wojcirej
Użytkownik
Milwaukee Bucks - Utah Jazz
Obieram pod lupę meczyk z udziałem drużyn z dolnych rejonów tabeli. Uważam, że to Jazzmani wyjdą z tego meczu zwycięsko. Nie jest tajemnicą, że Bucks walczą tutaj o mistrzostwo NBA (z pol. Nędzy Basketu Amerykańskiego), a po ostatnich ruchach transferowych ruchach Sixers zrobiła się konkurencja o to zaszczytne miejsce. Na dodatek Bucks wygrali całkiem niedawno mecz właśnie ze swoim największym konkurentem o największą nędzę i chyba im wystarczy na jakiś czas. Dlatego nie widzę większego sensu stawiania tu w roli faworyta właśnie Bucks, bo Jazzmani mimo też polityki popierającej zdrową rywalizację czasem lubią zrobić fajny wynik i wygrać sobie mecz.Typy:
Utah Jazz win @2,12 pinnacle
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans
Tutaj z kolei nie podejmuję się typowania zwycięzcy, a moją uwagę przykuła linia punktowa na ten mecz. Otóż jest ona stosunkowo niska, biorąc pod uwagę fakt, że Sacramento lubi przekroczyć setkę, bo mają ku temu dobrych zawodników w ofensywie (trójca Cousins, Gay, Thomas) oraz kiepściuteńkie tyły, to jest spora szansa, że Pelicans w dużym stopniu dołożą się do wysokiego wyniku. Bo szczerze mówiąc, jeśli tu któraś z drużyn ma wygrać, to nie defensywą. Obie bowiem ekipy preferują szybką grę, co pokazują nawet cyferki - Sacramento średnio w meczu notuje 97 posiadań i robi z tego około 100 pkt. Pelicans zaś mając dwa i pół posiadania mniej na mecz, także wykręcają z tego setkę. Tak więc mam wszelkie podstawy sądzić, że linię na ten mecz opłaca się pograć na over. W pierwszym zdaniu napisałem też, że nie podejmuję się wytypowania zwycięzcy tego meczu, przeczucie mi jednak mówi, że Pelicans mogą w końcu coś wygrać, bo ileż można przegrywać? Nawet kursowo patrząc, Sacramento faworytem na tak niskiej linii wypada kiepsko pod względem bukmacherskim.Typy:
Over 203 @1,83 pinnacle
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves
Kursy już zdążyły polecieć, ale kto ma zaszczyt posiadać konto w bwinie, mógł złapać nawet 1,75 na czyste zwycięstwo gości, bo to ich typuję w tym meczu. Minnesota po powrocie Nikoli Pekovicia i Kevina Martina momentalnie powróciła do tego, co prezentuje przez cały sezon, czyli potężnych zdobyczy punktowych w ofensywie. Gospodarze nadal bez Ty Lawsona, ogólnie nie prezentują się najlepiej i w ostatnim czasie nie wygrali nawet z Sacramento. Co prawda lubię grać na tzw. przełamanie, ale nie mogę zignorować tutaj ostrej walki o playoffs ze strony Minnesoty z ekipami z Memphis, Dallas, i Phoenix, dlatego każde zwycięstwo tutaj jest niezwykle istotne.Typy
Minnesota Timberwolves win @1,60 bwin