie odprawili z kwitkiem między innymi Cavs, Denver czy Orlando. Kolejny atut? Walka o play offy. Jest to jak najbardziej możliwe tym bardziej, że pozycje od 7 do 12 są strasznie napięte i dzisiaj Indiana grając w optymalnym składzie powinna, wręcz musi wygrać z Utah. Jazzmani jak na razie mogą być spokojni o zielone. Mogą dzisiaj powalczyć o zwycięstwo i zbliżyć się do Houston, ale raczej wydaje mi się, że większym prestiżem będzie walka w kolejnym spotkaniu z Atlantą na ich podwórku. Tak naprawdę to już jest faza, gdzie powoli w grę wchodzi kalkulacja i rozstawienie w play offach co w typowaniu przyprawia o ból głowy bo zdarzyć się może naprawdę wszystko. Kolejny argument to zbyt długa passa zwycięstw Utah. Notują 11W z rzędu co imponuje niebywale, ale kiedyś to musi się skończyć i nie widzę najmniejszych problemów żeby tą passę przerwała Indiana. Utah już powoli staje się „wytarte” na wygrane spotkania i dzisiaj mogą podejść do tego spotkania zbyt ospale co gospodarze wykorzystają w 110% tym bardziej, że cel jest przedni. Kolejnym atutem mogą być spotkania H2H, ale to jest argument bardziej połowiczny niż rzeczowy. Na koniec, oba teamy przystąpią do spotkania w optymalnych składach i zapowiada się niesamowite widowisko.
2 razy powtorzyles ze Indiana gra w optymalnym skladzie... a przeciez nie jest to prawda, nie zagra Danny Granger, no chyba ze masz jakies inne pewniejsze info ? :p i zadne opowiesci o tym ze graja bez niego juz dluzszy czas i ze pod jego nieobecnosc Jack gra wspaniala koszykowke sa nic nie warte ???? Granger jest nie do zastapienia, kropka ???? nie ma zadnych argumentow przemawiajacych za Pacers, a w moich oczach ta analiza tylko to potwierdziles ;p nie mozna utozsamiac Jazzmanow z druzyna tylko i wylacznie wlasnego parkietu jezeli nie graja z powazna druzyna ???? Pacers takimi na razie nie sa, nie mozna wszystkiego nadrobic mlodoscia i polotem w ataku :p Jazz, szczegolnie powrocie Boozera, to inna polka. tak jak powiedziales, w srode graja w Atlancie, ale... dzisiaj przeciez bedzie latwiej wygrac, na pewno nie odpuszcza tego meczu. sam tego meczu nie gram, takze zycze powodzenia ????

marcin_4don 22

marcin_4don

Użytkownik
Panowie, a ani trochę nie martwi was brak Dunleavy&#39;ego i Grangera w drużynie z Indiany? Utah jednak nie jest aż tak beznadziejna na wyjazdach i nie wydaje mi się żeby mieli zlekceważyć Indianę i odpuścić mecz
Dunleavy z racji na przeciągające się kontuzje rozegrał w tym sezonie tylko 18 spotkań, więc Pacers chcąc nie chcąc &quot;nauczyli się&quot; grać bez niego. Absencja Grangera to oczywiście spora strata, jednak gracze Indiany pokazali już w kilku meczach, że wychodząc na parkiet nie myślą o tym w jakim składzie grają, ale o tym, jak pokonać rywala. Oczywiście typ na IND jest dosyć ryzykowny, ale myślę że są argumenty aby postawić dziś na gospodarzy ;)

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
2 razy powtorzyles ze Indiana gra w optymalnym skladzie... a przeciez nie jest to prawda, nie zagra Danny Granger, no chyba ze masz jakies inne pewniejsze info ? :p i zadne opowiesci o tym ze graja bez niego juz dluzszy czas i ze pod jego nieobecnosc Jack gra wspaniala koszykowke sa nic nie warte ???? Granger jest nie do zastapienia, kropka ???? nie ma zadnych argumentow przemawiajacych za Pacers, a w moich oczach ta analiza tylko to potwierdziles ;p nie mozna utozsamiac Jazzmanow z druzyna tylko i wylacznie wlasnego parkietu jezeli nie graja z powazna druzyna ???? Pacers takimi na razie nie sa, nie mozna wszystkiego nadrobic mlodoscia i polotem w ataku :p Jazz, szczegolnie powrocie Boozera, to inna polka. tak jak powiedziales, w srode graja w Atlancie, ale... dzisiaj przeciez bedzie latwiej wygrac, na pewno nie odpuszcza tego meczu. sam tego meczu nie gram, takze zycze powodzenia ????

zgadzam się tutaj z .KB...w ogole faworyzowanie teamow typu Indiana czy Denver jest lekko przesadzone..są to druzyny co najwyzej srednie..Denver początek sezonu(kiedy jeszcze nie bylo prawdziwej walki) miało niezly,stad taki bilans, ale jak zaczela sie prawdziwa walka o miejsce w PO, druzyna sobie nie radzi i wychodzi jej prawdziwa wartosc. Jednym słowem Denver wrocilo na wlasciwe dla nich miejsce na Zachodzie, Indiana faktycznie gra ambitnie ale nie przesadzajmy z tym optymizmem...druzyny nie potrafiące bronić nic nie znacza w tej lidze..widac to zreszta po sytuacji w obu konferencjach...a gadnie typu: dla Houston wazniejszy jest mecz z Lakers niz Nuggets albo dla Utah wazniejsze jest spotkanie z Atlanta niz Indiana..mozna wlozyc miedzy bajki- kazdy mecz to albo jedna porazka albo jedna wygrana wiecej i nie ma zadnych bonusow za pokonanie druzyny wyzej sklasyfikowanej, tym bardziej mysle ze utah dzisiaj bedzie chcialo wygrac za wszelka cene bo w Atlancie roznie moze byc. Jeszcze jedno..jak ktos pisze o wiekszej wadze jednego meczu nad innym to mam wrazenie ze nigdy nie widzial tabeli Konferencji Zachodniej..tam juz nie ma miejsca na kalkulowanie..pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom