Na początek uwaga do użytkownika "wpotrzasku" - zdania w języku polskim rozpoczynamy dużą literą. Dwa - liczba literówek też trąci nieco myszką. Trzy - mecze sprzed kilku lat Clippers i Lakers nie mają żadnego znaczenia.
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers
Typ:
-Chris Paul over 11 asyst@1,57 (betsson) (1,5 płaskiej stawki) zwrot (typ mógłby być lepszy, bo nie doceniłem roli Collisona w s5, zwrot jest więc w sam raz)
Bezpiecznie, bez kombinowania, wahałem się, czy nie brać standardowej linii 12,5@1,83 w bet365, ale jednak pobieram niższą. Prosta sprawa - Lakers w obronie sięgnęli bruku, ich mecze coraz częściej przypominają radosne sparingi, na czym korzystają gracze drużyn przeciwnych. Szykuje się szybki mecz, a dziś ten brak obrony Lakers może być jak woda na młyn, bo przyjeżdża jedna z bardziej "hot" ekip jeśli chodzi o ofensywę. Clippers już bez Paula, a za sprawą Griffina złapali super rytm, a teraz z nim w składzie to kontynuują. Na ostatnich 13 meczów tylko raz nie przekroczyli setki, z defensywnym Memphis. Są w gazie i dziś mogą zmasakrować "gospodarzy". Szykuje się masa alleyów do Jordana i Blake'a, masa trójek, spektakl pod publiczkę w Staples. Paul to nie egoista i mało prawdopodobne, by sam szedł tu na 30 pkt, co oczywiście spokojnie byłoby w jego zasięgu. Oczywiście przy takim obrocie spraw możliwe, że CP3 w 4 kwarcie już nie zobaczymy...czy to coś zmienia? Wg mnie niewiele - spodziewam się, że już po 3 kwartach CP3 te kilkanaście decydujących podań zaliczy. Na niekorzyść typu teoretycznie ostatnia forma CP3 i 3 z rzędu mecze poniżej 10 asyst, piszę jednak teoretycznie, bo takie serie praktycznie się temu graczowi nie zdarzają, dlatego przełamanie wisi w powietrzu - okazja idealna. Do tego warto dodać korzystne matchupy dla Clippersów - zwłaszcza Jordan i Blake pod koszem powinni mieć łatwo, a to oznacza ekstra asysty dla Paula. No i fakt, że CP3 wyjątkowo leżą Lakers, choć ten argument już trzeba potraktować lekko, bo nie ma obecnie "ulubionych" jedynek Chrisa, czyli Nasha i Blake'a.