Wczorajszy typ gładko wszedł a bostońskie Koniczynki zgodnie z przewidywaniami rozjechali słabą ekipę Siatek. Skuteczność 100% oczywiście zachowana, ale nie spoczywamy na laurach.
(Osobiste wycieczki do innych to zachowaj dla siebie, skoro nie potrafisz nawet odpisać i dyskutować jak ktoś w temacie do Ciebie pisze) - nie będę podejmował żadnej dyskusji żeby dać wam powód do pozbycia się mnie, jasne, lepiej przymknać oko na chamstwo i buractwo niektórych użytkowników i wyedytować mój post, trudno, już się powoli przyzwyczajam, że mam tu pod górkę. Na koniec szczere pozdrowienia dla osób które doceniają moje typy wbijając punkty reputacji. Razem możemy więcej.
SKUTECZNOŚĆ: 100% (5/5)
SPROSTOWANIE: we wczorajszej mojej analizie wkradł się drobny chochlik, napisałem, że Deron Williams został kupiony z Besiktasu, oczywiście to tylko drobna literówka gdyż jak wszyscy wiemy Deron został jedynie wypożyczony do Turcji i powrócił z niego przed sezonem. Myślę, że chyba można wybaczyć mi tę jedną wpadkę.
Orlando Magic - Milwaukke Bucks - typ: 1 @ 1.18 - bet365
Dziś na tapetę biorę mecz drużyny ze stanu leżącego w południowej części Stanów Zjednoczonych a mowa oczywiście o stanie Florida (Floryda). Mająca siedzibę w tym stanie drużyna Orlando Magic podejmie na własnej hali którą jak wiadomo jest Amway Center, hala w której zorganizowano ubiegłotygodniowy tydzień gwiazd, drużynę Kozłów z Milwaukee. Orlando Magic to znakomita drużyna o czym nie trzeba chyba nikomu przypominać, gigantyczny dzik jak mawiają na niego złośliwi czyli Dwight Howard oraz cała paczka znakomitych koszykarzy tworzą magiczny monolit którego celem jest w tym sezonie minimum podium ligi. Nie jest to może najlepszy klub obecnego sezonu, ale z pewnością mają ambicję by nim być. Doskonale pamiętamy gdy mając w składzie Marcina Gortata Magicy bili się o złoto, po stracie Polskiego Młota znacznie spadła siła uderzeniowa Orlando ale wciąż stać ich na awans do finału rozgrywek. Po drugiej stronie barykady staną dzisiejszego wieczoru Kozły ze stolicy stanu Wisconsin, miasta słynącego z produkcji popularnych Harleyów Dawidsonów a mowa oczywiście o Milwaukee. Jest to typowa drużyna średniaków bo tacy zawodnicy jak Gooden, Dunleavy czy Jennings raczej gwiazdami nie są. Bucks przegrywają ostatnio wszystko co się da, prawdopodobnie spowodowane jest to graniem w systemie dzień po dniu, dziś grają kolejny po wysokiej porażce z Atlantą. Nie sądze żeby mieli wystarczająco sił i ochoty aby powalczyć w Amway Center. Orlando ma najwyższą skuteczność rzutów za 3 i to będzie dziś kluczowe dla zwycięstwa słynnych Magików. Warto dodać, że ze składu gości wypadł gwiazdor tejże drużyny, czyli australijski wieloryb jak zwykli mówić na niego złośliwi czyli Andrew Bogut. Kto zatem pod koszem przeciwstawi się Howardowi? Myślę, że ok 50 może 60 punktów będzie zdobyte właśnie spod kosza, resztę dorzucą Richardson i Turkoglu trójkami i sprawa powinna się szybko wyjaśnić. Długa podróż z Wisconsin na słoneczną Floryde również z pewnością da się we znaki. Kurs zdecydowanie przeszacowany i pobieram go grając za cały bankroll (10/10). Prognozuję wynik 108-87. Do usłyszenia.