Indiana Pacers vs. Utah Jazz / Indiana win / kurs: 2,40
wynik: 100:112
Typ jak najbardziej warty zagrania ???? Po wczorajszej wtopie na Denver trzeba szukać innych rozwiązań i jeżeli Indiana dzisiaj wygra myślę, że mój mały systemik, który staram się od dzisiaj wprowadzić może się sprawdzić. Oczywiście jak będzie się przekonamy
Zaczynając analizę powiem tylko tyle, że młodziutki team Indiany, który tylko jak się patrzy w tabeli nie zachwyca tak naprawdę radzi sobie bardzo dobrze. Imponuje mi ten zespół, który nie raz pokazał nawet najlepszym, że lekceważenie ich wpływa na nich pozytywnie. Jedynym ich mankamentem jest niewątpliwie obrona, ale wiadomo do tego trzeba niebywałego doświadczenia i umiejętności. Na obronie traci się najwięcej sił, a dzisiaj jako, że grają z Utah, które wiadomo jakie mają podejście do spotkań wyjazdowych przekonany jestem, że Pacers wygra i plusowy handik nie jest potrzebny. Dalej, Indiana zachwyca na swoim parkiecie. Od 6 spotkań schodzą niezwyciężeni, a w tym czasie odprawili z kwitkiem między innymi Cavs, Denver czy Orlando. Kolejny atut? Walka o play offy. Jest to jak najbardziej możliwe tym bardziej, że pozycje od 7 do 12 są strasznie napięte i dzisiaj Indiana grając w optymalnym składzie powinna, wręcz musi wygrać z Utah. Jazzmani jak na razie mogą być spokojni o zielone. Mogą dzisiaj powalczyć o zwycięstwo i zbliżyć się do Houston, ale raczej wydaje mi się, że większym prestiżem będzie walka w kolejnym spotkaniu z Atlantą na ich podwórku. Tak naprawdę to już jest faza, gdzie powoli w grę wchodzi kalkulacja i rozstawienie w play offach co w typowaniu przyprawia o ból głowy bo zdarzyć się może naprawdę wszystko. Kolejny argument to zbyt długa passa zwycięstw Utah. Notują 11W z rzędu co imponuje niebywale, ale kiedyś to musi się skończyć i nie widzę najmniejszych problemów żeby tą passę przerwała Indiana. Utah już powoli staje się „wytarte” na wygrane spotkania i dzisiaj mogą podejść do tego spotkania zbyt ospale co gospodarze wykorzystają w 110% tym bardziej, że cel jest przedni. Kolejnym atutem mogą być spotkania H2H, ale to jest argument bardziej połowiczny niż rzeczowy. Na koniec, oba teamy przystąpią do spotkania w optymalnych składach i zapowiada się niesamowite widowisko.
Milwaukee Bucks vs. New York Knicks / over 222,5
/ Bucks -3,5
/ kurs: 1,90/ 1,90 wynik: 112:120
Linia niezwykle ciekawa ???? Patrząc na poczynania Bucks na własnym parkiecie jestem przekonany, że mimo iż linia stoi na wysokości ponad 220 pktów zostanie ona przeskoczona. Będzie to spotkanie typowo defence vs. defence. Bucks grając bez Boguta i Redda mają niewątpliwie dużą dziurę w obronie i team pokroju NY nie powinien mieć problemów z przedarciem się pod tablicę oraz punktowaniem zza linii tym bardziej, że jest to zespół jak najbardziej ofensywny. Oba teamy rzucają średnio ponad 100 pktów na mecz i dzisiaj, kiedy spotykają się pomiędzy sobą i to w hali Bradley Center, gdzie ostatnio wyniki są śrubowane dosyć wysoko długo się nie zastanawiałem nad tym totalem. Jedynie spotkania H2H mogą potwierdzić under, ale po pierwsze spotkanie spotkaniu jest nie równe, a po drugie absencje w/w zawodników mają duży wpływ na takie wyniki. Milwaukee grając u siebie z zespołami pokroju Knicks np. GSW, Indianą czy OCT zawsze wyciągali wynik dosyć wysoko. Gospodarze zajmują ostatnie premiowane miejsce w walce o play offy, a goście mają jakieś tam teoretyczne szanse w walce o zielone, dlatego oba teamy nie mogą odpuścić tego spotkania tym bardziej, że Chicago siedzi Milwaukee na ogonie, a NYK musi wygrywać. Dzisiaj Bucks mają ogromną szansę na zwycięstwo na co niewątpliwie liczę bo grają u siebie z drużynami środka bądź końca tabeli bardzo dobrze. Następne spotkania mają również u siebie z NOH i Bostonem, gdzie walka będzie o wiele trudniejsza więc najwięcej mogą zdziałać w obecnym spotkaniu. Goście natomiast mimo, że wspominałem o teoretycznej szansie na premiowaną ósemkę to mają teraz małe tourne po kraju. Po Milwaukee czeka na nich Detroit, gdzie będzie im bardzo trudno nawiązać jakąkolwiek walkę o zwycięstwo patrząc na Det’ i ich grę ostatnimi czasy. Podsumowując, spotkanie powinno być na najwyższych obrotach i jeżeli dojdzie do tego skuteczność graczy linia powinna pęknąć nawet nie czekając do końca spotkania.
Sacramento Kings vs. Oklahoma City Thunder / over 206,5 / kurs:1,90
wynik: 98:99
Kolejny fajny total na dzisiejszą noc ???? W tym przypadku za bardzo nie muszę się rozpisywać bo oba teamy grają co najwyżej o pietruszkę, ale mogę powiedzieć tylko tyle, że w takich przypadkach gdzie gra jest prowadzona na luzie kręcone są dosyć duże scoringi. W tym zestawieniu mamy Sac’ vs OCT czyli dwa teamy grające typowy offence, więc nie powinno być problemu ze zrobieniem overa. Poza tym do Ohlakomy dzisiaj wraca trzon tej drużyny a zarazem idea ofensywna czyli Durant a wraz z nim Green. Jeżeli już się pojawią to będą grac time’y, ale bez nich także postawiłbym ten typ. Sacramento gra w optymalnym składzie i dzisiaj w starciu dwóch underdogów wynik powinien się otworzyć stosunkowo szybko. Jak i jeden tak i drugi nie muszą niczego kalkulować, będzie to spotkanie „przyjaźni” , a może po części ambicji i możliwe że będziemy spodziewać się zażartej walki. W tym starciu po cichu stawiałbym na OCT ponieważ jest to jeden wraz z Indianą zespołów dobrze rokujących na przyszłość w kwestii postępów kadrowych.
.... z Bucks nie wyrabiam. Zawsze jak na nich postawie to wtopią,a jak nie to wygrywają:kwasny4565: over wszedł ladnie ????
... Indiana ( najgorętsze spotkanie wieczoru). Grali naprawdę dobrze, ale w czwartej kwarcie w roli głównej występowało Utah ze swoim doświadczeniem i skutecznością. Szkoda Pacers...????
.... Sac' vs. OCT. Tu jednak się sprawdził pierwszy wariant, czyli mecz "przyjaźni". Akcje rozgrywali bardzo wolno, rzuty na aferę i wynik jest jaki jest... ogólnie nudne spotkanie:zoltakartka:
nie ma co się przejmować tylko jechać dalej... dzisiaj kolejna nocka:jezora: