GSW(+ 4,5) - Boston (0) - 2 @ 1.91 Betsafe
no zgadzam się ze wszystkim co pisał kolega wyżej. Dodatkowo GSW b2b, Boston miał dzień odpoczynku. W ostatnich dwóch wyjazdach Boston wyglądał naprawde dobrze, więc myślę, że w okolicach 1.5 jest warty zagrania. Szczerze mówiąc boje się troche o ten handi bo GSW często lubiło przegrywać minimalnie u siebie a Boston często na wyjazdach również minimalnie wygrywał. Wiadomo, że od wczoraj GSW to inna drużyna dlatego też postanowiłem zaryzykować. Mam nadzieje, że Boston wykorzysta sytuacje w drużynie z Kalifornii i jednak pokryją ten handi.
e: obawy okazały się słuszne, trzeba było grać czystą 2 a nie bawić sie w handicap.
Houston (0) - Charlotte (+8) 1 @ 1.91 Betsafe
Czekałem aż Houston wrócą do własnej hali po ostatniej serii meczów wyjazdowych. U siebie grają bardzo dobrze w tym sezonie a ostatnie dwa mecze we własnej hali jednak przegrali. Z kim więc mają wygrać jak nie z Charlotte? Moim zdaniem handi na to spotkanie jest bardzo niski biorąc pod uwagę fakt, że Charlotte lubi sobie przegrać i różnicą 20-30 pkt. Moim zdaniem około dziesięciopunktowa wygrana Houston to najmniejszy wymiar kary jaka może spotkać dzis Bobcats. Jedynym argumentem przeciw temu typowi wydaje się fakt wczorajszego dosyć szcześliwego zwycięstwa Rockets nad OKC. Grali w 8 więc mogą czuć zmeczenie, mam jednak nadzieje, że taka wygrana tylko nastroi ich do pokazania przed swoja publicznościa na co ich stać. Na miejscach 4-9 na zachodzie z kolei strasznie ciasno więc w takich meczach nie można tracic pkt. Jak dla mnie typ jeszcze pewniejszy od Bostonu.
Phoenix - Utah 1 @ 1.50 betsafe
Phoenix wciąż są w gazie a Utah to wciąż drużyna własnego parkietu. Sąsiedztwo w tabeli między drużynami na pewno sprzyja dodatkowej motywacji. Jeśli Phoenix nie spuszcza z tonu to z powodzeniem mogą włączyć się w walkę o PO. Pokonanie Utah jest jednak do tego niezbędne. Myślę, że można tutaj także spróbować handi ale ja nie zaryzykuje.
e: tam gdzie nie trzeba było dałem handi, tu gdzie sie powinno wolałem nie ryzykować
cóż, ważne, że chociaż tyle dało.
SAS - Orlando 2 @ 3.77 Betsafe
Myślę, że warto zaryzykować bet na Orlando. W ostatnich meczach SAS gra w kratkę a z mocniejszymi rywalami przegrywali, Orlando rozpędzone po wygranych z Chicago i Miami. Mogą co prawda odczuwać jeszcze wczorajszy mecz wygrany po dogrywce no ale kurs 3.77 jest moim zdaniem wart ryzyka. Howard zapowiedział ponoć, że zostaje do końca sezonu w Magic więc myślę, że to też przemawia za gośćmi.
e: zwycięstwo SAS niby dosyć wysokie ale cały mecz był naprawde wyrównany i niewiele brakowało. Orlando wyraźnie opadli z sił w końcówce.