Sacramento Kings +10 @ Los Angeles Clippers 1,95 @ Pinnacle
WSZYSTKO BYŁO TAK JAK PISAŁEM
LOL
Ta linia jest po prostu niesamowita. O co chodzi? Ja tutaj nawet się skłaniałem ku zagraniu na ML. Clippers zagrają bez Griffina i niby pokonali w czwartek po przerwie San Antonio Spurs, a przed ASG nawet rozgromili Rockets ale żadna z tych ekip nie miała w składzie takiego kozaka pod koszami jak Cousins. Boogie zazwyczaj zawsze się spina na LAC a gospodarze po prostu nie mają sposobu by go zatrzymać. Jordan raczej nie będzie go bronił cały mecz, bo się wyfauluje i Clippersi zostają z Hawesem lub Big baby (
lol). W tym roku DeMarcus już raz poprowadził Kings do zwycięstwa nad Clippers w LA zdobywając 34 pkt 17 zb 5 as i 3 bl na skuteczności 15/23. Dominacja. We wszystkich meczach przeciwko LAC w zeszłym sezonie robił średnio 26/12,5/5,5/1,8. Oglądając mecze Królów z LAC zawsze mam przed oczami to:
http://www.youtube.com/watch?v=5eqGiJc8Zy4.
Szkoda, że kontuzjowany jest Collison, bo to kolejny chłop który ma zatargi z Clippersami ale i tak drużyna dowodzona przez nowego coacha ma olbrzymią przewagę na pozycjach skrzydłowych i jeśli zagrają w typowy dla ekip G.Karla stylu to powinni zajechać Clippersów. A Cousins i Gay ponownie mogą rzucić po 30 pkt. Niby już o nic nie walczą ale nie po to pozyskiwali takiego trenera by teraz odpuszczać mecze. Oni już budują chemię i zespół na przyszłe rozgrywki. W poprzednim meczu widać było pozytywny oddźwięk zespołu i kibiców na przyjście Karla.
LAC ostatnie 3 mecze zagrali świetnie ale wcześniej mnie kompletnie nie przekonywali. Mają problemy gdy naprzeciwko ich staje zespół z atletycznymi skrzydłowymi. Zwłaszcza teraz, gdy kontuzjowany jest Griffin. Będzie go brakować i to po obu stronach parkietu. Oczywiście jest Paul, który może sobie teraz porządzić na całego. Jest też Crawford i Redick którzy mogą rozrzucać każdego. Na tych pozycjach LAC będą mieli przewagę. Do tego wcale ta gra Sacto w pierwszym meczu Karla nie wyglądała jeszcze rewelacyjnie, ale to handi jest kosmiczne i trzeba je pobrać.