Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves / under 215,5
/ kurs: 1,90 wynik:110:90
Linia postawiona stosunkowo wysoko. Jak wiadomo, kiedy LAL gra u siebie, zawsze przejmuje kontrolę nad spotkaniem i to oni dyktują warunki. Dzisiaj liczę na podobne spotkanie jak z Memphis. Bez szarży, wyrabiając sobie przewagę i ciągnąc do końca. Na pewno Wolves się przyczyniło do podbicia linii, bo lubią trochę nawrzucać jak i na wyjeździe jak i u siebie, ale są to scoringi z zespołami ofensywnymi. L.A to zespół wszechstronny. Po pierwsze, grają dzisiaj w optymalnym składzie, więc wątpię, żeby Minnesota dużo na punktowała. LAL jak mówiłem wcześniej, pewnie wyrobi sobie przewagę i będzie kontrolować spotkanie, grając obroną i rzucać z kontr, a Minne’ musi dostosować się do tych warunków ???? Gospodarze nie oddadzą tego spotkania, ponieważ każde zwycięstwo jest ważne i dzisiaj mogą wygrać nawet -4. Stawiane handicapa w tym przypadku jest bardzo ryzykowne, tym bardziej, że linia stoi stosunkowo wysoko, a Lakersi jak wiadomo lubią grać spotkania asekuracyjne. Kończąc, patrząc w staty H2H ze świecą można szukać spotkania z wynikiem powyżej 215,5 pkta.
Ostatnie 5 spotkań:
L.A. Lakers vs. Minnesota Timberwolves 98:86 / 184
L.A. Lakers vs. Minnesota Timberwolves 107:93 / 200
L.A. Lakers vs. Minnesota Timberwolves 109:102 / 211
L.A. Lakers vs. Minnesota Timberwolves 95:88 / 183
L.A. Lakers vs. Minnesota Timberwolves 92:89 / 181
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers / over 185,5
/ Cavs win
/ kurs: 1,90/ 2,05 wynik: 105:94
Spoglądając w ofertę oraz spoglądając na linie nie mogę odpuścić tego spotkania. To spotkanie bez wątpienia będzie hitem hitów dzisiejszego wieczora. Spotkanie o takim prestiżu zawsze musi się kończyć sporym wynikiem, ponieważ będzie walka punkt za punkt, a żaden team nie może pozwolić przejąć kontroli nad spotkaniem, więc zwycięstwo powinno być otwarte do końca spotkania. Wiadomo w fazie końcowej każde zwycięstwo jest na wagę złota, więc dzisiaj ta linia powinna pęknąć bardzo wcześnie. Boston wystąpi w składzie jak kilka spotkań wcześniej czyli bez KG i Allen’a a Cavs bez Wallace’a. Ponadto pozytywne zakwestionowanie będzie zależeć po części od postawy LeBrona w tym spotkaniu. Jednak myślę, że podejdzie bardzo zmotywowany i zdeterminowany by nakręcić trochę punktów. Poza tym Celtowie są w lekkim dołku co ewidentnie widać i dzisiaj liczę na zwycięstwo CC przy nakręceniu overa. Świetne połączenie i bardzo prawdopodobne. Podsumowując, oba teamy podejdą zmotywowane by pokazać kto jest lepszy i dzisiaj więcej obejrzymy ofensywy niż defensywy z obu stron co przemawia za przekroczeniem tej nawet niskiej linii. Linia sugerowana spotkaniami H2H, ale wiadomo żadne spotkanie nie jest takie same. Dalej jeżeli to Cavs będzie lekko z przodu, na co liczę, to wynik powinien być przeskoczony nawet na 20 pktów.
Houston Rockets - Phoenix Suns / under 226
/ under 220,5
/ kurs: 1,90/ 2,45 wynik:116:112 .... co za cioty !!
Tutaj się lekko uśmiechnąłem. Buki sugerując się totalnym offence, który oferują Suns rzuciły linię 226,0. No to chyba lekka przesada zważając na to, że dzisiaj to spotkanie odbywa się w Toyota Center, a tam zwykliśmy oglądać spotkania nieźle zaniżające tą linię. Ok, gra Phoenix, ale przeciwko drużynie defensywnej jaką są Rakiety. Ja sobie obniżyłem tą linię bo typ bardzo prawdopodobny, a kurs nawet, nawet ???? Houston, jeżeli będzie kontrolować spotkanie to nie pozwoli na szybkie tempo. Raczej w swoim stylu na spokojnie będzie kreować akcje oraz wspierać się swoją dobrą obroną. Jeżeli to Suns będą nadawać tempo będzie over, ale nie liczę na to. Gospodarze potrzebują tego zwycięstwa i dzisiaj grając jedynie bez Tracy’ego, przy rozsądnej grze wynik powinien przekroczyć max. 210 pktów. Suns wolą grę na aferę i wyniki powyżej takiej linii mogą padać w spotkaniach offence vs. offence, a nie na parkiecie zamkniętego Houston. Poza tym patrząc a staty, po zmianie trenera PHX na wyjazdach z teamami oferującymi dobrą defensywę, rzadko przekraczało linię 100 pkt co jest ewidentnie nie w ich stylu, a co premiuje mój typ
Detroit Pistons - Golden State Warriors / under 208,5
/ Det' handi -9
/ kurs:1,90/ 1,90 wynik: 108:91
Ten typ również jest bardzo fajny. Linia oczywiście zawyżona z racji GSW, którzy rzucają jak najęci. Tylko, po pierwsze GSW przechodzi mały kryzys i jak wcześniej przekroczyć linię 100 pktów dla nich to formalność to obecnie ta linia staje się nieosiągalna tym bardziej z zespołem defensywnym. Detroit w przeciwieństwie jest niewątpliwie na fali. Dzisiaj to oni powinni dyktować warunki i reguły jestem sceptycznie nastawiony do wysokich handicapów, ale dzisiaj pokuszę się na -9 na gospodarzy. Gospodarze powinni grać ostrożnie w obronie, ponieważ jak puszczą GSW to ich zajadą o czym dobrze wiedzą. Pistons jak na razie to taki czarny koń, na który warto stawiać i mam nadzieję, że dzisiaj się nie zawiodę ???? Grają oczywiście bez AI co zawyża ich morale, ale tak szczerze szkoda Iversona bo jest to zawodnik z klasą i doświadczeniem, ale cóż… my tu typujemy, a nie użalamy ???? Podsumowując, własna hala, zespół na fali a przeciwnik w dołku, więc uprawnia mnie do takich typów jakie podałem. Spoglądając jeszcze w staty:
Detroit Pistons vs. Golden State Warriors 109:87 / -22 / 196
Detroit Pistons vs. Golden State Warriors 93:111 / +18 / 204
Detroit Pistons vs. Golden State Warriors 97:85 / -12 / 182
Detroit Pistons vs. Golden State Warriors 92:88 / - 4 / 180
Detroit Pistons vs. Golden State Warriors 99:93 / -6 / 192
... tak naprawdę kolejna masówka jaka poszła czyli na Houston vs. Suns musiała skończyć się na
... ale schrzanili obydwa undery :zoltakartka: